Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Készülékek fogyasztása
Készülékek fogyasztása
Nálam a DAC/előfok 50W körül kajál, a hangkártyám úgy 10-12W-ot. CD 30 körül, a hangfalak alapjáraton oldalanként 45W-ot, teljesen még nem hajtottam meg őket, mert nem bírta a fülem, 110-120W fogyasztás mellett már irgalmatlan hangosak, elvileg max. 400-at vennének fel teljes hangerő mellett.
Készülékek fogyasztása
A HK AVR 7000 fogyaszt normál zenehallgatásnál 140W körül.
...elég is ez, az onkyo 601 beérte 70W-al normál körülmények között.
Készülékek fogyasztása
- a nagy gepem [pc] karacsony [45nap] ota 24h uzemben, 86KWh [kb. 2700ft] fogyasztott, atlag 90W/0.86 cos-fi
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Készülékek fogyasztása
Nem mértem meg, de tiszta A osztályos monoblokkok, oldalanként 350 wattos táppal.
Nem baj, úgyis jön a tél, jó az fűteni is.
A Canopusok meg a Luna együtt fogyasztanak 16W-ot lágy zenehallgatás közben. :smile19:
Készülékek fogyasztása
Nekem a CD játszóm 25W-ot fogyaszt éjjel nappal, mivel sosem kapcsolom ki. A csöves erősítőm (ami éppen átépül) kb. 150-160W-ot fogyaszt bekapcsolva, kivezérlés nélkül.
sajti
Hát akinek csöves kell... :kiraly:
Az enyém tranyós, de 700 wattot vesz fel folyamatosan
Ezt Te meg is mérted? Naggyon durva!
Nem mértem meg, de tiszta A osztályos monoblokkok, oldalanként 350 wattos táppal.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Készülékek fogyasztása
Nekem a CD játszóm 25W-ot fogyaszt éjjel nappal, mivel sosem kapcsolom ki. A csöves erősítőm (ami éppen átépül) kb. 150-160W-ot fogyaszt bekapcsolva, kivezérlés nélkül.
sajti
Ezt Te meg is mérted? Naggyon durva!
Készülékek fogyasztása
sajti
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Készülékek fogyasztása
sajti
Hát akinek csöves kell...
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Készülékek fogyasztása
És én még azt hittem hogy 8200-ért drágán vettem az Obiban?
Más tipus, de kb.ugyanezt tudja.
Valaki állítólag 4k-ért vett az obiban kicsit egyszerűbben mint az enyém. Na olyat nem láttam.
-
Vendég
Készülékek fogyasztása
Kicsit felment az ára...
Januártól lemegy az Áfa miatt :kiraly:
Készülékek fogyasztása
Néhány hónapja vettem egy ilyen "műszert":
Energy Monitor 3000
Mennyibe került?
Előástam a számláját.
2005.05.25-én 10.000 Ft-ba került.
Bővebb link:
Energy Monitor 3000
Kicsit felment az ára...
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Készülékek fogyasztása
Most biztos sokan azt fogják mondani milyen hülye voltam, hogy nem a H/K-t választottam, pedig az még olcsóbb is volt, illetve csak lett volna (a Satsystem ígérgette, hogy lesz; valamikor biztos lett is). De akik ezt mondják azok még szerintem nem hallottak régi Sony Esprit berendezéseket szólni.
OFF
Nem voltál hülye, mert szerintem egy AVR-nél leginkább a szolgáltatások dominálnak és nem a hangminőség. Persze szerencsés esetben a kettő párosul. nem tudom, hogy szól egy ES sony AVR, de egy ES sztereót már hallottam és őszintén szólva nem tetszett.
A CD játszók topic-ban válaszolok, hogy ne itt offoljunk!
Készülékek fogyasztása
Energy Monitor 3000
Mennyibe került?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Készülékek fogyasztása
Most biztos sokan azt fogják mondani milyen hülye voltam, hogy nem a H/K-t választottam, pedig az még olcsóbb is volt, illetve csak lett volna (a Satsystem ígérgette, hogy lesz; valamikor biztos lett is). De akik ezt mondják azok még szerintem nem hallottak régi Sony Esprit berendezéseket szólni.
OFF
Nem voltál hülye, mert szerintem egy AVR-nél leginkább a szolgáltatások dominálnak és nem a hangminőség. Persze szerencsés esetben a kettő párosul. nem tudom, hogy szól egy ES sony AVR, de egy ES sztereót már hallottam és őszintén szólva nem tetszett.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Készülékek fogyasztása
Essen szó az előbbi erölködő (Sony STR-DA50ES) távirányítójának fogyasztásáról is. A kicsike 4 darab AA elemen él . Sokat használva a háttérvilágítást félévente lehet benne elemet cserélgetni, persze a legdrágább tartósat szereti a drága. Igazi kis pénznyelő. :kiraly:
Sony RMTP501
Készülékek fogyasztása
Az erősítő: Sony STR-DA50ES
Hehe, régen mennyit álmodoztam erről a készülékről, mikor még a legelső AVR-em nyúztam, egy STR-DB830-ast.
Én is sokat álmodoztam róla. :kiraly: A versenytársa egy H/K volt, a nekem tetsző (a DTS akkoriban még nem volt természetes) erősítők közül csak ezek voltak "megfizethetők". Végül azért döntöttem a Sony mellett, mert egy ismerős által a nagykerbe tudtam megvenni. Most biztos sokan azt fogják mondani milyen hülye voltam, hogy nem a H/K-t választottam, pedig az még olcsóbb is volt, illetve csak lett volna (a Satsystem ígérgette, hogy lesz; valamikor biztos lett is). De akik ezt mondják azok még szerintem nem hallottak régi Sony Esprit berendezéseket szólni. Lehet, hogy a maiak már nem olyan jók, de ezzel kapcsolatban nekem nincs tapasztalatom, tényleg rosszak?
