Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Blu-Ray recorderek
Blu-Ray recorderek
Olvastátok már ezt a cikket ?
Blu-Ray recorderek
A kepminoseg egyebkent szenzacios, ha valaki hoz egy ilyen tv-t vagy boxot akkor mar most is ki tudja probalni: tobb mint egy eve adjak kiserleti adaskent digitalis formaban az m1-m2-duna tv-t Bp-en...
Te már láttad? És milyen formátumban? 16:9 vagy 4:3 ? Milyen sorfelbontással?
Blu-Ray recorderek
Tagnap hallottam valamelyik rádioban, h az ORTT-s csaj azt mondta: az antenna hungária 2005/2006 fordulójától fog magyar adásokat digitálisan sugározni! (földi sugárzás...) Elmondása szerint egy analog adás helyén 15 digitális mehet...
Tavaly osszel volt az AH masodik konferenciaja a temaval kapcsolatban, volt szerencsem ott lenni: nagyon jol haladunk ezzel a dologgal es ennek a megoldasnak csak elonyei vannak. IMHO mire az orszagos sugarzas beindul mar elfogadhato arszinten lesznek a set-top-boxok is.
A kepminoseg egyebkent szenzacios, ha valaki hoz egy ilyen tv-t vagy boxot akkor mar most is ki tudja probalni: tobb mint egy eve adjak kiserleti adaskent digitalis formaban az m1-m2-duna tv-t Bp-en...
Krinyo
| Orion T3215 STX | Samsung DVD-6E (DVD+VHS kombó) | Panasonic DMR-E50 DVD-Recorder | honlap |
Blu-Ray recorderek
A kábelszolgáltató nálunk szerencsére a másik nem mpeg kódolású műholdról szolgáltat ha jól tudom. A képminőség nem is romlott.
Minden muholdrol MPEG-2-ben nyomjak az anyagot. Meg a HDTV tartalmat is. Csak ugye nem mindegy hogy 30 Mbit/s a tomorites rata vagy 2, mert minel tobb csatornat akarnak benyomni egy transzponderre koltsegkimeles celjabol...
A technika oldala teljesen rendben van, csak mi ezt ugye "sporolosan" hasznaljuk.
Krinyo
| Orion T3215 STX | Samsung DVD-6E (DVD+VHS kombó) | Panasonic DMR-E50 DVD-Recorder | honlap |
Blu-Ray recorderek
Csak arra akartam kilyukadni, hogy a technika fejlődése nálunk mindig minőségi visszafejlődést jelent. Az HBO-nak akkor volt a legjobb minősége mikor a kábelközpontokban S-VHS magnóról nyomták. Ma ennél sokkal modernebb technikával oldják meg csak a minősége lett még rosszabb.
Hát nem tudom, hogy volt-e kazettás terjesztés a hősidőkben, de biztosan ha írod.
Minden esetre ez az Astrás mpeg2-es kódolásra állás technikailag erős visszalépés volt, ami a képben meg is mutatkozik. Ezt arra találták ki, hogy sok embert (sajnos engem is) behülyítsenek a UPCDirect-re.
A kábelszolgáltató nálunk szerencsére a másik nem mpeg kódolású műholdról szolgáltat ha jól tudom. A képminőség nem is romlott. Sajnos nem csak tőled hallottam hogy egyes kábelszolgáltatók átálltak a gyengébb minőségű forrásra. Gondolom olcsóbb a dekóder meg talán az előfizetés is.
Minden esetre annak idején én pont a "digitális" minőségű HBO miatt ugrottam be a UPCDirect-be. Alig tudtam 1 év múlva szabadulni belőle nagyobb veszteségek nélkül. A HBO tartalmi színvonala is esett a technikai mellett, ahogy a műsort mostanában átfutom egy csomó régi filmet adnak.
A HBO-t én egyébként akkor mondtam le, amikor volt a nézői szavazás, hogy az elmult 10 év legnagyobb sikerei közül melyiket játszák le újra. Én vettem a fáradtságot és szavaztam a neten. Az eredményen meghökkentem, amikor lezárult az akció. Nem fogtam fel, hogy itthon miért lennének ilyen rossz ízlésúek az emberek?! Aztán megtaláltam az apróbetús részt, hogy a szavazatokon túl a filmek vetítési költsége is befolyásolta az eredményt, persze ez a szavazáskor még nem volt ismertetve. Magyarul megint palira vették az Országot!
gordon314.fw.hu
Blu-Ray recorderek
Egy biztos. Az HBO-t azóta nézem mióta bevezették Magyarországon. A minősége egyre rosszabb. Most már digitális műhold meg kutyafa**a de már a nézhetőség alá csökkent a minősége.
