Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Thomson házimozi szett 60e
Köszi a tippeket, ennek ellenére azért a jövőben is tartózkodni fogok a Thomson márkától... Ha egyszer elvész a bizalom... Azt nem mondhatnám hogy agyon volt használva a cucc, az évek alatt jó ha 10 filmet meg tudtam rajta nézni. A többi ajánlott márkát majd átnyálazom. TV-ben Grundigom van, 100 Hz, 72 centi, szintén nem egy egetverő márka, már ezt is Tajvanon vagy hol a fenében gyártják, mégsincs vele semmi bajom. Szép a képe, szervizt még messziről sem látott. A Grundig videóm viszont óriási csalódás... Azért vettem, mert életem első és egyben legjobb videója - valamikor 100 éve - Grundig volt, pöccre indult, minden fém volt benne, stb... Utána jött egy Sony, sok-sok műanyag alkatrésszel, ami már idegesítően sokat gondolkodott egy-egy felvétel elindításánál, ezt megunván vettem az újabb Grundigot. Na ehhez kell csak igazán türelem... Elromlani viszont nem tudott, ez tény.
Ez a Thomson már nem az a Thomson. Mint ahogy a törökök által megvett Grundig márkanévvel kijövő cuccoknak sem sok köze van az egykori német készülékekhez. A Sonykat is már a Samsung rakja össze, a kínai Philipseknek is már csak a márkaneve azonos az európai (angol, francia, magyar, stb) Philips-ekével. Ne ragaszkodj a 10 évvel ezelőtti márkanevekhez, mert sok csalódás fog érni. Ha ma valaki videomagnót akar venni, egyedül a Panát tudom ajánlani, a több szívás.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Onkyo DV SP-404E-hez mit szóltok? Két helyen láttam 36 000-ért, általában 50-60 körül van az ára. Van HDMI kimenete is. Húúúú ez mekkora off... Thomson topicban...
Onkyo játékost manapság kevesen vesznek, kb. úgy néz ki, mintha a Pio játékososok lebutított változata lenne. Keress egy hasonló áró HDMI-s Pio-t és sokkal többet kapsz a pénzedért. Mondjuk pont 36-ért most nincs Pio, de van 28-ért HDMI-s és van 39,9-ért az Onkyonál sokkal jobb.
Onkyo DV SP-404E-hez mit szóltok? Két helyen láttam 36 000-ért, általában 50-60 körül van az ára. Van HDMI kimenete is. Húúúú ez mekkora off... Thomson topicban...
A franciákat egyébként sem csípom... a VB-ken is mindig ellenük szurkolok... ))))))
Köszi a tippeket, ennek ellenére azért a jövőben is tartózkodni fogok a Thomson márkától... Ha egyszer elvész a bizalom... Azt nem mondhatnám hogy agyon volt használva a cucc, az évek alatt jó ha 10 filmet meg tudtam rajta nézni. A többi ajánlott márkát majd átnyálazom. TV-ben Grundigom van, 100 Hz, 72 centi, szintén nem egy egetverő márka, már ezt is Tajvanon vagy hol a fenében gyártják, mégsincs vele semmi bajom. Szép a képe, szervizt még messziről sem látott. A Grundig videóm viszont óriási csalódás... Azért vettem, mert életem első és egyben legjobb videója - valamikor 100 éve - Grundig volt, pöccre indult, minden fém volt benne, stb... Utána jött egy Sony, sok-sok műanyag alkatrésszel, ami már idegesítően sokat gondolkodott egy-egy felvétel elindításánál, ezt megunván vettem az újabb Grundigot. Na ehhez kell csak igazán türelem... Elromlani viszont nem tudott, ez tény.
A mai Thomsonok már sokkal jobbak, mint a 2 évvel ezelőttiek. Egy kollégám pár hónapja vett Thomson DivX-es egybemozit és minden írott lemezét hibátlanul olvassa. Igaz, a távját már egyszer tisztítani kellett, de egyébként semmi baja. (A szervizben nem tisztítanak érintkezőket, hanem kapásból IC-t vagy infra LED-et cserélnek. )
A Sony pedig teljesen korrekt az egybemozi kategóriában is, a 100 ropis cuccuk veri a hasonló áru Panákat és más márkás egybemozikat. Abban az MM-ben kicsit félrebeszéltek (sokszor az eladók is az olcsó noname sz@rokat ajnározzák, hogy mindent olvasnak, csak éppen 1 év után se szerviz, se alkatrész. )
Javaslatom: a boltban vásárlás helyett a polcról való lerúgás, megtaposás és gyors eliramodás a biztonságiak elől... Lépjünk már fel a szemét termékeit ide behozó tajvanon gyártott műanyag söpredék áruk ellen! Ki velük a szemétbe! Ki a határon túlra! Oda ahol gyártották őket!
