Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DTS CD lejátszása

kitfisto
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

DTS CD lejátszása

Hozzászólás Szerző: kitfisto »

Soci:A Denon 3802 minden csatornáján tud 192 kHz-es jelet dekódolni? Sok erősítő csak a két main csatornára alkalmaz ilyen nagy felbontású D/A konvertert.

A dts jel nem 192 kHz-es, csak 48. Van ugyan 92/24-es dts is, de azt a sima dts dekóderek is le tudják játszani 48-asként!
Szóval semmi köze az erősítő D/A konverteréhez!

Hi Gordon !

Örülök,hogy te is igy gondolod.
Csak annyit helyesbitenék,hogy a DTS audió cd lemezek(nem dvd) nem 48 kHz,hanem 44,1 kHz-sek és 16 vagy 20 Bit-sek.

A DTS legyen veled!!!

És az MP3-as jel hány kHz-es? Mert ha én a Pana játékosomon engedélyezem a 192 kHz-es kimenetet, akkor a játékos 192 kHz-re 'felkeveri' a 44.1, 48, 96, stb. kHz-es kimenő jelet is, szerencsétlen erősítőm meg automatikusan átkapcsolt sztereó állásba még MP3 zenéknél is, mert csak a 2 main csatornára van 192 kHz-es D/A-ja. Azt ne tőlem kérdezzétek, hogy miért kell mindent mindenáron az engedélyezett legnagyobb felbontásra felkonvertálni...
De úgy látom, Soci problémája megoldódott - másképpen.

az tök mind1. ha nincs dts chip az ezközben, akkor a dts cd nem fog megszólalni, mert nem tudja hova kiküldeni a jelet szegény pára. de ha van , akkor stereóban lett bekonvizva, és akkor stereóban szól, ha nem eredeti a cd. ha eredeti, akkor vissza kell vinni.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

DTS CD lejátszása

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Soci:A Denon 3802 minden csatornáján tud 192 kHz-es jelet dekódolni? Sok erősítő csak a két main csatornára alkalmaz ilyen nagy felbontású D/A konvertert.

A dts jel nem 192 kHz-es, csak 48. Van ugyan 92/24-es dts is, de azt a sima dts dekóderek is le tudják játszani 48-asként!

Hi Gordon !

Csak annyit helyesbitenék,hogy a DTS audió cd lemezek(nem dvd) nem 48 kHz,hanem 44,1 kHz-sek és 16 vagy 20 Bit-sek.

A DTS legyen veled!!!

És az MP3-as jel hány kHz-es? Mert ha én a Pana játékosomon engedélyezem a 192 kHz-es kimenetet, akkor a játékos 192 kHz-re 'felkeveri' a 44.1, 48, 96, stb. kHz-es kimenő jelet is, szerencsétlen erősítőm meg automatikusan átkapcsolt sztereó állásba még MP3 zenéknél is, mert csak a 2 main csatornára van 192 kHz-es D/A-ja. Azt ne tőlem kérdezzétek, hogy miért kell mindent mindenáron az engedélyezett legnagyobb felbontásra felkonvertálni...
De úgy látom, Soci problémája megoldódott - másképpen.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

soci

DTS CD lejátszása

Hozzászólás Szerző: soci »

Sajnos-szerencsére balfék voltam. Kicsit bonyolult az erősítő menüje.
Szóval az erősítőn totál ki voltak kapcsolva a hátsó hangfalak, rossz kimenetre ment minden, ami a hátsó fertályra tartozott.
Ezért érdemes kérdezni, mert a kérdés feltevéséhez már gondolkodni kell, ami fél út a válaszhoz.
Köszi a tippeket.

Táno

DTS CD lejátszása

Hozzászólás Szerző: Táno »

Hi Gordon !

A DTS legyen veled!!!

