Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Panasonic DVD hibakódok

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Nem így van!Szavatosság mindenre vonatkozik, a jótállás -ami eddig nem volt kötelező, de most már igen - vonatkozhatott csak fődarabra, mivel eddig nem volt kötelező.
Olyan nincs, hogy a készülék egyes darabjaira van szavatosság másokra meg nincs... Teljessen mindegy, hogy mit ír rá a kereskedő, írhat a jótállási jegyre mesét is az sem számít...

Sok szerencsét!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Nem így van!
Szavatosság mindenre vonatkozik, a jótállás -ami eddig nem volt kötelező, de most már igen - vonatkozhatott csak fődarabra, mivel eddig nem volt kötelező.
Olyan nincs, hogy a készülék egyes darabjaira van szavatosság másokra meg nincs... Teljessen mindegy, hogy mit ír rá a kereskedő, írhat a jótállási jegyre mesét is az sem számít...

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

júniustól, azonban a dvd lejátszók is tartós fogyasztási cikknek bizonyulnak és három év szavatosság van rá.Ezek alapján egy motor meghibásodás -eddig két mostantól, három évig- a kereskedő számlája.

Szavatosság csak a garipapíron külön feltüntetett fődarabra vonatkozik. Nektek mi van ráírva fődarabként?
A motor megtisztítása a portól és egyéb szennyeződésektől már sokaknál bevált, attól még nagyon jók ezek a Pana játékosok. Inkább tisztitsak 2 évente motort, minthogy kockás filmekkel bajlódjak!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Ha valaki barkácsolgatós, akkor egy motor hibás készüléket meg kell próbálni megtisztítani, majda a kellő helyeken megolajozni, néha a motor tetején is van egy kis furat, oda is lehet cseppenteni egy kis olajat, ez van amikor segít.

Azonban, minden dvd lejátszóra eddig -mint mindenre- két év szavatosság volt, annak az egy baja, hogy fél év múltán már a vevőnek kell bizonyítania a rendeltetésszerű használatot, júniustól, azonban a dvd lejátszók is tartós fogyasztási cikknek bizonyulnak és három év szavatosság van rá.
Ezek alapján egy motor meghibásodás -eddig két mostantól, három évig- a kereskedő számlája.
Az már más kérdés, hogy hogyan lehet ezt elérni, de én biztos, hogy egy 50.000 forintnál drágább lejátszónál és egy 40.000-es javítási költségnél akár a bíróságra is elmennék.

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: Mester »

Ma hozzánk is behoztak javításra egy DVD-RV32-es gépet
Ebből én arra következtetek, hogy szervizben dolgozol.

Éppen DVD-író vásárlására készülök. Van tapasztalatod más márkákkal kapcsolatban is.

Konkrétan Sony-Pioneer-Panasonic érdekelne. Funkcionalitásban már felépítettem egy (meglehetősen labilis) sorrendet.

Te mit ajánlanál szívesebben?

Köszi

Kereken egy éve nem írt a fórumba, de semmi gond.
Tedd fel a kérdést az "Ilyet veszek..." topicban!
http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php?showtopic=4177

Jani27
Isten Hozott! :)

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: Jani27 »

Ma hozzánk is behoztak javításra egy DVD-RV32-es gépet
Ebből én arra következtetek, hogy szervizben dolgozol.

Éppen DVD-író vásárlására készülök. Van tapasztalatod más márkákkal kapcsolatban is.

Konkrétan Sony-Pioneer-Panasonic érdekelne. Funkcionalitásban már felépítettem egy (meglehetősen labilis) sorrendet.

Te mit ajánlanál szívesebben?

Köszi

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: Mester »

Utolért engem is ez a H02 ezen a meleg nyári napon  
A garancia egy hónapja járt le!!! :taps:

Időzített bomba.

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

Utolért engem is ez a H02 ezen a meleg nyári napon

A garancia egy hónapja járt le!!! :taps:

DJK
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 109

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: DJK »

Ez OFF lesz, de nem hagyhatom, hogy ne írjak erre valamit:

Nekem S75-ös Panám van, ami ugyebár komplett 6 csatornás analóg kimenettel rendelkezik a DVD-AUDIO miatt, és persze teszetek írják is, hogy az analóg kimenet DVD-AUDIO-val tényleg jó minőségű....
Nem ezt vettem észre, nálam kiábrándítóan gyengén szól az optikai összekötéshez képest (az erősítő egy komolyabb technics), gyenge és beszűkült tér, nincs stabil hangkép, összemossa a hangszereket, optikain hihetetlen nagy a különbség!!!
Hacsak a két analóg kimenet közt nincs különség (mert ugye S75-nek 2 van: egy sima kétcsatornás audio kimenet, meg a hatcsatornás kimenet front-bal-jobb kimenete).......

