Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Műszerészek segítsetek!
Műszerészek segítsetek!
nagyon nehezen is, de el lehetne képzelni ilyen helyzetet: tuner nélküli külső egységgel venni föl TV műsort, miközben egy másik periféria jelét nézzükvagy akár egy analóg módon szétkódolt kábelcsatorna: a TV kiküldi a még zavaros videójelet a saját tunerjáról, de a képernyőre már a külső dekódert megjárva kerül
- extrem eseteket talalni konnyu, de alapesetben nem igy kellene mukodni.. gondolom en!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Műszerészek segítsetek!
nagyon nehezen is, de el lehetne képzelni ilyen helyzetet: tuner nélküli külső egységgel venni föl TV műsort, miközben egy másik periféria jelét nézzük
vagy akár egy analóg módon szétkódolt kábelcsatorna: a TV kiküldi a még zavaros videójelet a saját tunerjáról, de a képernyőre már a külső dekódert megjárva kerül
Műszerészek segítsetek!
- ezek a dolgok szerintem mind TV kapcsolo elektronika hibak (
mondjuk sok értelme tényleg nincs, de a TV végülis csak kiteszi a jelet
...
- No ezaz, kerdezd meg magadtol minek a jelet teszi ki???!!!! es jogosan-e??
T A M I . H U
-
Vendég
Műszerészek segítsetek!
Nekem is halványan látszott a TV kép a DVD képén (Thomson DTH 220E). Ahogy Mester irta, megfordítottam a SCART kábet. Bevált, a zavarás eltűnt. Igazából nem foglalkoztam vele, mert nem volt erős a jel, a topic kavarta fel a kiváncsisáomat.
Ugyhogy mielőtt bárki nekiáll kábelt vagdosni, próbálja meg ezt, ha nála is beválik, sokkal egyszerűbb ^_^
Műszerészek segítsetek!
mondjuk sok értelme tényleg nincs, de a TV végülis csak kiteszi a jelet
(esetleg tuner nélküli videó számára?)
a gond inkább az, h a DVD-n belül keveredik össze annak jelével
Műszerészek segítsetek!
T A M I . H U
Műszerészek segítsetek!
Köszönöm mindenkinek!
Megcsinálom és visszajelzek, hogy mi lett.
Műszerészek segítsetek!
ez tipikusan a noname lejáccók nyavajája
Egy haveromnál a Pana lejátszó csinálja a Pana tv-vel. Ennyit arról, hogy csak a noname-ek átka lenne
tipikusan != csak
Műszerészek segítsetek!
Egy haveromnál a Pana lejátszó csinálja a Pana tv-vel. Ennyit arról, hogy csak a noname-ek átka lenne.
Van egy "szoftveres" megoldás is: beállítasz egy üres csatornát, ahol a hangyák háborúja megy. Mielőtt a dvd-t bekapcsolod arra a csatornára kapcsolsz, majd vagy a dvd magától (ha tudja a tévéd) vagy kézzel átkapcsolsz arra a videobemenetre, ahova a dvd-t kötötted.
Tudom kicsit macerás és nem túl elegáns megoldás, de addig is tudod használni, amíg az "egyirányú" scartod elkészül.
gordon314.fw.hu
Műszerészek segítsetek!
Jhajj most milyet nevettem!!!!
Ugyanez volt az én problémám nemrég. A DVD-t és a TV-t összekötő Scart kábelt megfordítottam, amelyik vége eddig a tv-be volt, az ment a dvd-be, ami eddig a dvd-be volt, az ment a tv-be. Helyrejött. Csak nem értem miért.
Műszerészek segítsetek!
Ha a TV antennáját kihúzom a jelenség megszűnik, tehát a TV RF bemenetének jele "üt át" az AV bemenet jelére
nem - hiszen a video és az antennajel frekvenciasávja közt vagy két nagyságrendi eltérés van
sokkal egyszerűbb a magyarázat: a TV az éppen beállított (függetlenül attól, h maga a TV videóbemenetre van kapcsolva) csatorna videójelét kiadja a SCART-ra
ez (mivel nyilván full bekötésú SCART kábelt használsz) eljut a DVD-ig, és ott keverődik össze annak saját jelével
mindenesetre ez alapján a megoldás is egyszerű: a SCART kábelben kösd ki (akár egyszerűen csak vágd el) az egyik oldalon a "video out" erét, és ez az oldal menjen a TV-be
Logikusnak tűnik amit írsz. Hol találok Scart lábkiosztást?
A noname lejátszó, az egy Thomson DTH 700.
- Itt a SCART leiras
T A M I . H U
Műszerészek segítsetek!
19-es láb, de kben gugli
(ez nem azt jelenti, h rossz lenne a lejáccó - kiigazítod a kábelt, oszt' jóvan)
Műszerészek segítsetek!
Ha a TV antennáját kihúzom a jelenség megszűnik, tehát a TV RF bemenetének jele "üt át" az AV bemenet jelére
nem - hiszen a video és az antennajel frekvenciasávja közt vagy két nagyságrendi eltérés van
sokkal egyszerűbb a magyarázat: a TV az éppen beállított (függetlenül attól, h maga a TV videóbemenetre van kapcsolva) csatorna videójelét kiadja a SCART-ra
ez (mivel nyilván full bekötésú SCART kábelt használsz) eljut a DVD-ig, és ott keverődik össze annak saját jelével
mindenesetre ez alapján a megoldás is egyszerű: a SCART kábelben kösd ki (akár egyszerűen csak vágd el) az egyik oldalon a "video out" erét, és ez az oldal menjen a TV-be
Logikusnak tűnik amit írsz. Hol találok Scart lábkiosztást?
A noname lejátszó, az egy Thomson DTH 700.
Műszerészek segítsetek!
Műszerészek segítsetek!
Sziasztok! A következő problémában kérnék segítséget: DVD lejátszás közben nagyon halványan olyan szellemkép szerűen az aktuális tv csatorna képe úszkál a képen.
A TV-be a DVD scart-al csatlakozik az AV1-be. A video scart-al a DVD-be (de ezt most kihúztam), és az antenna egy fémházas osztón keresztül megy a TV-be és a videóba. A video RF out-jából egy koax megy egy másik tv-be.
Ha a TV antennáját kihúzom a jelenség megszűnik, tehát a TV RF bemenetének jele "üt át" az AV bemenet jelére. A TV már ki lett cserélve :-)
Kérem segítsetek!
milyen típusú a Tv és milyen scartot használsz? ha a videót kapcsolod erre az AV bemenetre, akkor is van áthallás, vagy csak a DVD-vel csinálja?
lehet esetleg a Tv-n állítani, hogy erre az AV csatira milyen jelet tegyen ki?
Szóval kicsit részletezd a dolgot.
Műszerészek segítsetek!
Sziasztok! A következő problémában kérnék segítséget: DVD lejátszás közben nagyon halványan olyan szellemkép szerűen az aktuális tv csatorna képe úszkál a képen.
A TV-be a DVD scart-al csatlakozik az AV1-be. A video scart-al a DVD-be (de ezt most kihúztam), és az antenna egy fémházas osztón keresztül megy a TV-be és a videóba. A video RF out-jából egy koax megy egy másik tv-be.
Ha a TV antennáját kihúzom a jelenség megszűnik, tehát a TV RF bemenetének jele "üt át" az AV bemenet jelére. A TV már ki lett cserélve :-)
Kérem segítsetek!