Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
SEGÍTSÉG! Center csatorna alapzaj
Erre gondoltam én is, hogy ha senki sem jelentkezik
Majd vizsgák után utána járok a témának.
Nos nálam is előkerült a valószinüleg földhuroknak nevezett sorscsapás
Lacy mondta hogy van vmi kütyű ami ezt megoldhatná. Igazából nem 100% hogy megoldaná ezért kérdezem, hogy nem e lenne vkinek egy próbára egy ilyen földhurok leválaszttó szerkezete. Amúgy az antenna a hibás, mert ha azt lehúzom a rendszerről akor minden ok.
Ja Bp-ek jelentkezését várom
Létezik Bp-en is olyan antennabolt, ahol hazaviheted kipróbálni.
Telefonkönyvből végigkérdezheted a boltokat, mielőtt nyakadba kapnád a várost.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Nos nálam is előkerült a valószinüleg földhuroknak nevezett sorscsapás
Lacy mondta hogy van vmi kütyű ami ezt megoldhatná. Igazából nem 100% hogy megoldaná ezért kérdezem, hogy nem e lenne vkinek egy próbára egy ilyen földhurok leválaszttó szerkezete. Amúgy az antenna a hibás, mert ha azt lehúzom a rendszerről akor minden ok.
Ja Bp-ek jelentkezését várom
-
Vendég
a matrix-os ize viszont egesz turheto. tegnap neztem meg a szakasz-t vele, illetve kapcsolgattam kozben kicsit atpakolva a hangszorokat egesz jo.
az mar most kiderult, hogy a jelenlegi ket ketutas surrond hangfalamat be fogom rakni hatra back surround-nak es veszek ket dipol hagszorot. talan a mm-es es a laser-es arkulonbsegbol ki is jon koszi YvsMad
most volt idom atlapozi a hasznalati utastast, kiderult, hogy a tavrangato tartamaz egy halom kodot mindefele tv-het dvd-hez stb. igy eleg egy taviranyitot kezelni. otletes es hasznos.
Akkor mégiscsak rá fogod költeni azt a pénzt a rendszerre; látom, hogy téged is megfertőzött a házimozi!
Az univerzális táv jó; kár, hogy csak a legfontosabb funkciókat tudja. Tehát nem igazán váltja ki a többi messzegombot. Én ezt meguntam és vettem egy taníthatót.
hat ja. egy ideje keszulok ra. nyar elejen akarok venni meg egy projektort, hogy teljes legyen az elvezet.
a matrix-os ize viszont egesz turheto. tegnap neztem meg a szakasz-t vele, illetve kapcsolgattam kozben kicsit atpakolva a hangszorokat egesz jo.
az mar most kiderult, hogy a jelenlegi ket ketutas surrond hangfalamat be fogom rakni hatra back surround-nak es veszek ket dipol hagszorot. talan a mm-es es a laser-es arkulonbsegbol ki is jon koszi YvsMad
most volt idom atlapozi a hasznalati utastast, kiderult, hogy a tavrangato tartamaz egy halom kodot mindefele tv-het dvd-hez stb. igy eleg egy taviranyitot kezelni. otletes es hasznos.
Akkor mégiscsak rá fogod költeni azt a pénzt a rendszerre; látom, hogy téged is megfertőzött a házimozi!
Az univerzális táv jó; kár, hogy csak a legfontosabb funkciókat tudja. Tehát nem igazán váltja ki a többi messzegombot. Én ezt meguntam és vettem egy taníthatót.
Gratula az erősítőhöz!
A sok funkciója közül én is az alapdolgokat használom. Kipróbáltam eleinte a DSP-ket PLII-t is, de nem nagyon hozott lázba!
Kipróbáltam eleinte a DSP-ket PLII-t is, de nem nagyon hozott lázba!
DD2.0 hangú film szigorúan direct pure stereo állásban megy nálad, ugye?
Gratula az erősítőhöz!