Melyik kimeneten próbáltad? A stereon, vagy a 6csatornáson?

Javasolom, ugorjunk át az S75 saját fórumába....

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Egyébként amióta az S47 megvan, és 96kHz-es mintavételre állítva hallgatom, a helyzet tovább javult.Ilyenkor az erősítőn megjelenik a "96kHzfs" felirat, automatikusan stereo üzemmódba kapcsol, és kikapcsolja a "Speaker EQ" és "Active EQ" funkciókat.
Az eredmény: Letisztult, részletgazdag, természetes hangzás!
No ezért szedtem én ki a CD-t a rendszerből.

Ha másért nem, ezért tuti a fejedet vennék a high-end őrültek! :vazeg: Ugynais alap dolog, hogy zenét mindeféle extra kiemelő hozzátevő satöbbiző funkció nélkül kell hallgatni, mert ellenekző esetben bár a hang valóban dinamikusabb lehet, a mélyek mélyebbek, a magsak magasabbak, de pont a zene összképe veszik el, változik meg. Nos ez az, amiért én mindig a CD lejátszóra szavazok a DVD-vel szemben, és azet is csak analóg - jó minőségű - interconnecten keresztül.

Ez persze innentől, sőt nem is, mert akár a kezdetektől fogva - csak úgy mint minden más a hi-fi, A/V terén - teljesen izlés függő. Van aki szereti a mélykiemelést, van aki a magasakat, van aki a puritánságot és van még ezeknek kismillió válfaja.

Szerintem ebben a kérdésben nincs igazság.

Annó jót vitáztam egy másik fórumon egy keményeny High-end "őrült" emberkével azon, hogy mi a jó és ez mennyire izlés függő. Nem tudtuk meggyőzni egymást, mert szerinte kizárólagos módon deklarálható a minőségi hang fogalma az által, hogy azt mondjuk ez közelíti meg legjobban az élő zenét. Én azonban ezzel szemben azt mondom, hogy nem lehet ilyen kijelentést tenni, hiszen azért mert az az emeber (vagy csoport) az adott körülmények között az adott rendszert ilyennek vagy olyannak hallja, egyáltalán nem biztos, hogy egy másik emberke pont ugyanazt, ugyanúgy füleli. Persze erre jön a válasz, hogy a hallgatást tanulni kell. Ez is igaz, illetve ennek is van valóságtartalma. De ez nem mond ellent annak, hogy szerintem az izlés erősen befolyásolhatja az ember megítélését egy rendszer tekintetében.

Na és még egy dolog. Az élő zene. Hogyan lehet megmondani, hogy ez a rendszer hasonlít legjobban az élő zenére? Szerintem ebben sem lehet tökéletes igazságot találni. De ez már nagyon messez eltávolodott az eredeti gondolattól és szinte végeláthatatlan vitákat eredményezhet, amibe leginkább nem is érdemes
belemenni

.. de azért most már nem törlöm ki amit írtam!

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Na most már jól szétoffoltuk a topicot... Nem baj. Én csináltam, én is offolom szét!

Az biztos, hogy egy High-End kategóriás DVD lejátszóban, már olyan DAC van, hogy tényleg nem érdemes a külön CD lejátszó (Bár itt megjegyezendő, aki ennyit költ már DVDre, az a külön CD lejátszóra sem sajnálja a pénzt). Neked felsőkategóriás erősítőd van és ebben biztos, jó a saját DAC, ezért nem hallasz szignifikáns különbséget.

Én a külön lejátszó mellett teszem le a voksom, mert én hallom a különbséget, de ha valaki nem annak tényleg nem érdemes beruházni a CD lejátszóra. :vazeg:

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: Imici1972 »

Na most már jól szétoffoltuk a topicot...
Nem baj. Én csináltam, én is offolom szét! :vazeg:

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD hibakódok

Eleinte én is kételkedtem a dologban, de egyszer sikerült egy összehasonlító tesztet csinálnom és azóta elköteleztem magam a külön CD lejátszó mellett. 
Háát... nemtom. Lehet, hogy én vagyok botfülű, de én is csináltam összehasonlító tesztet. A két alany: Panasonic DVD-S75, Technics SL-PG380
Őszintén szólva a Technics valóban egy kicsit szebben szólt, de szignifikáns különbséget nem tapasztaltam. Mivel maximalista vagyok, először úgy döntöttem, hogy ez a kis különbség is megéri, hogy bent hagyjam a rendszerben.
Aztán megismételtem a tesztet úgy, hogy a DVD-t optikán keresztül, a CD-t analóg bemenettel kötöttem össze.
Nos, ekkor már nem tudtam különbséget tenni. Persze ez nem a DVD-nek, hanem az AV Receicer - ezek szerint igen jó minőségű - DAC-jának köszönhető.

