Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Panasonic DVD-S75
Panasonic DVD-S75
Hello
Volt már valakinek problémája audio CD esetén, az utolsó 1-2 track olvasásával? Már CD írót is cseréltem (jelenleg Plextor van), de a hiba most is jelentkezik, csak sokkal kisebb mértékben. Van olyan CD-m is (egyetlen 1 Verbatim típus), amit iszonyúan sercegve-recsegve játszik le, más lejátszókban tökéletesen megy.
DJK
Nem az íróval van a baj szerintem
Nekem is Verbatim Audio Cd-t sercegve sőt az utolsó trackkel szinte szenved.
Én azt mondom a foncsolozással van gond.
Ami sőtét foncsolozású mint a verbatim alig bírja kiolvasni hogy miért?
Mert az audio lézerteljesítménye 2.-od osztályú
Philips Maxellel semmi baja nincs talán annyi hogy kicsit néha szinezi a hangot, de azokat csont nélkül viszi.
Tehát elsődlegesen ugyebár a DVD lejátszó filmekre van kitalálva és nem arra hogy "audiofil" minőségben zenét halgassunk.
Ebbe az árba ez fért bele.
Nekem sem tetszik de ez van.
Panasonic DVD-S75
Átolvastam a javasolt oldalt, köszönöm. Az alapvető problémám az, hogy más asztali dvd miért tudja lejátszani probléma nélkül a nálam nem látható képeket? A képek elforgatásakor valóban nem tudja megjeleníteni a képet. De miért nem? Úgy gondolom, hogy ilyen kis beavatkozás nem lehet probléma egy alapvetően kép megjelenítésre tervezett eszköznek, de nagyobb módosítás sem. Vagy túl sokat várok a Panasonictól? A képek 24 bpp-sek Canon A 60-al (is) készültek bár szerintem ez nem mérvadó. Amúgy IrfanView-t ill. Camera Suite-ot szoktam használni. Várom a további tapasztalatokat.
Atlasz!
A Panasonic jpg-lejátszója háklisabb, mint az átlag. Csak teljesen szabványos képeket jeleníti meg. Az elforgatás önmagában nem teszi szabványon kívülivé őket, de az irfanview, acdsee és a többiek alapbeállításként általában 2:1 color spacet és/vagy progresszív tömörítést használnak (nézd meg a beállításaik között a jpg mentéskor a részletes beállításokat). Emiatt köpi ki a pana.
3 dolgot találtam, ami így megzavarja őket.
- 2:1 color space (ebből van horizontális és vertikális)
- optimalizált huffman kódok
- progresszív jpg tömörítés
Ha a megjelenítőprogid beállításaid így átállítod (ezeket kikapcsolod), utána az elforgatott képeket is szépen meg fogja jeleníteni, sőt, ha korábban nem megjelenített képeket így újramented (pl tömeges formátumkonverzió), akkor azokat is elfogadja majd.
Tudom mit beszélek, mert nekem S75-öm van, apámnak meg S35-je és mindkettőnknél megoldódott így a probléma.
Hogy a Pana miért kényesebb, mint mások nem tudom. De engem már az is boldoggá tett, hogy kiismertem a lelkivilágát.
Szerintem te se törd a miérteken a fejed. Ha már ilyen lejátszód van, ezt kell szeretni.
Carnivoor honlapja (fényképek)
DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony
Számítógép: FuSi Amilo M3438G + Creative Inspire 2100
Fényképezőgép: Nikon D80 + Nikkor 18-200 VR
Panasonic DVD-S75
Átolvastam a javasolt oldalt, köszönöm. Az alapvető problémám az, hogy más asztali dvd miért tudja lejátszani probléma nélkül a nálam nem látható képeket? A képek elforgatásakor valóban nem tudja megjeleníteni a képet. De miért nem? Úgy gondolom, hogy ilyen kis beavatkozás nem lehet probléma egy alapvetően kép megjelenítésre tervezett eszköznek, de nagyobb módosítás sem. Vagy túl sokat várok a Panasonictól? A képek 24 bpp-sek Canon A 60-al (is) készültek bár szerintem ez nem mérvadó. Amúgy IrfanView-t ill. Camera Suite-ot szoktam használni. Várom a további tapasztalatokat.