Szerintem Hami előbb menj el Sz.Fehérvár környékére és nézd meg, hogy mit gyártanak ott a nagy multik...
Azt is lerugdoshatod a polcról.
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Nekem például Thomson televízióm van már jó pár éve. A maga korában nem volt éppen olcsó (240 eFt). Semmi problémám nem volt még vele, pedig elég sokat használtam / használom. Szolgáltatásaiban pedig még nála sokkal drágább tévéket is maga mögé tud utasítani (főleg a kortársai közül).
Azért két pontot én adnék a Thomsonnak, mert a digit 100Hz-es tv-mnek nagyon jó képe van. Ja hát zsebbe kellett nyúlni
A régi sztereó videóm is jó, de a DVD-m az gagyi a Thomsontól.
A Sonyt nem preferálom én se nagyon, bár a régi Trinitron még mindig jó képet ad.
Ezért aztán nem az előítéletre kell adni, hanem elmenni megnézni, meghallgatni nagyon sokat.
De előtte a pénztárcát jól feltőlteni.
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Ja a Sony dvd lejátszókról annyit, hogy kevés ember utálta (/ja) jobban a Sony márkát nálam, aztán mégis Sony dvd lejátszóm és Sony merevlemezes dvd felvevőm van és eddig a legnagyobb meglepetésemre jók (sőt nagyon jók!)
Pedig volt előtte sok minden más (Philips, Grundig, Panasonic, Pioneer) is!
gordon314.fw.hu
az a baj, hogy valaki vesz egy alsó árkategóriás terméket és az alapján ítél meg egy márkát
Nekem például Thomson televízióm van már jó pár éve. A maga korában nem volt éppen olcsó (240 eFt). Semmi problémám nem volt még vele, pedig elég sokat használtam / használom. Szolgáltatásaiban pedig még nála sokkal drágább tévéket is maga mögé tud utasítani (főleg a kortársai közül).
Nem sokkal később a szüleim vettek tv-t. Ők is Thomsont vettek. Ők nem 16:9-est, nem 100 Hz-est és nem 240-ért, hanem 150-ért. (A képátló egyébként egyaránt 72 cm). És bár a szüleim tévéje fiatalabb, de már látom rajta, hogy a képcső "fáradt" a kép életlenebb a színek elmásztak.... Bár meg kell valljam funkcionális problámája ennek a készüléknek sincs.
A testvéreméknek Thomson videojuk volt. Tönkrement, de mielőtt bárki pálcát törne felettük elmondanám, hogy náluk vészes gyorsasággal tönkre ment a JVC, Grundig, Daewoo, Sony, Pioneer márkák különböző terméke is. Most egy Thomson LCD tévéjük van, kiváncsi vagyok meddig bírja ...
Szóval nem mindig a márka a bűnös, lehet a felhasználó is! Amúgy minden összehasonlítás csak azonos ársávban állja meg a helyét.
Persze, hogy a legolcsóbb NAD AVR jobb, mint egy JVC, de kérdés, hogy az a JVC ami a NAD árában van az feltétlenül roszabb-e?!
gordon314.fw.hu
Thomsont és Sonyt a hülye vesz, ezek gyakran elhasalnak a rétegváltásnál
Szerintem ez erős túlzás. A sony pl. elég jó dvd lejátszókat csinál, de a házimozi erősítői sem olyan rettenetesen rosszak mozira. Thomsonnak is a scenium katagóriás gépei nem rosszak
Csatlakozom Gandalfhoz; nem rosszak a Sony DVD pörgetői, nem véletlenül látsz sokak aláírásában ilyet. Az Ns92v kifejezetten jó gép, de az olcsók se "hasalnak el" olyan könnyen. Ha utálod a Sonyt, vegyél Piot vagy Panát, az is jó.
AVR-ben szintén jók a Sonyk, legföljebb az áruk aránytalanul magas (újonnan).
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Thomsont és Sonyt a hülye vesz, ezek gyakran elhasalnak a rétegváltásnál...
