Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DIMARSON DM-R300
DIMARSON DM-R300
Látom a topic egy kicsit átment más rendszerek ajánlásába.Ezért én szeretném megkérdezni,hogy mi a véleményetek egy Genius Sw-5.1 home theatre rendszerről?Amit olvastam róla az nagyon bíztató és az én kis szobámba bőven elég lenne!A frontok kétutasak és minden fadobozban van!A Genius honlapján mindent meg lehet találni vele kapcsolatban.Egyetlen hátrány,hogy nincs rajta optikai bemenet.
Nekem közel egy éve ilyen van és meg vagyok vele elégedve. Persze nem olyan kényelmes a használata mint egy profi cuccé, mivel a távirányítón csak a hangerő meg a ki/be kapcsoló van, de szerintem tökéletes. Régi és nagyobb Wharfedale hangalaimat is lepipálja az első két hangfal.
Csak analóg bemenete van, de ez pont jó az én Dimarsonomhoz, amin megtalálható az 5.1-es analóg kimenet. Plusz még 5.1-es PC-s hangkártyára is köthető. A hátsó hangfalakat normális állványra sajnos nem tudtam rakni, így az egyik a falra került, a másik meg egy polcra, így nem azonos a két hangfal hangképe teljesen, de kis lakásban ez nem olyan feltűnő... ja egyébként ez egy másik topic témája...bocs a Dimarson DM-R300-tól...
TV: Sony KDL-37p3020 / DVD: Dimarson DM611 / Notebook: Toshiba A100 / Genius SW-5.1 Home Theater /
CD: Pioneer PD S-702 / Sztereó hangfal: Wharfedale 425
Ajánló: Brian élete DVD - olvasói teszt; Sting: Bring On The Night DVD
DIMARSON DM-R300
Ja a Logitech eleg jol szol, de ez nem is 50000, es nincs benne DVD lejatszo se...
-
Vendég
DIMARSON DM-R300
...Vagy minek vegyek "drága" házimozit, ha nem használom ki a lehetőségeit, ha nincs megfelelő fülem/szemem hozzá, vagy ha nem jut pénzem arra, hogy jó DVD filmeket vegyek hozzá az elkövetkező években, mert kiköltekeztem 400ezer forintot a hardverre...
3-400 ezer. Kösz szépen... ja és 2 évig ne egyek semmit...
akkor vegyel 50000-ert, es akkor lesz penzed kajara is, meg dvd filmekre is, csak epp elfogadhato minosegu hazimozid nem lesz... 3-400 ezer az sok penz? amikor egy komolyabb PDA, vagy telefon kerul annyiba? 50 000-ert meg egy DVD lejatszot se kapsz ami jo minosegben tud filmet es zenet lejatszni. Nem csucsminoseget, mert az 280 000-nel kezdodik, csak jot!
Ha nincs 3-4 kilod, akkor szerintem ne akarj hazimozit, mert egy hazimozi nem 50 penz, en csak eztr probalom megfogalmazni.
Peldaul lenne most 150 ezrem egy DV kamerara, de egy jo kamera 4-5 kilo, ezert nem veszek inkabb, majd ha nagyon kell, kolcsonkerem valakitol.
Kedves H.András!
Akinek kellene egy házimozi, annak van két pici lánya. Mivel vidékiek nem túl nagy a keresetük. és 300-400eFt igen is sok néhány embernek! van aki 7 hónapot dolgozik ennyiért. Persze aki válalkozó és megy abót annak nem gond. Én is megprószálom őket lebeszélni a dologról. Nekem pl Yamaha 630 + Magnat MOTION cuccom van és én meg vagyok vele elégedve tudom, hogy nem ez a csúcs de inkább elmegyek nyaralni, és nem vezsek 3Milás csodát.
