Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Régi player Vs. mai "mindent visz" játékos
Kb. 5-6ezer film ment le rajta teljesen.
Ez nagyjából 60 hét.
Ez azt jelenti, hogy minden egyes nap 6 órán keresztül DVD-zett.
Szép teljesítmény!
Vannak olyan hétvégék, mikor reggel 9-től este 7-8-ig nézi(k), kisebb megszakításokkal.
Gondolom nem küzdteti CD-vel, írott lemezekkel....
Jól gondolod. Arra van neki egy '92-es Sony cdjátszója...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Ez nagyjából 60 hét.
Szép teljesítmény!
Vannak olyan hétvégék, mikor reggel 9-től este 7-8-ig nézi(k), kisebb megszakításokkal.
Gondolom nem küzdteti CD-vel, írott lemezekkel....
gordon314.fw.hu
Ez nagyjából 60 hét.
Szép teljesítmény!
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Ez nagyjából 60 hét.
Szép teljesítmény!
A haverom még mindig a Sony NS-400-ast használja, immár 4 és fél éve. Most éppen egy Philips Pixel Plus plazmához. Igaz két éve, kicseréltette a 27 megás csippet, 108 megásra. Azt mondja, a lejátszó még nem ért meg a cserére... Kb. 5-6ezer film ment le rajta teljesen. Ő az a fajta, aki nem tekerget bele, vagy nem rakja be pár percre a lemezt, hanem megnézi elejétől a végéig.
Az én 400-as Sonymat egy kollégám vette meg, nála is bírja még a strapát. Csak a funkciók miatt cseréltem le, minőségileg ugyanott van, mint a mostani Pana S75.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
A haverom még mindig a Sony NS-400-ast használja, immár 4 és fél éve. Most éppen egy Philips Pixel Plus plazmához. Igaz két éve, kicseréltette a 27 megás csippet, 108 megásra. Azt mondja, a lejátszó még nem ért meg a cserére... Kb. 5-6ezer film ment le rajta teljesen. Ő az a fajta, aki nem tekerget bele, vagy nem rakja be pár percre a lemezt, hanem megnézi elejétől a végéig.
Én már tavaly nyárom nem értem el (viszoneladókon keresztül) a Nintaus magyar képviseletét. Jó kis lejátszó volt.....
system
Én anno 2001-ben sok tépelődés után bevállaltam az első noname "mindentjátszót", ez volt a Nintaus. Akkor, ha jól emlékszem egy pana 350-es talán 150000 Ft-ba került. A Nintaus 90 ezer volt.(atya ég!) Ebbe már volt DD dekóder, lejátszotta az írott lemezeket, mp3-at, stb... A csábító extrák: komponens! kimenet, regió mentesség, macrovision! mentesség, 3 év garancia.
Mivel még most is ugyanazt az analóg erősítőt nyúzom, fontos volt a beépített dekoder. A komponens kimenet miatt meg simán odavert a drága nagynevű márkáknak is képminőségben.
Pont 3 évig bírta... Most is működik, bele tuningoltam egy LG DVD ROM-ot.
A Nintausnak az volt a szerencséje, hogy itthon első tudott lenni a nonamek között. De amióta bejött a többi, egyszerűen eltűnt a süllyesztőben. Persze most is létezik, csak senki sem veszi.
Én anno 2001-ben sok tépelődés után bevállaltam az első noname "mindentjátszót", ez volt a Nintaus. Akkor, ha jól emlékszem egy pana 350-es talán 150000 Ft-ba került. A Nintaus 90 ezer volt.(atya ég!) Ebbe már volt DD dekóder, lejátszotta az írott lemezeket, mp3-at, stb... A csábító extrák: komponens! kimenet, regió mentesség, macrovision! mentesség, 3 év garancia.
Mivel még most is ugyanazt az analóg erősítőt nyúzom, fontos volt a beépített dekoder. A komponens kimenet miatt meg simán odavert a drága nagynevű márkáknak is képminőségben.
Pont 3 évig bírta... Most is működik, bele tuningoltam egy LG DVD ROM-ot.
