Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Panasonic S35 > Dimarson DM611 + 12eFt ???
TM, vendégként is felismerünk. Mellesleg az aláírásodban DVD-SV35szerepel, ez elgépelés vagy van ilyen típus is?
És tiszteljük ropi01-et, aki mindenkit és mindent észrevesz:))))))))))))))
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
TM, vendégként is felismerünk.
Mellesleg az aláírásodban DVD-SV35szerepel, ez elgépelés vagy van ilyen típus is?
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
biztosan rizikót jelent, biztosan sokan nem is vállalják - ezért írtam, h ez egyéni szempont
(az év eleje óta kéttucat DVD-t rendeltem az Ezy-től, kopp-kopp, eddig semmi gond nem volt
talán mert eldugottabb helyen lakom, vagy csak szerencse - mindegy)
az eleve régiókódmentes, és így jóval drágább márkás készülékeknek én sem látom értelmét
tavaly, a lejátszó vásárlásnál végül ezért esett ki az amúgy szimpatikus RV32, és lett belőle Pio-350, ami infrával otthon is könnyen fölszabadítható - ingyen
Az alábbi "Vendég" elkövető lammer modón én voltam:))))
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
ropi01 : ) , pedig hidd el , tudatosan vettem az MBO-t (mivel én már a 70-es évekbe is ismertem eme német csodát, a faterom akkoriban hozott egy ilyen márkájú -akkori csúcsmodellű- rádiósmagnót). A másik , hogy ugyebár, mióta "fullocsón" jutunk márkázott lejátszókhoz, egy kicsit átlényegült a megitélésünk a 5-10 e-vel olcsóbb készülékekről.
Degeczi : nem igazán látom már értelmét a Code Free-s készülékeknek. Az itteni forumos bolyongásom során az derült ki, hogy még mindig nagy rizikó az Európán kivüli megrendelés (vagy nem kapod meg és a pénzt levonják, vagy megkapod, de a VPO úgy-de úgy megvámolja, hogy ::((( ) Egyszerübb megkérni egy PC-s DVD iróval rendelkező havert átkódolni/átirni a filmet, nekem is van egy-két ilyen filmem (pld. JB 007).
Az utobbi időkbe (talán emiatt is) nagyba csökkent a Code Free-s készülékek forgalma Mo-n és soha nem látott összeg alá mentek az árak (már 60 e egy 32-es Code Free-s Pana)
ha csak itteni, régió 2-es filmjeid lesznek, akkor gondolkodás nélkül a Pana, persze
ha van/lesz tengerentúli lemezed is, akkor már érdemes lehet más (nem feltétlenül Dimarsion) márkát választani, mert a Panákat hírhedten nem lehet házilag függetleníteni
Igen, megéri. De...
Az összehasonlítás abszolúte nem valósítható meg. Legfeljebb olyan felhasználó esetén van egy csöpp alapja mint Techno Man vagy én, akinek már volt noname készüléke ami jónak indult de siralmas körülmények között befuccsolt.
Off, TM mi rokon lelkek vagyunk ami az MBO->lerohadás->S35 vérvonalat illeti, on.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Hogy a fenébe lehet a kettőt összehasonlítani???? Meg ezért topicot nyitni? Aki akarta az már máshol leírta a véleményét. Te dolgod eldönteni mit akarsz. Egy tulajdonképpeni NONAME márkát, ami állítólag kikapcsolt állapotban zúg mint állat, vagy egy PANASONICOT amit olcsóbban megkapsz az eredeti árához képest.
Nem azt kérdeztem, hogy melyik a jobb... azt akartam megtudni - mint ezt a címben és a leírásban is jeleztem -, hogy véleményetek szerint megér-e 12e Ft-tal többet a Pana. Az gondolom nyilvánvaló - még a legelvakultabb Dimarson fanok számára is -, hogy a Pana jobb. Csak kérdés, hogy mennyivel.
Azt is elismerem, hogy nekem kell dönteni, de én szeretem mások véleményét is kikérni. Mester, Te is sokat segítettél a döntésemben.
Na oké: leirom, hogy ebbe az esetbe és ismerve a Panácskámat, de NEM ismerve- AZAZ ISMERETLENÜL IS- miért nem fekszik nálam a "dimenziosabb" lejátszó:
(lehet hogy ezt már elöttem is leirta valaki, ebben az esetben sory a plagizációért:) )
1. Márka. Azért a Matsushita nem fogja magát blamálni egy 1-2 éves élettartammal (jó, ezeket sem 10 évre gyártják, de azért mégsem 1-2 évre) készít terméket.
