Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Asztali DVD írót szeretnék venni

smoli
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: smoli »

Igazán köszönöm a kimerítő választ. Megfogadom a tanácsod és mielőtt megveszem meghalgatom őket.
Egyébként a Yamaharól én is sok jót halottam.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Gordon esetleg meg is indokolnád, hogy miért a Yamaha vagy az Onkyo.
Én nem hiszen, hogy sokat mond ha a technikai paramétereket összevetjük, mert nem tudhatjuk, hogy melyik gyártó hol és mekkorát hazudik. Gondolom nem is azért veszed, hogy dicsekedj a paramétereikkel, hanem azért, hogy hallgasd.
Egészen egyszerűen ezeknek a készülékeknek (Yamaha 640, Onkyo 501) sokkal szebb a hangjuk mozival és zenével is.
Persze ezt ne hidd csak úgy el nekem! Javaslom, hogy menj el és hallgasd meg őket. Lehetőleg azokkal a készülékekkel amikel otthon is használni fogod.
Nincs az az érv, ami a hangjuk meggyőző erejével felér!

Elméletben igazából az a meggyőző, hogy ezek a márkák (Yamaha, Onkyo) nem véletlenül szereztek komoly hírnevet a házmozi erősítők között. A Pana, Pio meg gyárt mindenfélét (például szerintem a legjobb elérhető árú dvd lejátszókat, felvevőket), de nem az erősítő a fő termék náluk.
Nekem a szívem a Yamahához húz. Az általam ajánlott 640-es típus már erősen középkategőria. 3 egyszerűbb típus van alattuk.
Az általad kinézett Pio alatt gyakorlatilag egy hagyományos Pio erősítő helyezkedik el. Ezért szerintem közelebb áll a belépő szinthez.

Elvileg a három készülék szolgáltatásokban kb azonos tudással rendelkeznek.

Ami lényeges információ a valódi (nem hazudott) teljesítményükre nézve, az beépített táp. Sajnos ennek a teljesítményét elég nehéz kinyomozni, de mivel nagyban kihat a készülék tömegére, ezért érdemes azok súlyát megtudni.
A Pio 712 (5x100 8 Ohm-on) 9,5 kg, a Yamaha 640 (6x135w 4 Ohm-on) 13 kg, az Onkyo (8x85w 6 Ohm-on) 9,8 kg. Ebben a Pio veszít egyértelműen.
Az is gyanús a Pio-nál, hogy a sztereó teljesítmény 2*100w, míg a surround 5*100. Ez csak úgy lehetséges, hogy a surround-ot úgy adják meg, hogy egyszerre csak két-két csatornát terhelnek meg és azt mérik. Vagyis valós folyamatos 5*100 wattra nem képes. Ezzel szemben az Onkyo, a Yamaha egyszerre leadja a megadott teljesítmény értékeket.

A Pionál a jel/zaj viszony 88 dB a Yamaháé 100 dB, az Onkyoé szintén 100 dB. Ez pedig önmagáért beszél!
gordon314.fw.hu

smoli

Nem a legjobb választás?Tudnál esetleg valamit javasolni?

nem feltétlenül a legjobb

helyette például: yamaha 640 130 eFt-ért, vagy Onkyo 501 120 eFt-ért

Gordon esetleg meg is indokolnád, hogy miért a Yamaha vagy az Onkyo. Csak mert én tényleg láma vagyok ezekhez...

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Nem a legjobb választás?Tudnál esetleg valamit javasolni?

nem feltétlenül a legjobb

helyette például: yamaha 640 130 eFt-ért, vagy Onkyo 501 120 eFt-ért
gordon314.fw.hu

smoli

Ha házimozi erősítőt veszek mellé azt ajánlatos ugyanabból a márkából választani?

Nem
Egyetlen előnye lenne a dolognak: egy távirányítót használhatnál hozzájuk, de ez sem biztos. Ráadásul ha az olcsóbb erölködők közt keresel, akkor a Panáknál, Pióknál sokkal jobbat kapsz azonos árért. Főleg Yamahát, Onkyo-t, Denont, Marantz-okat nézegess. Ha sok pénzt szánsz rá (300 eFt felett) akkor már érdemes megnézni a Pio-kat is.

Nos kb 100-150K HUF szánok az erősítőre.
Ha a Pio DVD-t veszem meg, akkor a Pioneer VSX-D712 DVD-Audio Házimozi Rádióerősítőt néztem ki mellé 124K-ért.
Nem a legjobb választás?
Tudnál esetleg valamit javasolni?

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Ha házimozi erősítőt veszek mellé azt ajánlatos ugyanabból a márkából választani?