Találtam egy mai gépet: Sherwood VC-765. Sajnos nincs ára, de rákérdeztem (kint 500 euro).
Rákérdeztem és azt válaszolta az úriember az ittveddmeg-től, hogy nem tud ilyet beszerezni, mert nem éri meg, ugyanis a médiaszerverek kiszorították a többlemezes játékosokat!???
Úgyhogy marad a noname vagy az alig használt.
Én még mindig az első lejátszómat nyúzom, a Pana RV-41-est. TV-hez tökéletes, bár már egy kicsit unom és soha sem volt egy design bomba.
-
Vendég
Nekem a Pana RV32 lekopogom még hibátlanul fut. Az 52ezres árával az egyik legolcsóbb volt amikor vettük. Csak scart és s-video képkimenete van és még dts dekódere sincs. A sármján kívül nem sok mindent tudna felmutatni egy mai hasonló kategóriással szemben
Nekem is műkszik az RV 60-as Pana. igaz, most egyenlőre nyugállományban van, de bármikor bevethető. a képe pedig még most is nagyon jó, csakhát a projihoz az svideo kevés... pedig ennek már 5 évvel ezelött 54MHz, 10 bites videofeldolgozó áramköre volt
egy kis szervíz a gép árával lenne egyenlő........inkább 2-t kell venni egyszerre
Találtam egy mai gépet: Sherwood VC-765. Sajnos nincs ára, de rákérdeztem (kint 500 euro). Ebből biztosan nem vesznek kettőt.
Nekem a Pana RV32 lekopogom még hibátlanul fut. Az 52ezres árával az egyik legolcsóbb volt amikor vettük. Csak scart és s-video képkimenete van és még dts dekódere sincs. A sármján kívül nem sok mindent tudna felmutatni egy mai hasonló kategóriással szemben
- petyka2
- Nincs visszaút

- Értékelés: 3
Én meghagytam DVD-re a grundig gdp6155-öt,DivX-re pedig vettem egy ócsó yamadát -mp3-at jobban játszik,audio cd-t nem emlitem abban az emlitett grundig hírhedten xar...
Én is Simon és Gandalf tanulságához csatlakoznék. A 4. dvd játékosomat nyúzom. Az első 170 eFt-ról volt "leárazva" így talán 130-140 eFt-ért vettem. A Philips akkori csúcsmodelje volt (950-es) beépített 6 csotornás DD dekóderrel. Aztán egy Grundig xenaro (6510?) követte, ami már nem csak DD, de dts dekóderrel is rendelkezett, az mp3-al is megbírkózott és 90 eFt volt, aztán követte a Pana S75, ami már DVD-Audio-t is dekódolt és képeket is megjelenített talán 80 eFt lehetett. Most pedig Pio 575-öt nyúzok, amit 60 eFt körül vehettem és ez a DiVX-től a SACD-ig mindent visz.
Ami a lényeg: a dvd lemezek képi megjelenésében (ami a fő funkció) mindig volt előre lépés, pedig mindig jelentősen olcsóbb volt a lejátszó!
A lejátszók egyre kisebbek és könyebbek lettek (ami valjuk be nem hátrány, ha a használhatóságot nézzük!). Sőt! Én gyakorlatilag minden lejátszómat láttam bellülről és ki merem jelenteni, hogy leginkább csak doboz méretben és súlyban volt különbség.
A megbízhatóságról anyit, hogy a Philipset még 1 év garival vettem, a Panát 2-vel, míg a Pio-hoz 3-at adtak. Innentől kezdve, figyelemmel a készülékek erkölcsi avulására, baromira hidegen hagy, hogy melyik működik 10 év mulva, amikorra a használati értékük jelképes lesz.
Amiben gyengébbek, az a CD hangzás és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások. Míg a Philipsen még nagy potis fejhallgató kimenet volt, addig a Grundigon már csak kicsi és digitális, a Panán, Pio-n semmi ilyen.
