Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Csendháboritás : (
Ne aggódj.. addigra már süket leszek.
Akkor viszont tutira nem fogod érteni, miért megy a fotel veled együtt pl. a konyhába nyomodban az apróbb dísztárgyakkal.
Üdvözlettel: Lex
-
Vendég
Szerintem nem az fog a fejedben járni, hogy: de jó, annak idején én is így tomboltam a szomszéd idegein. Én nem azért csináltam, csinálom, h neki, nekik szar legyen, hanem h nekem jó legyen (házimoziok). Bár most tény h viccesen állítottam be néhány történetet... A második lakásban nem velem volt a fő gond, hanem a szomszéddal. Büdös parasztok voltak és ennyi. Amikor a szép szó nem segített, adtam nekik miközbe (filmet néztem) élvezkedtem. Olyan nem volt, h azért üvöltött vmi, h neki rossz legyen. Az első lakásba a Klipsch Promedia meg annyira nem volt vészes. Elvégre azt csak egy Audigy hajtotta, nem egy H/K. Ebben a (harmadik) lakásban pedig, mint írtam is. Azért módjával csinálom már. Ha megszerzek egy zenét, amit egy hónapja keresek, első hallgatásnál biztos h megtolom neki. Pld egy hete nem hallottam kopogást. Szóval javulok, vagy mi. Újra viccesre fordítva... De hát a kislánynak is tetszett, hiszen táncolt. Lehet, h akkor először és az az én érdemem!
Nem akarlak megbántani, csak gondolj bele, ha tudsz, hogy milyen lesz, ha idős korodban olyan szomszédod lesz, mint te.Ne aggódj.. addigra már süket leszek.
Nem akarlak megbántani, csak gondolj bele, ha tudsz, hogy milyen lesz, ha idős korodban olyan szomszédod lesz, mint te.
Szerintem nem az fog a fejedben járni, hogy: de jó, annak idején én is így tomboltam a szomszéd idegein.
-
Vendég
Ez még a régi lakásba volt... és akkor még a Klipsch Promedia 5.1-t használtam. Szomszédomhoz jöttek küldföldről "vendégek" látogatóba. Az idős néni, aki lakik ott a férjével (akivel muterom jóba is volt/van) és annak a lánya + a férje (ő utóbbi Osztrák) és a kislányuk volt akkor vendég náluk (kint lakták ők hárman Ausztriába). Állítólag kép már mozdult el a falon mélyhangoktól. Igazgatni szokták... Azon a délutánon, amikor ott voltak látogatóba, a kislány táncolt a zenére, amit hallgattam. Egyébként azt a zenék az Osztrák faszi el is kért és ki kellett neki írni. Mivel elég storys a dolog ezért is emlékszek arra, h egy Sven Vath mixet hallgattam.
Másik lakás... Nagyon vékonyak voltak a falak.. a szomszédnak a konyhája volt a falszomszédom és elég üres volt csórikáimnak az a konyha, mert visszhangzott, mint egy barlang. Amikor tüsszentettek vagy köhögtek már áthallatszott. Ezek állandóan veszekedtek és üvöltöztek egymással. Volt h már attól fájdult meg a fejem. Szóval nem vetettem meg a hangerőt, de itt aztán különösen!! Itt meg már egy RF15, RC25 és egy RW10-m volt HK235-el és 3db Canopussal. Volt, h este 10-11-kor még néztem a Némót nem gyenge hangerőn (főleg amikor a kislány kopog az akváriumon, nem egyszer visszatekertem és élvezkedtem rajta). Meg tudtam, h náluk rezeg minden és ezeket a rezgéseket át is hallottam tőlük (ilyen szar volt a fal), hangfrekikkel játszottam éjjelente, amikor kicsit hangosak voltak, meg amikor unatkoztam, de amit csak bírt a Klipsch RW10-m. Hehe. És hallgattam, h rezeg náluk ez meg az. Mivel nagyon mély hangokkal játszottam, sztem nem tudták, h én vagyok. Ezek melletti szomszéd, az ugye tőlünk messze van, mert van köztünk egy lakás.. Mikor meghozta a futár az RC25 centert, akkor elkezdtem tesztelni a Mátrixal és átjött a szomszéd szomszédja, h rezeg az ágy vegyek már vissza. Mondom megnézem mit tehetek... Volt még pár hasonló... 80 éves néni akkori alsó szomszéd vagy azért nem jött fel egyszer se, mert nem tud lépcsőzni már, vagy mert süket mint az ágyú. Ágyuról jut eszembe a Master and Commander. Na azok is szép emlékeket idéznek fel bennem.