Szerintem ez erős túlzás. A sony pl. elég jó dvd lejátszókat csinál, de a házimozi erősítői sem olyan rettenetesen rosszak mozira. Thomsonnak is a scenium katagóriás gépei nem rosszak.
Ettől függetlenül ha dvd lejátszót kéne vennem, akkor én a denon, pioneer, sony, panasonic mkészülékeket preferálnám.
AV erősítőben, pedig a yamaha, denon, onkyo, nad, h/k, marantz típusokat preferálnám.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Ha valaki használható cuccot akar, az a Thomsont mint márkát bátran kizárhatja. Két éve sz*rakodom egy ilyen csodamasinával, vásárláskor úgy voltam jó nekem a gagyibb név is, nem kell márkás cucc. Első héten még örültem neki, egész addig míg be nem döglött a távirányító jeleit vevő egysége. Szerviz, haza, működik, hurrá. Pár hétig. Hol veszi, hol nem... Elemcsere a távirányítóban, eredmény semmi... Gondolom egy egyszerű kontakthibával boldogultak volna, valami más lehet... Az csak hab a tortán, hogy a vásárolt DVD-k fele lejátszáskor megakad, és onnan kezdve csak a kikapcsológomb segít, még kiadni sem hajlandó. A Media Marktban ahol vettem, annyit mondtak, hamarabb kellett volna gondolkodni, Thomsont és Sonyt a hülye vesz, ezek gyakran elhasalnak a rétegváltásnál... Megvigasztalt... Mellesleg némely egyrétegű írott DVD-n is el tud hasalni, azon pedig ugye nincs rétegváltás... Most nézelődöm Denonéknál meg Onkyoéknál mit vegyek, és alig várom a pillanatot hogy ezt a szemetet kivághassam. Csak a baj van vele, mindenkit lebeszélek róla, a Thomson minőségben valahol a Dimarson meg Yamada, meg mittudoménmiféle szir-sz*rok közt leledzik. Javaslatom: a boltban vásárlás helyett a polcról való lerúgás, megtaposás és gyors eliramodás a biztonságiak elől... Lépjünk már fel a szemét termékeit ide behozó tajvanon gyártott műanyag söpredék áruk ellen! Ki velük a szemétbe! Ki a határon túlra! Oda ahol gyártották őket!
A 660-ast mennyiért adták a CORA-ban?
80.000 HUF.
- 21st century Digital Boy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Fél éves gondolkodás után döntöttem úgy, hogy vásárolok egy alapszintű házimozi rendszert, mert eddig számítógépről(H+ kártya) néztem a filmeket és
Soxor úgy érzem, hogy a center árából inkább egy ilyen egybe dolgot kellett volna vennem. A "hallottak" alapján bőven megfelelne az esetlek 90%-ban! Hát igen, a maradék 10%.....
Ugye csak viccelsz?
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt
Szeretnék érdeklődni aki birtokában van egy Thomson DPL 660 HT rendszernek nyilatkozzon róla egy kicsit bővebben. Konkrétan a hangzása érdekelne, a passzív mélyláda itt is kevés, mint pl. az 550 HT esetén ?
DPL-660HT sub 150W az kevés? A gyári hangszóró kábellel is majd szétesett alattam a kanapé a Matrix nézése közben
Egy hátránya van ezeknek a passziv sub-oknak, hogy gyk. nem lehet rajta semmit sem állítani, mert a vastagabb kábelezés az megoldható.
Szia ! Végül csak megvettem a cuccot, volt belőle bőven a fóti Corában Gyorsan összeraktam, gondoltam kipróbálom a rádiót, hááát nem volt túl meggyőző mit ne mondjak, kezdtem elkeseredni, főleg, hogy viszonyítási alap egy DPL 550HT volt, aminek valahogy sokkal jobb a rádiórésze. Felállítottam a 2 cuccot és gondoltam majd lemosom a 150 W-os mélynyomóval a kistestvér 50 W-ját és mitad Isten közel ugyanannyi mély szólt ! Egyébként ez az egy negatívum amit tudok róla mondani, mert a rádió részt leszámítva, szépen szól a cucc, nagyon dinamikus a hang és végre a surround sugárzók sem unatkoznak mondjuk egy Gladiátor DTS alatt de
a Matrix is megszólal keményen, meg az Episode 2 űrhajói is megmozgatják a parkettát A prologic 2 meg egyenesen fergeteges, szinte megközelíti
a DD5.1-et, betettem egy Episode 2 kazit és megepően hasonló érzetem támadt, mintha DVD-n néztem volna, leszámítva a képminőséget. Összegezve a DPL 660 Ht szerintem jó és dinamikus rendszer, zeneileg felejthető, házimozizásra viszont egy 20-30 m2-es szobába szerintem kiváló sőt néha még sok(k) is Azért ha lesz rá keret én megtoldom még egy aktív ládával biztos ami biztos Üdv !
