Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audio DVD-re

Vendég

Audio DVD-re

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A minőséggel kapcsolatban azt tapasztaltam hogy valóban kellemesebb lesz a hang,de igazán a mélyeken hallani erőteljesebb változást,dúsabbak,energikusabbak lesznek.Én úgy tapasztaltam,hogy a mintavételezési freki növelése(96khz)valamivel jobb eredményt hoz mint a felbontás növelése(24bit).Így aztán 96/20 -at választottam ezzel 3CD ráfér egy DVD lemezre.
Amennyiben Audio CD volt a kiindulási alap, akkor nem lehet jobb a hangzás! Akárhogy is kopnvertálgatod a lerippelt anyagot jobbat nem tudsz csinálni belőle, mint az eredeti volt. Azaz 48/16 vagy 96/20 a minőség szempontjából nem oszt, nem szoroz, viszont a második sokkal több helyet vesz el.
Tehát nyugodtan lehet a 48/16-ot választani, akkor is megkapod a maximális elérhető minőséget, ami még egyszer hangsúlyozottan kiemelve: nem lehet jobb mint az original CD.

Audio dvd creatorral elkészítettem a projectet csak az égetést nem tudtam elvégezni.
Nem hajlandó megcsinálni.Az install mappájában találtam egy "PcSetup.exe"-ét,ezt elindítottam.Patin couffin driver-t hiányolja pedig a progi is felrakta és én is kerestem egyet amit fel is raktam de mégsem írja meg.Nem találja a CD és DVD meghajtókat.
Ha van valakinek tapasztalata írja meg!!! Köszi.

Állítsd át a területi beállításokat angolra a telepítés előtt. Valamiért csak így akar menni. Ha feltelepült visszaállíthatod.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Audio DVD-re

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Hali!Én DVD+Audio Creator-ral készítettem el,aztán Neroval kiírtam.Sosem volt semmi problémám vele.

Az elkészült fájlokat érdemes író progival (pl. Nero) kiírni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Audio DVD-re

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Audio dvd creatorral elkészítettem a projectet csak az égetést nem tudtam elvégezni.Nem hajlandó megcsinálni.Az install mappájában találtam egy "PcSetup.exe"-ét,ezt elindítottam.Patin couffin driver-t hiányolja pedig a progi is felrakta és én is kerestem egyet amit fel is raktam de mégsem írja meg.Nem találja a CD és DVD meghajtókat.
Ha van valakinek tapasztalata írja meg!!!  Köszi.

Hali!
Én DVD+Audio Creator-ral készítettem el,aztán Neroval kiírtam.Sosem volt semmi problémám vele.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

Vendég

Audio DVD-re

A minőséggel kapcsolatban azt tapasztaltam hogy valóban kellemesebb lesz a hang,de igazán a mélyeken hallani erőteljesebb változást,dúsabbak,energikusabbak lesznek.Én úgy tapasztaltam,hogy a mintavételezési freki növelése(96khz)valamivel jobb eredményt hoz mint a felbontás növelése(24bit).Így aztán 96/20 -at választottam ezzel 3CD ráfér egy DVD lemezre.
Amennyiben Audio CD volt a kiindulási alap, akkor nem lehet jobb a hangzás! Akárhogy is kopnvertálgatod a lerippelt anyagot jobbat nem tudsz csinálni belőle, mint az eredeti volt. Azaz 48/16 vagy 96/20 a minőség szempontjából nem oszt, nem szoroz, viszont a második sokkal több helyet vesz el.
Tehát nyugodtan lehet a 48/16-ot választani, akkor is megkapod a maximális elérhető minőséget, ami még egyszer hangsúlyozottan kiemelve: nem lehet jobb mint az original CD.

Audio dvd creatorral elkészítettem a projectet csak az égetést nem tudtam elvégezni.
Nem hajlandó megcsinálni.Az install mappájában találtam egy "PcSetup.exe"-ét,ezt elindítottam.Patin couffin driver-t hiányolja pedig a progi is felrakta és én is kerestem egyet amit fel is raktam de mégsem írja meg.Nem találja a CD és DVD meghajtókat.
Ha van valakinek tapasztalata írja meg!!! Köszi.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Audio DVD-re