Esetleg valaki tud olyan helyet , ahol KODA-nak a hangfalszetjeit meg lehetne nézni? A TESCOban volt múltkor akciós de már nem láttam. Valaki tud help? a kenwoodnál most akcióban van de én KEnwood erősítőt nem akarok venni.
kb 120-e Ft ból mi jönne ki ? esetleg használt hangfalakbó + DVD nélkül
nem teljesen, vájt fül kérdése
lehet szidni mindent
nekem a "gagyi "logitech z 680 THX van only for PS2 or PC bullshit!!!
tizes skálából négyesen 6,5 méterre lévő képet kinyírta a falról. GYU2 2T:-))
az ár kb 120e FT bruttó.
és optikai meg minden egyéb van ha rá kötöd egy jobb erősítőre Onkyo stb, akkor ne akarj jobbat.
Egyébként csak audió (főleg SA Cd -hez kell extravájtfülűeknek) hi-fi megfizethetlen cucc.
A Logitech cuccáról csak annyit, hogy legálisan-mint nekem- csak 2-3 db van az országban.
És aki nem hiszi "halljon "utána...
May the Force B with You
DIMARSON DM-R300
...Vagy minek vegyek "drága" házimozit, ha nem használom ki a lehetőségeit, ha nincs megfelelő fülem/szemem hozzá, vagy ha nem jut pénzem arra, hogy jó DVD filmeket vegyek hozzá az elkövetkező években, mert kiköltekeztem 400ezer forintot a hardverre...
akkor vegyel 50000-ert, es akkor lesz penzed kajara is, meg dvd filmekre is, csak epp elfogadhato minosegu hazimozid nem lesz... 3-400 ezer az sok penz? amikor egy komolyabb PDA, vagy telefon kerul annyiba? 50 000-ert meg egy DVD lejatszot se kapsz ami jo minosegben tud filmet es zenet lejatszni. Nem csucsminoseget, mert az 280 000-nel kezdodik, csak jot!
Ha nincs 3-4 kilod, akkor szerintem ne akarj hazimozit, mert egy hazimozi nem 50 penz, en csak eztr probalom megfogalmazni.
Peldaul lenne most 150 ezrem egy DV kamerara, de egy jo kamera 4-5 kilo, ezert nem veszek inkabb, majd ha nagyon kell, kolcsonkerem valakitol.
Kedves H.András!
Akinek kellene egy házimozi, annak van két pici lánya. Mivel vidékiek nem túl nagy a keresetük. és 300-400eFt igen is sok néhány embernek! van aki 7 hónapot dolgozik ennyiért. Persze aki válalkozó és megy abót annak nem gond. Én is megprószálom őket lebeszélni a dologról. Nekem pl Yamaha 630 + Magnat MOTION cuccom van és én meg vagyok vele elégedve tudom, hogy nem ez a csúcs de inkább elmegyek nyaralni, és nem vezsek 3Milás csodát.
Esetleg valaki tud olyan helyet , ahol KODA-nak a hangfalszetjeit meg lehetne nézni? A TESCOban volt múltkor akciós de már nem láttam. Valaki tud help? a kenwoodnál most akcióban van de én KEnwood erősítőt nem akarok venni.
kb 120-e Ft ból mi jönne ki ? esetleg használt hangfalakbó + DVD nélkül
DIMARSON DM-R300
hamár ilyen mini hangfalszett, ennyiért best buy a genius - én ebben az árkategoriában még csak hasonlot sem hallottam! havernak van, és rendben van (bármikor leszól egy akármilyen pici, müanyagdobozost)
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
DIMARSON DM-R300
Látom a topic egy kicsit átment más rendszerek ajánlásába.Ezért én szeretném megkérdezni,hogy mi a véleményetek egy Genius Sw-5.1 home theatre rendszerről?Amit olvastam róla az nagyon bíztató és az én kis szobámba bőven elég lenne!A frontok kétutasak és minden fadobozban van!A Genius honlapján mindent meg lehet találni vele kapcsolatban.Egyetlen hátrány,hogy nincs rajta optikai bemenet.
