Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

DVD másolás videóra

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

DVD másolás videóra

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Magamnak akartam volna másolni. (Egyébként másolt lemezzel is próbáltam, de az sem ment.)Kénytelen leszek megvárni, amíg a winchesteres asztali DVD-írók lejjebb mennek.

Köszi

Az új bekötéssel (RCA kompozit kimenetről) sem tudtál másolt lemezt átvenni? Akkor te már tudsz valamit! Akkor vegyél egy PC-s DVD-írót és felejtsd el a VHS-re másolgatást.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

DVD másolás videóra

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez jó válasz, de fogalmam sincs, mi az hogy kiütni a Macrovosiont.
Magadnak vagy másnak akarod átvenni a lemezeket VHS-re?
Én is így kezdtem, aztán vettem egy DVD-írót és azóta csak havernak veszek át. A másolatokon már nincs rajta a Macrovision, ezért csont nélkül átmegy VHS-re.

Magamnak akartam volna másolni. (Egyébként másolt lemezzel is próbáltam, de az sem ment.)
Kénytelen leszek megvárni, amíg a winchesteres asztali DVD-írók lejjebb mennek.

Köszi

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD másolás videóra

Ez jó válasz, de fogalmam sincs, mi az hogy kiütni a Macrovosiont.
Magadnak vagy másnak akarod átvenni a lemezeket VHS-re?
Én is így kezdtem, aztán vettem egy DVD-írót és azóta csak havernak veszek át. A másolatokon már nincs rajta a Macrovision, ezért csont nélkül átmegy VHS-re.

Schatti
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

DVD másolás videóra

Hozzászólás Szerző: Schatti »

No, akkor kezdjük elölről. 
Megnéztem: DVD RCA kimenet -- scart elosztó -- video bemenet = eredmény: a felvételen (TV-n) széteső; kép, hang OK.

Ha tehát megpróbálom leszűrni a lényeget abból, amit eddig írtatok, akkor a másolásvédelem lépett életbe, és innentől annyi...

Maradj is ennél a bekötésnél és használj másolt lemezt, amíg nincs kiütve a Macrovosion.

Ez jó válasz, de fogalmam sincs, mi az hogy kiütni a Macrovosion.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD másolás videóra

No, akkor kezdjük elölről. 
Megnéztem: DVD RCA kimenet -- scart elosztó -- video bemenet = eredmény: a felvételen (TV-n) széteső; kép, hang OK.

Ha tehát megpróbálom leszűrni a lényeget abból, amit eddig írtatok, akkor a másolásvédelem lépett életbe, és innentől annyi...

Maradj is ennél a bekötésnél és használj másolt lemezt, amíg nincs kiütve a Macrovosion.

CrocodileMick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

DVD másolás videóra

Hozzászólás Szerző: CrocodileMick »

Pontosan; a DVD képe TV-n kiváló.A TV Scart kimenetén csak az állítható, hogy melyik jelforrást (TV, EXT1 stb) küldje ki outputként. Én abból indultam ki, hogy ha a DVD Ext1-n jön, akkor a TV-n az Ext2 kimeneti scart-jel ext 1 legyen.Arról viszont nem szól a fáma, hogy képjel onnan nem megy ki.

Schatti,

lehet, hogy a TV-d az RGB jelet használja mint forrás, amit, nem hinném hogy Conposite-re átalakítva továbbítana a videó felé.

Üdv, Mick

...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!

TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.

Schatti

DVD másolás videóra

No, akkor kezdjük elõlrõl.

Megnéztem: DVD RCA kimenet -- scart elosztó -- video bemenet = eredmény: a felvételen (TV-n) szétesõ kép, hang OK.

Ha tehát megpróbálom leszûrni a lényeget abból, amit eddig írtatok, akkor a másolásvédelem lépett életbe, és innentõl annyi...

Schatti

DVD másolás videóra

Schatti, 
átnéztem a lejátszódnak az angol/német nyelvü használati utasításait. Nem mondom, nem semmi. Mármint a doku. De térjünk a tárgyra: a "component" avagy YUV kimenet nem lehet a scarton, hanem erre külön kellene hogy legyen 3 db. RCA csatlakozó, éspedig piros/zöld/kék színüek. Több infót a csatlakozókrol itt találsz német nyelven. Marad a scart. A scarton lehetséges videó jelek a Composite, a S-Video és az RGB. Mivel a három lehetséges jel közös Pin-t is használ, és ha menü szerint a scart nem átkapcsolható, marad a composite és az RGB. Elméletileg, mivel nem minden TV tud S-Video vagy RGB jelet fogadni, viszont Composite jelet igen, merném állítani hogy minden lejátszó scartján van composite jel. Ajánlom a következöt: a menübe kapcsold ki a "progresive scan"-t, és kapcsold ki a "Component" kimenetet. Mivel te a jelet, ha jól értettem, a TV-n keresztül vezeted, nézd át hogy a TV scartjai megfelelö módon vannak beállítva (irány, jel tipusa). ´

Üdv, Mick

UI: szóljatok rám ha értelmetlen dolgot írtam. Ha viszont valaki helyesírási hibát talál, megtarthatja magának! 

