Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Írj tesztet a házimozidról, hi-fidrôl!
- az en cuccom uberfasza.., a legjobb.. minek kell a az" überfasza" rendszeredbe (ami tényleg frankó)egy Toshiba SD-140ESE is,ha van egy Onkyo lejáccód?
- az onkyo annyira oreg, hogy nincs rajta componens kimenet, nem tud jpeg-et lejatszani [hazi fotoalbum nezegetes], nem kezeli az [ujra]irott lemezeket, es a lanyom ne ezt usse pufolje :kiraly:
- tovabba a jovoben sem szandekszok ennel jobb dvd lejatszot vasarolni! ha te meg tudod indokolni miert is vegyek ennel jobbat.. ?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
-
Vendég
Én mostanában sokat költöztem és eléggé lehervasztott a tény, hogy minden lakásban teljesen másként szólt ugyanaz a cucc.
A helyiség akusztikai tulajdonsága a hangzásban min. 60% súllyal szerepel. A maradék 40%-on osztozik a többi komponens.
Ha valaki mégis ír tesztet, javaslom a helyiség paramétereinek az ismertetését is.
Egy példa: Nálam a régi nappali, a közlekedő, az étkező és a konyha egy légterű. A mélyhangok nem voltak rosszak, de az igazi "dögös" mélyeket a konyhában lehetett hallani. Most bővítettük a házat és a cucc átkerült az új nappaliba, amelyik nagyobb alapterületű és 4,5 m magas. Most megint baj van a mélyekkel, nem igazán jönnek elő úgy, ahogy én szeretném. Valószínűleg azért, mert megnőtt a hangosítandó m3. (Pedig 500W beépített teljesítmény van benne.)
- az en cuccom uberfasza.., a legjobb..
minek kell a az" überfasza" rendszeredbe (ami tényleg frankó)egy Toshiba SD-140ESE is,ha van egy Onkyo lejáccód?
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
T E S Z T
Avagy felfelé:
T
Z
S
E
T
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Szerintem zárhatjuk a topikot...
mondjuk, úgy néz ki, sok az "über", csak azt nem tudjuk, hogy miben és miért...
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
-
Vendég
Igen, igen. Az enyém is űbarfasza! Kérdezték, h miért. Hát mert Klipsch.
Az árához képest az én rendszerem se rossz, főleg amennyibe most kerül
Lassan már 2 Big Mac mellé is adnak ilyet ajándékba.
Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2
kár volt elüberfaszázni ergo felvetését.
ha valaki szerint hülyeség az ne írjon ide.
Gordon megírta hol folytathatja a diskurzust akit érdekel
system
Az én cuccom sz@r, de szegény vagyok és kicsi a lakásom és nincs hely disznó hangfalakra és óriás erősítőre.
Arra meg nincs időm, hogy leüljek zenét hallgatni, mert filmet nézek, így hiába is lenne külön CD lejátszóm.
Viszont olyan k. jól el vagyok a cuccommal, hogy 10/10-re értékelem.
Végre egy boldog ember!!!!!
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
Jó volt jankó31 beszámolója, kár, hogy már elsüllyedt egyszer egy hasonló témájú topic (Mióta van DVD lejátszód?).
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
fapaci
attól, hogy valaki a saját rendszeréről ír, még lehetnek tapasztalatai más rendszerekkel is, sőt.
Szerencsés esetben valaki vásárlás előtt meghallgatott több dolgot és az is ritka, hogy valakinek van egy rendszere és nem is vesz soha többet. Nyilván a legtöbbünk időről időre cserél valamit és bizony eleve ott a lehetőség arra, hogy összehasonlítsa az ember a régit az újjal.
Valóban minden rendszer másképpen szól más akusztikai környezetben, a környezet ugyanis a rendszer réssze!
Viszont ami igazából másképpen szól, a működési elvéből adódóan, az a hangsugárzó. Egy erősítő hangkarakterének gyakorlatilag mindegy mekkora szobában hallgatod, ami esetleg közvetve számít az az lehet, hogy egy nagyobb helyiségben jobban felhangosítod, de hasonló a változás akkor is, ha más hajthatóságú hangsugárzókkal terheled.