Azért anyi még idekívánkozik, hogy ha jól tudom az olcsóbb CD lejátszók (Technics, Philips...) nem drága nagysebességű (11,2 MHz) feldolgozást alkalmaznak, hanem valamiféle "jelformálással" egyszerűsítik le a kérdést, ézért nem teljesen hűek a lemezen lévő felvételhez.
A Technicsnél ezt 'többfokozatú v. többlépcsős zajformálásnak' nevezték: MASH = Multi-Stage Noise Shaping.
Ezzel gondolom azt kívánták hangsúlyozni, hogy nem a hasznos jelet módosítja a rendszer, hanem a mellette megjelenő zajt. Az más kérdés, hogy kinek mi a véleménye az egészről.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Audio DVD-re

... ha megoldod a hibakorrekciót. Ezt a számítógépeknél már megoldották, az audio CD szabvány egykori bevezetésénél még nem...
Se újra kezdeni, se folytatni nem kívánom a szerintem is parttalan vitát, de a kiemelt mondatod tárgyi tévedést tartalmaz, és mint olyan nem igaz. Most megigérem mindenkinek, utoljára írom le: Az audió-Cd-n megoldott és van is hibajavítás, a hatékonyságát lehet vizsgálni de a létét megkérdőjelezni nem. Aki nem hiszi járjon utána, az igazság forrása a "piros könyv".

Így visszaolvasva a szövegemet tényleg rosszul fogalmaztam; persze hogy van hibajavítás, különben használhatatlan lenne az audio CD. Csak épp kisebb a hatékonysága, mint a CD-ROM esetében, éppen ezért nem igaz, hogy az audio CD-re rögzíteni kívánt adatok bitről-bitre megegyeznek a kiolvasott adatokkal. És nem azért, mert nem binárisan kódolt digitális jelet rögzítettek, hanem mert tökéletlen a hibakorrekció.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Audio DVD-re

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Ha valakit érdekel a téma, akkor ajánlom ezt a cikket: hificity - szögletes hangok
gordon314.fw.hu

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Audio DVD-re

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Azért anyi még idekívánkozik, hogy ha jól tudom az olcsóbb CD lejátszók (Technics, Philips...) nem drága nagysebességű (11,2 MHz) feldolgozást alkalmaznak, hanem valamiféle "jelformálással" egyszerűsítik le a kérdést, ézért nem teljesen hűek a lemezen lévő felvételhez.
gordon314.fw.hu

Vendég

Audio DVD-re

na most belekeveredtem....Nincs itt valaki aki pontosan elmagyarazna a 1 bites jelfedldogozast

Dióhéjban: Az eredeti cd-da mintavételi frekvecia 44,1kHz. Ha a lejátszóban a mintavétel értékét 88,2kHz-re, 176,4kHz-re stb. emeljük túlmintavételezésről beszélünk -2x-es, 4x-es stb. Ha ezt odáig fokozzuk hogy 256x-os túlmintavételezést alkalmazunk akkor a pdm kódoló kimenetén egy olyan jelet kapunk ami egy bitből áll, ha az aktuális jel nagyobb mint az előző akkor az értéke 1 egyébként nulla. Egy ilyen jelet aránylag egyszerűen és jó minőségben lehet analóg jellé alakítani, igaz ilyenkor a mintavételi frekvencia 11,2MHz!!! A pontos rendszertechnika és az áramköri megvalósítás elég bonyolúlt, részletezése túlmutat a fórum keretein. Akit részletesen érdekel a téma, annak ajánlom pl. az alábbi könyvet:

Na pont ilyen az én Philips CD játszóm is.
Annyit még a hibajavításhoz, hogy van egy (más által) összekarcolt cd lemezem. Minden lejátszóm itthon ami volt elakadt rajta, vagy legalábbis hallható hibákkal ment túl a sérült részen. Na ez a Philips teljesen hiba nélkül lejátssza, már enm is emlékszem hol van rajta a hiba.

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio DVD-re

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

na most belekeveredtem....Nincs itt valaki aki pontosan elmagyarazna a 1 bites jelfedldogozast

Dióhéjban: Az eredeti cd-da mintavételi frekvecia 44,1kHz. Ha a lejátszóban a mintavétel értékét 88,2kHz-re, 176,4kHz-re stb. emeljük túlmintavételezésről beszélünk -2x-es, 4x-es stb. Ha ezt odáig fokozzuk hogy 256x-os túlmintavételezést alkalmazunk akkor a pdm kódoló kimenetén egy olyan jelet kapunk ami egy bitből áll, ha az aktuális jel nagyobb mint az előző akkor az értéke 1 egyébként nulla. Egy ilyen jelet aránylag egyszerűen és jó minőségben lehet analóg jellé alakítani, igaz ilyenkor a mintavételi frekvencia 11,2MHz!!! A pontos rendszertechnika és az áramköri megvalósítás elég bonyolúlt, részletezése túlmutat a fórum keretein. Akit részletesen érdekel a téma, annak ajánlom pl. az alábbi könyvet:

Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

Vendég

Audio DVD-re

na most belekeveredtem....
Nincs itt valaki aki pontosan elmagyarazna a 1 bites jelfedldogozast

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Audio DVD-re

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

... ha megoldod a hibakorrekciót. Ezt a számítógépeknél már megoldották, az audio CD szabvány egykori bevezetésénél még nem...
Se újra kezdeni, se folytatni nem kívánom a szerintem is parttalan vitát, de a kiemelt mondatod tárgyi tévedést tartalmaz, és mint olyan nem igaz. Most megigérem mindenkinek, utoljára írom le: Az audió-Cd-n megoldott és van is hibajavítás, a hatékonyságát lehet vizsgálni de a létét megkérdőjelezni nem. Aki nem hiszi járjon utána, az igazság forrása a "piros könyv".
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Audio DVD-re

...De most el kell mennem keresni egy kis pénzt
Sok sikert!
Majd folytatjuk :smile19:

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Audio DVD-re

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Zárjuk le ezt a partalan vitát...
Közben valaki letesztelte és kiderült, hogy nem nekem volt igazam, mert hiába ugyanaz az adat, a két jel feldogozása teljesen más elven történik, valószínűleg nagyobb frekin, nagyobb felbontásban, más hibajavító algoritmussal, így tulajdonképpen nem nagyon lehet összehasonlítani őket még ugyanazon a készüléken lejátszva sem.
Beismerem, hogy volt amikor én sem gondoltam végig a dolgot.

Amin én vitatkoztam, hogy rosszul tudod, hogy:
... a bitről-bitre duma meg már sokszor meg lett cáfolva, ugyanis az audio lemezen nem bitenként vagy bitek formájában vannak tárolva a dolgok és ...

...A CD és DVD lemezeken az információ pitek formájában van tárolva. A pitek nem egyeseket és nullákat, hanem jóval nagyobb információcsomagot képviselnek....

Ezek az állításaid voltak tévesek.

Az, hogy a nagyobb frekijú, nagyobb felbontású feldolgozás a jobb-e ezt is megvitathatjuk, azt látom, hogy itt is keversz pár dolgot az 1bit-el kapcsolatban.
De most el kell mennem keresni egy kis pénzt

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Audio DVD-re

Teljesen elbeszélünk egymás mellett.
Amit most leírtál azzal egyetértek.
A minőséget többféleképp lehet növelni.
Nem találok semmilyen sajét elméletet, csak nem értjük egymást...

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Audio DVD-re

Az ilyen posztulátumszerű kijelentések (növelve a frekvenciát szebb a hangzás), pedig csak tovább erősítik a digitális zene misztikumát, de valóságalapjuk nem sok van.
Mondom, menj el egy audiofil kereskedőhöz, ahol (nem varázsló, nem táltos, hanem) villamosmérnök fogja neked elmagyarázni és bemutatni a több bites jelátalakítás előnyeit.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Audio DVD-re

...a digit kábeleknél nem torzítás vagy jelalak változás van mint az analogoknál, hanem adavesztésből adódó változás.
Pjotr:

Ebből kiindulva folytasd tovább a gondolatmenetet: adatvesztés a kábelben, adatvesztés beolvasáskor, adatvesztés kiíráskor, adatvesztés konvertáláskor és adatvesztés feldolgozáskor. Csak akkor kapsz a forrással bitről-bitre azonos eredményt, ha megoldod a hibakorrekciót. Ezt a számítógépeknél már megoldották, az audio CD szabvány egykori bevezetésénél még nem.
Beszúrok neked egy rövid idézetet az általad megadott címről:
"Hard as this may be to believe, the error-detection and correction strategies employed in CD/ROM (IEC 10149) are even more elaborate than those employed in conventional CD-audio! The reasons for this are relatively simple. An error in a CD-audio disk might result in an audible "click". However an error in a CD/ROM disk might mean the failure of operation of a piece of valuable software. Thus, a second layer of error detection and correction encoding is employed."
Köszi a címet, olvasgatom is és ajánlom neked is, mielőtt bármilyen saját elméletet kitalálnál.