Szerintem a DVD képét tudta tévén nézni, csak videokazettára nem sikerült átvennie.

Pontosan; a DVD képe TV-n kiváló.
A TV Scart kimenetén csak az állítható, hogy melyik jelforrást (TV, EXT1 stb) küldje ki outputként. Én abból indultam ki, hogy ha a DVD Ext1-n jön, akkor a TV-n az Ext2 kimeneti scart-jel ext 1 legyen.Arról viszont nem szól a fáma, hogy képjel onnan nem megy ki.

RCA kimenet van a DVD-n, esküszöm, ma végre azt is kipróbálom.

Köszi

Mellesleg: hol nézted át a DVD doksiját, én égen-földön az interneten nem találtam.

Köszi

Schatti

DVD másolás videóra

Schatti, 
átnéztem a lejátszódnak az angol/német nyelvü használati utasításait. Nem mondom, nem semmi. Mármint a doku. De térjünk a tárgyra: a "component" avagy YUV kimenet nem lehet a scarton, hanem erre külön kellene hogy legyen 3 db. RCA csatlakozó, éspedig piros/zöld/kék színüek. Több infót a csatlakozókrol itt találsz német nyelven. Marad a scart. A scarton lehetséges videó jelek a Composite, a S-Video és az RGB. Mivel a három lehetséges jel közös Pin-t is használ, és ha menü szerint a scart nem átkapcsolható, marad a composite és az RGB. Elméletileg, mivel nem minden TV tud S-Video vagy RGB jelet fogadni, viszont Composite jelet igen, merném állítani hogy minden lejátszó scartján van composite jel. Ajánlom a következöt: a menübe kapcsold ki a "progresive scan"-t, és kapcsold ki a "Component" kimenetet. Mivel te a jelet, ha jól értettem, a TV-n keresztül vezeted, nézd át hogy a TV scartjai megfelelö módon vannak beállítva (irány, jel tipusa). ´

Üdv, Mick

UI: szóljatok rám ha értelmetlen dolgot írtam. Ha viszont valaki helyesírási hibát talál, megtarthatja magának! 

Szerintem a DVD képét tudta tévén nézni, csak videokazettára nem sikerült átvennie.

Pontosan; a DVD képe TV-n kiváló.
A TV Scart kimenetén csak az állítható, hogy melyik jelforrást (TV, EXT1 stb) küldje ki outputként. Én abból indultam ki, hogy ha a DVD Ext1-n jön, akkor a TV-n az Ext2 kimeneti scart-jel ext 1 legyen.Arról viszont nem szól a fáma, hogy képjel onnan nem megy ki.

RCA kimenet van a DVD-n, esküszöm, ma végre azt is kipróbálom.

Köszi

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD másolás videóra

Schatti, 

Üdv, Mick

CrocodileMick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVD másolás videóra

Schatti,

Üdv, Mick

TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD másolás videóra

1. Gyári DVD-t akartam átjátszani, nem is eggyel próbálkoztam. A dobozon csak a szokásos licenc-szöveg van.2. A TV-n kék képernyõt látok, amikor azt mondtam, hogy a képet a videó nem veszi, akkor azt úgy értettem, hogy nincs értelmezhetõ jel (a TV ezt is írja ki), pedig lehet, hogy van, csak zavaros stb. tehát a TV "nincs-jel"nek értelmezi.
3. Valóban kommersz DVD-m van (Yamada 2600), a Setup tényleg nem engedi a videojel váltást, a kézikönyv szerint is csak Componentre lehetne váltani, amire egyrészt nem lehet, másrészt az nem tudom micsoda, de azt már tudom, hogy nem kompozit.
4. A videó egy Sony SLV SE600. Bemeneti videojel-váltás nincs a Setupban.
5. A DVD-bõlRCA-n csak a hangkimenetet használom, ez megy a Marantz erõsítõbe.
6. Azt még nem volt idõm kipróbálni, hogy RCA-scart átalakítóhoz mit szól a videó, vagyis megy-e a felvétel.
7. A másolásvédelem OK, ha van ilyen a DVD-lemezen, ám minden licenc a házi felhasználású másolást elvileg engedélyezi.