"Az élet nem Hollywood,nincs happy end!"
Hali! Vita helyett egy kis info. Én vettem egy ilyen cuccot, és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Természetesen nem lehet elvárni egy csatornánként 15W-os berendezéstöl, hogy úgy szóljon
mint egy "komoly" házimozi rendszer. A méreteihez, és a teljesítményéhez képest brutálisan nagyot
szól, szolgáltatásban nagyon sokat tud, eddig minden vackot lejátszott. Mindazonáltal 15m2-nél nagyobb
szobába nem ajánlanám. (Nekem kissébb a szobám). A lényegi külömbség az 500-hoz képest, hogy ebben digitális az erősítő, ezért nem kell akkora teljesítmény. Ha bárki kiváncsi konkrét dolgokra, szívesen leírom.
Üdv
DIMARSON DM-R300
Hali! Vita helyett egy kis info. Én vettem egy ilyen cuccot, és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Természetesen nem lehet elvárni egy csatornánként 15W-os berendezéstöl, hogy úgy szóljon
mint egy "komoly" házimozi rendszer. A méreteihez, és a teljesítményéhez képest brutálisan nagyot
szól, szolgáltatásban nagyon sokat tud, eddig minden vackot lejátszott. Mindazonáltal 15m2-nél nagyobb
szobába nem ajánlanám. (Nekem kissébb a szobám). A lényegi külömbség az 500-hoz képest, hogy ebben digitális az erősítő, ezért nem kell akkora teljesítmény. Ha bárki kiváncsi konkrét dolgokra, szívesen leírom.
Üdv
DIMARSON DM-R300
Ha valaki csak neha nez meg 1-2 filmet, akkor is penzkidobas az 50 000 forintos sokol szett. Ha van egy normalis hangzasu rendszer, akkor meg nem is csak 1-2 filmet fog megnezni az ember, hanem joval tobbet. Ez tapasztalat.
Gandalf: az a Yamaha NSG40 sajna nagyon gaz sztereo zenere, hazimozira turheto. Tudom, mert ez volt eletem elso hangfala, aztan nagyon gyorsan lecsereltem
Amit en osszeraknek a leheto legkevesebbol:
Yamaha RXV440 89000
Pioneer DVD 350-es 35000
Quadral QLX 205 frontok 80000
Quadral QLX 135 surround 58000
osszesen 262000 Ft
Centert, meg melynyomot kesobb is meg lehet venni, de mar azok nelkul is klasszisokkal jobban fog szolni mind a hazimozi, mind a stereo, mint egy kompakt rendszerrel. Peldaul a QLX 205 sokkal szebb melyeket fog produkalni, mint barmelyik akar 250 000-es egybeepitett rendszer. A yamahan se sporolnek, mert a 440 sokkal korektebb, es tovabb hasznalhato mint a kistestvere.
ezt a szettet 18 nm-tol folfele akar 40 nm-ig lehet hasznalni, bar akinek 40 negyzetmeteres a nappalija, valszeg tud meg komolyabb cuccban gondolkodni.
10 negyzetmeter koruli helysegben lehet, hogy inkabb a PC kore epitenem a cuccott, mondjuk egy Promedia 4.1-el, 89000 bruttoert.
Kis szettben egyebkent 1 felet tudok ami tenyleg nagyon jol szol, ez pedig a Klipsch Quintett rendszer KSW10-es sub-al. Nem titok, hogy mi aruljuk, nem muszaj elhinni, de tenyleg baromi jo.
Mondjuk az ara se 50 rugo, 250 helyett 200 brutto melyladaval, de ez legalabb tenyleg jol szol. (Ha valaki leteszi az arat, el lehet vinni tesztelni haza, nem zsakbamacska.)
Ha a tobbiek azt hiszik el vagyok szallva, es azert irogatok, a valaszom NEM. Csak segiteni szeretnek.
