Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVI vs. CAT6
DVI vs. CAT6
SINI ár:600 ft/db
A múltkor még nem volt nekik, most meg látom már HDMI is van.
Szuper!
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
DVI vs. CAT6
Elkészült a 13m hosszú DVI-D to DVI-D kábelem 3 szál UTP CAT5 kábelből és 2 szerelhető csatlakozóból. Tökéletesen működik WIDE768 (1280x768) felbontásig, nagyobb felbontáson nem tudom tesztelni mert a vetítőm dvi-ről nem fogad nagyobbat. Bekerülési költség kb.: 4.200,- HUF.
Gratula!
Hol kaptál csatlakozókat?
SINI ár:600 ft/db
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
DVI vs. CAT6
Elkészült a 13m hosszú DVI-D to DVI-D kábelem 3 szál UTP CAT5 kábelből és 2 szerelhető csatlakozóból. Tökéletesen működik WIDE768 (1280x768) felbontásig, nagyobb felbontáson nem tudom tesztelni mert a vetítőm dvi-ről nem fogad nagyobbat. Bekerülési költség kb.: 4.200,- HUF.
Gratula!
Hol kaptál csatlakozókat?
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
DVI vs. CAT6
Pár m-es összkábelhosszig elképzelhető hogy működhet, de 5 -15 méteres kábelnél már biztos bukik a mutatvány túl nagy a veszteség/zavar. A normális switch-ekben van erősítő is azért drágák, bár eléggé túlárazottnak tartom a dolgot. Itthon Sacáék foglakoznak Gefennel, kértem tőlük árat 2:1-re és 4:1 -re de elszontyolodtam. Sőt ha igazán jövőállót szeretnék akkor 4:2 kellene az meg usa-ban is horror.Azt nem tudom viszont hogy az új av-receiverekben lévő switch rész milyen lehet.
Nekem van HDMI switchem és
- nincs benne erősítő
- a geffenben sincs szerintem (de ez csak magánvélemény)
- már itthon is olcsón be lehet szerezni (2/1 10e, 4/1 15e)
- oda-vissza működnek
- egy szál két dolláros cél ic van bennük, ami a digi jeleket kapcsolgatja
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
DVI vs. CAT6
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
DVI vs. CAT6
Elméletileg lehetne akkor barkácsolni DVI kábel kapcsolót is? Nekem majd az kellene, de egyszerűen nincs 70eFt alatt (vagy csak én nem láttam még) és fogalmam nincs miért olyan drága egy analog kapcsoló!
Pár m-es összkábelhosszig elképzelhető hogy működhet, de 5 -15 méteres kábelnél már biztos bukik a mutatvány túl nagy a veszteség/zavar. A normális switch-ekben van erősítő is azért drágák, bár eléggé túlárazottnak tartom a dolgot. Itthon Sacáék foglakoznak Gefennel, kértem tőlük árat 2:1-re és 4:1 -re de elszontyolodtam. Sőt ha igazán jövőállót szeretnék akkor 4:2 kellene az meg usa-ban is horror.
Azt nem tudom viszont hogy az új av-receiverekben lévő switch rész milyen lehet.
DVI vs. CAT6
Elméletileg lehetne akkor barkácsolni DVI kábel kapcsolót is? Nekem majd az kellene, de egyszerűen nincs 70eFt alatt (vagy csak én nem láttam még) és fogalmam nincs miért olyan drága egy analog kapcsoló!
-
Vendég
DVI vs. CAT6
Hi!
Jobb topic-ot nem találtam, újat nyitni nem akartam, remélem nem baj!
Arról lenne szó, hogy VGA-Scart összekötő kábelt akarok barkácsolni CAT6-ból!
Vki csinált-e már ilyet?
Kétféle megoldást találtam neten.
Szimplán csak madzagolok: http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/
Meg ilyen: http://www.electronics-lab.com/projects/pc/012/
Tipp, tanács, tapasztalat?