Mostani lakás. Itt annyira nem szoktam durvulni, bár megesik néha, na. Szintén öreg néni a falszomszédom. Fél éve lakok itt és még a nevét se tudom. Tehát jóba vagyunk. Lényeg a lényeg, h a szobába úgy tudtam elhelyezni a dolgokat, h a papírvékony szomszédos falra szereltem fel a 3 front satellite-t. Szerintem lusta átjönni és mindig a falon keresztül kopog.. tán már ép hely sincs a saját falán, mert úgy szétverhette. Ez engem idegesít, úgyh ált. feljebb tekerem a hangerőt és nem hallom a hülye kopogását a falon át, csak egész halkan. Itt a heveder zárral is gond van.. Hallgatom a zenét.. megyek ki mondjuk egy pohár kóláért és amint kinyitom szobám ajtaját, furcsa hang csapja meg a fülem. A heveder zár: zzzz.. zzzz.. zzzz.. zzzz.. Hát kb ennyi és még hasonlók.
Ki akar a szomszédom lenni? Még nem jelentett fel senki.
De csak akkor, ha lebegteted a vákuumban a szobát, mert a felfüggesztésen át kimegy a rezgés.
És sajnos ez nem fér bele a panelprogramba.
Ha vákuumkamrában szól a cucc, akkor lehet a szomszéd szobában beszélgetni !
pp
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Sajnos semmivel. Egy bizonyos freki alatt nem csillapít semmi. Legfeljebb 10-20 m vastag homokréteg.
... (v. normális hangszigetelés) ...
mivel kellene befedni a falakat/padlót/plafont, hogy olyan mértékben elnyelje a zajokat, hogy a szomszéd szobában nyugodtan lehessen beszélgetni?
nekem hála az istennek nincs rá szükségem (igaz, nem is vagyok egy nagy zajongó), csak kiváncsi vagyok
...
Több mint két éve megvettem a Ryan-t dts-hanggal, de még nem tudtam megnézni. Kétszer kezdtem bele, de még partra se szálltak , már jött is a szomszéd reklamálni, pedig nappal néztem(volna)...
Akkor Neked is sok értelme volt házimozit építeni.
Azért egy párszor odacsördítettem nekik.(T2, T3, King-kong, JP-ok) Csakhogy ezekre mindre rátesz a Ryan hangja a robbanásokat illetően. A sorházban ahol lakom, ez terjed legjobban. Mondta már a szomszéd, hogy táncolnak a kristálypoharak a szekrényben nála...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Mekkora mákom van hogy én tudok durvulni! Csak őseim ne legyenek itthon és akkor megyek tekerni a hangerőt!
Több mint két éve megvettem a Ryan-t dts-hanggal, de még nem tudtam megnézni. Kétszer kezdtem bele, de még partra se szálltak , már jött is a szomszéd reklamálni, pedig nappal néztem(volna)...
Ha a partra szállást feltekerted,hogy hallottad meg a szomszédot?
Feljöttek szólni. (már nem a szomszéd ) Ő csak másnap szólt nekem, hogy feljelent...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
- heineken
- Fórumlakó

- Értékelés: 159
Ha a partra szállást feltekerted,hogy hallottad meg a szomszédot?
Egy mozi délutánon egyszer benne hagytam a kulcsot a zárban,az asszony 20 percig csengetett és verte ajtót!
.. apárom unokatestvére mizsei gyuszi aki a szöuli olimpián 4. lett bokszban. És azt hiszi hogy a párom az! amugy tart a kis pö...... tölünk!
Ez azért kemény volt...
Pixy8!
Ne féltsd a gyereket a hangtól. Ha megszokja, nektek is jobb lesz. Persze nem a csillár remegtető hangerőre gondolok. De ha egy átlagos beszéd hangerejével hallatszik, az nem árt a gyereknek. Sőt. Hozzászoktatja a sajnos zajos élethez. Ha tök csöndben nő fel a gyerek, később pszichés problémái lesznek. ha alszik, ti is beszéljetek nyugodtan. Nem kell kussba maradni. Megszokja és nem fogja zavarni később.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Pixy8!
Ne féltsd a gyereket a hangtól. Ha megszokja, nektek is jobb lesz. Persze nem a csillár remegtető hangerőre gondolok. De ha egy átlagos beszéd hangerejével hallatszik, az nem árt a gyereknek. Sőt. Hozzászoktatja a sajnos zajos élethez. Ha tök csöndben nő fel a gyerek, később pszichés problémái lesznek. ha alszik, ti is beszéljetek nyugodtan. Nem kell kussba maradni. Megszokja és nem fogja zavarni később.
Mostanra már partra szálltak nem? Megbirtad nézni?
én azért nem szolnék hogy egy filmet megnéz vki,várj csak sürün akartak partra szállni? Mert ha igen az gáz! Igazán segithetnél nekik,egyszer délelött nézd meg és ugy lehethogy nem zavarod majd mert a tag dolgozik nem?
Akkor Neked is sok értelme volt házimozit építeni.
Kár amúgy hogy szépen elképzeljük, hogy milyen rendszerünk lesz, évekig csevegünk itt róla, aztán használjuk jó alacsony hangerőn, mert valójában soha nem volt meg a nyugodt mozizás egyik alapfeltétele: jó távolság minden lehetséges szomszédtól (v. normális hangszigetelés)
Én a legirígyebb vagyok azokra akiknek ez megvan.