Panasonic DVD-S75
A hab a tortán, hogy a nagy kontrasztos képek remegnek. A Panasonic márkaszervizben nem hallottak még ilyen problémáról. Más által más eszközökkel írt lemezzel is voltak ilyen problémáim, ugyanakkor más lejátszók hiba nélkül beolvassák és megjelenítik a képeket. Köszönettel: atlasz
Nem lehet, hogy a túl nagy felbontású képek leskálázásakor kaptál remegős képet? Ha számítógépről küldesz nagyfelbontású jelet a tévére, az is remegős lesz.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Panasonic DVD-S75
Az alábbi két probléma megoldása olvasható itt: Miért nem támogatja ezeket a jpeg-eket?, Asztali DVD: Not Supported!
Ha van még kérdés, írjatok!
Carnivoor honlapja (fényképek)
DVD "rendszer": Samsung Plano 21", Pioneer DVR-440H DVD-író, Panasonic S-75 DVD, Philips MZ-7 stereo mini-torony
Számítógép: FuSi Amilo M3438G + Creative Inspire 2100
Fényképezőgép: Nikon D80 + Nikkor 18-200 VR
Panasonic DVD-S75
Kép megjelenítési problémában kérem a hozzáértők segítségét. Úgy rémlik, mintha már korábban olvastam volna már ilyesmiről, de ahogy visszanéztem, nem találtam meg, vagy nem is itt láttam, mindenesetre nincs meg. A használt eszközök: Panasonic S75 dvd lejátszó, TEAC CD-W552E író, TDK metallic lemez, Philips tv (100Hz),Win XP prof., Nero 6 programok, jpg fájl. Tünet: néhány képet nem tud a lejátszó megjeleníteni, számomra rendszertelenül. Van amelyiket előnézetben beolvas, de teljes méretben nem, van amelyiket előnézetben sem képes beolvasni (ezt is írja ki). Előfordul néha, hogy ha tovább léptetek egy megjelenített képre és onnan visszalépek a beolvasatlanra, akkor képes megjeleníteni azt, néha meg nem. A hab a tortán, hogy a nagy kontrasztos képek remegnek. A Panasonic márkaszervizben nem hallottak még ilyen problémáról. Más által más eszközökkel írt lemezzel is voltak ilyen problémáim, ugyanakkor más lejátszók hiba nélkül beolvassák és megjelenítik a képeket. Köszönettel: atlasz
Egyszer próbáltam képeket nézegetni az s-35 lejátszómmal és azon a fekvő formátumú képek megjelentek az állók nem
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Panasonic DVD-S75
Kép megjelenítési problémában kérem a hozzáértők segítségét.
Úgy rémlik, mintha már korábban olvastam volna már ilyesmiről, de ahogy visszanéztem, nem találtam meg, vagy nem is itt láttam, mindenesetre nincs meg. A használt eszközök: Panasonic S75 dvd lejátszó, TEAC CD-W552E író, TDK metallic lemez, Philips tv (100Hz),Win XP prof., Nero 6 programok, jpg fájl. Tünet: néhány képet nem tud a lejátszó megjeleníteni, számomra rendszertelenül. Van amelyiket előnézetben beolvas, de teljes méretben nem, van amelyiket előnézetben sem képes beolvasni (ezt is írja ki). Előfordul néha, hogy ha tovább léptetek egy megjelenített képre és onnan visszalépek a beolvasatlanra, akkor képes megjeleníteni azt, néha meg nem. A hab a tortán, hogy a nagy kontrasztos képek remegnek. A Panasonic márkaszervizben nem hallottak még ilyen problémáról. Más által más eszközökkel írt lemezzel is voltak ilyen problémáim, ugyanakkor más lejátszók hiba nélkül beolvassák és megjelenítik a képeket. Köszönettel: atlasz
Panasonic DVD-S75
Na még egyszer: Class 1 -> egyes osztályú; Class 3a -> hároma osztályú. Nem első osztályú stb. A lézert nem kell nézegetni de előfordulhat hogy ennek a veszélye fenn áll, pl. szervízelés.
Ha valakit érdekel, itt részletesebb leírást olvashat: Laser Safety
De milyen rosszul néz már ki, hogy a méregdrága cuccosra Class 3b van írva! :smile19:
Panasonic DVD-S75
...A lézerteljesítményre meg azt mondom.Egy dvd lejátszó vagy író legyen csak 1 osztályú lézer benne.
Nem azért van az hogy nézegessük.
Na még egyszer: Class 1 -> egyes osztályú; Class 3a -> hároma osztályú.
Nem első osztályú stb. A lézert nem kell nézegetni de előfordulhat hogy ennek a veszélye fenn áll, pl. szervízelés.
Ha valakit érdekel, itt részletesebb leírást olvashat: Laser Safety
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Panasonic DVD-S75
Elmondanám a PC-s dvd író vagy olvasó simá viszi akadás nélkül az arita dvd-t.De ami még jobban bosszant hogy van mikor leszedek filmet a szgépre decrypterrel és akb 70-80%-nál kiírja hogy képtelen olvasni.
Áttettem dvd olvasóba haveroméba meg még másik két gépbe, ugyenez a hiba.
megjegyzem princo dvd volt.
Hazaviszem a dvd lemezt be a pana s75-be, simán akadásmentesen oda vissza gyönyören olvasta.
Ez hogy avn kérem?
szerintem más a gyári dvd készítés és amit mi írunk.
Ráadásul szerintem a dvd lemezek "érnek " vagyis a kémiai összetételük változik.
Ez azért van így mert az arita dvd (underground filmmel)kb 1,5 hónappal ezelőtt még szépen vitte (húgomtól tudom:ő aztán k*rva allergiás az akadásra és jelezte volna) a pana most meg mindig ugyanott akad.
Nekem 2 DVD íróm is van a gépben, amit a régi Mercury megír, azt a Pio108 nem mindig olvassa, de a Pana S75 mind a kettőét akadásmentesen viszi. Mintha más lenne a "fejállás" a 2 íróban.
A PC-s meghajtóknak az a problémája, hogy a windows fájlrendszer nem enged át olyan hibát, amit nem tud helyreállítani. Az első kis hibánál egyszerűen megáll az olvasás (a te esetedben 70-80% magasságában) és vége. A Pana meg kirak 1-2 hibás kockát (v. még ennyi sem látszik) és folytatja tovább az olvasást. A gagyi lemezekre nagy sebességgel írott anyagnál nem alakul ki rendesen a pitek alakja sem a lemez síkjában, sem mélységében. Az egyik olvasónak ez még éppen a tűréshatáron belül van, a másiknak meg bizonyos hely(ek)en már a tűrésén kívülre esik. Megáll a lemez 3/4-énél és hibát ír ki. Ilyen egyszerű a képlet.
Megoldás az 1 db problémás Arita lemezedre: készíts róla másolatot (a PC-s meghajtóknál nem volt gondja), ezt meg add oda valakinek.
Panasonic DVD-S75
A Laser Power: Class 1, 2, 3a, 3b, 4 nem minőségi hanem egészség károsító/teljesítmény osztály. Minél nagyobb a szám annál veszélyesebb és egyben nagyobb teljesítményű az adott lézer berendezés.
Nem sok logikát látok abban, hogy jobb lézert raktak a Pana S75-be CD-hez, mint DVD-hez...
Vajon a noname gagyikban milyen lézer van? 0. osztályú, vagy netán negatív?
A lézerteljesítményre meg azt mondom.
Egy dvd lejátszó vagy író legyen csak 1 osztályú lézer benne.
Nem azért van az hogy nézegessük.
Panasonic DVD-S75
Köszi!
Tökéletes volt az angol nyelvű.
Csak a lézerteljesítményt néztem meg és szomurú hogy audional 3-ad míg DVD lemez esetében 2-od osztályú.
Nekem per pillanat pana s75 van ott is az audio 2-os a DVD 1 osztályú és sajnos az arita DVD-et már akadozva olvassa amin az underworld van.
Korábban hibátlanul olvasta mostmeg nézhetetlen.
Audio CD esetében pedig hiába zsír új tiszta a cd akkor is egy kis pici pisszenés sercegés hallható, de ezt rátudtam a a másod osztályú lézerteljesítménynek.
Lekaptam a burkolatot a lencsét megtisztítottam ovatosan fülpiszkálóval a portól volt is rajta egy kevés de akkor is akad az arita dvd mindig és ugyanott.
Ridiscet simán olvassa hibátlanul.
2 évig nem volt semmi olvasási hibája lehet eddig tartott.
Szóval amint látom S97 re nem érdemes váltani...
Az a lemez hibája. Próbáld csak PC-s olvasóval beolvastatni azt az Aritát, garantáltan le fog állni az első hibánál! Ez nem a Pana problémája, más készülék sem vinné azt a lemezt. Sajnos az Ariták nem 1. osztályú lemezek, én is megváltam már néhánytól.
A CD olvasási hiba a fej koszossága volt, ugyanilyen tünetei voltak a régi Pioneer PD-S802 CD-játszómnak, egy tisztítólemez orvosolta a hibát.
Elmondanám a PC-s dvd író vagy olvasó simá viszi akadás nélkül az arita dvd-t.
De ami még jobban bosszant hogy van mikor leszedek filmet a szgépre decrypterrel és akb 70-80%-nál kiírja hogy képtelen olvasni.
Áttettem dvd olvasóba haveroméba meg még másik két gépbe, ugyenez a hiba.
megjegyzem princo dvd volt.
Hazaviszem a dvd lemezt be a pana s75-be, simán akadásmentesen oda vissza gyönyören olvasta.
Ez hogy avn kérem?
szerintem más a gyári dvd készítés és amit mi írunk.
Ráadásul szerintem a dvd lemezek "érnek " vagyis a kémiai összetételük változik.
Ez azért van így mert az arita dvd (underground filmmel)kb 1,5 hónappal ezelőtt még szépen vitte (húgomtól tudom:ő aztán k*rva allergiás az akadásra és jelezte volna) a pana most meg mindig ugyanott akad.
Panasonic DVD-S75
digicam cikk
kb másfél-2 hete
Ahhoz képest, hogy már 1 éve a piacon van, kicsit későinek tűnik ez a díj. A tavalyi nyertes is a piacon van még; úgy látszik, azóta nem csináltak jobbat, ezért az akkori másodikat(?) nevezték ki most elsőnek. Volt már egyszer ilyen 1999-2001 -ben az asztali CD-íróknál, amikor a korábban második Pio 609-est kihozták elsőnek, mert ő is megérdemli...
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
az S97 épp most kapott egy EISA díjat, valszeg tényleg gyenge lehet...
Mikor volt az az "épp most"?
digicam cikk
kb másfél-2 hete
Panasonic DVD-S75
A Laser Power: Class 1, 2, 3a, 3b, 4 nem minőségi hanem egészség károsító/teljesítmény osztály. Minél nagyobb a szám annál veszélyesebb és egyben nagyobb teljesítményű az adott lézer berendezés.
Nem sok logikát látok abban, hogy jobb lézert raktak a Pana S75-be CD-hez, mint DVD-hez...
Vajon a noname gagyikban milyen lézer van? 0. osztályú, vagy netán negatív?
Panasonic DVD-S75
...Csak a lézerteljesítményt néztem meg és szomurú hogy audional 3-ad míg DVD lemez esetében 2-od osztályú.
Nekem per pillanat pana s75 van ott is az audio 2-os a DVD 1 osztályú és sajnos az arita DVD-et már akadozva olvassa amin az underworld van...
Panasonic DVD-S75
Mikor volt az az "épp most"?
-
Vendég
Panasonic DVD-S75
Panasonic DVD-S75
Köszi!
Csak a lézerteljesítményt néztem meg és szomurú hogy audional 3-ad míg DVD lemez esetében 2-od osztályú.
Nekem per pillanat pana s75 van ott is az audio 2-os a DVD 1 osztályú és sajnos az arita DVD-et már akadozva olvassa amin az underworld van.
Audio CD esetében pedig hiába zsír új tiszta a cd akkor is egy kis pici pisszenés sercegés hallható, de ezt rátudtam a a másod osztályú lézerteljesítménynek.
Lekaptam a burkolatot a lencsét megtisztítottam ovatosan fülpiszkálóval a portól volt is rajta egy kevés de akkor is akad az arita dvd mindig és ugyanott.
Az a lemez hibája. Próbáld csak PC-s olvasóval beolvastatni azt az Aritát, garantáltan le fog állni az első hibánál! Ez nem a Pana problémája, más készülék sem vinné azt a lemezt. Sajnos az Ariták nem 1. osztályú lemezek, én is megváltam már néhánytól.
A CD olvasási hiba a fej koszossága volt, ugyanilyen tünetei voltak a régi Pioneer PD-S802 CD-játszómnak, egy tisztítólemez orvosolta a hibát.
Panasonic DVD-S75
Köszi!
Panasonic DVD-S75
Szevasztok!
Valaki nemtud egy linket ahol letölthetném a panasonic s97 használati útmutatóját?
Magyar nyelvű nem nagyon lesz fent. Esetleg ha az angol nem jó, németet letölthetsz a panasonic.de-ről.
Panasonic DVD-S75
Angol nyelvű
TV: Panasonic TX-29PX20 DVD: Panasonic DVD-S47/LG RH-177, VHS: Samsung SV-621X, SND: Jazz DE 007/Genius HT5.1 LP: Pioneer PL-6/Ortofon OM5, AMP: Onkyo A-9210, CD: Philips CD618, SP: Orion HS-280, MC: Orion SM-1025/Aiwa AD-F220, FM: Orion ST-1025
Panasonic DVD-S75
Szevasztok!
Valaki nemtud egy linket ahol letölthetném a panasonic s97 használati útmutatóját?
Panasonic DVD-S75
Fizetős ftp-ről lett leszedve. Olyan szerkesztő progi érdekelne, amely segítségével ifo-ból tudok DVD-t irni. DVDdecrypt-el leszedtem ifoba a cuccot, hogy kiszedjem a rárakott menüt, az AVs videoconverter 3 progi kezelte ifosan és kiírva (próbaként egy része) futott a Panán, mert kimaradt a menű. de az a gondom, hogy nincs regisztrálva az AVS Videoconv 3-as így felíratot rakott a felvételbe. Az AVS vc 3.1 pedig, melyhez van reg, nem kezeli az ifo-t.
Ezért ha tudna valaki segíteni egy olyan progi ajánlásával, mely beolvassa az ifo-t és átszerkeszti ill. kiírja a végén dvd formátumba, nagyon megköszönném. Próbáltam a DVDx-et de az lekodolta és utána kikodoltam a Divx.. progival de rosszabb lett a minősége.
A DIvX-et minek keverted bele?
Én a TMPGEnc DVD author progival, esetleg a Power Producerrel próbálkoznék.
De biztosan vannak erre megfelelőbb progik is.