DVI vs. CAT6
Kell még szereznem valami jó sűrű szövésű kábelharisnyát (geflechtschlauch -ot) aztán aztán egész tűrhetően fog kinézni
DVI vs. CAT6
A Molex-nek is van, itt vannak a képviselőik, azt nem tudom pár darabot hoz-e valamelyik...
molex
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
DVI vs. CAT6
Itt is van van nekik online shopjuk, azt nem tudom, szállítanak-e ide és mennyiért...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
DVI vs. CAT6
Most hogy így mondod... Van rakáron?
Nincs... mert elosztogattam... de ha kellene, tudok még szerezni valószinűleg
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
DVI vs. CAT6
Hát igen... aki nem olvassa rendszeresen a házimozi projektorral topicot...
Ilyet sikerült beszereznem koreából:
Most hogy így mondod... Van rakáron?
DVI vs. CAT6
Hát igen... aki nem olvassa rendszeresen a házimozi projektorral topicot...
Ilyet sikerült beszereznem koreából:
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
DVI vs. CAT6
holnap kicsit rendberakom még a csatlakozókat némi viasszal vagy epoxival aztán megy a kábelcsatornába
DVI vs. CAT6
bandázs-szalaggal összefogattam helyenként hogy kezelhető legyen:
DVI vs. CAT6
csatlakozás :
DVI vs. CAT6
Miután ma kissé felhúzott a gyári 15m-es dvi-hdmi kábelem, kiváncsiságból előszedtem ezt a "projektet" a szekrényből. Némi hidegfejjel való méregetés után kiderült hogy 2 láb rosszul volt bekötve ezért nem működött ez nekem amikor szórakoztam vele. Forrasztó stb. elő, aztán áthegesztettem a megfelelő helyre a vezetékeket aztán teszt:
1: lcd 1280x1024 60Hz megy, de ez nem érdekel
2: proji 1280x1024 60Hz megy de szemetel (node nem ez a felbontás kell nekem)
3: proji 1280x720 60Hz MEGY, ZÉRÓ SZEMÉT !!! úgyhogy ugrálhatnak a banánok
A csatlakozókon nincs árnyékolás, vezetéken nincs ferritgyűrű, és nem ezüst forrasszal dolgoztam, modhatnám azt is hogy alpári.
ami kellett hozzá:
1 db dvi-dvi kábel (tft-hez való talán 1,5m-es lehetett) a csatlakozók végett
2x annyi CAT6 SFTP kábel mint amekkora kábelre szükség van (jelen esetben 12-13 méteres kábelt állítottam elő)
némi türelem
DVI vs. CAT6
A lényeg lemaradt a Magyarországi képviselő az smd kft.
www.smd.hu
Fali aljzatnak pont jó lenne, ha úgyis beépíteni akarja valaki.
DVI vs. CAT6
A Kycon-nak vannak dvi csatlakozói, igaz csak nyákba ültethető...
DVI vs. CAT6
Pedig az árnyékolás lesz a barátod, próbáld majd először úgy, hogy csak az egyik oldalon kötöd be az árnyékolást.De úgy nézem, hogy nem csak ezzel lehet baj, hanem a jel erősségével is.
- sima UTP-vel volt a teszt, arnyekolt madzaggal meg nem
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
DVI vs. CAT6
Pedig az árnyékolás lesz a barátod, próbáld majd először úgy, hogy csak az egyik oldalon kötöd be az árnyékolást.
De úgy nézem, hogy nem csak ezzel lehet baj, hanem a jel erősségével is.
DVI vs. CAT6
- amig nincs gyari szerelheto, addig probanak jolesz az amit most hasznalsz..
T A M I . H U
DVI vs. CAT6
- meg kene probalni STP-vel, ahol kulon vanna arnyekolva az erek is! varom az eredmenyet
van felesleges 26m-ed ? bár ahogy nézem az S-STP sem egy eget rengetően drága dolog (150+fa/m, ráadásul cat6) ha Pesten járok lehet veszek. (csak azzal a rakás árnyékolással meg jön kedvenc ellenségem a földhurok) Az a fránya DVI dugó jobban zavar, Saca azt igérte hogy lesz szerelhetőjük csak vajon mikor