A sok funkciója közül én is az alapdolgokat használom. Kipróbáltam eleinte a DSP-ket PLII-t is, de nem nagyon hozott lázba!
hoszu teszteles utan batran ajanlom barkinek akinek van 82k zsetonja ilyen celra. sikerult a oroszlanyt kigyogyitaani kerpelesbol, es a zenevel is csodakat muvel a pl2. normalis ac3-as filmenek pedig elfelejti az ember, hogy hangszorobol jon a hang annyira tiszta. az "open range" elejen a villamlas es az eso pont olyan, mint amikor gyerekkoromban elkaptt egy zuhej satorozas alatt. es mindezt 4.1 hangszoval. aszem veszek meg ket centert hatra... sub nem kell.
nem lehet minden bizbaszt allitani rajta es nincs kismillio olyan funkcioja amit max egyszer hasznal az ember. de max ennyi kulonbozteni meg a 200k-s tarsaitol.
az utobbi idoben vegre elegedett vagyok valamivel, eszerint nincs veszeve minden.
Csak nem ott dolgozol?
egyebkent nem kerdeztem kirakva nincs/nem volt.
Nem, az egyik gyári kollégám mondta, aki ott járt a hétvégén.
Akkor viszont te tájékoztattál félre! Ugyanis a 450 ára 85 rugó körül van, az Apróban hirdetnek feketeimportból 66-ért. Ha a Cora 65-ért adná 2 év Albacomp-os garival, akkor a feketézők bezárhatnák az üzletüket!
a kollagad teved. vegigneztem minden arat.
teganap megjott a denon 1905. haaaat....
izgalom: nem szol a radio. rogton beugrik, biztosan meri a az impedanciat es 4ohm-al nem megy kozben a hatlapon szep nagy betukkel 6..8ohm....
kiderult, hogy zajzar van benne ilyen "profi" cucc.
szereoban nagyon jo hangja van, ero is van benne, a bass-t probakeppen feltekerve a fotel karfaja szepen remeg, a novenyek levelei 30..50cm-re a hangfaltol kilengenek, gyomorbol erzeni az elszallo urhajot, pedig nicns sub es meg fel sincs tekere a hangero. szal van benne kakao.
tul sok allitasi lehetoseg nincs nagy/kis hangszorok meg a tavolsaguk. az mar kiderult, hogy a prologic2 dekoder eleg kaka benne. a csillagkapu eleott az oroszlan csak zorog akar a kodaval. a sunyival szepen morgott, mondjuk itt ki is merult minden elonye. talan a bass beallitasokkal lehet javitani rajta.
ezt leszamitva tisztan szol dobozhangok nelkul. egyenlore kompromiszumokkal elfogadhato. az is kiderul, hogy a 32k-s amstar hangfalak nagyon jok, foleg az arukhoz kepest.
nah roviden ennyi. most valamiert nem megy a koax-os spdif bemenet lehet higy par perc mulva anyazni fogak ha kinyiffant.
Csak nem ott dolgozol?
Nem, az egyik gyári kollégám mondta, aki ott járt a hétvégén.
Akkor viszont te tájékoztattál félre! Ugyanis a 450 ára 85 rugó körül van, az Apróban hirdetnek feketeimportból 66-ért. Ha a Cora 65-ért adná 2 év Albacomp-os garival, akkor a feketézők bezárhatnák az üzletüket!
-
Vendég
egyebketn 440-es yamaha nincs csak 450-es.
Akkor tisztelt kollégáim félretájékoztattak!
Csak nem ott dolgozol?
egyebketn 440-es yamaha nincs csak 450-es.
Akkor tisztelt kollégáim félretájékoztattak!
-
Vendég
Melyik Cora volt ez?
Oda se megyek!
miskolci. erdekes modon a kodaval nem volt problema, azt szo nelkul visszavettek.
Akkor mégis csak fogok oda járni, mert én is miskolci vagyok!
(Most állítólag van ott a Yamaha 440-esemből, ha igaz, 65 rugó az ára.)
Akkor nyilván a Denonokat is a miskolci MM-ben tesztelted.
igy van a miskolciban. egyebketn 440-es yamaha nincs csak 450-es. denon meg az mm-ben de tul draga 99k igy meg szallitassal lesz 87k.
Melyik Cora volt ez?
Oda se megyek!
miskolci. erdekes modon a kodaval nem volt problema, azt szo nelkul visszavettek.
Akkor mégis csak fogok oda járni, mert én is miskolci vagyok!
(Most állítólag van ott a Yamaha 440-esemből, ha igaz, 65 rugó az ára.)
Akkor nyilván a Denonokat is a miskolci MM-ben tesztelted.