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

DTS CD lejátszása

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

Megnéztem olyan CD-ket, amelyek eddig minden csatornán szóltak, most azok is csak az első két csatornát használják --> elállítottam valamit a DVD-n vagy az erősítőn. Vajon mit?
Nézd meg a DVD menüjében, hogy nem állítottál-e valami downmixet a DTS-re, próbálj meg olyan DVD-t lejátszani, amin van DTS hang. Ha nem találod meg a problémát, akkor próbálj egy "Restore to defaults"-ot nyomni, az sokszor segít.

soci

DTS CD lejátszása

Megnéztem olyan CD-ket, amelyek eddig minden csatornán szóltak, most azok is csak az első két csatornát használják --> elállítottam valamit a DVD-n vagy az erősítőn. Vajon mit?

soci

DTS CD lejátszása

Köszi az eddigi válaszokat-kérdéseket.
Az erősítő egyszerűen kiírja, hogy DTS jelet érzékel, más infót nem ad (mintavételi freki, stb.). Sajnos a doksiban egyelőre nem találtam meg, a DAC max. frekvenciáját, de weben ezt találtam:
"Analog Devices 24 bit, 96 kHz high resolution DACs on all eight channels"
Szóval elvileg minden csatornán egységesen 96 kHz-ez a dekóder.
A forrás házi barkács módok készült, DVD-ről rippelve. Elvileg tényleg többcsatornásak, nem sztereó jelet enkódoltak újra. Egyes CDk valóban több csatornán szólank, azaz szólnak a hátsó hagfalak is, de a többségnél nem. Ez persze megingat abban, hogy valóban van-e jel a többi csatornán. Van valami PCs ware, ami megmutatja mi van a csatornákban (oszcilloszkóp-szerűen, akárhogy)?
A másik érdekes jelenség, hogy a track-eken belüli "tekerésnél" fehérzaj hallatszik a hangfalakból. Gondolom ez a DVD lejátszó limitációja.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

DTS CD lejátszása

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

gordon314.fw.hu

Táno

DTS CD lejátszása

Hello !
A nagyfelbontású D/A konverternek semmi köze nincs a DTS formátumhoz !Szerintem

Várjuk meg SOCI válaszát akkor többet tudunk segiteni.
Bocsi

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

DTS CD lejátszása

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Soci:
A Denon 3802 minden csatornáján tud 192 kHz-es jelet dekódolni? Sok erősítő csak a két main csatornára alkalmaz ilyen nagy felbontású D/A konvertert.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Táno

DTS CD lejátszása

Sziasztok, egy Onkyo 535-ös DVD-vel és egy DENON 3802-vel többféle DTS CD (nem DVD) lejátszását is megkíséreltem, de mindig csak az első két hangfal szól, mintha sztereó forrásról jönne a jel. A két eszköz csak digitálisan van összekötve. Az erősítő kiírja, hogy DTS, és ennek megfelelően az első hangfalak hangja kiváló, nem dekódoltatlan zajt, vagy egyebet hallok.
DVD Videóval minden ok. Merre kezdjek el keresgélni a megoldáshoz? Gondolom azért csak raktak valamit a hátsó csatornákra is, másként miért DTS. Ja, a középső hangfal nagyon halkan, de szól. A hátsók totál csöndesek.

Szia !
Az a kérdésem,hogy eredeti DTS cd-ről van e szó ?Mert ha házilag lett elkészitve a DTS cd,akkor biztos hogy sztereo forrásból készült,ezért csak sztereoként szólal meg,hiába irja ki az erösitő,hogy 5.1 dts.
Táno

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

DTS CD lejátszása

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

Sziasztok, egy Onkyo 535-ös DVD-vel és egy DENON 3802-vel többféle DTS CD (nem DVD) lejátszását is megkíséreltem, de mindig csak az első két hangfal szól, mintha sztereó forrásról jönne a jel. A két eszköz csak digitálisan van összekötve. Az erősítő kiírja, hogy DTS, és ennek megfelelően az első hangfalak hangja kiváló, nem dekódoltatlan zajt, vagy egyebet hallok.
DVD Videóval minden ok. Merre kezdjek el keresgélni a megoldáshoz? Gondolom azért csak raktak valamit a hátsó csatornákra is, másként miért DTS. Ja, a középső hangfal nagyon halkan, de szól. A hátsók totál csöndesek.

valszeg a forrás ilyen. Az erősítő 5.1-es jelet érzékel?

soci

DTS CD lejátszása

Sziasztok,
egy Onkyo 535-ös DVD-vel és egy DENON 3802-vel többféle DTS CD (nem DVD) lejátszását is megkíséreltem, de mindig csak az első két hangfal szól, mintha sztereó forrásról jönne a jel. A két eszköz csak digitálisan van összekötve. Az erősítő kiírja, hogy DTS, és ennek megfelelően az első hangfalak hangja kiváló, nem dekódoltatlan zajt, vagy egyebet hallok.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”