Szeretnék érdeklődni aki birtokában van egy Thomson DPL 660 HT rendszernek nyilatkozzon róla egy kicsit bővebben. Konkrétan a hangzása érdekelne, a passzív mélyláda itt is kevés, mint pl. az 550 HT esetén ?
DPL-660HT sub 150W az kevés? A gyári hangszóró kábellel is majd szétesett alattam a kanapé a Matrix nézése közben
Egy hátránya van ezeknek a passziv sub-oknak, hogy gyk. nem lehet rajta semmit sem állítani, mert a vastagabb kábelezés az megoldható.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
Fél éves gondolkodás után döntöttem úgy, hogy vásárolok egy alapszintű házimozi rendszert, mert eddig számítógépről(H+ kártya) néztem a filmeket és
Soxor úgy érzem, hogy a center árából inkább egy ilyen egybe dolgot kellett volna vennem. A "hallottak" alapján bőven megfelelne az esetlek 90%-ban! Hát igen, a maradék 10%.....
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Sziasztok ! Szeretnék érdeklődni aki birtokában van egy Thomson DPL 660 HT rendszernek nyilatkozzon róla egy kicsit bővebben. Konkrétan a hangzása érdekelne, a passzív mélyláda itt is kevés, mint pl. az 550 HT esetén ? Nekem jelenleg egy ilyen rendszerem van és meg is vagyok vele elégedve, csak sajna a DTS és Prologic 2 hiányában kénytelen vagyok megválni tőle, egyébként ha valakit érdekel még nem kelt el Karcmentes, kitűnő állapotú ! ( ez itt a reklám helye volt ) Összegezve az érdekelne, hogy mennyire szól jól a cucc és itt most konkrétan a filmekre gondolok, mert szerintem rádiót hallgatni tök felesleges egy ilyen cuccon, a CD más téma, de
az szól is rajta véleményem szerint.Előre is köszi a válszt !
Fél éves gondolkodás után döntöttem úgy, hogy vásárolok egy alapszintű házimozi rendszert, mert eddig számítógépről(H+ kártya) néztem a filmeket és 2.1-es "hangszórórendszeren" hallgattam. A forumban írtak alapján választottam ki a Tescos akcióban lévő rendszert, ami a valóságban a DPL560HT típús, s hozzá egy Thomson lejátszót vettem.Tegnap raktam össze a rendszert az eredeti hangszórókkal és vezetékekkel. Elindítottam a Gladiátort és csak néztem, mint a moziban. A hangok teljesen körülöleltek, a párbeszédek érthetően szóltak, s nekem a minőség is megfelelő. Eddig nem tudtam, hogy mi a különbség a DD és a DTS között, de ezek után minden filmre DTS szeretnék. A hangerőről csak annyit, hogy egy kis szobában helyeztem el a rendszert, s már sajnáltam a szomszédokat.
Tisztában vagyok vele, hogy sokkal jobb rendszerek léteznek, de árához képest számomra óriási minőségbeli különbséget jelent az eddigi "rendszeremhez" képest.
Részemről bárkinek szívesen ajánlom, aki olcsón szeretne házimozit.
Hi mindenkinek!
Eladó egy új, bontatlan, kompett Magnat Cinemotion 500 típusú házimozi rendszer 1 év garanciával! Bővebb információt a linken találod: http://www.hificity.hu/cikk.php?ident=1264
Akit érdekel, hívjon!
Az én mobilom: 0630-3814145:Thomyka
A bátyámé: 0630-3814476
Az ára: 75 ezer HUF!
Fél éves gondolkodás után döntöttem úgy, hogy vásárolok egy alapszintű házimozi rendszert, mert eddig számítógépről(H+ kártya) néztem a filmeket és 2.1-es "hangszórórendszeren" hallgattam. A forumban írtak alapján választottam ki a Tescos akcióban lévő rendszert, ami a valóságban a DPL560HT típús, s hozzá egy Thomson lejátszót vettem.
