Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi rendszer - darabokból
Amugy koszonom a joindulatu hozzaszolasokat, akinek nem inge ne vegye magara, a hifi city forumaban erdekes ugy tunik a yamaha 440-es temaban inteligens es segitokesz emberek vannak, mert minden lenezes nelkul valaszoltak a kerdeseimre, igy megtudtam az ohm-os, watt-os adatokat!
na csumi
Olvasva a forumot, leraktam a halyamat, lehet hogy mégis elő kell vennem a jó öreg Rádiótechnika évkönyveket és mégis hangfalat kell építenem?
Az árak ugyanis erre kényszerítenek, mert én igen vájt fülü vagyok!
A lakásban hely meg van, nem gond, irány az asztalos műhely
Ettől függetlenül beleolvasok a hangfalépítés topicba is, biztos vannak ott olyan fanatikusok, mint én
Ja olvastam mar a leirast de a kerdesemre nem talaltam valaszt benne marmint az ohm-okon hogy mekkora watt teljesitmeny van!
Előszőr is mit számít az? Csak egy szám!
Másodszor: van pillanatnyi teljesítmény, folyamatos teljesítmény, teljesítmény sztereoban, teljesítmény két csatornánként mérve, teljesítmény 5 csatornán, teljesítmény 6 csatornán és ezek variációi.
Ha kell mégis szám, akkor a www.yamaha-hifi.com-ról:
"
DIN Standard Power (4 ohms, 1kHz, 0,7%THD): Main Channels 110W + 110W / Center Channels 110W / Rear Channels 110W + 110W / Rear Center Channels 110W"
gordon314.fw.hu
ööö... így van.
Mégis milyen kábelre gondoltál???????????????????? Optikai? Hangfalkábel? Ennyire okkos vagy???? Hangfalhoz kapsz kábelt. Ami ugye szar, és venni kell drágábbat. Optikai kábelt legtöbb dvd-hez nem kapsz, neked kell venni. Milyen kábel kéne még?????
Jol van na, nyugalom, csak kerdeztem mert nem vagyok jaratos még annyira a temaban, beke van.
Mégis milyen kábelre gondoltál????????????????????
Optikai? Hangfalkábel? Ennyire okkos vagy???? Hangfalhoz kapsz kábelt. Ami ugye szar, és venni kell drágábbat. Optikai kábelt legtöbb dvd-hez nem kapsz, neked kell venni. Milyen kábel kéne még?????
Egy év garancia van rá. Milyen kábelt???? Kapsz tápkábelt Meg valami antennakábelt.
Itt van neked használati utasítás, benne van hogy mit kapsz hozzá.
http://www.yamaha-service.de/service-do ... DS_eng.pdf
Én is ezen töröm a fejem amúgy, egész olcsó, meg aránylag sokmindent tud.
Csak egy tapkabelt semmi tobbet? Akkor az osszes tobbi kabelt kulon kell megvenni?
Ja olvastam mar a leirast de a kerdesemre nem talaltam valaszt benne marmint az ohm-okon hogy mekkora watt teljesitmeny van!
Egy év garancia van rá. Milyen kábelt???? Kapsz tápkábelt
Meg valami antennakábelt.
Itt van neked használati utasítás, benne van hogy mit kapsz hozzá.
http://www.yamaha-service.de/service-do ... DS_eng.pdf
Én is ezen töröm a fejem amúgy, egész olcsó, meg aránylag sokmindent tud.
ja es meg annyi hogy hany ev garancia van ra?
koszi
Ui: amugy van itt valaki?
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni:
a Yamaha RX-V440 6.1 hazimozi erosito 4ohm, 6ohm es 8ohm-on mekkora Watt teljesitmenyt ad le?
A szukseges kabeleket adnak hozza vagy kulon kell megvenni!
Valaszotok elore is koszonom, foleg ha valakinek ilyen van!
Thx
-
Vendég
Jaja... néha elég büdös is a levegő, aztán utánaszagolva érzem hogy belőle jön Meg volt egy márkátlan 45 centi magas hangfal, abbol jött mégcsak büdös... hátlapját lecsavarozva elémtárult egy ilyen szivacsféle, nna az volt olyan veszett büdös.
Ha már szóba hoztad én is leírom ennek a Klipsch-nek a szagát Ha megvan hajtva a rendszer érezni a rendszer inkább mondjuk úgy, h illatát. Külön élmény meghajtani. Főleg ha be van csukva minden elszigetelve a szoba, mintha még új lenne a cucc!
