Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Műszerészek segítsetek!

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Műszerészek segítsetek!

Hozzászólás Szerző: Tami »

nagyon nehezen is, de el lehetne képzelni ilyen helyzetet: tuner nélküli külső egységgel venni föl TV műsort, miközben egy másik periféria jelét nézzükvagy akár egy analóg módon szétkódolt kábelcsatorna: a TV kiküldi a még zavaros videójelet a saját tunerjáról, de a képernyőre már a külső dekódert megjárva kerül

- extrem eseteket talalni konnyu, de alapesetben nem igy kellene mukodni.. gondolom en!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Műszerészek segítsetek!

Hozzászólás Szerző: Degeczi »

nagyon nehezen is, de el lehetne képzelni ilyen helyzetet: tuner nélküli külső egységgel venni föl TV műsort, miközben egy másik periféria jelét nézzük
vagy akár egy analóg módon szétkódolt kábelcsatorna: a TV kiküldi a még zavaros videójelet a saját tunerjáról, de a képernyőre már a külső dekódert megjárva kerül

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Műszerészek segítsetek!

- ezek a dolgok szerintem mind TV kapcsolo elektronika hibak (
mondjuk sok értelme tényleg nincs, de a TV végülis csak kiteszi a jelet
...

- No ezaz, kerdezd meg magadtol minek a jelet teszi ki???!!!! es jogosan-e??
T A M I . H U

Vendég

Műszerészek segítsetek!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem is halványan látszott a TV kép a DVD képén (Thomson DTH 220E). Ahogy Mester irta, megfordítottam a SCART kábet. Bevált, a zavarás eltűnt. Igazából nem foglalkoztam vele, mert nem volt erős a jel, a topic kavarta fel a kiváncsisáomat.
Ugyhogy mielőtt bárki nekiáll kábelt vagdosni, próbálja meg ezt, ha nála is beválik, sokkal egyszerűbb ^_^

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Műszerészek segítsetek!

mondjuk sok értelme tényleg nincs, de a TV végülis csak kiteszi a jelet
(esetleg tuner nélküli videó számára?)
a gond inkább az, h a DVD-n belül keveredik össze annak jelével

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Műszerészek segítsetek!

T A M I . H U

handras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Műszerészek segítsetek!

Hozzászólás Szerző: handras »

Köszönöm mindenkinek!

Megcsinálom és visszajelzek, hogy mi lett.

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Műszerészek segítsetek!

ez tipikusan a noname lejáccók nyavajája

Egy haveromnál a Pana lejátszó csinálja a Pana tv-vel. Ennyit arról, hogy csak a noname-ek átka lenne

tipikusan != csak

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Műszerészek segítsetek!

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Egy haveromnál a Pana lejátszó csinálja a Pana tv-vel. Ennyit arról, hogy csak a noname-ek átka lenne.

Van egy "szoftveres" megoldás is: beállítasz egy üres csatornát, ahol a hangyák háborúja megy. Mielőtt a dvd-t bekapcsolod arra a csatornára kapcsolsz, majd vagy a dvd magától (ha tudja a tévéd) vagy kézzel átkapcsolsz arra a videobemenetre, ahova a dvd-t kötötted.

Tudom kicsit macerás és nem túl elegáns megoldás, de addig is tudod használni, amíg az "egyirányú" scartod elkészül.
gordon314.fw.hu

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Műszerészek segítsetek!

Hozzászólás Szerző: Mester »

Jhajj most milyet nevettem!!!!
Ugyanez volt az én problémám nemrég. A DVD-t és a TV-t összekötő Scart kábelt megfordítottam, amelyik vége eddig a tv-be volt, az ment a dvd-be, ami eddig a dvd-be volt, az ment a tv-be. Helyrejött. Csak nem értem miért.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Műszerészek segítsetek!

