Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
2005-ös Panasonic Lejátszók
-
Vendég
Meg tudnátok mondani hol lehet a legjobb áron venni Pana s97 DVD lejátszót.Ja igaz hogy ez a lejátszó elboldogul divx fájlokkal és a feliratokkal.
Üdv mindenkinek
Nem boldogul... :kiraly: sajna.
Mpeg 4 fáljokkal igen, de nem divx-es, hanem a Pana DVD-re felvevő kamerák által készített mpeg 4-es fájlokat viszi. (csak a Pana honlapon is rosszul van feltüntetve, mejdnem megettem én is. )
Meg tudnátok mondani hol lehet a legjobb áron venni Pana s97 DVD lejátszót.Ja igaz hogy ez a lejátszó elboldogul divx fájlokkal és a feliratokkal.
Üdv mindenkinek
Adás vétel topic....
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Meg tudnátok mondani hol lehet a legjobb áron venni Pana s97 DVD lejátszót.
Ja igaz hogy ez a lejátszó elboldogul divx fájlokkal és a feliratokkal.
Üdv mindenkinek
-
Vendég
Ezt válaszolta a Panasonic mo.
Tisztelt ... László Úr!
A DVD-S49 készülék bármilyen DivX feliratot csak egy firmware frissítés után fog lejátszani.
Ha nem szeretné ezt Ön elvégezni, márkaszervízeink ingyenesen elvégzik ezt Önnek.
Üdvözlettel,
Ferenczy Attila
Panasonic Magyarország Kft.
Szerviz- és Ügyfélszolgálati Osztály
Örömmel jelentem, hogy a frissítés megoldotta a felirat problémát. Nagyon szépen kapcsolhatóan műkszik.
Ami talán nem a tökély, hogy a képet nem zoomolja fel a teljes méretre automatikusan, hanem manuálisan kell megcsinálni... persze filmenként. :kiraly:
De legalább működik a régi 5 éves Pana DVD távirányítójával (is)
Köszi Koaxal.
Akkor az erősítővel tudod tesztelni a hangfalakat.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Van panába egy hangszóró tesztelő,de nekem csak a két front meg a center szólal meg a többi hallgat pedig filmnél szól mindegyik.Mitől van ez,tudtok valamit?
Hogy van összekötve a Pana az erősítővel?
A tesztelő a 6ch analóg kimenetre érvényes. Ha ez nincs bekötve, akkor nincs értelme a tesztnek.
Köszi Koaxal. :kiraly:
Van panába egy hangszóró tesztelő,de nekem csak a két front meg a center szólal meg a többi hallgat pedig filmnél szól mindegyik.Mitől van ez,tudtok valamit?
A tesztelő a 6ch analóg kimenetre érvényes. Ha ez nincs bekötve, akkor nincs értelme a tesztnek.
Köszi Koaxal. :kiraly:
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Az 550-es yamahámnál kellene firmware-t frissíteni, hogy meg tudjak nézni egy rakat divx-es filmet.
Itten le van írva
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
Nem pana de segítsetek már kicsit.
Az 550-es yamahámnál kellene firmware-t frissíteni, hogy meg tudjak nézni egy rakat divx-es filmet.
Letöltöttem a hozzá való .bin és .xxx fájlt.
Azt kiírom egy cd-re, berakom a játékosba, setupban megkeresem az update-t és kész? Ennyi lenne?
Ez van a pdf-ben ami a honlapjukon volt, de azért jó lenne ha előtte valaki felvilágosítana kicsit mire is figyeljek!
Köszi.
No igen! RGB-vel, SVIDEO-val nincs ilyen, tehát jellemzően a komponens bemeneten szoktam ilyen hibát ("kontúrosodást") látni. Biztos valamennyire a megjelenítő hibája is, de ha egyszer másfajta bemeneten nincs (pl. vga-n, abszolút nincs, akár ugyanazt a dvd-t játszva..)... A komponens kábelt még esetleg lehet jobbra cserélni, de ez se gagyi, 8e ft volt a másfél méter, Monitor tipusú, kb. 1.1 cm vastag.