Egyik haver (home) készített egy bazi nagy hangfalat (mély 2x40cm-es) jó ragasztót használt, legalábbis arra nagyon jó volt, amire egy ragasztó való, de iszonyat büdös volt. Mesélte, friss 1 hetes volt, mikor szét kellett szedni, mert a belső falakat körbe tekerte szivaccsal a jobb mélyek miatt. (nem bírta ki, összeszerelte, mikor megjött a szivacs szedhette szét, hát még pár napig kapkodott a levegő után az erős szag miatt) Még én is éreztem amikor mentem meghallgatni mit is alkotott
Jaja... néha elég büdös is a levegő, aztán utánaszagolva érzem hogy belőle jön
Meg volt egy márkátlan 45 centi magas hangfal, abbol jött mégcsak büdös... hátlapját lecsavarozva elémtárult egy ilyen szivacsféle, nna az volt olyan veszett büdös.
-
Vendég
"Akkor biztos a hátán lévő lélegzőnyílásból áramlik légkondiként a levegő"
Nem csalás nem ámítás, mikor van egy olyan track ami "10 Hz to 20 KHz sine sweep (2min.) an all channel frequency response test", komolyan mondom a teszt legelején 2m-ről érezni a SUB relfexből (elől) áramló levegőt (igaz kicsit már ráránt a membránokra <2db 20as>). De alig hallani vmit, mikor pedig már izmosodik a hangja, akkor nem nyomja annyira a levegőt.
Akkor biztos a hátán lévő lélegzőnyílásból áramlik légkondiként a levegő
Nemtom mit érzek, nem hiszem hogy más lenne ugyanarra az ütemre amit hallgatok
Amit én hallgatok, az egy picit már mint a cafe del mar-od. Inkább Rock, 80-as évekbel zenék...
Toto, Queen, ZZ Top, Genesis, stb...
Mai zenéktől rosszul vagyok.
-
Vendég
Aham, miért?Biztos normális szomszédjaid vannak. Én a felsőtestemen is szoktam érezni... Meg parketta van.
Én itthon gyomorból még nem hallottam a mélyet. Megnéztem a tiéd 50Hz-ig megy "csak" (azért "csak", mert 50Hz-et így érezni..hm.) Az én SUB-om (aláírás) 25Hz -ig papíron, eddig csak nem mehet le. Ha mégis (olyan halkan, h) biztos nem gyomor masszírozó hatással. Megmozgatja viszont az ablakokat, az ajtót és bejárati heverderzárat, de azt úgy, h földszinten is hallani, mintha vhol fúrnának, holott az csak egy SUB sőt a 2 és 3. emeleten még telt mélyeket lehet hallani. (4.em. lakom)
Szóval ezért nem értem és kérdeztem meg, h ez komoly volt.
(melyek a masszírozó kedvenc zenéid?)
Aham, miért?
Biztos normális szomszédjaid vannak. Én a felsőtestemen is szoktam érezni... Meg parketta van.
-
Vendég
Én hiába szoltam az alsó szomszédnak. Ő alatta levő is szólt már.
A Jamokat küldted meg így? 2vel alattad lakók is feljöttek?? Nekem miért nem sikerül ezt elérni? <érzem a talpam alatt a mélyeket, nem parketta, szőnyeg viszont van> (még a mellettem lalók se szóltak soha) Most alattunk nyomatják a kaki "Mario" -t, én meg az új Cafe Del Mar -t hallgatom, nem halkan
Én hiába szoltam az alsó szomszédnak.
Ő alatta levő is szólt már.
Na ismerős problem! Valami hangszigeteléssel próbálkozz. Habszivacs, sima szivacs, stb... Nikecellel is bevonhatod a falat!
Mikee boy: gratulálok az új szerzeményhez!
A szomszédok ellen a családi ház (alföldi tanya, medencés villa az erdőben stb.) az igazi megoldás.
Szigetelésül sajnos nem eleg a szivacs. Ez és hasonlók csak a magasabb frekvenciákon csillapítanak valamit. A (gondolom leginkább kifogásolható) mélyeket abszolut nem fogják meg.
Alkalmazni lehet Cs. Kádár Péter Disconika könyvében leírt módszert: az új cucc beüzemelése előtt tájékoztatta a szomszédait, hogy előre is elnézést kér, ha néhanapján hangosabban fog operákat és egyéb komolyzenéket hallgatni. Persze később nem csak azok szóltak és nem csak néha. Bejöhet.