Még egy példa:
Kéttálcás asztali hifi CD-író, irási (másolási) sebességek: 1x, 2x és 4x. Forrás: gyári audio CD lemez. Az 1x sebességgel másolt lemezek sokkal szebben szólnak, mint a 4x másolatok, pedig elvileg minden másolatnak - sebességtől függetlenül - bitről-bitre azonosnak kellene lennie a gyári eredetivel. De mégsem az, még az 1x másolat sem! Csak akkor kapunk bitpontos másolatot, ha megoldjuk a veszteségmentes adattovábbítást és -feldolgozást.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Audio DVD-re

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Fogalmam sincs arról, hogy így van-e, ahogy ezt itt leírtad, vagy nem, de ez tökéletesen egybecseng azzal, amit én is leírtam már 1 oldallal korábban: a jobb hangzás lejátszó függő, nem pedig forrásfüggő. Hogy egy DVD lejátszó szebben szólaltatja meg a DVD-t mint az audio CD-t azon meg nem szabad csodálkozni.
Az ilyen posztulátumszerű kijelentések (növelve a frekvenciát szebb a hangzás), pedig csak tovább erősítik a digitális zene misztikumát, de valóságalapjuk nem sok van.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Audio DVD-re

Már rémlik valami!
Annak idején, a '80-as évek második felében a CD-játszó gyártók elkezdték megnövelni a D/A konverterek felbontását, kb. '90-re volt már 18 bites, 20 bites és 22 bites DAC-cal épített CD-játszó is. Az volt a lényege, hogy a felbontás növekedésével hallhatóan javult a hangminőség, főleg a dinamika. Ne felejtsük el, a lemezeken ugyanolyan 16 bit / 44,1 kHz mintavételezésű anyag volt felvéve. Aztán kb. '90-től kezdtek elterjedni az 1 bites rendszerek (a Philips Bitstream-nek nevezte el, a Technics MASH-nek, stb.), ahol a javulás lényege a korábbi digitálishoz képest lágyabb, az analóghoz jobban közelítő hangzás volt. Az évtized közepén sok cég párhuzamosan futtatta az 1 bites és a multibites technikát: pl. a Pioneer-nál az olcsóbb lejátszók 'darabosabb' hangjának kompenzálására 1 bites DAC átalakítót kaptak, míg a jobb minőségű lejátszók 18-20 bitest. A Philips és a Technics végig az 1-bitest nyomta, néhány gyártó meg csak a bitek számának növelésével próbálkozott. A nálam lévő 2004-es Teac katalógusban pl. a millás CD-játszóra ezt írják: 24 bit / 88,1 kHz / 176,2 kHz. És ez csak audio CD lemezeket játszik le! A különdobozos DAC-okat ma már sok gyártó DVD-hez (is) tervezi, tehát azok már szinte mind 24 bit / 192 kHz-esek vagy nagyobbak.
Tehát biztosan van értelme a bitszám növelésének akkor is, ha az alapanyagunk csak 1 bites. Erről bővebben audiofil/high-end kereskedők tudnának beszélni és be is tudnák mutatni a különbséget.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Audio DVD-re

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Az audio dvd-t a cd-ről csináltad, vagy az is gyári volt?

Természetesen a gyári CD-ről csináltam.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Audio DVD-re

Nem írtál hülyeséget, így van...valamint precizebb futómű jobban tartja a sávot is, mivel optikákal figyeli, hogy sávon van-e, ezért minnél precizebb a futómű, annál gyorsabban tér viszza ha téveszt, annál elöbb veszi észre, stb...
Csak én még nem hallottam profi cd-t ezért szeretném egyszer összahasonlítani egy kommersszel.

zappali
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Audio DVD-re

Hozzászólás Szerző: zappali »

Van egy rossz hírme, egy pit= 1 bit, azonban lehet egymás melett több bit is, és akkor hosszabb lesz a pit, de attól még egy bit-et egy pontosan meghatározott hosszuságú pit ad meg..
Hali!

Előrebocsátom, hogy én nem akarom megmondani a frankót, mert nem vagyok a téma szakértője!
Viszont amit arról írtál, hogy a pitek hosszúsága határozza meg a kiolvasott bitek számát, az szerintem éppenhogy magyarázat arra, hogy egy frankóbb futóművel
miért lehet pontosabb jelvisszaadást elérni. Eleve a pitek létrehozásakor a fizikai körülmények befolyásolják, hogy mi kerül a lemezre, mivel az adott hosszúságú pit = 1bit bizonyos tűrés mellett igaz. Ha viszont már több bitnyi hosszó a pit, akkor esetleg előfordulhat, hogy két különböző olvasó különböző hosszúságúnak értelmezi a pitet.?
Remélem nem írtam hülyeséget, csak elgondolkodtam.