Ezért mondtam, hogy körülbelül egy átlagos CD hangja jön ki a DVD analóg kimenetén.
Aki nem maximalista - no persze ebben a fórumban kevés ilyen tag van - annak általában tökéletesen megfelel a DVD hangja is. De ha van egy jó minőségű DAC-al szerelt erölködő, akkor már tényleg nem az számít, hogy CD vagy DVD lejátszó- e a műsorforrás.

Egyébként amióta az S47 megvan, és 96kHz-es mintavételre állítva hallgatom, a helyzet tovább javult.
Ilyenkor az erősítőn megjelenik a "96kHzfs" felirat, automatikusan stereo üzemmódba kapcsol, és kikapcsolja a "Speaker EQ" és "Active EQ" funkciókat.
Az eredmény: Letisztult, részletgazdag, természetes hangzás! :vazeg:
No ezért szedtem én ki a CD-t a rendszerből.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkinél ez a helyzet, ezek szerint szerencsém van, hogy ilyen jó a Receiverem DAC-ja.
Egyébként a német tesztek is írták, hogy a KRF-X9060 az átlagosnál jobban teljesített hifi erősítőként is, ezért erre a célra is ajánlott.

Általánosságban egyetértek azzal, hogy analóg módon összekötve szebben tud szólni egy CD player, mint a DVD. De ez nem amiatt van, mert a DVD-nek kötelezően rosszabnak kell lennie, hanem a gyártók a DVD-k DAC-ját nem tervezik olyan részletgazdag hangzás elérésére, mivel a házimozinál nem ez a cél.
Sajnos.

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)

ropi01
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: ropi01 »

Pezsgés a topikban...

Azért szeretek erre a fórumra járni mert itt konstruktivitás uralkodik, szerencsére.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Eleinte én is kételkedtem a dologban, de egyszer sikerült egy összehasonlító tesztet csinálnom és azóta elköteleztem magam a külön CD lejátszó mellett.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Hangzás tekintetében szvsz egy átlagosan jó minőségű CD hangminőségére számíthatsz. Mivel az S47 DVD Audio kompatibilis, és ez a szabvány sokkal szigorúbb követelményeket ír elő a lejátszó DAC-jával szemben mint a CD szabvány (közel négyszeres dinamika és frekvenciaátviteli sáv!), ezért nyugodtan merem állítani, hogy nem rosszabb a hangja egy középkategóriás CD playernél. (Pl. Technics SL-PG380).Én egyébként próbáltam az analóg kimenetet is, minimális a különbség, de egy árnyalatnyit mintha szegényesebb lenne a hangja, mint optikán vagy koaxon. Ez persze a Receiverem jó minőségű DAC-jának köszönhető.

Az azért túlzás kijelenteni, hogy kihúzod a gyufát de az tény, hogy nem értek egyet veled. Mondju az általad említett technics CD lejátszót nem ismerem, sőt, adott esetben a középkategórai fogalmáról is erősen eltérhet a véleményünk, de ami azért tény és nem csak az én véleményem. A DVD lejátszók hangja össze sem hasonlítható egy nálla 1-2 kategóriával olcsóbb CD lejtászóval sem. Erről tökéletesen meggyőződhetett az, aki pl. itt volt nálam és össezvethetett egy 200+ DVD lejtászót egy kb. 60e körüli CD - SACD lejátszóval.

Ez mondjuk talán nem az a ketegória amiről te beszélsz, bár én ezt a részt nevezném középkategóriának inkább. (A 60e az alja, a 200e a teteje) Viszont a helyzet szerintem egy kategóriával olcsóbban sem változhat lényeges méftékben, kivéve azt az esetet, ha valami nagyon gyenge minőség CD lejátszóval hasonlítod össze a DVD vagy akár az AV erősítőd DA-ját, már csak azért is, mert sem a DVD, sem az AV erősítő nem a sztereó hangra van belőve. Ehhez nem kell nagyon vájtfülűnek lenni, hogy észrevegye az ember.

