Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hangfal Szett Yamaha Rx-v440rds Erősítőhöz
Lenne egy gyors kérdésem a 440-essel kapcsolatban: lehet állítani a front hangfalak vágási frekvenciáját (a használati utasítás a subwoofer beállításnál nem említi)? Mert én is ilyet akarok venni, de ezt még nem sikerült kiderítenem. Ezzel a beállítással a front hangfalaimról szeretném levágni a felesleges mélyfrekvenciákat és ráirányítani a subwooferre. Jelenlegi erősítőm és sok másik is tudja és elég hasznos funkció. A választ előre is köszi.
DJK
Természetesen be lehet állítani a front dobozokat SMALL-ra, amivel levesszük róla a 90 Hz alatti frekvenciákat, amennyiben előtte beállítottuk, hogy van subwoofer a rendszerre kötve.
Hello!
Más beállítás nincs? Ez a 90Hz kissé kevésnek tűnik. A Jelenlegi erősítőm 100-150-200Hz-re állítható és a 200-as beállítás jött be a legjobban, mind a sub, mind a hangfalak által kialakított hangkép szenpontjából.
DJK
Lenne egy gyors kérdésem a 440-essel kapcsolatban: lehet állítani a front hangfalak vágási frekvenciáját (a használati utasítás a subwoofer beállításnál nem említi)? Mert én is ilyet akarok venni, de ezt még nem sikerült kiderítenem. Ezzel a beállítással a front hangfalaimról szeretném levágni a felesleges mélyfrekvenciákat és ráirányítani a subwooferre. Jelenlegi erősítőm és sok másik is tudja és elég hasznos funkció. A választ előre is köszi.
DJK
Természetesen be lehet állítani a front dobozokat SMALL-ra, amivel levesszük róla a 90 Hz alatti frekvenciákat, amennyiben előtte beállítottuk, hogy van subwoofer a rendszerre kötve.
Hello!
Más beállítás nincs? Ez a 90Hz kissé kevésnek tűnik. A Jelenlegi erősítőm 100-150-200Hz-re állítható és a 200-as beállítás jött be a legjobban, mind a sub, mind a hangfalak által kialakított hangkép szenpontjából.
DJK
DJK
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Nem igazán tudom és ismerem a piacon kapható termékeket. Láttam Jamo, Magnat szettet (front, center, surround) a fenti árkategóriában. Használtban pedig 45-ért az alábbi linken található cuccot: link Megérné ez?Fontos szempont, hogy lehessen a szettbe illeszthető hátsó centert is kapni külön, lévén 6.1-es a Yamaha.... Köszi a segítségeteket
Hello
DJK
Nem igazán tudom és ismerem a piacon kapható termékeket. Láttam Jamo, Magnat szettet (front, center, surround) a fenti árkategóriában. Használtban pedig 45-ért az alábbi linken található cuccot: link Megérné ez?Fontos szempont, hogy lehessen a szettbe illeszthető hátsó centert is kapni külön, lévén 6.1-es a Yamaha.... Köszi a segítségeteket
Hello
DJK
Mi a vélemény a Yamaha + Tannoy MX-M szett párosításról?Van valakinek tapasztalata?
Helló!
Nekem Yamaha 440 + Tannoy MX3-M van. Nagyon szeretem, elég dinamikával bír, megfelelően részletező a hangja. Most a miskolci MM-ben 69 ezer a pár MX3-M annyiért nagyon jó vétel. Mindenesetre halgasd meg, van akinek túl élesnek tűnhet a hangja Yamaha erősítővel.
-
Vendég
Mi a vélemény a Yamaha + Tannoy MX-M szett párosításról?
Van valakinek tapasztalata?
-
Vendég
Te mégis mit ajánlanál? Gondolom Yamaha erőstő talán Yamaha hangfalakon futja ki magát a legjobban. Vagy tévednék?
Üdv!
Én Whaferdale és Infinity hangfalakkal hallgattam, azok meggyőztek. Ha teheted, hallgasd meg valamelyik mintaboltban (mintha a Ba-Sys-nak lenne bemutatóterme). Szvsz az erősítő árának 100-150%-a közötti cuccokat érdemes nézegetni...
Házimozi-szettben nem hallottam még Yamahát, de lehet, hogy ez is megéri az árát. (Azért ha zenét is hallgatsz, szvsz tisztességes teljesítményű frontokat válassz, nehogy később megbánd.)
itt is nézz szét:
http://www.ittveddmeg.hu
nem kell feltétlenül yamaha. Sokan nem is tartják semmire a hangfalait. Marad a soxor ismételt szöveg: "hallgasd meg és döntsd el hogy melyik tetszik a legjobban"
Ehhez az Acoustic Solutions cucchoz nemigen fogsz külön centert kapni, amit hátra tehetsz. Forgalmazzák egyáltalán ezt Magyarországon? El tudsz helyezni rendesen egy 20-30 cm mély hátsó centert a fejed mögött? Én falra szerelhető centert használok. Egyébként mennyit szánsz a hangfalakra? Egy 80-100 rugó körüli erősítőhöz nem biztos, hogy 45 rugóért kell 5, 6 vagy 7 hangfalat keresni. Nézz szét akár a neten is (pl. www.netdepo.hu) aztán ha szimpatikus valamelyik nézd/hallgasd meg élőben is.
Te mégis mit ajánlanál? Gondolom Yamaha erőstő talán Yamaha hangfalakon futja ki magát a legjobban. Vagy tévednék?
Ehhez az Acoustic Solutions cucchoz nemigen fogsz külön centert kapni, amit hátra tehetsz. Forgalmazzák egyáltalán ezt Magyarországon? El tudsz helyezni rendesen egy 20-30 cm mély hátsó centert a fejed mögött? Én falra szerelhető centert használok. Egyébként mennyit szánsz a hangfalakra? Egy 80-100 rugó körüli erősítőhöz nem biztos, hogy 45 rugóért kell 5, 6 vagy 7 hangfalat keresni. Nézz szét akár a neten is (pl. www.netdepo.hu) aztán ha szimpatikus valamelyik nézd/hallgasd meg élőben is.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Nem igazán tudom és ismerem a piacon kapható termékeket. Láttam Jamo, Magnat szettet (front, center, surround) a fenti árkategóriában. Használtban pedig 45-ért az alábbi linken található cuccot: link Megérné ez?
Fontos szempont, hogy lehessen a szettbe illeszthető hátsó centert is kapni külön, lévén 6.1-es a Yamaha.... Köszi a segítségeteket