Ha helyzet van lépni kell! Márpedig helyzet volt...

Thomson 28VK45, Thomson DHT 220E, Thomson DPL 660 HT

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Audio DVD-re

Az egyik kábel azért szólhat rosszabul mint a másik, mert rosszabb minősége, rosszabb az átvitele, több hiba lesz az átvitt jelben, ergo többet kell dolgozni a hibajavító áramköröknek.
Azonban ha bitről-bitre ugyanazt azt az adatot viszed át, akkor -szemben egypár önjelölt audiofil szakértő állításával- pontosan ugynazt a zenét kapod,a digit kábeleknél nem torzítás vagy jelalak változás van mint az analogoknál, hanem adavesztésből adódó változás.
Ugyanaz a helyzet mint a az eredeti témánál, ha pontosan ugyanazt az adatot másolod vagy viszed át, akkor teljesen mindegy, hogy mire irod vagy min viszed át, lehet az optika, koax, cipőfűző.

A audio dvd formátumba kiirt zene azért lehet jobb mint a cd-re kiirt zene, mert a dvd-t sokkal nagyobb sebeséggel olvassa, ezért kevesebb az adatvasztés, a feldolgozás is gyorsabban történik hatékonyabb a hibajavítás.
rj ki egy dvd video részletét cd-re majd tedd be a lejátszóba, látni fogod, hogy akadozik a film, mert a lejátszó látja, hogy egy cd van benne és sokkal lasabban olvassa ki az adatokat róla. Pedig ugynaz van rajt mint a dvd-n...

Az audio cd formátum nem más mint a többi, semmiben, ugyanúgy bitenként tárolt adat, egy PCM-mel digitalizált digitális adat, cd-n, dvd-n nem is lehet másképp adatot tárolni csak digitálisan.
Az más kérdés, hogy az adatok szervezését máskép definiálja minden book...
Úgy nézem alapvető dolgokkal nem vagy tisztában....
Talán először olvas bele egy cd lemez felépíłtésébe, az adatok digitális formájaibak, és hasonló dolgoba, mielött elkezdesz olyan dolgokról vitatkozni, amiről fogalamd sincs.
Az, hogy nem tudod mi a pit, nem tudod mi az hogy digitális adat, az egy dolog, de, hogy kijelented, hogy a cd-n nem így van tárolva az adat az viszont butaságra vall....az okos ember vagy nem vitatkozik arról amit nem ismer vagy utánanéz.
Majd ha megindoklod, adatokkal alátámasztod, hogy miért más az audio cd formátum mint a adat cd formátum (itt a fizikai megvalósulásukról van szó!) akkor meg tudsz győzni, hogy neked van igazad.
Addig olvasgasd szépen a red, yellow, green, white, orange book-okat, vagy csak nézd át a http://www.ee.washington.edu/conselec/C ... 2/95x7.htm oldalt....

Viszont egy ilyen kicserélt futóművet szivesen meghallgatnék egyszer...

pjotr
V.I.P.
V.I.P.

Audio DVD-re

Márpedig az audio CD-t és az audio DVD-t ugyanazzal a DVD játszóval játszottam le.Az egész rendszerben semmit sem változtattam,csak a gyári CD-t cseréltem ki audio DVD-re és HALLHATÓAN VÁLTOZIK A HANGZÁS!!!Természetesen nem PC-n hallgattam.

Az audio dvd-t a cd-ről csináltad, vagy az is gyári volt?

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Audio DVD-re

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Miért nem tudod ugyanabban a DVD-lejátszóban meghallgatni mind a kettőt?

Már megint elbeszéltek egymás mellett, szerintem.

Egy DVD lejátszó Audio CD lejátszási és DVD lejátszási képességei között nagyságrendi különbségek is lehetnek. Ez az amit én is írtam és pjotr is megemlített.

Nem vagyok egy műszaki szakértője a dolgoknak, de az nem véletlen, hogy egy DVD lejátszó tesztnél külön fejezet fogalalkozik az Audio CD-k lejátszásának minőségével. Azért, mert tulajdonképpen két külön gép van egybe építve: egy CD és egy DVD lejátszó. A kettő minősége nem ugyanaz. Hogy ez fizikailag mit jelent, azt nem tudom, de biztosan így van.
Ezért nem lehet így összahasonlítani a zenét. Illetve lehet, csak akkor hülyeséget kapunk végeredménynek.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”