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD hibakódok

Nekem S75-ös Panám van, ami ugyebár komplett 6 csatornás analóg kimenettel rendelkezik a DVD-AUDIO miatt, és persze teszetek írják is, hogy az analóg kimenet DVD-AUDIO-val tényleg jó minőségű....
Nem ezt vettem észre, nálam kiábrándítóan gyengén szól az optikai összekötéshez képest (az erősítő egy komolyabb technics), gyenge és beszűkült tér, nincs stabil hangkép, összemossa a hangszereket, optikain hihetetlen nagy a különbség!!!
Hacsak a két analóg kimenet közt nincs különség (mert ugye S75-nek 2 van: egy sima kétcsatornás audio kimenet, meg a hatcsatornás kimenet front-bal-jobb kimenete).......

Melyik kimeneten próbáltad? A stereon, vagy a 6csatornáson?

DJK
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 109

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: DJK »

Tisztelt Imici! 
S47 tel kapcsolatban lenne pár zöldfülü kérdésem.mint irtad főleg zenehallgatásra
vetted s valamilyen optikai összekötésekről is szó volt .Na most azt kérdezném
hogy ha simán az erősitőm cd-gondolom analóg -bemenetére dugom,ugyanis
nincs más neki, akkor milyen hangzásra és dinamikára lehet számitani.
Egy még butább kérdés,melyik veszi jobban igénybe a DVD lejátszót ha filmeket
vagy ha csak zenét hallgatok vele.Ne nevessetek.....

Hali!

Azt hiszem a következő kijelentéseimmel kihúzzuk a gyufát a hifi fanoknál...

Szóval:

Hangzás tekintetében szvsz egy átlagosan jó minőségű CD hangminőségére számíthatsz. Mivel az S47 DVD Audio kompatibilis, és ez a szabvány sokkal szigorúbb követelményeket ír elő a lejátszó DAC-jával szemben mint a CD szabvány (közel négyszeres dinamika és frekvenciaátviteli sáv!), ezért nyugodtan merem állítani, hogy nem rosszabb a hangja egy középkategóriás CD playernél. (Pl. Technics SL-PG380).
Én egyébként próbáltam az analóg kimenetet is, minimális a különbség, de egy árnyalatnyit mintha szegényesebb lenne a hangja, mint optikán vagy koaxon. Ez persze a Receiverem jó minőségű DAC-jának köszönhető.

Elviekben a CD lejátszás kisebb igénybevételt jelent a lejátszónak, mint a DVD mert:

-kisebb a szögsebesség, tehát lassabban forog a lemez, mint a DVD-nél.
-a sávontartás is könnyebb, a kisebb adatsűrűség miatt
-a lejátszási idő általában rövidebb (60-80perc szemben a DVD 90-120 percével, a kétrétegű DVD-ről már nem is beszélve) tehát a folyamatos üzemidő valamivel rövidebb
-az elektronikában lényegesen kevesebb a processzálás, hiszen nem kell a videojelet folyamatosan dekódolni. Ezáltal a processzorok kevésbé melegszenek, kisebb a teljesítményfelvételük, így a táp is kevésbé melegszik.

Üdv: Imre

Hello

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Panasonic DVD hibakódok

Tisztelt Imici! 
S47 tel kapcsolatban lenne pár zöldfülü kérdésem.mint irtad főleg zenehallgatásra

Hali!

Azt hiszem a következő kijelentéseimmel kihúzzuk a gyufát a hifi fanoknál...

Szóval:

Hangzás tekintetében szvsz egy átlagosan jó minőségű CD hangminőségére számíthatsz. Mivel az S47 DVD Audio kompatibilis, és ez a szabvány sokkal szigorúbb követelményeket ír elő a lejátszó DAC-jával szemben mint a CD szabvány (közel négyszeres dinamika és frekvenciaátviteli sáv!), ezért nyugodtan merem állítani, hogy nem rosszabb a hangja egy középkategóriás CD playernél. (Pl. Technics SL-PG380).
Én egyébként próbáltam az analóg kimenetet is, minimális a különbség, de egy árnyalatnyit mintha szegényesebb lenne a hangja, mint optikán vagy koaxon. Ez persze a Receiverem jó minőségű DAC-jának köszönhető.

Elviekben a CD lejátszás kisebb igénybevételt jelent a lejátszónak, mint a DVD mert:

-kisebb a szögsebesség, tehát lassabban forog a lemez, mint a DVD-nél.
-a sávontartás is könnyebb, a kisebb adatsűrűség miatt
-a lejátszási idő általában rövidebb (60-80perc szemben a DVD 90-120 percével, a kétrétegű DVD-ről már nem is beszélve) tehát a folyamatos üzemidő valamivel rövidebb
-az elektronikában lényegesen kevesebb a processzálás, hiszen nem kell a videojelet folyamatosan dekódolni. Ezáltal a processzorok kevésbé melegszenek, kisebb a teljesítményfelvételük, így a táp is kevésbé melegszik.