Mivel szerintem egyik megfizethető árú dvd lejátszó sem ideális CD lejátszásra, ezért szerintem nem is baj, hogy az a felesleges, kihasználatlan funkció szépen háttérbe szorult. Akinek csak háttérmuzsikára kell, vagy olcsóbb AVreceiverhez, annak többnyire megfelel így is a hangjuk, míg akinek jobb CD hang kell, az inkább külön lejátszóban gondolkodjon.
Ami változó volt, az a beépített dekóderek szolgáltatási színvonala. A legjobban konfugurálható a Grundigé volt, míg a legkevésbé a Pio-é! Ennek igazából a dekóderes receiverek elterjedésével egyre kevesebb jelentősége lett, szóval várható volt. (Nekem ez azonban fájó hiányosság lévén a lejátszó dekóderét használom.)
A csatlakozásokban is voltak változások. A Philips, Grundig esetében 2 scart volt, ami elég feleslegesnek tűnik viszont a Pana és a Pio esetében megjelent a komponens video kimenet, ami viszont előrelépés. (Sőt pár év/hónap és a HDMI is általános lesz!) Ha jól rémlik, akkor mindegyik tápkebele cserélhető, de piskóta csatlakozós volt. Ami nem baj, mert ha valaki így akar tuningolni, az megoldható. Szóval jobb, mint a bekötött tápkábel.
A Grundignál már megjelent a frissíthető firmware lehetősége, de ennek igazi áldásait a Pio-nál érzem!
Szóval szerintem itt valódi fejlődés van!
A régi gépeket sem kell kidobni, de az újakat sem szabad lebecsülni csak azért mert olcsóbbak! Ne feledjük, hogy a fajlagos kölcségek robbanásszerűen csökkentek a dvd tömeges elterjedésével!
gordon314.fw.hu
új 5 lemezes a németeknél 60-65 euros áron. Ha lenne itthon szervize, még ajánlani is merném.
egy kis szervíz a gép árával lenne egyenlő........
inkább 2-t kell venni egyszerre
system
Az onykonak ha jól tudom 5 vagy 6 lemezes dvd lejátszója van (talán 600-as sorozat), a sonynak meg volt 100 vagy 101 lemezes. Ennek a két márkának érdemes lenne még utána nézni (egy-egy telefon a forgalmazóknak, hátha).
A használtak között találtam Yamaha, Denon, Onkyo, Philips, JVC, h/k, Sony, Panasonic, Kenwood többlemezes játékost, gyakolatilag minden gyártónak volt ilyenje. Odaát a Pana DVD-F87 most is kapható, Európában nincs ilyen. Van viszont noname (Venturer?) új 5 lemezes a németeknél 60-65 euros áron. Ha lenne itthon szervize, még ajánlani is merném.
- CrocodileMick
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
anno én is méregdrágán vettem meg az elsö darab Pio DV-717-est, amit a városban megkaparintottam (még ki sem volt csomagolva, már vittem is ). Ez volt az elsö olyan játékos ami DTS-sel is megbírkózott és egy megfizethetö katrgóriába esett. Mai napig nem bántam meg, nem is cserélném át egy mai laptop méretü gépre. Azt, amire kell, lejátsza, JPEG, MPEG, MP3 & CO hidegen hagy. Ja, és a súlya is becsületes!
Üdv, Mick
...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!
TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.
Én a Sony 725-öt (1999-ben újonnan 220 ezer Ft) hasonlítottam össze a Pioneer 575-el (2004-ben újonnan 59 ezer Ft) és bizony azonos gyári lemez mellett a Pioneernek kicsivel jobb képe volt. Élesebb, kontrasztosabb, részletezőbb. Arról most persze nem beszélek, hogy a Sony a DVD, CDA, és VCD-n kívül semmilyen formátumot nem evett meg, ezeken kívül a Pioneer az SVCD, MP3, JPG, DVD-Audio, SACD, Divx, Xvid felvételeket is viszi.A Sony viszont háromszor olyan nagy és háromszor olyan nehéz, mint a Pioneer. De hiába ez az elsőre a minőség számlája írható többlet, a Sony 4 évesen teljesen beszart tehát a tanulság mindenképpen az lenne, hogy az újabb, olcsóbb lejátszó jobb, mint a régi, drágább.