Udv
H.A.
DIMARSON DM-R300
Mindkettőtöknek igaza van valamilyen szinten. Érthetőek az olcsó szett mellett érvelők indokai is. Én mégis azt mondom, hogy az "egybecsodákat" kerülje el mindenki. Főleg akkor ha az egész szőröstűl bőröstűl 50e forintba kerül. Egy ilyen rendszer csak töredékét fogja visszadni azt, ami a dvd-n van. Szerintem a minimum 4 kis meretű hangfal és center egy subbal és egy olcsó av erősítővel+dvd-vel, ennyi minimum kell, hogy elfogadható minőségben visszadjon egy dvd-n lévő hangot.
Pl.
Eltax Millennium 5.1 Házimozi Hangsugárzó Szett 99.990
Pioneer DV-360 DVD Lejátszó 39.800
Yamaha RXV-340RDS DVD-Audio Házimozi Rádióerősítő 62800
Összesen: 202590,-
Vagy mélynyomó nélkül
Yamaha Házimozi Rendszer (Új) (Akciós)
Ára: 166 660 Ft
• 1 db Yamaha RXV-340RDS Házimozi Rádióerősítő
• 1 db Yamaha DVD-540 DVD Lejátszó
• 2 db NS-G40MkII frontsugárzó:
2-utas, bass-reflex, padlón álló hangsugárzó
60/120 Watt (folyamatos/maximális) teljesítmény
Frekvencia-átvitel: 35 Hz - 20 kHz
2x160 mm-es mély/középsugárzó
25 mm-es dóm magassugárzó
Impedancia: 4 Ohm
Méretek: 220 x 900 x 265 mm
Tömeg: 12.6 kg/db
• 3 db-os NS-P60 háttér- és centersugárzó szett
• A hangsugárzók fekete színűek!
Ezeket a netdepo-ról írtam.
Ezek szerény összeállítások, de ennyi pénz alatt, inkább érdemes használni a meglévő sztereó cuccokat. Mielőtt megvenne valaki egy egybecuccot 50e-ért, mindenképpen hallgasson meg egy ilyan összeállítást. És ha ezek után neki elég az 50e körüli egybemozi, akkor válassza azt. Az első "házimozimnál" én is ezekkel az indokokkal, hogy "jó nekem az is", sikerült jól beválasztanom.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
DIMARSON DM-R300
Nem kell dícsérni és nem is kell fikázni ezt a cuccot!Az,hogy kinek mennyi pénze van szerintem egy más lapra tartozik!Képzeld van olyan ember aki nem akar 300-400e-t(vagy ennek az ötszörösét esetleg tízszeresét) beleőlni egy házimoziba.Midennél van jobb!A hasonlatok amiket felhoztál egy kicsit durvák és nagyon kisarkítják ezt a dolgot!Szerintem azt kell figyelembe venni,hogy mások az igények!Van akinek egy ilyen kompakt rendszer bőven megfelel!Én csak azt tudom tanácsolni,hogy meghallgatni kipróbálni lemezekkel és ha jó akkor megvenni!
Persze, hogy sarkitott, minden hasonlat az, de hidd el annyira nem is sarkitott. Felolem mindenki azt vesz amit akar, csak tudod utana felhiv, hogy de hat ez nem is jo, mert keves a mely, meg recseg a center, es mit csinaljon. Es akkor egy dolgot tud csinalni, hogy kikurja a kukaba, mert ugyebar az egybeepitett rendszereket nem lehet boviteni, meg nincs is ertelme. En csak azt mondom, hogy szart minek venni. Ha valakinek mondjuk ennyi az igenye, arra nem tok mit mondani...
