Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
DVD átalakítás
DVD átalakítás
Akkor már azt is megemlíthetnénk, hogy a fejen oldalt/hátul/alul/valahol található egy többnyire lefestett (rögzített) potméter. Legalábbis sok esetben megtalálható. Talán a lézer intenzitását lehet szabályozni általa. Utolsó rúgásként azon is lehet tekerni... valamennyit... valamelyik irányba... Pontos értéket házilag sosem fox megtudni. Valószínű, hogy a "egyszerre csak egy picit"-módszer a célravezető. Tapasztalati út rulez.
Szóval ha totál döglöttnek van nyilvánítva a cuccos, CSAK akkor piszkáld!
Természetesen a fent említett cselekedet esetleges negatív (rossz) hatásaiért semminemű felelőséget nem vállalok. Tehát aki megpróbálja, csak saját felelőségre tegye.
Persze ha jól sül el a dolog, nyugodtan áldhatja a nevemet élete(m) végéig. :box:
DVD átalakítás
Na ez a lényeg!Természetesen a javíttatással próbálkozni szabad és kell. De nagy a lehúzás veszélye.
Ismerőssel átnézetni a "temetés" előtt, az oké!
Talán még otthon is meg lehet mozgatni a csatlakozásokat, meghúzni a csavarokat, stb. Ha ez sem segít, akkor valószínűleg elöregedett az olvasófej vagy a lézerdióda nem tud elegendő energiájú lézert kibocsájtani.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
DVD átalakítás
Elvitte egy ismerős műszerészhez...
Na ez a lényeg!
Természetesen a javíttatással próbálkozni szabad és kell. De nagy a lehúzás veszélye.
Ismerőssel átnézetni a "temetés" előtt, az oké!
DVD átalakítás
Talán már írtam régebben: egy havernak a használtan vett Marantz CD-je kb. fél év után nem tudta végigolvasni a lemezeket, a hátsó trackekre nem lehetett léptetni, ugrott a fej (legalábbis úgy hallatszott). Elvitte egy ismerős műszerészhez és kiderült, hogy csak valamelyik panel elmozdult és érintkezési hibás volt a készülék. Azóta is szépen muzsikál nála.
DVD átalakítás
Hacsak nem váltak le elemi részecskék a Princo lemezekről forgás közben és nem rakódtak eltávolíthatatlanul a lézerre vagy a prizmára vagy a lencse alsó felére, akkor nem hiszem. (Princo CD lemezt sokéve láttam utoljára. Egyetlen gondom csak az volt vele, hogy baromi vékony volt az adathordozó réteg. Símán át lehetett látni rajta. Nemtom, hogy ma is fennáll-e még ez. Meghajtó tesztelésre jó volt: ami zökkenőmentesen olvasta, az tudott valamit. :box: )
Szóval innentől kezdve lehet bármi: lézer, fejmozgató mech./elektronika, motorfordulatszám, tápellátás.
Lehet, hogy 6 forintos baja van, de megjavítani (munkadíj) már nem érné meg.
Javaslom, hogy rövid, de annál érzékenyebb búcsú után temesd a kertbe Fifi mellé, a diófa alá.
És vegyél másikat.
Ja, és sz*r az élet. Mindig a jók mennek el...
DVD átalakítás
köszi Tamas
megprobáltam de sajna nem sikerült...
vettem sűrített levegőt is
kifujattam vele az egész meghajto részt
optikát fültisztitpval megtisztogattam de semmi
sztem abba az olvaso elbaszodott...
(és sztem a princo lemezek miatt... azoknál kezdett el először akadozni...)
na mind1
azé kösz mégeccer
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A
DVD átalakítás
Na ugye!
-
Vendég
DVD átalakítás
Well, yeah, I think that's the way to clean your cd/dvd-player inside.
DVD átalakítás
Tehát spricc egy kis Clint egy még nem használt fültisztító pálcika egyik felére (ne lucsogjon!).
Köszönjük a leírást! Még Clint Eastwoodnak is tetszett! :box:
DVD átalakítás
hát tisztitottam már párszor de csak tisztitolemezzel...esetleg megkéne probálnom fültisztitoval a lézerfejet?
Hááát, ez a tisztítólemezes dolog kb. olyan, mintha a takarítónő bedobná a partfist meg a felmosórongyot a szoba közepére, aztán találomra ide-oda rúgdosná őket, majd összepakolna és továbbállna. Itt-ott talán rá lehet majd bukkanni tiszta foltokra a padlón... :box:
Márpedig a cd/dvd tisztításhoz szét kell kapni az egységet. Tehát konnektorból kihúz, vár 30 másodpercet, nekiáll fedelet leszerelni.
Ezután lehet megkeresni a meghajtót a doboz belsejében. Ha megvan , akkor olvasófejet megkeres. Ha nem látszik, akkor oldalról valahonnan meglesz az. Körül kell nézni.
Ha ilyen "rossz" pozícióban van, akkor ÓVATOSAN ki kell piszkálni a helyéről (természetesen a saját pályáján mozgatva és nem letörve), lehetőleg valamelyik tisztább, vékonyabb ujjunkkal. Tehát nem marokra fogni, nem csavarhúzóval belenyúlkálni.
Ha kész, akkor látszania kell a kis lencsének a fej tetején. Nem piszkáljuk, nem toszogatjuk. Pláne zsíros ujjal nem.
Most jön a tisztítás. Ez -a közhiedelemmel ellentétben- NEM a lencsével kezdődik, hanem sűrített levegős ráhatással. A síma szájjal-belefújás nem biztos, hogy elég és nem biztos, hogy száraz. Tehát marad az ún. "porpisztoly" alias sűrített levegős spray vagy a jómódúak elővehetik a levegőkompresszorukat. A lényeg, hogy nem 8 bar nyomással kell elpusztítani az olvasófejet, de a szájjal-fújásnál mindenképpen erősebb és hosszabban tartó fújás kell. A lencse a művelet közben mozogni fog, ez nem baj. De ne vigyük túlzásba, nem kell ide-oda verődve kopognia!
Tehát a fejet fújjuk. Lehetőleg minden irányból, óvatosan, semmihez hozzá nem érve (pláne nem a levegőkompresszor fém fejével). Próbáljunk a lencse körüli kis résbe belefújni. Nyilván nem azt kell várni, hogy maréknyi por fog kiszusszanni a fejből, sőt, lehet, hogy nem is látunk semmi változást, de azért hidd el, hogy máris több kosz jött ki, mint a tisztítólemezes megoldással.
Most jön a folyadékos tisztítás. Én általában Clin ablaktisztítót használok, eddig bejött. Tehát spricc egy kis Clint egy még nem használt fültisztító pálcika egyik felére (ne lucsogjon!). Természetesen vattásról beszélek (van másfajta is?). A Clines-vattás véget ÓVATOSAN rátesz a lencsére és picit körbe-körbe mozgatja. Lehet a közepén tartva egy helyben forgatni is. A művelet közben a lencse ide-oda mozoghat. Ez normális, csak ne nagy erővel csináld. Épp hogy csak megmozduljon egy kicsit. Ha megvagy, akkor a pálcika száraz felével szintén körkörös mozdulatokkal felitathatod az esetleg ottmaradt nedvességet a lencséről. Lehetőleg ezt azonnal csináld, nehogy foltosan rászáradjon a lé a lencsére. Bár a reklám nem ezt mondja...
Ha megvagy, akkor a lehető leghamarabb össze kell szerelni a készüléket, ne porosodjon vissza azonnal.
A fej visszaállításával nem kell törődni, bekapcsoláskor megteszi a gép maga. Meg különben is: minél kevesebbszer nyúlsz hozzá, annál jobb.
KÉSZ.
Ja, mégvalami: inkább nagysebességű (pl. PC-s) meghajtók esetén szokott előfordulni, hogy a lemezforgató korong gumírozott (felső) fele a sok használattól elkoszolódik. Ez ugye csökkenti a tapadást és egy-egy gyorsításnál vagy lassításnál elválik a cd/dvd-lemeztől (pillanatra megcsúszik) és így a lemez fordulata már nem egyezik meg a motoréval, tehát az egység hibásan fog olvasni róla. Ezért ugye lelassít, újra belekezd a szektor olvasásába, megint megcsúszik, megint hiba, megint lelassít, megint belekezd stb. Te meg azt veszed észre, hogy akadozik a lejátszás/olvasás.
Tehát érdemes a gumikarikára is vetni egy pillantást. Ha nem homogén fekete/szürke/stb. színű, hanem kisebb-nagyobb porszemek ("morzsák") vannak rajta, akkor a fenti sűrítettlevegős tisztítás UTÁN, de még a fejtisztítás ELŐTT ezt is tisztítsd le egy Clin-es fültisztító pálcikával.
Ha esetleg nem férnél hozzá azonnal, akkor pech. Le kell szerelned az ellendarabját tartó kis "hidat" (2/4 pici csavar). Nem nagy kunszt, csak ne potyogtasd a csavarokat a cucc belsejébe. Szóval kis híd leszed, lemezforgató motor gumikarikája megtisztít, híd visszaszerel és kész.