Nem
Egyetlen előnye lenne a dolognak: egy távirányítót használhatnál hozzájuk, de ez sem biztos. Ráadásul ha az olcsóbb erölködők közt keresel, akkor a Panáknál, Pióknál sokkal jobbat kapsz azonos árért. Főleg Yamahát, Onkyo-t, Denont, Marantz-okat nézegess. Ha sok pénzt szánsz rá (300 eFt felett) akkor már érdemes megnézni a Pio-kat is.
gordon314.fw.hu

smoli

Hát Karácsonyra nem sikerült megvenni, mivel még nem született egyértelmű döntés, márpedig ekkora összegnél nem akarok elhamarkodottan beleugrani semmibe sem. De úgy néz ki, hogy a Panasonic DMR-HS2 mellett komoly esélyekkel indúl a Pioneer DVR-5100H-S is. Sőt a Pio sokkal jobban tettszik, csak 40K-val drágább. Igaz ezért már 80GB HDD jár hozzá.

Lenne itt még valami:

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Ratman »

Azt esetleg tudja-e valaki, hogy mennyire éri meg kimenni Bécsbe és ott megvenni a cuccot.
Miért, már megvan a kiválasztott?

FFeri
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: FFeri »

Azt esetleg tudja-e valaki, hogy mennyire éri meg kimenni Bécsbe és ott megvenni a cuccot. Halottam valami "ÁFA" visszatérítésről is. Ezzel kapcsolatban valami tapasztalat?

Ha jól tudom, akkor 10e Ft felett visszafizetik az áfát a határon. Az már más kérdés, hogy elvileg a határ magyar oldalán be kellene mutatnod a cuccot, ahol ráteszik a vámot (ami talán már 0%)+a magyar áfát, így már nem is olyan olcsó az a cucc...

smoli

Azt esetleg tudja-e valaki, hogy mennyire éri meg kimenni Bécsbe és ott megvenni a cuccot.
Halottam valami "ÁFA" visszatérítésről is. Ezzel kapcsolatban valami tapasztalat?

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

Remélem nem moderálnak ki, hogy szóba hozom a (félig-meddig) konkurrenciát

A Hi-Fi Piac legutolsó (decemberi) számában pont van egy elég részletes összehasonlító teszt a következő típusokról:

Panasonic DMR-E60
Pioneer DVR-3100
Sony RDR-GX3

FFeri
Újonc fórumos
Újonc fórumos

A timeshiftet mind a 2 tudja, tehát nem az 5100 a HDD miatt, hanem helyből mint -RW formátumot használó rekorderek.
Tudom, hogy mind a 2 tudja, én úgy értettem, hogy a HDD-snek mindenképpen tudnia is kell, mivel ennek formátumbeli okai vannak (a régebbi DVD-RW szabvány nem tette az egyszerre írást és olvasást lehetővé a lemez különböző területein). Pl. a Philips készülékei nem tudják (még). Viszont ha tényleg ennyibe kerül, akkor a Pana még mindig jobban megéri...

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

Jogos, azóta már módosították a DVD-RW specifikációt. Viszont ezt a Pioneer cuccot itthon még nem láttam (kíváncsi lennék az árára), az 5100-meg merevlemezes, még szép, hogy tudja a TimeShift-et...
Nem véletlenül írtam a 160K körüli összeget a 3100-asra, a Netdepon meg lehet nézni a pontos árat. Meg az 5100-asét is. Meg azt hiszem, a Basys (ha jól emlékszem ők a nagyker, vagy importőr) katalógusokban is szerepelnek már.

A timeshiftet mind a 2 tudja, tehát nem az 5100 a HDD miatt, hanem helyből mint -RW formátumot használó rekorderek.

FFeri
Újonc fórumos
Újonc fórumos

...de csak a Pana/Samsung készülékek tudják a TimeShiftet (a DVD-RAM-nak köszönhetően, más formátummal ezt nem lehet megvalósítani),
Ez így szerintem nem igaz. A Pioneer DVR-3100 és 5100 készülékek DVD-RW formátumot használnak, és tudják a time-shift funkciót.

Jogos, azóta már módosították a DVD-RW specifikációt. Viszont ezt a Pioneer cuccot itthon még nem láttam (kíváncsi lennék az árára), az 5100-meg merevlemezes, még szép, hogy tudja a TimeShift-et...

A Samsung itt van: http://shop.satellite.co.hu/product.php ... &begin=105

smoli

...de csak a Pana/Samsung készülékek tudják a TimeShiftet (a DVD-RAM-nak köszönhetően, más formátummal ezt nem lehet megvalósítani),
Ez így szerintem nem igaz. A Pioneer DVR-3100 és 5100 készülékek DVD-RW formátumot használnak, és tudják a time-shift funkciót.

A probléma csak az, hogy fogalmam sincs melyik márkát és tipust válasszam....A MediaMarktban a Panasonic DMR-HS2 -t ajánlották.

Szerintem azért, mert az már elég régi típus, és szabadulni akartak tőle.

Nem írtad, hogy akarsz-e HDD-t a rekorderbe, vagy csak sima felvevőt? Mert árban ezért eléggé drágábbak azok, amelyekben HDD is van.

Én Panasonic DMR-E50 -et semmiképpen nem ajánlanám, mert nincs benne DV bemenet, csak analóg videót tud fogadni, ami azért így komolytalan. Panasonicból a minimum szint a DMR-E60, mert van DV bemenete (de csak bemenet!), de szvsz jobb választás Pioneer DVR-3100 mert annak a DV terminálja input/output egyaránt. És árban kb. egyforma a 2 gép, kb 160k körül vannak.

