Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mire jó a régiófüggetlenített DVD ?
Amikor áprilisban szervizbe jutott a Marantzom a biztonság kedvéért átnéztem a kínálatot (arra az esetre, ha nem tudták volna megjavítani).
Akkor a Yamaha DVD-S540 nézegettem erõsen.
Az 1. pontot tudja távirányítóról függetleníthetõ.
A 2. pont az mindenkinek szubjektív.
A 3. pontot sajnos éppen leveri a 42k körüli árával.
Köszönöm!
jó választásnak tűnik. (vásárlás nyár vége/szept., addig ár is alakulhat )
pillanatra szemeztem a dimarson611-el is, de sok negatívat hallottam róla, pl az írott dvd-k olvasása terén...
system
Ha valaki mostanában látott valahol új független gépeket esetleg mostanság vásárolt, az kérem ossza meg itt tapasztalatát.1. független legyen
2. ne noname
3. max. 30-40e ft
Amikor áprilisban szervizbe jutott a Marantzom a biztonság kedvéért átnéztem a kínálatot (arra az esetre, ha nem tudták volna megjavítani).
Akkor a Yamaha DVD-S540 nézegettem erõsen.
Az 1. pontot tudja távirányítóról függetleníthetõ.
A 2. pont az mindenkinek szubjektív.
A 3. pontot sajnos éppen leveri a 42k körüli árával.
Samsung LE27-S71, Panasonic TX-32PS11P, Marantz DV4200, Samsung DVD-HR720, ONKYO TX-SR501E, 2x Wharfedale Dmnd-8.4, 2x Wharfedale Dmnd-8C, 2x Jamo Studio 180
Ha valaki mostanában látott valahol új független gépeket esetleg mostanság vásárolt, az kérem ossza meg itt tapasztalatát.
Kénytelen vagyok gépet cserélni.
A szempontjaim fontossága:
1. független legyen
2. ne noname
3. max. 30-40e ft
nézegettem a nintausokat, van egy készülék mely ismerősnél (heti 8-10 film) 3 éve kifogástalanul működik. Ez is szóba jöhet.
Köszönet előre is.
system
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
Régiófüggetlenben én csak közepes árú készülékeket ismerek (100 ezer alatt). "Igazán komoly" régiófüggetlen lejátszóra én még nem figyeltem még fel. Igaz nem is nagyon kerestem.
Régen a Philipseket ugyen lehetett táviránytóval régióváltásra bírni, de csak nlhányszor és utána úgy maradt. A mostani modelleknél ez másképpen van?
Nem ismerem nagyon a Philipset, de ezt a linket találtam, ami nem tűnik rossznak.
Régiófüggetlenben én csak közepes árú készülékeket ismerek (100 ezer alatt). "Igazán komoly" régiófüggetlen lejátszóra én még nem figyeltem még fel. Igaz nem is nagyon kerestem.
Régen a Philipseket ugyen lehetett táviránytóval régióváltásra bírni, de csak nlhányszor és utána úgy maradt. A mostani modelleknél ez másképpen van?
gordon314.fw.hu
Pont azon gondolkozom, hogy veszek egy jó RC2 lejátszót,
és az eddigi megmarad az RC1 stb. filmekre.
A baj, az hogy a régiófüggetlen olcsó van meg, és nem fordítva.
Vagy egy régiófüggetlen márkás gépet kell venni...
system
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Azon elgondolkodott már valaki, hogy nem-e megfontolásra érdemes külön tartani egy egyes régió kodos lejátszót, amit szintén olcsóbban behozat Amerikából és külön egy kettes régiósat?
Vagy az is alternatíva, hogy van valakinek egy komoly 2-es régiós lejátszója és abból az árból, amiből függetlenítene vásárol inkább mellé egy kifejezetten olcsó régiófüggetlen készüléket?
(A drága DVD lejátszok sokszor úgyis az átlagnál jobb képminőség és CD hang miatt drágábbak. A képminőség az NTSC moziknál úgy sem lesz a legszebb, a CD-t meg lehet hallgatni a 2-es régióssal.)
Szerintem nem érdemes túl olcsó lejátszót venni, inkább drágább, de minőségi multirégiós lejátszót.
Abban igazad van (továbbra is elméletben ), hogy az NTSC filmek képe nem olyan szép, de ha ezt mindenféle képjavító nélküli lejátszóba teszed bele, akkor az esélyed sincs meg arra, hogy esetleg szép képet kapj.
