Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD-RW +HDD+DIVx Milyet és mennyiért?

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

' date='2005 Dec 20 , 15:01'] Felvenni ugyan nem tud, de (Ethernet kábel vagy Wi-Fi segítségével) hálózatba kötheted a PC-ddel, és hálózaton keresztül (stream-video üzemmódban) nézhetsz akár HD anyagokat, akár HDMI kimeneten

Na most, ezt nem értem. Miért jó, hogy ha egy lejátszót összekötsz egy PC-vel, akkor le tudja játszani a HD anyagot?
Akkor már miért nem a PC-t kötöd a TV-re?
Mire jó így a lejátszó?

Nállam nem működik fényesen a DVI=>HDMI konverzió. Hiába mondják, hogy ez nem konverzió, mert digitális=>digitális a jelátvitel, nállam iszonyat szar képminőséget okoz. Lehet hogy azért, mert a megjelenítőm 1366*768-as, és így nem megy natívban sem a 720p, sem a 1080i, sem a barkácsolt "768p" vagy aközeli felbontások, lehet hogy nam azért, de lényeg hogy szar. Már régóta izgat, hogy egy gyárilag 720p / 1080i képes HDMI kimenetes játékos mit tud képi megjelenítésben, mondjuk a komponens bemenethez képest, eddig ugyanis azzal sikerült a legszebb képet varázsolnom DVD-ről.

Gondolom, ha DVD tekintetében lenyomja a komponons a PC D-Sub-ját, akkor egy valóban jól működő HDMI bemenetes jel meg (nem gyengén) lenyomja a PC-ről D-Sub-ról érkező mondjuk HD forrásos képet. Illetve nem tudom, csak kíváncsi lennék rá, és ez a készülék kiváló választ adhatna rá. Ráadásul nem kéne mindig kiírni lemezre a HD-s DivX-et (meg .ts-eket meg .wmw-ket), hanem közvetlenül hálóról nyomná. Ha belegondolok 15-20 ezerrel több mint egy Denon 1920, ami nem tud ennyi szolgáltatást, akkor nem is tűnik olyan rossz vételnek. Ha még esetleg az áfa is visszaugrana (valamilyen hálózati eszközként elszámolva) akkor meg egyértelműen jó nettó vétel.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

[Milan]
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: [Milan] »

Felvenni ugyan nem tud, de (Ethernet kábel vagy Wi-Fi segítségével) hálózatba kötheted a PC-ddel, és hálózaton keresztül (stream-video üzemmódban) nézhetsz akár HD anyagokat, akár HDMI kimeneten

Na most, ezt nem értem. Miért jó, hogy ha egy lejátszót összekötsz egy PC-vel, akkor le tudja játszani a HD anyagot?
Akkor már miért nem a PC-t kötöd a TV-re?
Mire jó így a lejátszó?

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Akkor jöjjön egy kis vérfrissítés (Simon professzor nyomán).

Ha már lúd, legyen kövér alapon, ha már DivX, akkor legyen DivX-HD. Azaz High Definition kategóriás (720p, 1080i) DivX-ek lejátszására alkalmas készülékekből ITT EGY RAKAT. Közös bennük, hogy mindegyik a Sigma EM8620L chipsetre épül.

Közülük is kiemelném a KiSS DP-600-at, amit januárban már 95 pénzért szállít is a PIXMANIA.

Felvenni ugyan nem tud, de (Ethernet kábel vagy Wi-Fi segítségével) hálózatba kötheted a PC-ddel, és hálózaton keresztül (stream-video üzemmódban) nézhetsz akár HD anyagokat, akár HDMI kimeneten

Meg van még mellette egy csomó online szolgáltatást is, tulajdonképpen ez már nem is player, hanem inkább amolyan media-center, amely sok hasznos (vagy haszontalan, kinek milyen) HTPC-s funkciót is teljesít. Itt van ez az "IP Television Services", ezt nem is tudom micsoda. Talán ez az interaktív televíziózás, amikor (elméletben csak) on-line szavazhatnál pl. a "Napló"-ba?? Vagy csak az EPG-t nevezik ennek?

De van itt az onlne időjárásjelentéstől és tőzseinfók mellett a EPG, online játékok és webrádó. Meg még ki tudja mi minden, lehet hogy konfigurálható/frissíthető is a szolgáltatások listája.

Mindezt a HDMI kimeneten el tudom képzelni a "40-es LCD-n :box:

És mellette még nem is csúnya maga a készülék:

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Sziasztok 
Az volna a kérdésem, hogy melyik márka amit érdemes megvenni, tudja ezeket a funkciókat elviselhető a menüje és kb 100e ft körül mozog?
Kíváncsi vagyok, hogy mondjuk a panasonic készülékekről mi a vélemény?
Én úgy nézem, hogy ezek nem játszanak le DIVx formátumot!?

Köszi

A Pana felvevők nem DivX-esek, ma még talán csak az LG-nek van ilyen készüléke. Még várnod kell egy kicsit, ha mindenáron DivX-es Pana felvevőt keresel.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

fidel
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: fidel »

Sziasztok

Az volna a kérdésem, hogy melyik márka amit érdemes megvenni, tudja ezeket a funkciókat elviselhető a menüje és kb 100e ft körül mozog?
Kíváncsi vagyok, hogy mondjuk a panasonic készülékekről mi a vélemény?
Én úgy nézem, hogy ezek nem játszanak le DIVx formátumot!?

Köszi

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”