2. Megbizhatóság. Ugye ezt nem kell kihangsúlyoznom. A 35-ös elött egy MBO-m volt, ami egy nagyon jó kis készüléknek indult (Code Free INGYÉ és SVCD lejátszás is, potom 30 pénzért, ja meg az akkori hihetetlen 2 éves gari). De a végén már problámám volt vele (idönkénti akadozás és hangelcsúszás, ill a kezdeti "zöldes" RGB kép), ami az akkori (szintén Pana) 32-esemmel nem volt.
3. Garancia ill, javítási lehetőség. Érzésem szerint , minnél nagyobb egy márka és minnél jobban megakarja örizni a renoméját, annál nagyobb az országos szervizhálózata. Ebbe a Pana listavezető Mo-n. (bár a Dimarsionnak nem ismerem a szervizhátterét, de nem hiszem hogy nagyobb vagy hogy akkora lenne, mint a Panának) Sajnos sok olyan "márkanévvel" találkoztam már eddigi pályafutásom során, amiből a multik CSAK egy EGYSZERI nagyobb tételes szállítmányt rendeltek be és utána nuku!!!! Egy ilyen esetbe hogy lehetne érvényesíteni a jottálási feltételeket a garancián túl is????
Összefoglalva : cipőt a cipésztől, DVD-t meg (injább) valamelyik SPECIÁLGYÁRTÓTOL.
- Kalasnikov
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Hogy a fenébe lehet a kettőt összehasonlítani???? Meg ezért topicot nyitni? Aki akarta az már máshol leírta a véleményét. Te dolgod eldönteni mit akarsz. Egy tulajdonképpeni NONAME márkát, ami állítólag kikapcsolt állapotban zúg mint állat, vagy egy PANASONICOT amit olcsóbban megkapsz az eredeti árához képest.
Nem azt kérdeztem, hogy melyik a jobb... azt akartam megtudni - mint ezt a címben és a leírásban is jeleztem -, hogy véleményetek szerint megér-e 12e Ft-tal többet a Pana. Az gondolom nyilvánvaló - még a legelvakultabb Dimarson fanok számára is -, hogy a Pana jobb. Csak kérdés, hogy mennyivel.
Azt is elismerem, hogy nekem kell dönteni, de én szeretem mások véleményét is kikérni. Mester, Te is sokat segítettél a döntésemben.
TechnoMan: természetesen a Te szavazatodat már a topic létrehozása előtt is tudtam. EG: Metroban br. 24987,50Ft. ---> Látod TechnoMan nem mindenki van egy véleményen veled.
Én magamrészéről úgy látom, egy hónapos kutakodás, és tesztnézegetés után, hogy a lényeges különbség igazából a lejátszható formátumok tekintetében van az olcsó és középkategóriás lejátszók között. A hang és képminőségbeli különbségek egy átlagos (nem olyan vájtfülű, és "vájtszemű") felhasználó számára nem észrevehetőek. Én a Dimarson tulajdonosoktól eddig csak jót hallottam a korábbi lejátszókról. a 611-es állítólag továbbfejlesztett változat, ebből kiindulva a 25,000-es árat nagyon megéri.
- Kalasnikov
TechnoMan: természetesen a Te szavazatodat már a topic létrehozása előtt is tudtam.
EG: Metroban br. 24987,50Ft. ---> Látod TechnoMan nem mindenki van egy véleményen veled.
Hol láttad 25,000-ért a dimarsont?
Most szeretném megvenni életem első (!) DVD lejátszóját. A hosszas kutakodás során két modell maradt a pakliban: a Panasonic S35 és a Dimarson DM611. Nehéz összehasonlítani a kettőt, ezért is kíváncsi vagyok a véleményetekre. Megér-e 12 ezer forinttal többet a Pana? A Panasonic S35 37eFt, a Dimarson DM611 25eFt.
természetesen (én adtam a "felsőre" a szavazásomat). Ugye ezt most nem kérdezted komolyan?
- Kalasnikov
Most szeretném megvenni életem első (!) DVD lejátszóját. A hosszas kutakodás során két modell maradt a pakliban: a Panasonic S35 és a Dimarson DM611. Nehéz összehasonlítani a kettőt, ezért is kíváncsi vagyok a véleményetekre. Megér-e 12 ezer forinttal többet a Pana? A Panasonic S35 37eFt, a Dimarson DM611 25eFt.