A hozzászólásod háromnegyedéig azt gondoltam, hogy de amikor a könnyűsúlyú pioneer lejátszód már a szelektív hulladékgyűjtő előtt toporog majd, hogy a fém vagy a műanyag tárolóba ugorjon (aztán természetesen a műanyag mellett dönt), az idő tájt a sony lejátszód még vidáman elröfög.
Aztán a leveled végén hazavágtad a tanulságomat
Kollégám keres többlemezes (3. v 5) DVD játékost mozgássérült rokona számára.Régebben 2-3 éve volt a pl. Panának is ilyen, asszem 5 lemezes verzió, de ma már egyet sem tudnék mondani. Tengerentúlról nem szeretnék neki ajánlani, de ha Európában kapható valahol, az is érdekel.
Az onykonak ha jól tudom 5 vagy 6 lemezes dvd lejátszója van (talán 600-as sorozat), a sonynak meg volt 100 vagy 101 lemezes. Ennek a két márkának érdemes lenne még utána nézni (egy-egy telefon a forgalmazóknak, hátha).
Én is összehasonlítottam már a lejátszóimat. Akkora különbség nincs köztük a képminőségben (azonos kábelezéssel persze), hogy pusztán ezért valaki kidobja a méregdrága régi lejátszóját. Sőt van olyan amiben a Pio (1999-ben 200.000) többet tud, mint a Sony HDD recorderem (2005-ben 125.000) ilyenek a lejátszási szolgáltatások: Disc memo, Last memo ezeket kb. 40! lemez esetében tudja megjegyezni + a pioneer normálisan kiírja a nyelvválasztásnál angolul a nyelvet szemben a Sony-val, amelyik csak hülye kódokat használ pl. magyar: 1229. Aki ezt kitalálta
A Pioneer is viszi a CD-R, CD-RW, DVD+-R, DVD+-RW-t tud DTS-t (Magyarországon ez volt az első, ami ennyiért lejátszott DTS-t), coax és optikai kimenet is van rajta.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
-
Vendég
Én a Sony 725-öt (1999-ben újonnan 220 ezer Ft) hasonlítottam össze a Pioneer 575-el (2004-ben újonnan 59 ezer Ft) és bizony azonos gyári lemez mellett a Pioneernek kicsivel jobb képe volt.
Ez nagyon érdekes. Ugyanez a párosítás nálam is, csak a Sonym egy évvel fiatalabb mint a tied és nálam képminőségben veri a Pioneert. Igaz, csak egy 82cm-es tévén néztem.
Én is TV-n teszteltem (Loewe 72cm) és nekem a Pio egyértelműen jobbnak tűnt bár az is igaz, hogy hajszálnyival.
Nem említettem, hogy a CD hang viszont egyértelműen a Sonynál volt jobb, a Pio mellé kellett is vennem egy CD lejátszót.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
Én a Sony 725-öt (1999-ben újonnan 220 ezer Ft) hasonlítottam össze a Pioneer 575-el (2004-ben újonnan 59 ezer Ft) és bizony azonos gyári lemez mellett a Pioneernek kicsivel jobb képe volt.
Ez nagyon érdekes. Ugyanez a párosítás nálam is, csak a Sonym egy évvel fiatalabb mint a tied és nálam képminőségben veri a Pioneert. Igaz, csak egy 82cm-es tévén néztem.
Hát igen. Nagyon nehéz régi lejátszókat a maiakhoz hasonlítani, főleg akkor, ha az árukat vesszük figyelembe. Az én első lejátszóm egy pana rv-31-es volt, aminek ára több, mint 80e-be került. Ez egy belépő szintű lejátszó volt és leárazva vettem! Ezért amikor valaki azt írja, hogy 1999-ben 250e volt, az jó eséllyel most olyan 50-60e körül van és a mainak jobb képe van a fejlettebb video dac-ok miatt. a mostani alap lejátszókban olyan video rész van amiről egy-egy nagyobb kategóriás ős még csak nem is álmodhatott.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W