-
Vendég
Azon akadekoskodtak, hogy a folia a csomagolas resze es csak eredeti csomagolasaban veszik vissza.
Melyik Cora volt ez?
Oda se megyek!
Azon akadekoskodtak, hogy a folia a csomagolas resze es csak eredeti csomagolasaban veszik vissza.
Melyik Cora volt ez?
Oda se megyek!
-
Vendég
nah megejtettem a visszavetelt az elobb. haaaaaat nem volt egyszeru. ritka elleseges volt a hangulat. nem akartak visszavenni, mivel azt a feher folia amibe az erosito bele van csavarva nem volt meg. a takesz kidobta imho szerdna volt a mult heten. vegul kb haromnegyed ora birkozas utan meggyoztem az osztalyvezetot hogy ugyanmar a 65k-s cuc celvezeti erteket nem rontja, ha nincs foliaba tekerve es mivel az elozo koda-hoz sem volt folia, (mivel polcos darab volt) sott magyar nyelvu hasznalati utasitas sem, igy vegyek el a kiallitott darab foliajat es tegyek at.
a lenyeg hogy itt a le johet a szuperhangu kicsike. 5 kiloert lekuldik postan/futarral.
majd beszamolok... az mm-ben jol szol es az en hagfalam is van olyan jo, mint a yamaha.
Ezt jól megoldottad!
Végül is a Corába vitted vissza a Sony-t? Csak ott veszik vissza 8 napon belül. Ha szerződés van róla, akkor minek akadékoskodnak??
A házhozszállításnak én is örülök, most már bátrabban fogom nézni az árlistájukat!
azon akadekoskodtak, hog az a folia a cosmagolas resze es csak eredeti csomagolasaban veszik vissza.
nah megejtettem a visszavetelt az elobb. haaaaaat nem volt egyszeru. ritka elleseges volt a hangulat. nem akartak visszavenni, mivel azt a feher folia amibe az erosito bele van csavarva nem volt meg. a takesz kidobta imho szerdna volt a mult heten. vegul kb haromnegyed ora birkozas utan meggyoztem az osztalyvezetot hogy ugyanmar a 65k-s cuc celvezeti erteket nem rontja, ha nincs foliaba tekerve es mivel az elozo koda-hoz sem volt folia, (mivel polcos darab volt) sott magyar nyelvu hasznalati utasitas sem, igy vegyek el a kiallitott darab foliajat es tegyek at.
a lenyeg hogy itt a le johet a szuperhangu kicsike. 5 kiloert lekuldik postan/futarral.
majd beszamolok... az mm-ben jol szol es az en hagfalam is van olyan jo, mint a yamaha.
Ezt jól megoldottad!
Végül is a Corába vitted vissza a Sony-t? Csak ott veszik vissza 8 napon belül. Ha szerződés van róla, akkor minek akadékoskodnak??
A házhozszállításnak én is örülök, most már bátrabban fogom nézni az árlistájukat!
Jogos, amit írsz.Az első hozzáérintéses zúgás után, természetesen kikapcsoltam az erősítőt, majd kikapcsolt állapotban dugtam össze.
Bekapcsolás után a zúgás ismét jelentkezett.
Nem volt kedvem kínlódni vele ezek után. Kikapcsoltam kihúztam. Azóta úgy van.
Akkor egyértelmű a földhurok. Menj el egy antennaboltba és 1500-2500 FT magasságában adnak neked egy "tv/video képjavító" vagy "izolátor" nevű kütyüt, amit a koax antennavezetékbe kell beiktatni. Ha jó kereskedőt fogsz ki, akkor megbeszélheted vele, hogy visszaveszi a kütyüt, ha nem válik be neked.
Köszi, Yvsmad!
Remélem ez megoldja a gondot...
Ha jól emlékszem az "Ilyet veszek szerintetek, ok?" c. topikban volt is egy ilyen cím, ahol ilyesmit árulnak.
Ha valaki esetleg fejből vágja, és van kedve beírni ide, annak megköszönném.
Megyek bogarászom azt a bizonyos topikot.
Jogos, amit írsz.Az első hozzáérintéses zúgás után, természetesen kikapcsoltam az erősítőt, majd kikapcsolt állapotban dugtam össze.