De nem kell megijedni, manapság már lehet márkás (pl. Philips) lejátszót kapni 50-60 ezerért, amit aztán távirányítóval multirégióssá tehetsz.
Azon elgondolkodott már valaki, hogy nem-e megfontolásra érdemes külön tartani egy egyes régió kodos lejátszót, amit szintén olcsóbban behozat Amerikából és külön egy kettes régiósat?
Vagy az is alternatíva, hogy van valakinek egy komoly 2-es régiós lejátszója és abból az árból, amiből függetlenítene vásárol inkább mellé egy kifejezetten olcsó régiófüggetlen készüléket?
(A drága DVD lejátszok sokszor úgyis az átlagnál jobb képminőség és CD hang miatt drágábbak. A képminőség az NTSC moziknál úgy sem lesz a legszebb, a CD-t meg lehet hallgatni a 2-es régióssal.)
gordon314.fw.hu
- Endor (ex-Blasio)
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Sajnos van jópár "alapmű", amit nálunk nem adtak ki, külföldről, 2-es régióban meg túl drága lenne megrendelni. Én eddig pl. a Terminátor 2-t, a Barakát és az Árnyékharcost nem tudtam volna megnézni, ha nem lenne régiófüggetlen lejátszóm.
Szerintem ezeket Angliából meg lehetett volna rendelni.
Persze, Angliából is megrendelhettem volna, de a Ausztráliából sokkal olcsóbb általában. Igaz, a Terminator 1-2 díszdoboz angliai megrendelésével jobban jártam volna (7500 Ft), mint a két rész külön-külön rendelésével Ausztráliából (kb. 9000 Ft). De az ilyen eset nagyon ritka.
Nekem arra jó, hogy le tudja játszani ezeket
Nekem is fontos a régiófüggetlenség, a többiek által felsorolt okokon kívül azért is, mert néhány igazán jó film komoly kiadása USÁ-ból szerezhető meg, gondolok például a Criterion sorozatra. (Bár nagyon drágák is tudnak lenni.) Ezen felül az ember kifoghat egy jó és olcsó darabot az ebay-en is...
A PAL/NTSC különbség nálam sajnos belépő szintű felszerelésen is látszik.
system
Nekem arra jó, hogy le tudja játszani ezeket (és a sorozat további 18 db lemezét):
Ha utánaszámolok sokkal több R1 lemezem van, mint R2, lehet, hogy úgy kellett volna lejátszót vásárolnom, hogy
"kérek egy BRAND R1 playert" és megúsztam volna sokkal olcsóbban, mint a mostanit?
Samsung LE27-S71, Panasonic TX-32PS11P, Marantz DV4200, Samsung DVD-HR720, ONKYO TX-SR501E, 2x Wharfedale Dmnd-8.4, 2x Wharfedale Dmnd-8C, 2x Jamo Studio 180
Sajnos van jópár "alapmű", amit nálunk nem adtak ki, külföldről, 2-es régióban meg túl drága lenne megrendelni. Én eddig pl. a Terminátor 2-t, a Barakát és az Árnyékharcost nem tudtam volna megnézni, ha nem lenne régiófüggetlen lejátszóm.
Én értelek, de hagy kérdezzem meg: miért pont Anglia? Most még nem vagyunk EU-tagok, miért ne lehetne USA vagy éppen Ausztrália?
Ha a magyar kiadás megvétele és a külföldi kiadás megrendelése között kell választani az egy dolog. De ha már a rendelés mellett dönt az ember (mert pl. nincs magyar kiadás), akkor mi és miért kényszerít arra, hogy épp az angol kiadást vegyem? Vagy teljesen logikátlan módon a japánt. Azért mert egy régióba tartozunk? A posta ugyanúgy működik a világ minden tájára, az angol kiadást ugyanúgy nem lehet itt nálunk forgalmazni, mint mondjuk az amerikait, a két kiadásnak Magyarországhoz épp ugyanannyi köze van, leszámítva a régiókódot, ami viszont semmilyen jogokkal kapcsolatos információt nem hordoz.
Remélem érthető a gondolatmenet.
... és egy sör mellett cseveghetnénk egy órát. Akkor verekedni is lehet.
De whiskyt is lehetne azért inni, nem?