Üdv: Imre

ziggy

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: ziggy »

Tisztelt Imici!

oszy

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: oszy »

Kedves oszy! 
Bár már egy másik topicban írtam, sajnos nem vagy egyedül, már ami a kockásodást illeti! Sajna az én Pana RV-41-esem is ilyen bosszantó dolgokat művelt! Teljesen újonnan kicsomagolt, gyári karcmentes DVD-k lejátszásakor nagyon gyakran előjött az általad leírt jelenség. Hab a tortán, hogy más lejátszók, számítógép azonban problémamentesen lejátszották ugyanazokat a DVD-ket! Ismerősöktől hallottam, hogy a rosszul beállított olvasófej okozza!
Fél évvel a gari lejárta után HO2-es hibakóddal megadta magát, lefagyott, majd újraindítás után semmit se volt hajlandó beolvasni.
Olvasófej-szerkezet cseréje után azonban a kockásodás megszűnt, egyszer sem jött elő.
Ennek ellenére inkább a Pioneer mellett döntöttem.

Sajnálattal hallom. Mindegy, addig még kihúzom vele amíg megy.
Egyébként a másik lejátszó Pioneer volt, és a tapasztalatok alapján valószínűleg én is ezt választom a következőnek.

oszy

GoldSun
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: GoldSun »

Kedves oszy!

Bár már egy másik topicban írtam, sajnos nem vagy egyedül, már ami a kockásodást illeti! Sajna az én Pana RV-41-esem is ilyen bosszantó dolgokat művelt! Teljesen újonnan kicsomagolt, gyári karcmentes DVD-k lejátszásakor nagyon gyakran előjött az általad leírt jelenség. Hab a tortán, hogy más lejátszók, számítógép azonban problémamentesen lejátszották ugyanazokat a DVD-ket! Ismerősöktől hallottam, hogy a rosszul beállított olvasófej okozza!
Fél évvel a gari lejárta után HO2-es hibakóddal megadta magát, lefagyott, majd újraindítás után semmit se volt hajlandó beolvasni.
Olvasófej-szerkezet cseréje után azonban a kockásodás megszűnt, egyszer sem jött elő.
Ennek ellenére inkább a Pioneer mellett döntöttem.
TV: Samsung PS58B850, DVD: Primare V25, BLU-RAY: Pioneer BDP320, Előerősítő˝: Marantz AV9000, Végerősítő: Marantz MM9000 HANGFALAK: Mordaunt Short 906 (front), 905c (center), 902 (surround), 907w (sub) Kábelek: Audioquest Type 4 (front), Black&White LS-1002 (center), Fejes: Sennheiser HD555

oszy

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: oszy »

Sziasztok!

Korábban egy film közben az én Pana RV32-m is produkált H07-es hibát, majd kikapcsolt és utána nem indult be.
Ekkor kihúztam a konnektorból, vártam vele egy fél órát és azóta szerencsére működik tovább. Ez kb. fél éve volt, 2 héttel a gari lejárta után.
Viszont olyan gondom lenne, hogy írt filmekkel sokszor produkál kép ugrást és kockásodást, 1 filmen belül kb. 3-4-szer. Ugyanez a lemez számítógépben, ill. egy másik lejátszóban OK.
Szerintetek ez a lejátszó vagy a lemez hibája? Mégis kezdi megadni magát?

üdv, oszy

GaGu
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 13

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: GaGu »

HI! 
A másfél éves pana dvd-rv32 ma megadta magát H07 hibakóddal.
A Panasonic bekaphataja.

Üdv: Batka Mano

Lassan, de biztosan leszünk (még) egypáran...!
TV: TCL 65C805, Blu-ray 4K UHD: Sony Sony UBP-X800M2; AV-Receiver: Pioneer SC-LX87; CD: Rotel RCD-06; Hangfalak: Quadral Platinum M35 front, Quadral Platinum M10 Base center, Canton Plus X.3 és GX.3 surround, Saxx deepSound DS-12 zárt aktív sub; Kábelek: Alisca Orange Black Line RCA és hangszóró

Vendég

Panasonic DVD hibakódok

Hozzászólás Szerző: Vendég »

HI!

A másfél éves pana dvd-rv32 ma megadta magát H07 hibakóddal.
A Panasonic bekaphataja.

Üdv: Batka Mano

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”