Én a mostani hangsugárzóimat eddig 3 helyiségben füleltem meg alaposabban. Mindenhol másképpen szólt kicsit (hisz az elektronika is más volt ami hajtotta), de a jellegzetességei megmaradtak!
gordon314.fw.hu
- petyka2
- Nincs visszaút

- Értékelés: 3
Az én cuccom akkor lex a legfaxább,ha majd akkora lakásba megyek ahol ki tudom használni...
Miért kell előre gondolkodnom? Házas vagyok,és elég nehéz lenne az asszonynak az esetleges új hangfalvásárlást megmagyaráznom...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11467
- Kapcsolat:
Az én cuccom sz@r, de szegény vagyok és kicsi a lakásom és nincs hely disznó hangfalakra és óriás erősítőre.
Arra meg nincs időm, hogy leüljek zenét hallgatni, mert filmet nézek, így hiába is lenne külön CD lejátszóm.
Nekem is tetszik a mostani rendszerem hangzásban és képalkotásban is (aláírás).
7 év alatt hoztam össze, hogy tetsszen, amit látok, ill. hallok.
Onkyoval kezdtem párosítva Pio dvd-vel, Jamo hangfallal.
2 éven belül változtak a komponensek, a mostani hangfalra, ill. Denon AVR-1802 erőlködőre. Kategóriát nem nagyon ugrottam semmiben, de az erőlködőnek hála jobb lett a hangzás zenében, az Onkyo mozisabb volt.
Csere dvd, Pana s75-re, erőlködő AVR-2802-re és bejött a képbe 1 Denon DCD-685.
Na itt kezdtem seggre esni a cucc hangjától, hála az erősítőnek és a cd-nek.
A dvd játszó nem hozott nagy változást, mert ezzel sem "ugrottam nagyot felfelé".
Közben elkezdtem kábeleket cserélni. A haverommal elhoztunk 1 csomó madzagot hangfalakhoz a Kácsától és füleltük őket (neotech). Úgy éreztük, hogy mélyhangban elkennek ezek a kábelek, viszont jó a magas hang visszaadás. Ez igaz átlagban mindegyikre, ill. a kábel vastagsága, ami még meghatározó mély és középhangoknál.
Na akkor marad a dupla kábelezés a mélyhang miatt. Az olcsóbbság miatt a Monitor márkával próbiztunk. Nagyon dinamikus az alsó tartománya, itt is a vastagság, ami hozza a több mély ill. mélyközepet.
Összekötő kábelre alapból érdemes áldozni. Én Vdh Combinationt használok analógban. Digi kábelnél ua. a szitu, Glass üvegszálas optikait használok.
Ezekkel a kábelekkel megint sokat változott a rendszer hangja.
Aztán cd játszó csere a mostanira. A Marantz dinamikusabb, pontosabb és élvezetesebb, mint a Denon cd.
Volt egy Sony 955-ös ES kategóriás dvd játszóm, de 2 hét után eladtam, mert a hangzása nekem abszolút nem jött be, viszont a képalkotása szuper volt.
A Sony írómnál ez most pont fordítva van.
És nemrég ismét dvd játszó csere, Denon 1920-ra.
Szerintem a 1920-nak nagyon jó a cd hangja ezért a Marantz kikerült a polcból.
A képe a Panával nem hasonlítható össze, fényévek.
Sokan nem veszik figyelembe, hogy a tv-re kötve a 1920-at, a 108 Mhz-s video prociját használja, kikerülve a faroudját. Ez a kép így nem egyezik a komolyabb képmegjelenítőre kötve látottakkal.
A kettő között volt egy 1910-es Denon dvd, annak is elég jó képe van a faroudja miatt, de a hangzása meg sem közelíti a 1920-ét.
Illetve kismegszakító csere után (kb. 20 évesek voltak) megint csak javult a hangzás.
Én azt javasolnám a kezdő rendszer építőknek, hogy amit venni akarnak azt ha tehetik hallgassák, próbálják meg. Akárki akármit mond, amit te tapasztalsz az a mérvadó. Kábelek is nagyon fontosak és a szoba akusztika is nagyon befolyásolhatja a hangzást. Érdemes játszani, pl. a hangfalak elhelyezésével, stb...
Szóval ez az én véleményem, meglátásom, tapasztalatom. Lehet fikázni.