Szerencsére néha a mi szomszédaink adnak ki idegesítő hangokat, esetleg nagyon szemét időpontokban, ezért néha úgy érzem, nekem is kijár.. a Ryan DTS-t legalábbis már végignéztem, a partraszállást kétszer is.. (főleg a Call of Duty 2 idevágó része után jól esett az összehasonlítás)
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 699
OFFTOPIC:
Egy újabb régi topik jött a "felszínre"
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Hát némelyik embernek csak annyi esze van mint egy csigának! Nálunk az van hogy a fölöttünk lakó gyerek mindig zenél de nem ám halkan hanem ugy hogy tisztán lehet halani és még a padló is remeg, mi panelban lakunk ! Csak azt nem értem hogy bolond embernek minek adnak ilyet a szobájába? sokszor felszolitottam hogy jo lenne ha abbahagyná mert hajnalban megyünk dolgozni, lekapcsolta a zenét de k.. anyázott meg hogy költözzek el.nem költöztöm nehogy már egy kis 18-20 éves gyerek kifogjon rajtam. na a lényeg az hogy kismama lettem és novemberben lesz baba és addigra szeretnék csöndet teremteni a babának,hogy nyugalomban élhessen,ezért eldöntötem hogy ha még egyszer zenél akkor feljelentem! igy is történt zenélt és én meg mentem feljelenteni! most az van hogy hála istennek csöndvan miota átvette az idézést kedden lesz neki a tárgyalása! remélem kuss lesz mert én ráérek bemenni feljelenteni akár többször is mert itthon vok ! ugyhogy nem zenél még most! jah a páromtol meg tölem fél ha találkozunk az utcán,mert apárom unokatestvére mizsei gyuszi aki a szöuli olimpián 4. lett bokszban. És azt hiszi hogy a párom az! amugy tart a kis pö...... tölünk!
-
Vendég
NewMan,
a mesés 3200 W-ról annyit, hogy egy "800W" kimenőteljesitményű erősitő teljesitményfelvétele kb 1300W volna, ami 230 V-nál 5-6A. Ellenőrizd, kérlek készüléked hátulját
látsz-e hasonló számokat rajta . :smile12:
-
Vendég
Íme az én HáziMozi rendszerem:...
Erősítő: Yamaha DSP-AX1 (6x180W és 2x80W)
Front: 2x Yamaha NS-300 (2x400W)
Surround: 2x Yamaha NS-300 (2x400W)
Center: Yamaha NS-C300 (400W)
Center (Surround): Yamaha NS-C300 (400W)
Sub: 4x Yamaha YST-SW800 (4x800W) (Szépen elhelyezve a frontok és az effekt hangsugárzók mögött.)
Gondoljatok bele a mesés 3200W-ba!!! Megnyertem a fődíjat tehát elmentem bevásárólni. Persze miután elolvastam a hozzászólásokat... Még maradt egy kis $, ugyhogy még nem költözök el adok egy kicsit a szomszédoknak ahogy ti csináljátok. Ja és a HÁZIMOZI NEM KÍVÁLTSÁG ÉLETSTÍLUS!
u.i.: s a szomszédoknak meg üzenem ha meg mernek zavarni a Saving Private Ryan/Normadiai partraszállás közben akkor ezt nekik: :smile21:
-
Vendég
Hát, a hangerőt én is imádom, meg a csöndet is...
1. Nehogy úgy járjatok, mint a haverom. Bömböltetett, rendőrség, bömböltetett, veszekedett, aztán minden este ömlött az ablakába a fenti lakó szutyka, mert ő meg bő vízzel kezdte szeretni felmosni az erkélyt. A másik szomszéd meg kezdte kedveli a kutyákat (egy boxer és egy kaukázusi juhász), nos a kutyák meg akkor ugattak, amikor a haverom aludt volna (meg egyébként állandóan). Aztán megszületett a gyereke, a kutyák és a felmosás meg maradt...
2. Hülye egy mondás a nekem tellett házimozira, neked legyen szigetelésed, mert nekem telik fegyverre, vegyél páncélt. A másik, meg ha ilyen gazdag vagy, mit keresel panelban. Együtt élni nehéz, de ha mindenkinél elszabadul a pokol, akkor egy idő után megkeseríthetik a szomszédok az életed (főleg ha az egyik szomszéd szrv, mert erre is akadt példa).
Szóval kell a hangerő, az nagyon kell, de tudni is kell, hogy mikor, hol...
-
Vendég
csak a fejhallgató témához:
próbáltam dolby headphone-t. 5.1 teszt hangot nyomtam rá powerDVDből. hát hogy elölről vagy hátulról kéne szólnia szinte nem lehet megkülönböztetni. imho nagyon gyenge.
és rendes mély hangokat, amiket inkább érezni kell fejhallgatóval sose fox érezni....