Érdekesek a mért értékek... Nem tűnik túl soknak...
Én is meglepődtem mikor megmértem, bár soha nem hittem a gyári speckó szerinti sok száz W-os teljesítményfelvételben. Pedig nem egy alulméretezett táp van benne: kb. gyerekfej méretű (bocs a hasonlatért) és csak 4 csatornát táplál (a centernek külön tápja van, ha jól tudom ).
Bár ha azt nézzük, hogy az én full hifim kb. 20-25W-ot vesz fel "komoly" hangerőnél.
Ez teljesen reális.
Készülékek fogyasztása
sajti
Készülékek fogyasztása
Hehe, régen mennyit álmodoztam erről a készülékről, mikor még a legelső AVR-em nyúztam, egy STR-DB830-ast.
OFFTOPIC:
Én is, csak nekem akkor STR-DE635 jutott (úgy örültem neki, mint majom a farkának :kiraly: ).
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Készülékek fogyasztása
Én nem kapcsolom le a rendszerem elosztóját, legfeljebb, ha hosszabb időre elmegyek otthonról.
Készülékek fogyasztása
Érdekesek a mért értékek... Nem tűnik túl soknak...
Bár ha azt nézzük, hogy az én full hifim kb. 20-25W-ot vesz fel "komoly" hangerőnél. :kiraly:
Készülékek fogyasztása
A készülék 99 I. félévi, 5.1-es DD és DTS, 16 kg (a többi adat csak parasztvakításra jó, ezért azt le se írom)
A sub az erősítőbe dugva.
Nyugalmi (bekapcsolva, hangerő=0): 32W
A terheléses vizsgálatot a Top Gun kezdő képsorával végeztem (minden hangfalból zene + gőzkatapult és gázturna effektek) normális hállgatási hangerőn: 125-135W
Mivel a fenti közel se teljes hangerő (kicsi a szoba), ezért kipróbáltam fülvédővel olyan hangerőn, amikor a membránok már elég durván kitértek: 150-160W
-
Vendég
Készülékek fogyasztása
A készenléti állapotban megy a trafó, meg a komplett tápegység, mivel távirányítóra indulni tud. Ha ugye ez nincs, akkor nemigen tudna bekapcsolni gombnyomásra.Persze ez a létező szinte összes készenlétes készülékre (TV, DVD, Hifi, stb) vonatkozik.
Hallottam régebben, hogy a TV-nek kifejezetten jó tesz, hogy ha készenlétben van és "elő van fűtve" a képcsöve. Hülyeség?
Kissé... mivel készenlétben semmi nem kap áramot, csak a táp megy (sőt annak is csak bizonyos része esetenként, így ez ebben a formában ...
Ami miatt meg még rossz is (itt megint leszámítva a mostani modernebb TV-ket) hogy készenlétből nem demagnetizálnak, így ha évekig nincs OFF-ra téve a főkapcsolóval, akkor szineződhet a képernyő. Ezt viszonylag könnyű orvosolni, pár ki-és be kapcsolás a főkapcsolóval segít.
Azért írtam a régebbieket, mert spec a mi hálószobai Sonynk távirányítós bekapcsoláskor is demagnetizál már, hunyorognak is a lámpák egy pillanatra tőle :kiraly:
Amúgy még idevágó téma, ami a kérdésedre válasz, miszerint a Hifi cuccoknak jó, ha nincsenek kikapcsolva (itt ez nem a csövesekre vonatkozik) néhány komolyabb highend cucc csak a kijelzőt kapcsolja le, meg a kimenetet némítja, hogy úgy tünjön, mintha kikapcsolt volna, közben áram alatt van az erősítő rész, így nem kell bemelegednie.
A csöves azért nem lehet ilyen, mert egyrészt annál roppant gyorsan kiderül, hogy mi a helyzet, másrész évente kéne a csöveket cserélni. Itt a megoldás a hallgatózás elött legalább fél órával bekapcsolni a cuccot.
Készülékek fogyasztása
Energy Monitor 3000
A következőket tudja: hatásos teljesítmény W-ban és az energia kWh-ban, a 3 soros kijelzőn a cos fi teljesítménytényező, a terhelés típusa (induktív vagy kapacitív), és a hálózati frekvencia jelződik ki. A költségeket egy hétre, egy hónapra vagy egy egész évre is kiszámítja.
Készülékek fogyasztása
A készenléti állapotban megy a trafó, meg a komplett tápegység, mivel távirányítóra indulni tud. Ha ugye ez nincs, akkor nemigen tudna bekapcsolni gombnyomásra.Persze ez a létező szinte összes készenlétes készülékre (TV, DVD, Hifi, stb) vonatkozik.
OFF
Kedvencem volt annó, a Vidi ugynevezett féltávirányítós tv-je, aminek elég korlátozott volt a távir tudása, leginkább a hangerő és a csatorna váltás volt az össz tudása (mind a 8-ra külön gombot kapott ), de a legérdekesebb a kikapcsoló gombja volt, a távirányítón ha megnyomtad a kikapcs gombot, akkor a főkapcsoló gomb (amit elötte kézzel kellett benyomni) kiugrott egy rugós mechaniznus hatására, amit a kikapcsoló gomb mechanikusan oldott ki.
Na ez volt az igazi OFF, nem is fogyasztott utána semmit a TV. :kiraly:
Készenléti állapotban általában csak egy mini trafó megy (1x1 cm).
-
Vendég
Készülékek fogyasztása
Hallottam régebben, hogy a TV-nek kifejezetten jó tesz, hogy ha készenlétben van és "elő van fűtve" a képcsöve. Hülyeség?