Persze két sör között vagy alatt .
Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Endor (ex-Blasio)
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 0
Na, azt hiszem én leszek itt a kivétel, merthogy nálam LÉTFONTOSSÁGÚ a régiómentes lejátszó.
Igaz, hogy már vagy két éve, amikor vettem a lejátszómat, még viszonylag sok film volt, amit nem lehetett Európából behozni. Ma már gyakorlatilag ott tartunk, hogy előbb-utóbb nemhogy európai, de magyar kiadása is lesz mindennek. Persze akik már ismernek, azok tudják, hogy én másról akarok beszélni
Merthogy anime tekintetében az európai piac igencsak az utolsó helyen kullog. Persze jogos a felvetés, hogy japán is R2, és bár tény, hogy a japán lemezek a legjobbak és itt a legnagyobb a választék, a lemezek ára iszonyatosan magas, és többnyire nem tartalmaznak angol feliratot vagy szinkront. Tehát marad az R1 vagyis Amerika, ahol viszonylag jó áron elég nagy választék van jó minőségű, angol feliratos anime kiadványokból (hetente 10-20 anime DVD is megjelenik). Ahonnan még lehet rendelni, az Ausztrália (R4), leginkább az árak miatt, de azért szép választék is van, illetve mostanában Korea (R3) akik kijöttek néhány igen tetszetős kiadvánnyal.
Európával az a baj, hogy az anime piac nagyon megosztott. A németeknél, olaszoknál vagy a franciáknál viszonylag sokminden van, de persze angol felirat nélkül, kis kiadóktól, változó minőségben. Az angoloknál az elmúlt 1 évben kezdett megmozdulni valami, most már ott is egész jó dolgok jelennek meg, de még sok a lemaradásuk és a szigorú cenzúrától is félni kell. A magyar helyzetet nyilván nem kell ecsetelnem.
Szóval a régiófüggetlen lejátszó azért jó dolog, mert az ember nincs kiszolgáltatva a helyi forgalmazóknak. Nem kell azon idegeskedni, hogy na vajon azt a filmet, amit kinéztem magamnak vajon kiadják-e itthon valaha. És ha már külföldről rendelek, akkor eldönthetem, hogy melyik kiadás a legszimpatikusabb, hiszen most még számomra teljesen egyforma, hogy Anglia, USA, Japán, Ausztrália vagy Korea az az ország, ahonnan rendelek.
Akik csak mozifilmeket vesznek, azoknak persze ez nem sokat jelent, nekik már itt van a kánaán. Akik viszon animékat, vagy egyéb TV-sorozatokat, ritka horror- vagy kung-fu filmeket vesznek, azoknak ez fontos dolog. De mivel ők a kissebség, az ő "igényeiket" nem igazán veszi figyelembe a régiókód rendszer.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Most komolyan ezen vitatkoztok? Van aki észreveszi, van aki nem. Ez függ a készülékektől, és az embertől is. Tisztára mint a DD - DTS vita. Fijuggg! Ne már. Kéne már egy DVD center összejövetel (már akik meg tudják oldani) és egy sör mellett cseveghetnénk egy órát. Akkor verekedni is lehet. Hehehe.
Ámen. Egészségünkre!
... és egy sör mellett cseveghetnénk egy órát. Akkor verekedni is lehet.
De whiskyt is lehetne azért inni, nem?
Most komolyan ezen vitatkoztok? Van aki észreveszi, van aki nem. Ez függ a készülékektől, és az embertől is. Tisztára mint a DD - DTS vita. Fijuggg! Ne már. Kéne már egy DVD center összejövetel (már akik meg tudják oldani) és egy sör mellett cseveghetnénk egy órát. Akkor verekedni is lehet. Hehehe.
Clint Eastwood bekaphatja!
-
Vendég
Gordon!
Mondom elméletileg jobb a PAL és egy teszt során, aki tudja, hogy melyik lemezt nézi éppen, az meg is tudja mutatni, hogy miért jobb, mint az NTSC. De látatlanban, ránézésre ezt nagyon nehéz eldönteni. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy te sem tudnád eldönteni, hogy melyik-melyik, ha az én készülékemen néznéd.
De a lényeg: olyan nagy különbség azért nincs a két szabvány között.
Az NTSC DVD-nek 720x480 a PAL DVD-nek 720x576 a felbontása. Ez majdnem 20% elméleti különbség. Azért az nem kevés.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Gordon!