Köszi az eddigi hozzászólásokat, remélem még lesz pár javaslat.

Nos amiről az elején írtam a Panasonic DMR-HS2 beépített 40GB-os merevlemezzel rendelkezik (ha jól emléxem).
Tud TimeShiftet is, ír DVD RAM-ot és DVD-R-t. Van benne DV bemenet és PC kártya betöltőnyílás.
Vagyis nekem nem tünik régi tipusnak, de én tényleg nem vagyok szakértő a témában. Igaz az ára sem az olcsó kategória.
Épp ezért próbáltam a témában jártasaktól véleményt kérni, hogy egyáltalán megéri-e az árát és ha nem akkor ti mit javasoltok.
Ja és mint írtam karácsonyra szeretném megvenni, tehát nem szivesen várnék vele egy fél évet.

Ratman
Fórumlakó
Fórumlakó

A probléma csak az, hogy fogalmam sincs melyik márkát és tipust válasszam....A MediaMarktban a Panasonic DMR-HS2 -t ajánlották.

Szerintem azért, mert az már elég régi típus, és szabadulni akartak tőle.

Nem írtad, hogy akarsz-e HDD-t a rekorderbe, vagy csak sima felvevőt? Mert árban ezért eléggé drágábbak azok, amelyekben HDD is van.

Én Panasonic DMR-E50 -et semmiképpen nem ajánlanám, mert nincs benne DV bemenet, csak analóg videót tud fogadni, ami azért így komolytalan. Panasonicból a minimum szint a DMR-E60, mert van DV bemenete (de csak bemenet!), de szvsz jobb választás Pioneer DVR-3100 mert annak a DV terminálja input/output egyaránt. És árban kb. egyforma a 2 gép, kb 160k körül vannak.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Én Panáról, Philipsről, Pioneer-ról, Sony-ról hallottam, de persze ettől még lehet Samsung.
Én is kivárok mert most jelentek meg a kétrétegű írható DVD lemezek, megjelent a Blu-Ray és ezek együttesen komolyan le fogják nyomni a mostani készülékek árát.

Azon túl a RAM is egy lehetséges megoldás a kényelmesebb felvételi lehetőségekhez, a szerkesztéhez, de szerintem korszerűbb és használhatóbb dolog a HDD/DVD felvevő kombó. Persze ezek még elég drágák.

Kivárni ha tudsz még legalább fél évet!
Amőgy ha most hírtelen kellene egy felvevő berendezés, akkor lehet, hogy megfontolnék most hetvenért egy SVHS-ET videó magnót, mert jóval olcsóbban hozza ugyanazt a minőséget, mint az olcsóbb DVD felvevők. (Képminőség kb egyforma, hang épúgy max sztereó, a VHS kazi olcsóbb, igaz kényelmetlenebben kezelhető és kevésbé időtálló, no meg ha SVHS (SVHS-ET) felvételt készítettél, akkor azt elég kevés videó játsza le, míg egy DVD-R-rel a legtöbb DVD player megbírkózik)
gordon314.fw.hu

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Egyértelműven valamelyik Panasonic/Samsung modell. Árban a legkisebb ugyanannyi, mint a Philipsé, de csak a Pana/Samsung készülékek tudják a TimeShiftet (a DVD-RAM-nak köszönhetően, más formátummal ezt nem lehet megvalósítani), azaz így lehet kihasználni igazán a digitális videó előnyeit. (A Timeshifttel rögzítés közben elkezdhetsz nézni egy korábban felvett anyagot, vagy akár azt a műsort, amit éppen veszel - ha pl. nem értél haza az elejére, attól még elkezdheted nézni az elejétől, nem áll le a felvétel.)
Milyen Samsung DVD írót lehet kapni? Én eddig még csak Panval meg Philipsel talákoztam. Egyébként azt hallottam, hogy a jövő éc elején nagy árcsökkenés várható ezen a fronton...

FFeri
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Egyértelműven valamelyik Panasonic/Samsung modell. Árban a legkisebb ugyanannyi, mint a Philipsé, de csak a Pana/Samsung készülékek tudják a TimeShiftet (a DVD-RAM-nak köszönhetően, más formátummal ezt nem lehet megvalósítani), azaz így lehet kihasználni igazán a digitális videó előnyeit. (A Timeshifttel rögzítés közben elkezdhetsz nézni egy korábban felvett anyagot, vagy akár azt a műsort, amit éppen veszel - ha pl. nem értél haza az elejére, attól még elkezdheted nézni az elejétől, nem áll le a felvétel.)

smoli

Sziasztok!

Karácsonyra meg szeretném lepni a családom egy asztali DVD íróval. A probléma csak az, hogy fogalmam sincs melyik márkát és tipust válasszam.
Vagyis annyira nem vagyok otthon a témában. A MediaMarktban a Panasonic DMR-HS2 -t ajánlották. Amely tettszett is de gondolom vannak más hasonlóan jó gépek is.
Szeretném a hozzáértőket megkérni hogy pro és kontra mondják el véleményüket.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv smoli

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”