Valahogy ki kellene próbálni más készülékkel.
Nehezen tehetné, mivel nincs olyan a lejátszómban.
De egyébként is az másról szól, mint amit én itt leírtam...
Nem a kábel minőségével van baj?
Láttam már én is hasonló kontúrosodást gyengébb minőségű kompozit videokábel esetén, jobb kábelnél javult a helyzet, de igazából RGB-re áttérve tudtam ezt a jelenséget teljesen megszüntetni. De a DVD-ben vagy a tévében/megjelenítőben is lehet a hiba oka.
No igen! RGB-vel, SVIDEO-val nincs ilyen, tehát jellemzően a komponens bemeneten szoktam ilyen hibát ("kontúrosodást") látni. Biztos valamennyire a megjelenítő hibája is, de ha egyszer másfajta bemeneten nincs (pl. vga-n, abszolút nincs, akár ugyanazt a dvd-t játszva..)... A komponens kábelt még esetleg lehet jobbra cserélni, de ez se gagyi, 8e ft volt a másfél méter, Monitor tipusú, kb. 1.1 cm vastag.
-
Vendég
Ezt válaszolta a Panasonic mo.
Tisztelt ... László Úr!
A DVD-S49 készülék bármilyen DivX feliratot csak egy firmware frissítés után fog lejátszani.
Ha nem szeretné ezt Ön elvégezni, márkaszervízeink ingyenesen elvégzik ezt Önnek.
Üdvözlettel,
Ferenczy Attila
Panasonic Magyarország Kft.
Szerviz- és Ügyfélszolgálati Osztály
Nem a kábel minőségével van baj?
Láttam már én is hasonló kontúrosodást gyengébb minőségű kompozit videokábel esetén, jobb kábelnél javult a helyzet, de igazából RGB-re áttérve tudtam ezt a jelenséget teljesen megszüntetni. De a DVD-ben vagy a tévében/megjelenítőben is lehet a hiba oka.
Én a DCDi-ről olvastam valahol, hogy van valami élfelismerő és "simító" algoritmusa.
Nem lehet, hogy az okozza?
Egyébként érdekes dolog ez: Szerintetek mitől van, hogy S49-nél a komponens kimeneten progresszív módban akkora bazinagy "műkontraszt" van a képek éles világos-sötét részeinek találkozásánál, mint az állat.Pl. néger ember áll a hóban. Körülötte 2mm-es kontrasztvonal. Amolyan "burok", nem tudom hogy fogalmazzam, lefényképezem már egyszer.. :kiraly:
Én a DCDi-ről olvastam valahol, hogy van valami élfelismerő és "simító" algoritmusa.
Nem lehet, hogy az okozza?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
..., meg bakot ugrottunk, ...
OFFTOPIC:
Ez nagyon jó, tetszik!!!! :kiraly:
Wow, egyéb pozitív változást is tapasztaltatok fw frissítés után? A divx feliratok miatt még nem fogok vele vesződni, azt a htpc-n játszom úgyis.
Egyébként érdekes dolog ez: Szerintetek mitől van, hogy S49-nél a komponens kimeneten progresszív módban akkora bazinagy "műkontraszt" van a képek éles világos-sötét részeinek találkozásánál, mint az állat.
Pl. néger ember áll a hóban. Körülötte 2mm-es kontrasztvonal. Amolyan "burok", nem tudom hogy fogalmazzam, lefényképezem már egyszer.. :kiraly:
Tapasztalataim szerint eddig minden dvd játékos csinálja ezt valamennyire a komponens kimeneten többé-kevésbé (nem voltak még túl komoly DVD-im), de ez az S49 is elég jól belehúz. Ez általános jelenségnek tűnik mert a projektoromon is próbálgattam régebben, ott is láttam ilyesmit, másfajta dvd lejátszókkal is.