Köszi

Ha gyári a lemez, akkor a Macrovision másolás elleni védelem működik. És nem kérdezi meg, hogy milyen célból másolsz! Ezen felül lehetnek még összeköttetési problémáid is, de amíg a Macrovisiont nem ütöd ki, addig ne is próbálkozz gyári lemezekkel.

Schatti

DVD másolás videóra

Ha már itt tartunk, az mitől lehet (Marantz erősítő), hogy a TV bekapcsolásakor elektromos bugás hallatszik a hangfalakból, egyébként minden OK?
Már megint egy földhurok....

Egyébként hol búg, hol nem. Miután lakótelepen lakom, állandó probléma, hogy az antenna erõsen ráz, nem lehet, hogy ez megy át valahogy?

Schatti

DVD másolás videóra

Bocs, figyelmetlen voltam, beleugattam, miközben nem olvastam a thread elejét Schatti problémáját illetően. De itt még láthatóan nem kérdés a másolásvédelem. Nem hibás a DVDplayer? A composite kimenet a SCART-on és a sárga RCA-n is állandó (a menüt látni kellene), hacsak nem tiltódik pl. nem video (progresszív, VGA, stb.) üzemmódváltáskor.Ismerek olyan gépet, amin a kimeneten csak egy nagyon sötét, zajos, szürkés, futó kép (tehát nem tök semmi) van. Halott. Pontosabban MP3 player ;-)

Szerintem.
(kellene egy új "kattintható grimasz", ami egy fektetett gumicsirkére hasonlít ;-)

Nem hibás a player, mivel a tévére kimegy a jel, csak onnan nem megy tovább kompozit jel a videóra a másik scart kábelen keresztül. Sajnos az eddig feltett kérdésekre még nem kaptunk választ Schattitól, addig meg felesleges találgatni.

Bocs, nem voltam gépközelben egy darabig. Megpróbálok válaszolni.

1. Gyári DVD-t akartam átjátszani, nem is eggyel próbálkoztam. A dobozon csak a szokásos licenc-szöveg van.
2. A TV-n kék képernyõt látok, amikor azt mondtam, hogy a képet a videó nem veszi, akkor azt úgy értettem, hogy nincs értelmezhetõ jel (a TV ezt is írja ki), pedig lehet, hogy van, csak zavaros stb. tehát a TV "nincs-jel"nek értelmezi.
3. Valóban kommersz DVD-m van (Yamada 2600), a Setup tényleg nem engedi a videojel váltást, a kézikönyv szerint is csak Componentre lehetne váltani, amire egyrészt nem lehet, másrészt az nem tudom micsoda, de azt már tudom, hogy nem kompozit.
4. A videó egy Sony SLV SE600. Bemeneti videojel-váltás nincs a Setupban.
5. A DVD-bõlRCA-n csak a hangkimenetet használom, ez megy a Marantz erõsítõbe.
6. Azt még nem volt idõm kipróbálni, hogy RCA-scart átalakítóhoz mit szól a videó, vagyis megy-e a felvétel.
7. A másolásvédelem OK, ha van ilyen a DVD-lemezen, ám minden licenc a házi felhasználású másolást elvileg engedélyezi.

Köszi

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD másolás videóra

Bocs, figyelmetlen voltam, beleugattam, miközben nem olvastam a thread elejét Schatti problémáját illetően. De itt még láthatóan nem kérdés a másolásvédelem. Nem hibás a DVDplayer? A composite kimenet a SCART-on és a sárga RCA-n is állandó (a menüt látni kellene), hacsak nem tiltódik pl. nem video (progresszív, VGA, stb.) üzemmódváltáskor.Ismerek olyan gépet, amin a kimeneten csak egy nagyon sötét, zajos, szürkés, futó kép (tehát nem tök semmi) van. Halott. Pontosabban MP3 player ;-)

Szerintem.
(kellene egy új "kattintható grimasz", ami egy fektetett gumicsirkére hasonlít ;-)

Nem hibás a player, mivel a tévére kimegy a jel, csak onnan nem megy tovább kompozit jel a videóra a másik scart kábelen keresztül. Sajnos az eddig feltett kérdésekre még nem kaptunk választ Schattitól, addig meg felesleges találgatni.

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

DVD másolás videóra

Hozzászólás Szerző: NZoli »

Biztos igazad van. A videó D/A átalakítóból kijövő jelet minek neveznéd?És vajon gyári VHS kazik lejátszásakor a videóban mi kapcsolja be?

