Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sb live!

mdream
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Sb live!

Hozzászólás Szerző: mdream »

A hangkártyák általában helyhiány miatt spórolnak a csatlakozók méretével, hangnál elég általános a 3,5 mm-es jack.Mivel nem ismerem, nem tudom, hogy az SB Live! kártya milyen kódolású digitális jelet küld ki a digi kimenetére. Házimozinál járatos kódolás a dts, Dolby Digital, MPEG és a tömörítetlen LPCM. Ezek egyetlen szál kábelen közlekednek a csatornák számától függetlenül. A házimozi erősítők az MPEG kivételével mindet szokták tudni, az MPEG-et a lejátszó készülék szokta átkonvertálni LPCM-re. A kódolt (és tömörített) digitális jelet az erősítődnek kell kibontania, azaz kitömörítenie és csatornákra bontania.
Azt, hogy végül hány csatorna fog szólni az erősítődön keresztül, a számítógép határozza meg, ha sztereó jelet küld ki, akkor az erősítő is 2 csatornát fog venni. Ha 5.1-ben akarsz sztereó forrást megszólaltatni, akkor használd a Dolby ProLogic (IIx) dekódert vagy a DSP programokat az erősítődben.

Köszi,te ugylátom értessz nagyon hozzá!
Majd nézek valami leírást a Live-rol,de a gyári leírásában azt olvastam,hogy a sima jacken tudja az 5.1-et.Csak nekem ez furcsa volt,de most már értem ezt az oldalát.
Köszi!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Sb live!

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A hangkártyák általában helyhiány miatt spórolnak a csatlakozók méretével, hangnál elég általános a 3,5 mm-es jack.
Mivel nem ismerem, nem tudom, hogy az SB Live! kártya milyen kódolású digitális jelet küld ki a digi kimenetére. Házimozinál járatos kódolás a dts, Dolby Digital, MPEG és a tömörítetlen LPCM. Ezek egyetlen szál kábelen közlekednek a csatornák számától függetlenül. A házimozi erősítők az MPEG kivételével mindet szokták tudni, az MPEG-et a lejátszó készülék szokta átkonvertálni LPCM-re. A kódolt (és tömörített) digitális jelet az erősítődnek kell kibontania, azaz kitömörítenie és csatornákra bontania.
Azt, hogy végül hány csatorna fog szólni az erősítődön keresztül, a számítógép határozza meg, ha sztereó jelet küld ki, akkor az erősítő is 2 csatornát fog venni. Ha 5.1-ben akarsz sztereó forrást megszólaltatni, akkor használd a Dolby ProLogic (IIx) dekódert vagy a DSP programokat az erősítődben.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Sb live!

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok! 
Nekem olyan problémám lenne,hogy van egy Sb Live hangkártyám melyen a digitális kimenet jack.Az erősítőmön optikai bemenet van csak.Létezik valami átalakító vagy valami megoldás a jack-optikai összekötéshez?
Gondolom más is szenved ilyne problémával,hihetetlen a creative ezen jack dugós megoldása.

Köszi
Egon

Régebben volt nekem egy ilyen átalakítóm, a Conradnál vettem, aztán már nem kellett és egy bartelüzlet keretében Joeytigerhez költözött.
Most itt lehet kapni: D-Audio.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

mdream
Értékelés: 0

Sb live!

Hozzászólás Szerző: mdream »

Sziasztok!

Nekem olyan problémám lenne,hogy van egy Sb Live hangkártyám melyen a digitális kimenet jack.Az erősítőmön optikai bemenet van csak.Létezik valami átalakító vagy valami megoldás a jack-optikai összekötéshez?
Gondolom más is szenved ilyne problémával,hihetetlen a creative ezen jack dugós megoldása.

Köszi
Egon

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”