Tegnap raktam össze a rendszert az eredeti hangszórókkal és vezetékekkel. Elindítottam a Gladiátort és csak néztem, mint a moziban. A hangok teljesen körülöleltek, a párbeszédek érthetően szóltak, s nekem a minőség is megfelelő. Eddig nem tudtam, hogy mi a különbség a DD és a DTS között, de ezek után minden filmre DTS szeretnék. A hangerőről csak annyit, hogy egy kis szobában helyeztem el a rendszert, s már sajnáltam a szomszédokat.
Tisztában vagyok vele, hogy sokkal jobb rendszerek léteznek, de árához képest számomra óriási minőségbeli különbséget jelent az eddigi "rendszeremhez" képest.
Részemről bárkinek szívesen ajánlom, aki olcsón szeretne házimozit.
TV: Thomson 29DF400G, Receiver: Yamaha RX-V459, Front: Wharfedale Diamond 8.4, Center: Wharfedale WH-20, Surround: Wharfedale WH-20, DVD Player: Pioneer DV-696AV
Te a saját hangszórókábeleit használod, vagy lecserélted őket?Többen javasolták hogy rögtön vegyek minőségi kábelt.Érdemes?
Érdemes, sőt mondhatni kötelező, de még nem tettem meg.
Zorro - Thomson DTH-210E, DPL-660HT, VTH-6050G; Panasonic DS-28EG; Pionerr DVR-A106D; Thomson 29DM182G
Holnaptól újra kapható a TESCO-ban 57.990-ért. Típusnak DPL S60/S70 HT van megjelölve, de a kép és a paraméterek alapján ugyanannak tűnik. Voltam a havernál meghallgatni, és azt mondom hogy ennyi pénzért nagyon jó vétel!
Én tegnapelött vettem egy ilyen 58e Ft-os csodát. Aznap reggel még egy aktív (Genius) 5.1-es hangfalszetten gondolkodtam, mivel az igényem csak annyi lett volna, hogy az 5.1 kimenetes DVD-men végre tényleg 5.1-ben élvezhessem a filmeket, ne csak sztereóban. Mikor megláttam a TESCOban ezt a cuccot, akkor már tudtam, hogy este már ott figyel a TVm alatt. Nekem az volt a döntő, hogy ilyen áron 6*50 wattos rádiós erősítő nem nagyon kapható mifelénk, pláne DTS dekóderrel meg optikai bemenettel. A hangfalakat meg csak ráadásnak tekintem, amig nem lesz pénzem másikra. Frontnak eleve már a régi (kb 1.5m magas 3 utas) hangfalaimat kötöttem be és így az én igényeimet szinte teljesen kielégíti a cucc, csak a center szól kissé doboz hangon. Az erősítő annyira zajtalan, hogy max hangerőn pause gombbal megállítva a filmet, éjszaka elfelejtettem, hogy be van kapcsolva a cucc, sistergés egy leheletnyi sincs.
Lényeg a lényeg: ilyen áron szerintem ez nagyon jó vétel, a hangfalakat pedig szép lassan le lehet cserélni, ahogy a pénztárca engedi.
(A vezetékeket meg legjobb be sem kötni szerintem, mert ilyen kis keresztmetszettel nagyobb az ellenállásuk, mint a hangszórónak.)
KeleMan
Azért kiváncsi lennék, hogy mi a legjobb beállitás az 5 hangszórón egymáshoz viszonyítva.Nem a távolság ,hanem a balansz értékek, középen ülve.
Ha a leírás szerint helyezed el, a helység is tökéletes, valamint átlagos füled van, akkor mind 0.
Nekem sajnos a jobb fülem érzéketlenebb (volt gyerekkoromban pár fül gyulladásom), ezért a jobb oldalon +1-re kellett állítanom. A beállításhoz használd a beépített beállító hangokat vagy egy jó beállító/demo lemezt. Szvsz a beállítás mindig egyéni.
Próbáltam pár beállitást és sikerült elég jól belőnöm,de ha filmet nézek és tökéletes a párbeszéd a centerből, akkor viszont zenei cd-t hallgatva nagyon betolakszik/center/ és visszább kell vennem.De biztos rájövök a tutira
Különben nagyon tetszik,hogy négy távirányitó helyett csak egyet kell használnom
Te a saját hangszórókábeleit használod, vagy lecserélted őket?Többen javasolták hogy rögtön vegyek minőségi kábelt.Érdemes?