A DVD lemezen """"tárolt"""" adatról (ami egyben a képjel is...) szóltam természetesen! A (kommersz!) DVD lejátszó és a VHS magnó kimeneti jele (kompozit vagy s-video) ebben a tekintetben nem különbözik egymástól.
(Adatlapokon néztem, hogy általában (DVD) video enkóderből kétféle verzió van. Az egyik blokkvázlatában van Macrovision "box", a másikban nincs. Ez a professzionális.)

Bocs, figyelmetlen voltam, beleugattam, miközben nem olvastam a thread elejét Schatti problémáját illetően. De itt még láthatóan nem kérdés a másolásvédelem. Nem hibás a DVDplayer? A composite kimenet a SCART-on és a sárga RCA-n is állandó (a menüt látni kellene), hacsak nem tiltódik pl. nem video (progresszív, VGA, stb.) üzemmódváltáskor.
Ismerek olyan gépet, amin a kimeneten csak egy nagyon sötét, zajos, szürkés, futó kép (tehát nem tök semmi) van. Halott. Pontosabban MP3 player ;-)

Szerintem.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

DVD másolás videóra

Csak pontosítok: a DVD-n a Macrovision nem a képjelben van (tárolva) csak egy vezérlőbit a jelfolyamban. Az MPEG->video (DA) átalakító kapcsolja be, ha utasítást kap.
Biztos igazad van. A videó D/A átalakítóból kijövő jelet minek neveznéd?
És vajon gyári VHS kazik lejátszásakor a videóban mi kapcsolja be?
Nekem is van külső Macrovision dekóderem és tudom, hogy milyen a másolat nélküle. Van kép, csak elmennek meg visszajönnek a színek, vízszintesen szétesik meg visszaáll a kép. Ha egyáltalán nincs kép, ott más baj van. Még mindig nem derült ki, hogy gyári lemezt akart-e átmásolni Schatti, aminek a hátulján egyértelműen olvasható, hogy másolás elleni védelemmel ellátva.

CrocodileMick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVD másolás videóra

...mehetne a dolog, feltéve, hogy a videó Scartja fogadja az RCA jeleket (varázslatos egy világ ez!)
a videó scartja biztos tudja fogadni a Composite jelet! (mit mást, ha nem ezt?) Viszont azon csodálkozom, hogy a DVD lejátszó nem küld Composite jelet a scarton. Milyen tipusú a lejátszó?

Mick

Vendég

DVD másolás videóra

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha már itt tartunk, az mitől lehet (Marantz erősítő), hogy a TV bekapcsolásakor elektromos bugás hallatszik a hangfalakból, egyébként minden OK?
Már megint egy földhurok....

Schatti

DVD másolás videóra

Schatti, 
A Component (Y, Pb, Pr) nem Composite jel! Ha van a DVD-n RCA kimenet (video, audio R és audio L) akkor egy megfelelö RCA->Scart kábellel müködhet a dolog. Itt viszont fontos az irány. Hány Scart van A DVD lejátszón? Tényleg nem lehet a Scarton átváltani a videó jelet? :smile47:

Üdv, Mick

A DVD-n egy Scart van csak sajnos. A Setup menüben a kimeneti videojelet nem lehet váltani, úgy tûnik, le van tiltva. A DVD-n RCA kimenet van, és van egy Scart-RCA átalakítóm, ahol az irányt váltani lehet (Input-Output). Ha ezt csatlakoztatom egy elosztón a viedóra, akkor elvben mehetne a dolog, feltéve, hogy a videó Scartja fogadja az RCA jeleket (varázslatos egy világ ez!)

Ha már itt tartunk, az mitõl lehet (Marantz erõsítõ), hogy a TV bekapcsolásakor elektromos bugás hallatszik a hangfalakból, egyébként minden OK?

CrocodileMick
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVD másolás videóra

Schatti,

A Component (Y, Pb, Pr) nem Composite jel! Ha van a DVD-n RCA kimenet (video, audio R és audio L) akkor egy megfelelö RCA->Scart kábellel müködhet a dolog. Itt viszont fontos az irány. Hány Scart van A DVD lejátszón? Tényleg nem lehet a Scarton átváltani a videó jelet? :smile47:

Üdv, Mick

Schatti

DVD másolás videóra

Schatti, 
a DVD lejátszó több fajta jelet tud küldeni a Scarton keresztül. Ha videóra akarsz felvenni, akkor a lejátszó menüjébe a "Composite" jelet kell kiválasztanod (gondolom hogy VHS videórol van szó). Viszont ha a DVD anyag Macrovision-al védve van akkor a felvétel képe zavart lesz.

