Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Írott DVD lejátszása

Vendég

Írott DVD lejátszása

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hát igen, ez a kisebb sebességgel való írás tényleg jó ötlet, ha ilyen sokaknál bevált. Igazából formátum változtatás azt hiszem, hogy nem történt, csak a menüket szedték ki belőle, hogy elférjen egy szabványos 4,7 GB-os hordozón. Amúgy a gyári filmeket mekkora hordozókon szokták tárolni?Nekem sajnos DVD íróm nincs ,de SVCD-t már írtam, és a PC-men simán le tudtam játszani, de az asztalin kihagyott részeket(bár ezt Nero-val írtam fel, ami valszeg nem olyan formátumban írta fel az MPEG-et, mint amit az én érzékeny lelkületű aszalim meg tudna emészteni)

A gyári filmeket is tehetik egyoldalas 1 rétegű lemezre, ez a 4,7 Gb.
Lehet 2 rétegű is, ez 9 Gb. Meg lehetne kétoldalas 1-és 2 rétegű....
DVDFaq ajánlom.

Az SVCD-nél nem a Nero a hibás, hanem az érzékeny lelkületű lejátszód, mert ha a lemez nem lenne szabványosan megírva, be sem olvasná, és el se kezdené lejátszani. Bár még lehet bitráta gond, meg tömörítési hiba is, de az sem a CD író szoftver hibája.

falcon
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Írott DVD lejátszása

Hozzászólás Szerző: falcon »

Hát igen, ez a kisebb sebességgel való írás tényleg jó ötlet, ha ilyen sokaknál bevált. Igazából formátum változtatás azt hiszem, hogy nem történt, csak a menüket szedték ki belőle, hogy elférjen egy szabványos 4,7 GB-os hordozón. Amúgy a gyári filmeket mekkora hordozókon szokták tárolni?
Nekem sajnos DVD íróm nincs ,de SVCD-t már írtam, és a PC-men simán le tudtam játszani, de az asztalin kihagyott részeket(bár ezt Nero-val írtam fel, ami valszeg nem olyan formátumban írta fel az MPEG-et, mint amit az én érzékeny lelkületű aszalim meg tudna emészteni)

jzako

Írott DVD lejátszása

Hozzászólás Szerző: jzako »

Az én panám viszi a 2x-esen írt (ez a leglassabb lehetőségem) lemezeket mind -R mind -RW legyen is az. +osokat még nem próbáltam.
Üdv!
Nekem egy Sony van és eddig még nem volt olyan, amit nem játszott volna le teljesen jól. Magamnak 1x-esen írok filmet, de amit 4x-esen írtak és akadt egy samsungban, a Sony tökéletesen játszotta.
Jani
TV: Philips 29CI1731 Amp.: Yamaha RXV-1400 Front: AE Aegis EVO3 Surround: Orion HS-288 DVD: Sony DVP-NS730 Cable: TNT TripleT SAT: PACE MSS-1038GP

qwas
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Írott DVD lejátszása

Hozzászólás Szerző: qwas »

Az én panám viszi a 2x-esen írt (ez a leglassabb lehetőségem) lemezeket mind -R mind -RW legyen is az. +osokat még nem próbáltam.

Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.

Vendég

Írott DVD lejátszása

Azért nem mindíg.
Én minden sima 1X írhatót 4X sebességgel írtam meg, és mindet hibátlanul le tudom játszani a Panámmal, ami pedig roppant hepciás az írott (és ujraírható) formátumokra.
RW-t még 1X sebességgel írva vadiúj lemezről se akarja beolvasni.
A Dimarson se gondolkodott még el a lejátszás közben, hogy kéne neki akadoznia.
Igaz, mióta jó ellátásom van Verbatim lemezből....
Bár elötte is Fuji, TDK, esetleg Primedisc. A jó alapanyag megéri az árát, hosszú távon meg főleg.

qwas
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Írott DVD lejátszása

Hozzászólás Szerző: qwas »

Ne is csodálkozz rajta; inkább vegyél eredeti filmet..
Ja, vagy valami gagyi lejátszót :vazeg: .
Érdemes a filmet a lehető leglassabban írni biztos ami biztos.
Egyszer írtam egy kölcsönkapott dvd íróval (hipernoname) Emtec lemezre, azt nem olvasta az asztalim. Aztán ugyanazt a sajátommal Traxdatára azt meg igen. Szóval ezeknek a kütyüknek a lelki világa gyakran kiismerhetetlen .

Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Írott DVD lejátszása

Hozzászólás Szerző: Igc »

Teljes mértékben igazat adok és egyetértek (ex)Cat-el; Falcon, nem minden lejátszó tudja kezelni az összes formátumot, ez a jelenség igencsak jellemző az általad használt (írt) formátumnál.. Ne is csodálkozz rajta; inkább vegyél eredeti filmet..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Írott DVD lejátszása

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

érdekesen hangzik, hogy a gagyibb DVD lejátszók le tudnak játszani rosszabb minőségű lemezeket is. Minden esetre majd kipróbálom majd számítógépes DVD-n is, csak nekem olyan nincs, így el kell mennem haverhoz.

Nem olyan fura ez mint gondolnád. A gagyibb lejtászók általában PC-s DVD-kkel vannak szerelve, amelyek eleve arra vannak kitalálva, hogy minél több formátumot olvassanak. Emiatt az egész mechanika+elektronika úgy van belőve, hogy gyenébb lemezt is olvassanak, lassababn, gyorsabban egyaránt. Ezért lehet, hogy egy ilyen olcsó kategóriás lejtászó símán megeszik egy lemezt, amit a drágábbak nem. Cserébe viszont a minőségük hangban és képben egyarán sokkal gyengébb.

ilyen írott lemez esetén mindig oda kell figyelni az írási sebességre és a (viszonylag) jó minőségű alapanyaga. Ma már 150 ft környéként lehet elfogadható minőségű DVD-R lemezeket kapni, az erre felírtakkal a legtöbb lejtászó elboldogul, de természetesen kompatibilitási gond bárhol bármikor előfordulhat. Nem beszélve arról, hogy azért ezek a lemezek nem az öröklétre lettek kitalálva...

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Írott DVD lejátszása

Hozzászólás Szerző: Mester »

Érdekesen hangzik, de ez az igazság...

falcon

Írott DVD lejátszása

Azért ne vidd egyből kés alá a DVD-t.Először is:
másik asztaliban megy? mert lehet, hogy már eleve rosszul van megírva, vagy áttömörítve, és ez a probléma.
Pc-be próbáltad? Estleg valamilyen lejátszóprogival megnézni a bitrátáját? (Mondjuk ez az előzőre is visszautalás.)

És ami még nagyon fontos: milyen alapanyagra íródott az a bizonyos másodlat?

A haver aztali DVD-jén ment. Sajnos a lemezt visszadtuk, és nem emléxem már, hogy milyen márka volt. Azt is meg kell kérdeznem majd , hogy milyen lejátszója van, már elég érdekesen hangzik, hogy a gagyibb DVD lejátszók le tudnak játszani rosszabb minőségű lemezeket is. Minden esetre majd kipróbálom majd számítógépes DVD-n is, csak nekem olyan nincs, így el kell mennem haverhoz.
Kösz a tippeket !

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Írott DVD lejátszása

Nekem egy ugrott be hírtelen... Akitől "kaptad" gyenge minőségű lemezre írta.Lehet hogy gagyi olcsó lejátszója van, azok meg köztudottan a parizelt is lejátszák.

Nem parizert, hanem a pizzát, csak luk legyen a közepén!

Hehe... annak már 5 lemezváltós noname dvd-changer kell. :vazeg:

Vendég

Írott DVD lejátszása

Nekem egy ugrott be hírtelen... Akitől "kaptad" gyenge minőségű lemezre írta.Lehet hogy gagyi olcsó lejátszója van, azok meg köztudottan a parizelt is lejátszák.

Nem parizert, hanem a pizzát, csak luk legyen a közepén!

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Írott DVD lejátszása

Nekem egy ugrott be hírtelen... Akitől "kaptad" gyenge minőségű lemezre írta.
Lehet hogy gagyi olcsó lejátszója van, azok meg köztudottan a parizelt is lejátszák.

Vendég

Írott DVD lejátszása

Azért ne vidd egyből kés alá a DVD-t.
Először is:
másik asztaliban megy? mert lehet, hogy már eleve rosszul van megírva, vagy áttömörítve, és ez a probléma.
Pc-be próbáltad? Estleg valamilyen lejátszóprogival megnézni a bitrátáját? (Mondjuk ez az előzőre is visszautalás.)

És ami még nagyon fontos: milyen alapanyagra íródott az a bizonyos másodlat?

falcon

Írott DVD lejátszása

Szevasztok !

Nekem az lenne a problémám, hogy az asztali DVD lejátszóm(samsung DVD-M405) nem tud másolt filmeket lejátszani, pedig pl. akitől szoktunk kapni ilyen filmet, annak nincs vele gondja. A film kb. 1/3-a probléma nélkül lemegy, utána meg elkezd akadozni, a képpontok ugrándoznak, stb. Magyar szinkronos filmekről van szó, tehát nem hiszem, hogy régió-védelem lenne, hanem gondolom a lejátszó érzékeli, hogy másolt a cucc, és nem hajlandó lejátszani normálisan. Tud valaki segíteni, vagy egy olyan oldalt, ahol asztali DVD lejétszók hackelésével foglalkoznak?

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”