Én a rendszerteszteket az újságokban sem szerettem, mert senki sem veszi meg ugyanazt a rendszert. Az emberek készülékeket vesznek, ebben kellene segíteni nekik. Hiába írnék csodálatosan lenyűgöző szakmai tesztet a rendszereimről (ha profi szakújságíró lennék), a 70%-át már nem lehet kapni, a 90%-ánál már jobb van a fórumlakók zömének, meg egyébként a kutyát sem érdekelné, hogy a Krisztus előtti HDD felvevőm hogy szól, ha a vinyójáról MP3-at hallgatok az AV erőlködő 6ch stereo üzemmódjában.
Elkúrtuk
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Tekintettel arra, hogy néhány hete még abban sem értett egyet a társaság, mit tekintünk zenehallgatásnak és mi a Hi-Fi lényege, célja, nehezen tudom elképzelni, hogy hasznos, komplex, az egész rendszert értékelő beszámolók születnének. Attól persze még lehetséges és kiváncsian várom.
Mit kezdünk majd a "nekem megfelel" értékelésekkel? Persze ha valaki odáig eljut, hogy bevallja a rendszere hibáit és ezt képes normálisan leírni, örömmel olvassuk.
Én mostanában sokat költöztem és eléggé lehervasztott a tény, hogy minden lakásban teljesen másként szólt ugyanaz a cucc. Következés képpen számomra nincs túl sok jelentősége, hogy másnál mi hogy szól, ha nem tudja más rendszerhez viszonyítani.
Akkor nekem is pont ez a rendszer van meg!
szerintem abszolut nem butaság a dolog
túl lehet lépni azon, hogy ha valami az ember tulajdona, akkor arról ódákat kell zengeni és mások előtt a saját érdemtelen dícséreteinkkel önigazolni a döntésünket.
Kicsit ez megy ám a különböző márka topikokban is sokszor, ahol egy-egy mondjuk h/k, vagy polk tulajdonos (direkt azért írom ezeket, mert én is voltam / vagyok) építi a "csordaszellemet". Szóval szerintem az se elfogulatlanabb semmilyen szinten.
A magyar írott hifisajtó meg aztán messze nem az elfogulatlanságáról híres, szóval akkor sem vagyunk előrébb, ha az ember fizet érte.
Egy elfogult tulajdonosi teszt, felvállalva azt, hogy elfogult lehet sokkal tájékoztatóbb, mint egy néhány napig egy-egy szerkesztőségben vendégeskedő készülék próbája.
Ezeknem a bemutatóknak nem is az a céljük, hogy valamiféle versenyben eldöntse valaki, hogy a Yamaha, vagy a h/k a jobb. Az viszont igenis lehet, hogy megtudja egy érdeklődő, hogy a h/k-ban van Logic7 és mi is az, hogy a Yamahánál, ha lepattintjuk a műanyag fedelet, akkor lehet banándugót használni... és így tovább. Ílyen mélységű tapasztalati tesztet pedig csak attól lehet beszerezni, aki alaposan ismeri a készülékeket, mert használja!
Én a saját honlapomon egy csomó saját készülékről írtam és bizony nem általános, hogy mindet dícsérném, igyekszem keményen leírni azt is, ha valami nem tetszik.
Egyébként bárkit, aki leakarja írni a saját rendszere tesztjét szívesen "látom ott" akár úgy is, hogy elküldi nekem a képeket és a szöveget és én weboldallá szerkesztem a bemutató tesztjét.
gordon314.fw.hu
Nem igaz,az enyém a legjobb!!! :kiraly:
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
- GTomi
- V.I.P.

Na, ez meggyőző. :kiraly: Sokan vannak így a saját cuccukkal.
Tessék csak tessék! várjuk a tesztet, miért überf@sza
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Nekem is ugyanaz a konfigom, mint Taminak és a véleményem is az róla. Most mennyivel vagyunk előrébb? Hívhatnánk ezt a topicot maszturbálásnak is.
- GTomi
- V.I.P.

Akkor kérdezek is:
Van-e valakinek tapasztalata tube kialakítású sub-ról? Méret, hangszóró(k) helye, miről van hajtva, stb.)
viszont ez a kérdés éppen a mélynyomó topikhoz tartozna...
Na, ez meggyőző. Sokan vannak így a saját cuccukkal.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
- GTomi
- V.I.P.

szerintem jó ötlet.különböző gépek alkotnak EGY rendszert...
én most nem írnék, mert változni fog egy-két dolog...
Lehet, nem voltam , túl alapos a topikindításnál, de vhogy így képzeltem el.