Ha a TV antennáját kihúzom a jelenség megszűnik, tehát a TV RF bemenetének jele "üt át" az AV bemenet jelére
nem - hiszen a video és az antennajel frekvenciasávja közt vagy két nagyságrendi eltérés van

sokkal egyszerűbb a magyarázat: a TV az éppen beállított (függetlenül attól, h maga a TV videóbemenetre van kapcsolva) csatorna videójelét kiadja a SCART-ra
ez (mivel nyilván full bekötésú SCART kábelt használsz) eljut a DVD-ig, és ott keverődik össze annak saját jelével

mindenesetre ez alapján a megoldás is egyszerű: a SCART kábelben kösd ki (akár egyszerűen csak vágd el) az egyik oldalon a "video out" erét, és ez az oldal menjen a TV-be

Logikusnak tűnik amit írsz. Hol találok Scart lábkiosztást?

A noname lejátszó, az egy Thomson DTH 700.

- Itt a SCART leiras
T A M I . H U

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Műszerészek segítsetek!

19-es láb, de kben gugli
(ez nem azt jelenti, h rossz lenne a lejáccó - kiigazítod a kábelt, oszt' jóvan)

handras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Műszerészek segítsetek!

Ha a TV antennáját kihúzom a jelenség megszűnik, tehát a TV RF bemenetének jele "üt át" az AV bemenet jelére
nem - hiszen a video és az antennajel frekvenciasávja közt vagy két nagyságrendi eltérés van

sokkal egyszerűbb a magyarázat: a TV az éppen beállított (függetlenül attól, h maga a TV videóbemenetre van kapcsolva) csatorna videójelét kiadja a SCART-ra
ez (mivel nyilván full bekötésú SCART kábelt használsz) eljut a DVD-ig, és ott keverődik össze annak saját jelével

mindenesetre ez alapján a megoldás is egyszerű: a SCART kábelben kösd ki (akár egyszerűen csak vágd el) az egyik oldalon a "video out" erét, és ez az oldal menjen a TV-be

Logikusnak tűnik amit írsz. Hol találok Scart lábkiosztást?

A noname lejátszó, az egy Thomson DTH 700.

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Műszerészek segítsetek!

Soldier
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Műszerészek segítsetek!

Hozzászólás Szerző: Soldier »

Sziasztok! A következő problémában kérnék segítséget: DVD lejátszás közben nagyon halványan olyan szellemkép szerűen az aktuális tv csatorna képe úszkál a képen. 
A TV-be a DVD scart-al csatlakozik az AV1-be. A video scart-al a DVD-be (de ezt most kihúztam), és az antenna egy fémházas osztón keresztül megy a TV-be és a videóba. A video RF out-jából egy koax megy egy másik tv-be.

Ha a TV antennáját kihúzom a jelenség megszűnik, tehát a TV RF bemenetének jele "üt át" az AV bemenet jelére. A TV már ki lett cserélve :-)

Kérem segítsetek!

milyen típusú a Tv és milyen scartot használsz? ha a videót kapcsolod erre az AV bemenetre, akkor is van áthallás, vagy csak a DVD-vel csinálja?
lehet esetleg a Tv-n állítani, hogy erre az AV csatira milyen jelet tegyen ki?

Szóval kicsit részletezd a dolgot.

handras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Műszerészek segítsetek!

Sziasztok! A következő problémában kérnék segítséget: DVD lejátszás közben nagyon halványan olyan szellemkép szerűen az aktuális tv csatorna képe úszkál a képen.

A TV-be a DVD scart-al csatlakozik az AV1-be. A video scart-al a DVD-be (de ezt most kihúztam), és az antenna egy fémházas osztón keresztül megy a TV-be és a videóba. A video RF out-jából egy koax megy egy másik tv-be.

Ha a TV antennáját kihúzom a jelenség megszűnik, tehát a TV RF bemenetének jele "üt át" az AV bemenet jelére. A TV már ki lett cserélve :-)

Kérem segítsetek!

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”