Az aláírásomban látható "házimozi" helyett mostanában a 4 ezer forintos aktív Genius PC hangszórón nézzük/hallgatjuk a filmeket. 150Hz alatt semmi sincs, a ralatív hangossága miatt tökéletesebben érthető minden szöveg. Ez nem zavarná a szomszédokat, az biztos. A nagy dögökön megoldhatatlan egy esti TV nézés, állandóan a távirányt kell nyomogatni a túl hangsúlyos mélyek miatt. A dialógusok halkak, az effektek hangosak.
A házimoziban meghonosodó hangzás egyáltalán nem élethű, kezdem utálni.
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Na ismerős problem!
Valami hangszigeteléssel próbálkozz. Habszivacs, sima szivacs, stb... Nikecellel is bevonhatod a falat!
Lassan itt az ideje ezt a topic-ot is befejezni
Nos, örömmel tudatom mindenkivel, hogy sikerült révbe érnem (már ami a házimozi rendszert illeti ).
A végső rendszer beüzemelve és félig letesztelve a következő (a "félig letesztelve" arra vonatkozik, hogy még csak félig mertem "megküldeni", mert már akkor is zengett a lakás):
DVD: Panasonic S-35 (s-75-ről downgrade-elve a fórum javaslatára) - 38e, MM
Erősítő: Yamaha RXV-440 - 79eFt, Digitalko
Wharfedale Diamond set: 2 x Diamond 8.4, 2 x WH2 surround + center, 95e, MM (épp most volt egy ilyen akció, aki még siet talán kifoghatja)
SUB: Wharfedale Powercube 8 - 40eFt, MM (ha már lúd, legyen kövér alapon).
Tehát a komplett rendszer megvan 252eFt-ból. Szerintem nagyon nagy mákom volt a Diamond szett akciójával, mert az eredetileg kinézett műanyag Pana hangfal szett lett volna kb. 70eFt, ez a Diamond szett pedig csak 25eFt-tal több, s ugye a kettő között a különbség ég és föld (igaz a sub-ot nem számoltam)
Jelenlegi rendszerem leggyengébb pontja a szomszédok. Ez ellen nincs tanácsotok? (bár pl. a Yamaháéknál gondoltak rájuk, mert az erősítőben van egy "night mode" beállítás, ami kifejezetten az ő nyugalmukat hivatott szolgálni.)
Mégegyszer köszi a tanácsokat mindenkinek, nem bántam meg, hogy megfogadtam őket .
Kedves Mindenki!
Ismét köszönöm a sok hozzászólást. A sok gondolkodás és az érvek súlya alatt úgy döntöttem, hogy a már megállapodott Pana S-35 DVD és a Yamaha RXV-440 erősítő mellé egy általatok javasolt minőségi hangsugárzó rendszerbe fektetem petákjaimat és a mélynyomó beruházást elhalasztom későbbre. Így keretileg a 130-as határ van belőve hangsugárzókra (alatta ugyanis nem jön ki). Namost jönnek újabb kérdéseim:
1. Ebben a kategóriában általatok javasoltak a következők voltak:
a. Wharfedale F20 AV set - 127eFt
b. Wharfedale WH2 set + Valdus400 - 106eFt
c. Wharfedale Diamond 8 N-AV1 - 133eFt
d. Celestion F20 AV set - 127eFt
e. Mission m70i N-AV1 set - 127eFt
Szóval ezek közül mi döntsön és melyik mellett (nyilvánvalóan a párom lakberendezési igényei mellett )?
2. Kábelek: én is gondoltam rá, de most már mint utolsó komponens fel is merül, mint probléma. Tudom, hogy van aranyárban is, de olyan javaslatot várnék, ami büdzsé szemontjából kímélő, minőség szempontjából pedig még elfogadható. Egyáltalán, a hangfalszettekhez nem adnak valamilyen kábeleket automatikusan? Ezeket nem érdemes használni?
3. Vásárlási helyszín: én idáig úgy szűrtem le, hogy a Netdepo a legolcsóbb beszerzési referencia pont, de több hozzászólás is megmutatta, hogy egyes komponensek terén lehet "best buy" eladót találni. Tehát érdemes tovább keresni és darabonként más és más helyről megrendelni a dolgokat a legolcsóbban, vagy egy hellyen (mondjuk Netdepo) az egészet beszerezni és kérni tőlük a másik helyeken már látott árat vagy "mennyiségi" diszkontot. Mi az általatok alkalmazott gyakorlat?
Egyelőre ennyi, várom további javaslataitokat.