Sajnos nem csak az HBO. A Spektrum, Discovery és az összes digi amit a UPC nyom tovább kábelen egy vicc. Akkor majdnem hanyatt vágtam magam amikor az ID4-ben kiszabadul a laborban az idegen és össze-vissza villódznak a fények a Pullman elnök bácsit még az anyja se ismerte volna föl olyan szétesett volt a kép. De természetfilmnél is (pl. hullámzó víz) tiszta pixel. Gondolom spórolnak a sávszéllel. Így egy helyére hármat be tudnak nyomni. Szóval amíg ez a helyzet még a sima DVD felvevő is fölösleges max. házi videókra.
-
Vendég
Blu-Ray recorderek
Csak arra akartam kilyukadni, hogy a technika fejlődése nálunk mindig minőségi visszafejlődést jelent. Az HBO-nak akkor volt a legjobb minősége mikor a kábelközpontokban S-VHS magnóról nyomták. Ma ennél sokkal modernebb technikával oldják meg csak a minősége lett még rosszabb.
Ma mondjuk az RTL-Klubnak egyszerűen hihetetlenül jó képe van. Ha megnézel egy szignált vagy a Híradót akkor leesik az állad (az egy más kérdés, hogy a filmeket gyatra minőségben sugározzák, de ez valószínűleg a kapott anyag minősége miatt olyan). Szóval van egy olyan érzésem, hogy ha ezeket digitális formában nyomják majd akkor ez nem jelent jobb minőséget. Lehet, hogy tízszer több adás lesz, de én jelenleg a kevesebb, de jobb elvet vallom.
Blu-Ray recorderek
Szerintem nem feltétlenül megy a minőség rovására.
Egy biztos. Az HBO-t azóta nézem mióta bevezették Magyarországon. A minősége egyre rosszabb. Most már digitális műhold meg kutyafa**a de már a nézhetőség alá csökkent a minősége.
A HBO-t két kölönböző digitális műholdról nyomatták régen (talán ma is). Az egyik a sime mpeg2-es UPCDirect nevű VCD alatti minőségű adás az Astráról, míg a másik valami speciális kódolású, sokkal jobb minőségű adás a kábelszolgáltatók részére.
Itt földi digitális sugárzásról van szó. Az itteni frekvenciákon csak helyi érdekű adások mennek, míg egy műhold Európa jórészét lefedi és sok ország sokkal több adását sugározza.
A földi adás technikai lehetőségei adottak a nagyon jó minőségű műsorszolgáltatáshoz. Mondjuk én azzal is elégedett lennék, ha mondjuk a digitális muholdas Pro7 színvonalát elérnék földi digitális sugárzásban.
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Blu-Ray recorderek
Blu-Ray recorderek
Ez egyrészt jó hír, másrészt, ha tényleg 15 fog menni, az minöség szempontjából katasztrófa lenne ... VCD???
Akkor aztán tényleg meg fog mutatkozni az analóg és a digitális adások közti különbség...
Inkább úgy érthette a nő, hogy egy adott frekvencia tartományon bellül, ahol most megy 1 hagyományos analóg adás, ott 15 digitálisat lehet majd sugározni. Valószínű a digitális sugárzás "pontosabb", azaz kisebb frekvencia sáv is elég a vételéhez. Ettől még a bitráta lehet magas.
Persze abban igazad van, hogy a maximális bitráta technikailag a háromszorosa lehetne egy adott frekvenciatartományban, ha csak 5 adás lenne a 15 helyett.
gordon314.fw.hu
Blu-Ray recorderek
Tagnap hallottam valamelyik rádioban, h az ORTT-s csaj azt mondta: az antenna hungária 2005/2006 fordulójától fog magyar adásokat digitálisan sugározni! (földi sugárzás...) Elmondása szerint egy analog adás helyén 15 digitális mehet...
Ez egyrészt jó hír, másrészt, ha tényleg 15 fog menni, az minöség szempontjából katasztrófa lenne ... VCD???
Akkor aztán tényleg meg fog mutatkozni az analóg és a digitális adások közti különbség...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Blu-Ray recorderek
Ha esetleg még valaki nem olvasta volna:
Új kéklézeres DVD-t mutatott be a Toshiba és a NEC
-
Vendég
Blu-Ray recorderek
Egy másik fórumon került szóba de ide is tartozik valamilyen szinten:
"Today the final specs for Artisan's upcoming re-re-release of Terminator 2: Judgment Day arrived and they confirmed a long-running rumor that the DVD would include a high-definition version of the film using a Microsoft Windows Media Player 9 file.
Naturally, you'll need some horsepower to correctly run these files on your PC. You'll need at least a 1.8ghz Pentium 4 with a nice chunk of RAM and a 5.1 compatible soundcard to take advantage of the audio. However, if you have all of that the high-def version looks a lot nicer than running the regular DVD on your PC.
2.35:1 anamorphic widescreen transfer digitally mastered from a brand-new 1080p, 24sf high-definition digital telecine transfer.