Akkor egyértelmű a földhurok. Menj el egy antennaboltba és 1500-2500 FT magasságában adnak neked egy "tv/video képjavító" vagy "izolátor" nevű kütyüt, amit a koax antennavezetékbe kell beiktatni. Ha jó kereskedőt fogsz ki, akkor megbeszélheted vele, hogy visszaveszi a kütyüt, ha nem válik be neked.
Egyébként tényleg a földhurok lehet a ludas a dologban. Végül is teljesen összedugtad és akkor is zúgott, vagy csak ahogy először hozzáértél a dugóval az aljzathoz zúgni kezdett és emiatt már be sem dugtad rendesen?
Jogos, amit írsz.
Az első hozzáérintéses zúgás után, természetesen kikapcsoltam az erősítőt, majd kikapcsolt állapotban dugtam össze.
Na hirtelen jobb topicot nem találtam a kérdésemnek, újat nyitni meg nem akartam feleslegesen.Így hát itt vetem fel a problémámat.
Talán ide kapcsolódik a legjobban.
Tegnap délután filmet akartam nézni pc-ről. Jóféle divx, ugye.
Jópár hete nem néztem már divx-et, így se bírom magam utólérni a karácsony előtt akciósan beszerzett lemezek megtekinztésével.
Tegnap viszont divx nézésre vetemedtem. Azaz vetemedtem volna.
A h/k erősítőm beszerzése óta egyszer sem néztem pc-ről divx-et, így ez a problem eddig nem merült fel. Eddig össze se volt dugva a pc és az erőlködő között a hang, meg a kép se, de az mellékes most.
Ahogy a rca cstaikat bedugni szerettem volna az erősítő nem használt valamelyik sztereó bemenetére, a hangfalakból hangos gerjedés hallatszott. Több bemenet estén ugyanez a helyzet. A hangerőt levettem, nehogy a hangfalak károsodjanak, de az erős hangú gerjedés akkor is ugyanúgy jelentkezett, ráadásul elég hangosan.
Nem volt kedvem kockáztatni, és a rendszert piszkálgatni sem, így hát egy másik filmet néztem dvd-ről.
Mi lehet ez??
Földhurok??
Vagy más okozza???
A régi erősítőmnél ilyet nem tapasztaltam.
Várom a javaslatokat, ötleteket!
Előre is köszi...
A dolog igen könnyen elintézhető azzal, hogy csak kikapcsolt készülékeket illik összedugdosni, ez szinte minden használatiban le van írva. De ez nem megoldás a problémádra.
Egyébként tényleg a földhurok lehet a ludas a dologban. Végül is teljesen összedugtad és akkor is zúgott, vagy csak ahogy először hozzáértél a dugóval az aljzathoz zúgni kezdett és emiatt már be sem dugtad rendesen?
Na hirtelen jobb topicot nem találtam a kérdésemnek, újat nyitni meg nem akartam feleslegesen.
Így hát itt vetem fel a problémámat.
Talán ide kapcsolódik a legjobban.
Tegnap délután filmet akartam nézni pc-ről. Jóféle divx, ugye.
Jópár hete nem néztem már divx-et, így se bírom magam utólérni a karácsony előtt akciósan beszerzett lemezek megtekinztésével.
Tegnap viszont divx nézésre vetemedtem. Azaz vetemedtem volna.
A h/k erősítőm beszerzése óta egyszer sem néztem pc-ről divx-et, így ez a problem eddig nem merült fel. Eddig össze se volt dugva a pc és az erőlködő között a hang, meg a kép se, de az mellékes most.
Ahogy a rca cstaikat bedugni szerettem volna az erősítő nem használt valamelyik sztereó bemenetére, a hangfalakból hangos gerjedés hallatszott. Több bemenet estén ugyanez a helyzet. A hangerőt levettem, nehogy a hangfalak károsodjanak, de az erős hangú gerjedés akkor is ugyanúgy jelentkezett, ráadásul elég hangosan.
Nem volt kedvem kockáztatni, és a rendszert piszkálgatni sem, így hát egy másik filmet néztem dvd-ről.
Mi lehet ez??
Földhurok??
Vagy más okozza???
A régi erősítőmnél ilyet nem tapasztaltam.
Várom a javaslatokat, ötleteket!
Előre is köszi...