Mondom elméletileg jobb a PAL és egy teszt során, aki tudja, hogy melyik lemezt nézi éppen, az meg is tudja mutatni, hogy miért jobb, mint az NTSC. De látatlanban, ránézésre ezt nagyon nehéz eldönteni. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy te sem tudnád eldönteni, hogy melyik-melyik, ha az én készülékemen néznéd.
De a lényeg: olyan nagy különbség azért nincs a két szabvány között.
Talán a csíkozás oka lehet, hogy az itthoni TV-k a PAL szabvánnyal 100%-ig kompatibilisek, az NTSC-t meg csak támogatják.
Nem a csikozódás oka, hogy az NTSC kevesebb sorból áll. A hiányzó sokok "üres helyekként" jelennek meg a PAL-os megjelenítőkön. Ha valakinek olyan 480i vagy 480p megjelenítője van, ami alkalmas lenne PAL lejátszására, annál nem lenne különbség a két formátum sorfelbontása közöt, mert a PAL-t is csak 480-as sorfelbontásra butítva jelenítené meg.
Eddig ilyen televíziók nem igen voltak, de ahogy elnézi az ember az "olcsó" plazmákat, egyre több ilyen "gagyi" 480p-s plazma lesz, amelyek nem képesek a valódi PAL-os felbontás visszaadására.
Azok az ausztrál filmek 2-es és 4-es régiójuak is egyben. Ahogy Delphijos is írta költségcsökkentésből azonos az európai (vagy közép-európai) változat az ausztrállal. Annyi a különbség, hogy a borítóján a 4-es szám szerepel a földgömbön.
Egyébként egyetlen érv szólhat az NTSC-s lemezek képe mellett. Sokkal könnyebb NTSC-s progresszív kimenetes lejátszót beszerezni. Az viszont még mindíg vitatott kérdés, és gusztus dolga lehet, hogy melyik ad jobb képet az NTSC progresszívben, vagy a PAL interlaced módban? Mire ez a probléma széles körben érintene minket, a progresszív megjelenítők hétköznapivá válásával, addigra már úgyis elterjed a PAL progresszív is. (Nem technikai korlátai voltak eddig sem az elterjedésének.)
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Kábé akkora a különbség, mint az anamorf 16:9-es és a letterboxbol kinagyított 16:9-es PAL felvételek között.
Hibátlan megfogalmazás. Pontosan erre gondoltam.
Egyébként miért van az, hogy az Ausztáloknál magyar nyelv/felirat is van? Ilyen sok magyar lenne ott?
Szó sincs róla. Azok a lemezek amiken magyar (és nem csak magyar hanem európai) vonatkozások vannak a költségek csökkentése miatt ilyenek. Ugye ott is PAL rendszer van, angol hang felirat van a lemezeken, kézenfekvő hogy a gyártó stúdió megspórol egy újabb authoring-ot, max. a régio beállításokat állítják át. Egyébként a "közös" lemezeket arról is fel lehet ismerni hogy rajtuk van az ausztráliára vonatkozó copyright információ az elején. Szóval nem a kint élő magyarok vannak "felkarolva"....
Clint Eastwood bekaphatja!
Talán a csíkozás oka lehet, hogy az itthoni TV-k a PAL szabvánnyal 100%-ig kompatibilisek, az NTSC-t meg csak támogatják. Mindenesetre én sem szeretem az ntsc forrást, ráadásul a Tv-m sem a 60Hz-et (jobban "fütyül" tőle ) Ráadásul ha jól tudom a 3:2 pulldown miatt nincs olyan folyamatos a kép, mint a PAL-nál, ami engem meg kimondottan zavar (most már sikerült végre a 24-es divx lemezeknek is megoldanom a droppingját egy jó kis ReClock progival, mindenkinek melegen ajánlom)
Az eredeti témára visszatérve, én sem tartom fontosnak a régiómentességet, vásárláskor sem érdekelt egyáltalán. Külföldről nem hozatok lemezeket, angolul annyira nem tudok, hogy végig nézzek egy filmet, és szerintem elég jó a 2-es régió ellátottsága (legalábbis az én igényeimnek).
Egyébként miért van az, hogy az Ausztáloknál magyar nyelv/felirat is van? Ilyen sok magyar lenne ott?
Simon: