Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dimarson DM 611
Dimarson DM 611
Nos, úgy néz ki, hogy eddig bírta a lejátszóm.
Kb 1-1,5 óra után elkezd szaggatni a film, egyre gyakrabban, míg a végén kb. megáll. Gyári és írott dvd-kel is csinálja. Kipróbáltam ezeket a részeket: pc-n abszolút nincs gond, ha pihenés után újra megnézem az asztalin akkor ott sincs gond.
Azt hittem, hogy túlmelegszik, de még csak nem is kézmeleg. Találkozott már valaki ilyesmivel? Valszeg hamarosan mehetk a szervízbe.
-
Vendég
Dimarson DM 611
Köszi!
A régiókód mentesítést megtaláltam abban a másik topic-ban.
Bár nekem nem 0-ás menüpont volt, hanem a legalsó FREE. Átállítottam, bár kipróbálni nem volt módom.
VCDeasy: ezt még valahonnan le kell szednem a netről, hogy ki tudjam próbálni.
Egyébként tényleg Nero-val írtam meg amibe nem lehetett "beleugorni". Hát a fejlesztője tényleg javíthatna a progin.
-
Vendég
Dimarson DM 611
Ugye ennek a cuccnak a belsejében egy Samsung szív dobog. Ki tudja, hogy melyik Samsungnak felel meg. Mert ez a márka csak (Dimarson) csak Magyarországon létezik, rákestem a Altavista-ban és jóformán csak magyar oldalakat hozott ki a kereső.
Mi a régiókód függetlenítés pontos menete? Csak az írja le aki meg is csinálta, mert ki tudja lehet, hogy el is lehet vele szúrni a cuccot.
Ja még egy kérdés (most nincs időm végigolvasni az egész topicot) nálatok sem lehet az SVCD-nél egy bizonyos időpontra ugorni?
A sima VCD-nél simán meggy.
Lehet svcd-nél is ugrani az időben, csak attól függ milyen progival írod meg a cd-t.
Neroval nem működik az ugrás, de ha VCDeasyvel csinálsz egy image filet a filmről és úgy írod fel cd-re (akár neroval is mint képfelírás, akkor jó lesz.
Dimarson DM 611
Mi a régiókód függetlenítés pontos menete? Csak az írja le aki meg is csinálta, mert ki tudja lehet, hogy el is lehet vele szúrni a cuccot.
Van egy másik Dimarson 611-es topic ott megtalálod a régiómentesítést.
Topic: DIMARSON 611
Augusztus 1-i hozzászólást keress!
TV: Sony KDL-37p3020 / DVD: Dimarson DM611 / Notebook: Toshiba A100 / Genius SW-5.1 Home Theater /
CD: Pioneer PD S-702 / Sztereó hangfal: Wharfedale 425
Ajánló: Brian élete DVD - olvasói teszt; Sting: Bring On The Night DVD
-
Vendég
Dimarson DM 611
Ugye ennek a cuccnak a belsejében egy Samsung szív dobog. Ki tudja, hogy melyik Samsungnak felel meg.
Mert ez a márka csak (Dimarson) csak Magyarországon létezik, rákestem a Altavista-ban és jóformán csak magyar oldalakat hozott ki a kereső.
Ja még egy kérdés (most nincs időm végigolvasni az egész topicot) nálatok sem lehet az SVCD-nél egy bizonyos időpontra ugorni?
-
Vendég
Dimarson DM 611
Ugye ennek a cuccnak a belsejében egy Samsung szív dobog. Ki tudja, hogy melyik Samsungnak felel meg.
Mert ez a márka csak (Dimarson) csak Magyarországon létezik, rákestem a Altavista-ban és jóformán csak magyar oldalakat hozott ki a kereső.
-
Vendég
Dimarson DM 611
Hali!
Nekem lassan 3 hónapja van ilyen dvd lejátszóm és eddig nagyon megvagyok elégedve vele. Eddig minden lemezt tükéletesen lejátszott soha sem volt gond vele. A DTS-es filmek nagyon szépen szólnak, legutóbb a James Bond Die Another Day-t néztem meg rajta, úgy hogy a DVD dekódolta, mert a Yamaha erősítőmben nincs DTS és DD dekóder. Szerintem igen csak jó vétel volt mindenkinek csaj ajánlani tudom.
Régió függetlenítést merre lehet találni hozzá?
-
Vendég
Dimarson DM 611
Tudja valaki, hogy milyen D/A átalakítója van?
A Pana S35-tel hasonlítom össze, ott az a szimpi, hogy videónál 54Mhz/10bites, audiónál pedig 192kHz/24bit. Ez duplája a szokásosnak. A Dimarson is a normál 27Mhz/10bit és 96kHz/24bit-et használja? Sajna a pdf-ben nem láttam erre vonatkozó adatot...
- Mihaszna Sanyika
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Dimarson DM 611
Sziasztok'
En ma hoztam haza a boltbol ahol dolgozom egy DM-611-est.Kapasbol ugy inditott hogy behalt egy RW lemeztol.Mondom fasza!A nemtudom megjegyezni nevu DVD meg rohogve lejatsza.Letezik az hogy rigolyas a Dimarson a Neroval irt lemezekre?Azert az eleg csoves dolog volna.
Van hozza Macrovision ellenes szervizkod?Regiofuggetlenitesre mar talatam.
Elso nekifutasra ennyi.
UFF
Hali!
Az 1x-es rw-t nem olvassa az egyém sem, de a 2x-est tökéletesen.Bár érdemes jobb minöségü rw-t használni. A princo pl. nem a legjobb hozzá, de beolvassa azt ist. A lényeg a : 2x .
Csáááá
Hello
2x alatt ketszeresen irhatora gondoltal? Vagyenvagyokaulye )
En aszem egy TDK lemezzel probaltam es moslatom hogyaszongya DVD-RW V 1.1 van rairva. Hümm...
-
Vendég
Dimarson DM 611
Sziasztok'
En ma hoztam haza a boltbol ahol dolgozom egy DM-611-est.Kapasbol ugy inditott hogy behalt egy RW lemeztol.Mondom fasza!A nemtudom megjegyezni nevu DVD meg rohogve lejatsza.Letezik az hogy rigolyas a Dimarson a Neroval irt lemezekre?Azert az eleg csoves dolog volna.
Elso nekifutasra ennyi.
UFF
Hali!
Az 1x-es rw-t nem olvassa az egyém sem, de a 2x-est tökéletesen.Bár érdemes jobb minöségü rw-t használni. A princo pl. nem a legjobb hozzá, de beolvassa azt ist. A lényeg a : 2x .
Csáááá
- Mihaszna Sanyika
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Dimarson DM 611
Sziasztok'
Elso nekifutasra ennyi.
UFF
- sozs
- V.I.P.

- Értékelés: 753
- Kapcsolat:
Dimarson DM 611
Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!
Dimarson DM 611
Tegnap kipróbáltam boltban, megette a DVD-R-t, ma lehet hogy megveszem.
Optikai kimenetet /drágább kábel/ vagy coax-ot érdemes használni?
Az erösitömnek mindegy lenne.
Dimarson DM 611
mixer.ahelyett hogy kérdezősködsz, olvasd végig ezt a fórumot és máris megtalálod a választ.
én irtam hogy kipróbáltam +rw-s lemezzel, mások irták hogy működik -rw-s lemezzel.
szóval tényleg működik sima cd-vel mpg fájlokat is lejátsza?
ezt kipróbálom este.
addig minden jót!
igen mukodik sima cd-vel is
nekem egy halom olyan cd-m van amin mpeg fajlok vannak es jol lejatsza oket
"He who makes a beast of of himself
gets rid of the pain of being a man."
-- Dr. Johnson
-
Vendég
Dimarson DM 611
mixer.
ahelyett hogy kérdezősködsz, olvasd végig ezt a fórumot és máris megtalálod a választ.
én irtam hogy kipróbáltam +rw-s lemezzel, mások irták hogy működik -rw-s lemezzel.
szóval tényleg működik sima cd-vel mpg fájlokat is lejátsza?
ezt kipróbálom este.
addig minden jót!
Dimarson DM 611
Es pontosan mit takar a tv felbontasnak megfelelo kep?
-- Dr. Johnson
-
Vendég
Dimarson DM 611
Out Of Space hiba megoldása (?)
Kínomban felhívtam a magyarországi képviseletet, ahol nagyon kedvesen és készségesen a következő információt kaptam:
A JPG logo kiválasztásánál 1 MPixel alatti képpel működik a dolog és javasolt a minél nagyobb tömörítettség választása a kép készítésekor. És az sem baj, ha a TV felbontásnak megfelelő képet akarunk kitenni logonak.
Ma este ki fogom otthon próbálni, remélem tényleg csak ennyi a baja.
-
Vendég
Dimarson DM 611
Tegnap vettem egy ilyen kütyüt! Nekem nagyon bejött. Eddig egy Yamaha S-510-em volt és egy Videologic Digitheatre DD5.1-es hangfalszettel és egy 72cm-es ITT Digivision TV-vel. A Yamaha a hét végén végleg megadta magát, eddig csak bizonyos lemezeket nem szeretett, de szombat délután már úgy döntött, hogy semmilyen lemezt nem olvas be. Irány a szerelő ismerős, aki közölte, hogy fejcserére lenne szükség Hát ez mondanom sem kell, hogy egy kicsit szíven ütött. Gyors utána járás, és végül a csere mellett döntöttem. És milyen jól tettem! A DM-611 messze megveri az S-510-est mind minőségben, mind szolgáltatásokban (ebben aztán nagyon!)
Elsőként a Gladiator került az újonc hasába. Gyönyörű tűéles kép (Tisztább, mint amilyen a Yamahaé valaha is volt!) A hang meggyöző, bár az optikai kábelnek köszönhetően nem is vártam mást Tehát DVD-vel jól szerepelt a kicsike.
Jött az audio. Szépen szólt ez is, bár nem vagyok vájtfülű szakértő, és ugye az egész cucc alig több, mint 100.000 Ft
A következő állomás az MP3 CD volt. A már lentebb többek által említett "csak abban a könyvtárban mozoghatok, ahonnan éppen lejátszok"-on kívül semmi gondom nem volt vele. (A CD egy 6 éves lemez volt, és félelmetesen jól szólt az "Induljon a banzáj" koncert változata.
JPG képeknél nagyon értékeltem, hogy nem kell többet a VCD készítéssel tökölni. Ez is plusz pont volt. (De nekem is "Out Of Space" üzenetet ad a Bookmark megnyomásakor! Van már erre megoldás?)
Próbaképpen betettem egy régi MPG fájlos CD-t is, és ezeket is nagyon szépen lejátszotta.
Este betettem egy CD-t elalváshoz, és nagyon kellemesen érintett, amikor a CD lejátszását követően egy 5-10 percnyi várakozás után a lejátszó magától kikapcsolt.
Összességében egy nagyon jó cserét csináltam, mert a lejátszó azon részei amiket használtam tökéletesen, és egy-két-három fokkal jobban működtek, mint az S-510-esben.
Killjoy
-
Vendég
Dimarson DM 611
Sziasztok!
Egy kis helpre van szükségem. Van egy Technics erőlködőm, még nem tudja a DTS-t, de van DVD 6 CH Inputja. Szeretnék venni hozzá DVD-t lejátszót. Ha van a lejátszóban DTS dekóder, akkor mire megyek ezzel? A másik. Hogy viselkedik a Dimarson 611-es a DVD RW lemezekkel (+- is)? Ez a fő gondom. Ugyanis az Elta 8894 mindkettőt olvassa papíron. De nincs benne DTS dekóder, és ugrott a magyar gari is. Viszont codefree.
Köszi a segítséget!
Mixer
Dimarson DM 611
Na, térjünk csak vissza a legelső üzenethez:Tegnap vettem egy ilyen lejatszot. A boltban a lejatszoval egyutt vettem egy euro scart kabelt is de ha azzal kotom ossze a lejatszot es a tv-t akkor csak hang van de kep nincs.
Nos, nálam a következő a helyzet:
Dimarson DM-611, SCART-SCART csatlakozóval összekötve egy Philips TV-vel. Az AV csatornán van kép, jó a hang is, a többi csatornán közben - természetesen lehet tévét nézni. Ha a távirányítón kikapcsolom a DVD-lejátszót (Standby módba kerül). Akkor természetesen elmegy a kép (teljes feketeség), de nem csak az AV csatornán, hanem a TV összes többi csatornáján is. Csak a műsorok hangja hallatszik. Ám ha kikapcsolom a DVD-t a készülék bal oldalán található power gombbal, akkor a Philips tv előre beállított tv-csatornái ismét láthatóak lesznek.
Másnál is előjött a probléma, vagy csak az én Philips tévémmel nem működik a Dimarson?
Nekem legeloszor az volt a gond ,hogy fordtiva volt bedugva a SCART kabel:)
Azert nem volt kep de idovel rajottem mi a gond:)
-- Dr. Johnson
Dimarson DM 611
Na, térjünk csak vissza a legelső üzenethez:
Tegnap vettem egy ilyen lejatszot. A boltban a lejatszoval egyutt vettem egy euro scart kabelt is de ha azzal kotom ossze a lejatszot es a tv-t akkor csak hang van de kep nincs.
Nos, nálam a következő a helyzet:
Dimarson DM-611, SCART-SCART csatlakozóval összekötve egy Philips TV-vel. Az AV csatornán van kép, jó a hang is, a többi csatornán közben - természetesen lehet tévét nézni. Ha a távirányítón kikapcsolom a DVD-lejátszót (Standby módba kerül). Akkor természetesen elmegy a kép (teljes feketeség), de nem csak az AV csatornán, hanem a TV összes többi csatornáján is. Csak a műsorok hangja hallatszik. Ám ha kikapcsolom a DVD-t a készülék bal oldalán található power gombbal, akkor a Philips tv előre beállított tv-csatornái ismét láthatóak lesznek.
Másnál is előjött a probléma, vagy csak az én Philips tévémmel nem működik a Dimarson?
TV: Sony KDL-37p3020 / DVD: Dimarson DM611 / Notebook: Toshiba A100 / Genius SW-5.1 Home Theater /
Dimarson DM 611
A minap nekem is kezembe került a Dimarson 611-es. A lejátszó valóban megjeleníti a JPG képeket, lejátsza az MP3 fájlokat (29 karakteres fájlnévvel, könyvtárstruktúrával). Meglepetten tapasztaltam, hogy a CD-ROM-on található MPG (a szoftvere VCD logóval jelzi) fájlokat is minden gond nélkül le tudja játszani. Legyen az DVD felbontású video, vagy VCD minőségű fájl. De lényegében az összes nem szabványos felbontást is kifogástalanul kezelni tudja, lényeg, hogy MPEG1 vagy MPEG2 kódolású legyen a videó! Általában a teljes képernyőre feszíti ki a képet, de találkoztam egy olyan kisfelbontású fájllal, melyet a képernyő bal felső negyedében lehetett megtekinteni.
Sajnos az AVI-t (és így a DivX-et is) nem ismeri, hiába próbáltam átverni .MPG kiterjesztéssel a szoftverét. Ha egy alkönyvtárban keverve vannak képek, MP3 vagy MPG fájlok, akkor egymás után megjeleníti illetve lejátsza őket.
Úgy vettem észre, hogy a DVD DTS hangsávját ki tudja küldeni az analóg kiemenetekre, a 350-esen csak a digitális kimenetekre lehetett kiküldeni a jelet. Egyébként a 350-eshez képest van még egy S-Video kimenete is a lejátszónak.
Szóval többszörösen kellemesen csalódtam a 611-esben. Most dobhatom el a Dimarson DM 350-et.... :-(
Dimarson DM 611
Bogyee akkor nem tudom mit kéne tenned. ha nem olyan fontos és nincs más baja akkor hagyd sztem.de teszteld le minél előbb hátha előjön vmi hiba és akkor vidd inkább vissza
Nincs semmi mas baja a lejatszonak
Teszteltem en mar mindenfele keppel de majd meg probalkozok.
Naponta 2-3filmet nezunk rajta es ilyen teren nem volt semmi gond csak a kepet nem tudtam kicserelni eddig
-- Dr. Johnson
-
Vendég
Dimarson DM 611
Bogyee akkor nem tudom mit kéne tenned. ha nem olyan fontos és nincs más baja akkor hagyd sztem.
de teszteld le minél előbb hátha előjön vmi hiba és akkor vidd inkább vissza
-
Vendég
Dimarson DM 611
Nah.
tegnap elfelejtettem közölni a jóhírt.
Kipróbáltam a lejátszót egy TDK DVD+RW -s lemezzel!!!
A válasz: lejácca gecik
Szóval tökmindegy milyen iróval van égetve a cucc beolvassa faszán nem is gondolkodik.
Nagyon örültem.
Bogyee: neked azt tudom javasolni hogy nézd meg mekkora a kép mérete, próbálkozz kisebbel és nézd meg hogy biztosan jpeg e vagy valami más formátum. Irj ki egy rw-re több egymástól különböző méretű képeket és ugy teszteld le.
Erre nekem csak hétvégén lesz időm.
Mit értettetek azon hogy hibázik a lejátszó? (kockásodik a kép? Nekem volt olyan pl hogy egy egy fehér pontocska látható a filmben mintha moziban ülnék, de ez lehet hogy a lemez nemtisztaságából adódik.)
Amúgy egyszer fagyott nekem tekerés közben, az is igaz hogy melegszik.
Erre nem tudom lehet firmware frissitést feltenni?
CD-RW-re irtam ki a kepeket.
Probalkoztam mindenfele keppel, 1mb-os keptol kezdve 10kbyte-os kepig
Mindegyikre azt irta ki ,hogy Out of Space.