Dolby Digital 5.1 EX audio."
http://dvd.ign.com/articles/393/393023p ... ?fromint=1
Szia Simon!
Igaz ,hogy nem ebbe a topicba tartozik, de hátha tudtok segíteni.
Nem találok sehol a neten letölthető mophun játékokat, csak a hivatalos oldalon,de ott minden fizetős.
köszi!
Blu-Ray recorderek
ennek csak HTPC+projektoron van értelme ... de azon azért megnézném
Remélem ennek a kiadásnak a jogai is a kinoweltnél vannak :)
Én a jubileumi MEGAGIGADIRECTORSULTIMATE 10. JUBILEUMI amerikai kiadásból veszek egyet.
A t2 lassan már kész röhej, annyi verzioval van jelen ...
És mi lesz itt, ha trilogiává válik ...
Jó volt itt.
-
Vendég
Blu-Ray recorderek
Egy másik fórumon került szóba de ide is tartozik valamilyen szinten:
"Today the final specs for Artisan's upcoming re-re-release of Terminator 2: Judgment Day arrived and they confirmed a long-running rumor that the DVD would include a high-definition version of the film using a Microsoft Windows Media Player 9 file.
Naturally, you'll need some horsepower to correctly run these files on your PC. You'll need at least a 1.8ghz Pentium 4 with a nice chunk of RAM and a 5.1 compatible soundcard to take advantage of the audio. However, if you have all of that the high-def version looks a lot nicer than running the regular DVD on your PC.
2.35:1 anamorphic widescreen transfer digitally mastered from a brand-new 1080p, 24sf high-definition digital telecine transfer.
Dolby Digital 5.1 EX audio."
http://dvd.ign.com/articles/393/393023p ... ?fromint=1
Blu-Ray recorderek
PC-s Blue Ray Iro
3000 dolcsi, egy lemez (23Gb) 45 dolcsi. Nem olyan rossz, ha azt nézem, a DVD írók 2 milla körül indultak, és évekig nem mentek 1 millió alá!
Jó volt itt.
Blu-Ray recorderek
H.Andras: pedig semmivel sem jobb És nem annyira nagyon borzalmas a TVm, persze van jobb:) de ezen a 72cm esen semmi sem látszott ...
Mikor/hol lehet hdtv t megcsodálni ? én szivesen megbámulnám
Na majd megnezem en is TV-n
Ha mar be lesz kotve cucc, megirom hol lehet megnezni, boltban vagyok, ugyhogy johet barki, szivesen megmutatom
Blu-Ray recorderek
H.Andras: pedig semmivel sem jobb És nem annyira nagyon borzalmas a TVm, persze van jobb:) de ezen a 72cm esen semmi sem látszott ...
Mikor/hol lehet hdtv t megcsodálni ? én szivesen megbámulnám
Jó volt itt.
Blu-Ray recorderek
Jovore mar csak 5 kilo korul lesz szerintem. Mondjuk ebben van egy digi muholdvevo, egy DVD felvevo is.
Blu-Ray recorderek
Április 10-től lesz kapható a Sony blu-ray rögzítője Japánban, körülbelül 3500 eurónak megfelelő összegért.
856e Ft pillanatnyi arfolyamon.
Krinyo
Blu-Ray recorderek
Sima TV-n nem neztem meg, de szerintem ott is jobb minoseget kene latni, mint egy DVD film eseteben.
Jovo heten be lesz kotve nalunk HDTV adas, mindenkit szeretettel varunk. Megjott a HDTV magno, meg a filmek.
Blu-Ray recorderek
Aki letoltotte a HDTV-s Matrix es T3 elozeteseket annak mar van nemi fogalma a minosegrol. En is ilyenre vagyom . Pfujj DVD.
Letöltöttem és meg is néztem. TVn semmi különbség, nade monitoron ... Amikor az első dvd-t láttam, azt hittem ilyen csak állóképben létezhet, utána néhány év alatt megszokta a szemem, mamár simán látni a hibáit. Mivel ezek a HDTV képek is nagyon szépnek tünnek, tuti ezekhez is hozzászokunk és ismét meglátjuk a korlátait. Nem lesz ennek soha vége
Sima TV-n nincs is kulonbseg. Ezert vannak a HDTV-k.
Krinyo
Blu-Ray recorderek
Aki letoltotte a HDTV-s Matrix es T3 elozeteseket annak mar van nemi fogalma a minosegrol. En is ilyenre vagyom . Pfujj DVD.
Letöltöttem és meg is néztem. TVn semmi különbség, nade monitoron ... Amikor az első dvd-t láttam, azt hittem ilyen csak állóképben létezhet, utána néhány év alatt megszokta a szemem, mamár simán látni a hibáit. Mivel ezek a HDTV képek is nagyon szépnek tünnek, tuti ezekhez is hozzászokunk és ismét meglátjuk a korlátait. Nem lesz ennek soha vége
Jó volt itt.