Látom,hogy te el sem tudod képzelni,hogy egy ilyen rendszer rendesen működjön a maga szintjén.Pedig szerintem nem fogynának a komplett szettek ha mindegyikkel probléma lenne!Kicsit úgy érzem rajtad,hogy nem is az a lényeg,hogy valami mennyire működik hanem az,hogy elmondhasd kiadtam érte x ezer forintot.Én is tudom,hogy egy 3-400 ezres rendszer nagyságrendekkel jobb ennél,de ha valakinek ez is bőven megfelel akkor az minek ruházna be sokkal többet ennél?
3-400 ezer az sok penz?Erre a kérdésedre reagálnék!Szerintem 3-400 ezer az igenis sok pénz annak akinek nem ez a fő hobbija,hanem csak néha leülne és megnézne egy két filmet.
DIMARSON DM-R300
DIMARSON DM-R300
Nem kell dícsérni és nem is kell fikázni ezt a cuccot!Az,hogy kinek mennyi pénze van szerintem egy más lapra tartozik!Képzeld van olyan ember aki nem akar 300-400e-t(vagy ennek az ötszörösét esetleg tízszeresét) beleőlni egy házimoziba.Midennél van jobb!A hasonlatok amiket felhoztál egy kicsit durvák és nagyon kisarkítják ezt a dolgot!Szerintem azt kell figyelembe venni,hogy mások az igények!Van akinek egy ilyen kompakt rendszer bőven megfelel!Én csak azt tudom tanácsolni,hogy meghallgatni kipróbálni lemezekkel és ha jó akkor megvenni!
Persze, hogy sarkitott, minden hasonlat az, de hidd el annyira nem is sarkitott. Felolem mindenki azt vesz amit akar, csak tudod utana felhiv, hogy de hat ez nem is jo, mert keves a mely, meg recseg a center, es mit csinaljon. Es akkor egy dolgot tud csinalni, hogy kikurja a kukaba, mert ugyebar az egybeepitett rendszereket nem lehet boviteni, meg nincs is ertelme. En csak azt mondom, hogy szart minek venni. Ha valakinek mondjuk ennyi az igenye, arra nem tok mit mondani...
DIMARSON DM-R300
DIMARSON DM-R300
TV: Sony KDL-37p3020 / DVD: Dimarson DM611 / Notebook: Toshiba A100 / Genius SW-5.1 Home Theater /
CD: Pioneer PD S-702 / Sztereó hangfal: Wharfedale 425
Ajánló: Brian élete DVD - olvasói teszt; Sting: Bring On The Night DVD
DIMARSON DM-R300
Emberek! Miert akartok Sokol radiot venni?
En megertem, hogy nincs mindenkinek 1 millaja egy korrekt hazimozi cuccra, de akkor meg nem kell venni. Ez olyan mintha en hazat akarnek venni, de nincs penzem, ezert veszek egy sufnit, es akkor elmondhatom, hogy van hazam...
Vagy mondjuk sportkocsit akarok, de nincs penzem, ezert veszek egy kabrio trabantot alufelnikkel.
Egy hazimozi szett, amit mar nevezhetunk annak, 3-400 ezerbol jon ki, es ez meg csak egy belepo szintu rendszer, mondjuk Yamaha erosito, dvd, meg QLX hangfalszett. Ehez kepest mit tudhat egy kompakt szett ami mondjuk 150000, vagy rosszabb esetben 60 000 forintba kerul...
En azt szoktam tanacsolni, ha valaki 50-150 e. penzt tud elkolteni "hazimozira", az inkabb adja el a regi TV-jet, ezt az osszeget rakja hozza, es vegyen egy szammal nagyobbat, az tobbet er, mint ilyen pudvara kidobni a penzt.
-
Vendég
DIMARSON DM-R300
Hello,
én is egy ilyen cucc beszerzésén gondolkodom.
Mi a különbség a DM-R500/hoz képest?
Mik az eddigi tapasztalatok?
DIMARSON DM-R300
Valakinek esetleg van ilyen cucca?
Érdekelnének a vélemények, és a hangerő, mert egy nappaliba kellene, ami nem olyan kicsi
thx...