Üdv, Mick

Nos, megnéztem a DVD video out beállításait, sajnos gyárilag vasalva a Scart kimenet.
Ám: a DVD-n van RCA kimenet, a Sony videón viszont csak Scart van. Arra gondoltam hirtelenjében, ha a DVD RCA kimenetét egy átalakítóval hozzákötöm a videó Scaret csatlakozójához, akkor talán menni fog.

Mit szóltök ehhez?

Köszi

Schatti

DVD másolás videóra

Schatti, 
a DVD lejátszó több fajta jelet tud küldeni a Scarton keresztül. Ha videóra akarsz felvenni, akkor a lejátszó menüjébe a "Composite" jelet kell kiválasztanod (gondolom hogy VHS videórol van szó). Viszont ha a DVD anyag Macrovision-al védve van akkor a felvétel képe zavart lesz.

Üdv, Mick

Köszi!

A DVD lejátszó doksija azt írja, hogy a gyári beállítás scart, de valóban át lehet állítani Componentre. No most, bevallom, ilyen mértékig nem értek a technikai részletekhez, de evidensnek túnik, hogy ha minden eszköz helyesen van összedugva, akkor az mûködik is, és nem feltétlenül kell mûszaki egyetemet végezni hozzá -- a gyártók miért kényszerítenek erre.

Mindenesetre kösz a tippet, holnap lesz rá idõm, hogy kipróbáljam.
Egyébként különálló eszközökrõl van szó: Sony videó, Orion TV, Yamada DVD.

Köszi

NZoli
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

DVD másolás videóra

Hozzászólás Szerző: NZoli »

programok leszedik a Macrovisiont a képjelről.
Csak pontosítok: a DVD-n a Macrovision nem a képjelben van (tárolva) csak egy vezérlőbit a jelfolyamban. Az MPEG->video (DA) átalakító kapcsolja be, ha utasítást kap.
A TV elkülönülten kezeli a szinkron és a képjeleket. A Macrovision a szinkronjelek környékén bolondítja meg a jelszintet. (néha látható a kép tetején a fehete-fehér zebracsík szerűség a Teletext sorok mellett) A TV azért sem érzékeny rá, mert a hasznos képtartalom (kb: 25. sortól 576. sorig) már nem tartalmazza a zavarjel nagy részét, a szinkronáramkör meg kicsi tehetetlensége miatt nem esik ki a szinkronitásból a szinkronhelyzet modulációtól.
A (TV) szinkronizációs áramkört nem zavarja az extra fehér burst sem az első sorokban, ami végeredményben leszabályozza a VHS felvételi erősítését, sötétbe hajtva a képtartalmat, egyben lecsökkenti a szinkronjelek szintjét is. Nem lesz mire szinkronizálni, értem ez alatt a TV-t és magát a video mechanikáját is. Macrovisionból is van I, II, III is.

A MAcrovision csak akkor érezteti hatását, ha felvételre kapcsolunk. Csak a bemenetre váltva még nem megy szét a kép. A bemenő jelet a fejre jutó moduláció miatt "szávszűrni", ebben a dimenzióban amplitúdóhatárolni (AGC) kell. Ezt használja ki (elsősorban) a Macrovision. A leszabályzást megszüntetve a videomagnó vígan felvesz mindent... Mint ahogy a "preparált" tömegmásoló gépek is teszik.
Mondjuk tévén keresztül még sosem próbáltam másolni, lehet, hogy a tévében van valami visszacsatolást megakadályozó megoldás.
TV-n keresztül, antennán, meg akármilyen "analóg" megoldáson keresztül a Macrovision nem szűrődik ki, azaz másolhatatlan marad a jel. Vagy veszünk egy jelerősítőt (épp itt kínál valaki), vagy preparálunk. Egyetlen RC tag...

OFF/
Próbált már valaki Macrovision védett NTSC VHS-ről PAL DVD-t csinálni? Sima 1:1 copp...
/OFF
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR

Ákosking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DVD másolás videóra

Hozzászólás Szerző: Ákosking »

Ha valakit érdekel van egy penge Macrovision dekódolóm eladó.Magánban írjatok.
Mozi: Projektor: Sanyo PLV Z1, Hang: Denon Avr X6300H, Monitor Audio Bronze 11.1, KLIPSCH KSW12 subwoofer, LD blu ray,
HiFi: NAD 545 Bee cd player, NAD C356 BEE stereo, NAD 5150 phono, Triangle Antal ES, AKG K100 headphone
Kábelek: Monitor interconnects, QED 25th silver anniversary speakercable

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”