Igaza van Degeczi-nek, innen már Neked kell választani. Igyekeztem az ismert gyártók belépő kategóriákból válogatni, hogy minél "olcsóbb", de azért használható legyen. Szerintem az egydobozos rendszernél bármilyen megoldás csak jobb lehet. Én csak a wharfedale-ket ismerem, a többit nem. Nekem a valdusok túl kemények voltak, de viszont jó basszussal. A diamondoknak gyengébbek voltak a basszus hangok terén (legalábbis a diamond 8.3 a 8.4 lehet hogy sokkal többet hoz a mélyhangoknál), de sokkal szebben lágyabban szóltak a közepek és a magas hangok. De hangsúlyozom, ha eldöntötted mire van keret, akkor marad a személyes meghallgatás. Biztosan fogsz Neked tetszőt találni.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Szóval ezek közül mi döntsön és melyik mellett
magad sem gondolod komolyan, h helyetted lehet dönteni egy ennyire szubjektív kérdésben... tessék meghallgatni őket, anélkül nem szabad választani!
látatlanban max annyi mondható, h a Valdusok hangja elég harsány - de sokaknak tetszik, pláne a mai "zenék"hez jó
kábelekben pedig szvsz mindenképp maradj ezer ft alatti méterárnál, nincs sok értelme belépőszintű hangszórók mellé drága kábelt venni
ha multikábelezhető a front (a Dimaond pl biztosan) ott esetleg lehet azzal variálni, h a mélyekhez olcsó (300 körül) de vastag Somogyi megy, a magasokhoz pedig vmi vékonyabb, de ezüsttartalmú
hátsókhoz valszeg már nem éri meg mert többnyire nagyon sok kellene
Kedves Mindenki!
Ismét köszönöm a sok hozzászólást. A sok gondolkodás és az érvek súlya alatt úgy döntöttem, hogy a már megállapodott Pana S-35 DVD és a Yamaha RXV-440 erősítő mellé egy általatok javasolt minőségi hangsugárzó rendszerbe fektetem petákjaimat és a mélynyomó beruházást elhalasztom későbbre. Így keretileg a 130-as határ van belőve hangsugárzókra (alatta ugyanis nem jön ki). Namost jönnek újabb kérdéseim:
1. Ebben a kategóriában általatok javasoltak a következők voltak:
a. Wharfedale F20 AV set - 127eFt
b. Wharfedale WH2 set + Valdus400 - 106eFt
c. Wharfedale Diamond 8 N-AV1 - 133eFt
d. Celestion F20 AV set - 127eFt
e. Mission m70i N-AV1 set - 127eFt
Szóval ezek közül mi döntsön és melyik mellett (nyilvánvalóan a párom lakberendezési igényei mellett )?
2. Kábelek: én is gondoltam rá, de most már mint utolsó komponens fel is merül, mint probléma. Tudom, hogy van aranyárban is, de olyan javaslatot várnék, ami büdzsé szemontjából kímélő, minőség szempontjából pedig még elfogadható. Egyáltalán, a hangfalszettekhez nem adnak valamilyen kábeleket automatikusan? Ezeket nem érdemes használni?
3. Vásárlási helyszín: én idáig úgy szűrtem le, hogy a Netdepo a legolcsóbb beszerzési referencia pont, de több hozzászólás is megmutatta, hogy egyes komponensek terén lehet "best buy" eladót találni. Tehát érdemes tovább keresni és darabonként más és más helyről megrendelni a dolgokat a legolcsóbban, vagy egy hellyen (mondjuk Netdepo) az egészet beszerezni és kérni tőlük a másik helyeken már látott árat vagy "mennyiségi" diszkontot. Mi az általatok alkalmazott gyakorlat?
Egyelőre ennyi, várom további javaslataitokat.
Én egy pár hónapon belülre tervezném új erősítő+hangfalak vásárlást. Nemtudom... ajánljatok valami értelmeset, jó lenne ha kb. 200-bol kijönne az egész.
Én is őszre tervezem új erősítő és hangfalak vásárlását. Erősítőben a Denon AVR-1403 és a Marantz SR-4300 között vacillálok. Hangfalban még teljesen bizonytalan vagyok. A legnagyobb bajom az velük, hogy itt Veszprémben nem tartanak normális készletet a kereskedők, így nem lehet meghallgatni előre szinte semmit. Persze ha kérem beszereznek bármit, de látatlanban (vagyis inkább "hallatlanban" ) én is meg tudom rendelni akármelyik online boltból...
Samsung LE27-S71, Panasonic TX-32PS11P, Marantz DV4200, Samsung DVD-HR720, ONKYO TX-SR501E, 2x Wharfedale Dmnd-8.4, 2x Wharfedale Dmnd-8C, 2x Jamo Studio 180