DE Pl. svideo bemenetet használva nem nagyon van ez a jelenség, viszont annak meg más baja van (gyengébbek a szinei, kicsit zajosabb, nem progresszív)
Összevetettem a "modern" S49-et tegnap este egy HK DVD22-essel, aminek csak 54MHz 10 bit video dac-ja van - bár valamivel drágább készülék - és hát rávert a Panára, pedig abban 108 MHz-es dac van, meg újabb fejlesztésű készülék. A progresszív képet néztem főleg, komponens kimeneten. A HK-é szebb, szinte minden tekintetben. Viszont a Pana feature szinten kb. 3x-annyit tud. (amiből persze semmit nem használok)
-
Vendég
Ma megnéztem egy S49-et, de divx filmnél semmilyen módon nem akart feliratot megjeleníteni A kiterjesztése .srt, ami elvileg a támogatott formátumok közé tartozik, de nem akarta. Két lemezzel is próbáltam, de semmi. Egy Pio-ba téve ment azonnal, tehát nem a lemez a hibás...
Valakinek valami ötlete???
Sok játékosnál külön ki kell jelölni a feliratot, nem ártana belenézni a használatiba. Egyébként S49-re létezik firmware frissítés a Pana magyar honlapján is.
5 éve Panával DVD-zek, már árkot ástunk, meg bakot ugrottunk, de akkor sem tette oda.
Sőt, az info izé menüjében nem is jelezte, hogy létezik felirat hozzá.
Firmware frissítés az biztos jó, de az MM közepén nemigen hiszem, hogy hagynák, azért meg nem vennék, hogy hátha segít rajta
A firmware frissítéssel nekem is tökéletesen mennek a feliratok.
-
Vendég
az S295-ösöm sem vitte először a feliratokat, de pár napja megvolt a firmware frissítés és most tökéletesen visz mindent, még az ékezetek is jók
-
Vendég
Ma megnéztem egy S49-et, de divx filmnél semmilyen módon nem akart feliratot megjeleníteni :kiraly: A kiterjesztése .srt, ami elvileg a támogatott formátumok közé tartozik, de nem akarta. Két lemezzel is próbáltam, de semmi. Egy Pio-ba téve ment azonnal, tehát nem a lemez a hibás...
Sok játékosnál külön ki kell jelölni a feliratot, nem ártana belenézni a használatiba. Egyébként S49-re létezik firmware frissítés a Pana magyar honlapján is.
5 éve Panával DVD-zek, már árkot ástunk, meg bakot ugrottunk, de akkor sem tette oda.
Sőt, az info izé menüjében nem is jelezte, hogy létezik felirat hozzá.
Firmware frissítés az biztos jó, de az MM közepén nemigen hiszem, hogy hagynák, azért meg nem vennék, hogy hátha segít rajta
Ma megnéztem egy S49-et, de divx filmnél semmilyen módon nem akart feliratot megjeleníteni :kiraly: A kiterjesztése .srt, ami elvileg a támogatott formátumok közé tartozik, de nem akarta. Két lemezzel is próbáltam, de semmi. Egy Pio-ba téve ment azonnal, tehát nem a lemez a hibás...
-
Vendég
Ma megnéztem egy S49-et, de divx filmnél semmilyen módon nem akart feliratot megjeleníteni :kiraly:
A kiterjesztése .srt, ami elvileg a támogatott formátumok közé tartozik, de nem akarta. Két lemezzel is próbáltam, de semmi. Egy Pio-ba téve ment azonnal, tehát nem a lemez a hibás...
Egyes embereknek mennyi szabadideje van.ahelyett hogy a frissen érkezett motyókat tesztelnék vagy az asszonyt simogatnák,vagy a 200-as érkezését sürgetnék!!!!!! :kiraly:
[OFFTOPIC] Látom csináltál magadnak avatart... én inkább javaslom ezt a változatot:
bekap6od.gif bekap6od.gif bekap6od.gif
Egyes embereknek mennyi szabadideje van.ahelyett hogy a frissen érkezett motyókat tesztelnék vagy az asszonyt simogatnák,vagy a 200-as érkezését sürgetnék!!!!!! :kiraly:
[OFFTOPIC] Látom csináltál magadnak avatart... én inkább javaslom ezt a változatot:
bekap6od.gif bekap6od.gif bekap6od.gif
open!
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650