Én többnyire PCs CD- és DVD-írókat/olvasókat tisztítok így inkább több, mint kevesebb sikerrel.
Ha esetleg mégsem jönne rendbe a készülék, akkor az egyéb elektromos bajokon kívül még az is lehet, hogy a lencse alatti prizmára rakodott egy kis kosz, vagy dohányos körülmények között egy kis nikotinréteg. Sajnos ennek nincs mit csinálni. Ugye a lerakódott réteget a sűrítettlevegő nem fogja, a fültisztító pálcika meg a lencse miatt nem ér le ideáig. Lehet próbálkozni a fej szétszedésével, és talán még sikerülni is fog, de az összeszereléskor már nem leszel olyan sikeres, mint anno a precíziós gyártósor.
Remélem segítettem valakinek.
DVD átalakítás
hát semmilyen foyladékot nem akartam használni... :box:
Akkor jó. Kár lenne az alkoholért!
DVD átalakítás
hát tisztitottam már párszor de csak tisztitolemezzel...esetleg megkéne probálnom fültisztitoval a lézerfejet?
Esetleg.
De vigyázz, ne használj olyan folyadékot, ami akár egy minimális foltot is hagyhat az optikán!
hát semmilyen foyladékot nem akartam használni... :box:
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A
DVD átalakítás
Esetleg.
De vigyázz, ne használj olyan folyadékot, ami akár egy minimális foltot is hagyhat az optikán!
DVD átalakítás
heloengem olyan érdekelne hogy lehetne-e a dvd lejátszóba meghajtot cserélni? konkrétan egy marantz dv-6200esről lenne szó...nagyon jo cucc csak annyi a gyíkja hogy nem viszi az irott lemezeket. najo viszi csak akadoznak
pedig régen a szar princot is csont nélkül vitte...
Sikertelen tisztítási kísérlet után megkeresném a márkaszervizt, hogy mit javasolnak.
hát tisztitottam már párszor de csak tisztitolemezzel...
esetleg megkéne probálnom fültisztitoval a lézerfejet?
DVD átalakítás
heloengem olyan érdekelne hogy lehetne-e a dvd lejátszóba meghajtot cserélni? konkrétan egy marantz dv-6200esről lenne szó...nagyon jo cucc csak annyi a gyíkja hogy nem viszi az irott lemezeket. najo viszi csak akadoznak
Sikertelen tisztítási kísérlet után megkeresném a márkaszervizt, hogy mit javasolnak.
DVD átalakítás
Naja, ez megtörtént, de az nem SONYNéha még az AUDIO-CD-nél is elakad!!
Először egy olvasófej tisztítással próbálkoznék. Az audio CD-t mindegyiknek tudni kell olvasni.
-
Vendég
DVD átalakítás
Nekem is bevált a fentebb említett svcd átalakítás.<br />
SONY DVP NS300-as DVD-m végre megeszi az svcd-t. De az AC3-as svcd-t már nem tudtam lejátszani.Ha erre is tudtok egy trükköt azt előre is köszi.
<br />
Egyébként a fentebb említett SONY DVD hivatalosan nem olvassa a CD-R és CD-RW lemezeket. Gyakorlatilag azonban az összes CD-RW-t lejátsza, és a CD-R -ek közül pedig az (egészen világos kék kis zöld beütéssel)színű lemezeket tökéletesen olvassa pl:PRINCO :smile8:
<br />
Nekem is Sony DVP-NS 300 DVD lejátszóm van. Nem viszi az írott lemezeket, mit lehet vele kezdeni, hogy vigye???
Ismét egy 3 éve pihenő topik.
Szerintem semmit. :box:
Kell venni hozzá egy gagyi mindenevőt azt abba nézni a családi felvételeket.
Naja, ez megtörtént, de az nem SONY
Néha még az AUDIO-CD-nél is elakad!!
DVD átalakítás
SONY DVP NS300-as DVD-m végre megeszi az svcd-t. De az AC3-as svcd-t már nem tudtam lejátszani.Ha erre is tudtok egy trükköt azt előre is köszi.
<br />
Egyébként a fentebb említett SONY DVD hivatalosan nem olvassa a CD-R és CD-RW lemezeket. Gyakorlatilag azonban az összes CD-RW-t lejátsza, és a CD-R -ek közül pedig az (egészen világos kék kis zöld beütéssel)színű lemezeket tökéletesen olvassa pl:PRINCO :smile8:
<br />
Nekem is Sony DVP-NS 300 DVD lejátszóm van. Nem viszi az írott lemezeket, mit lehet vele kezdeni, hogy vigye???
Ismét egy 3 éve pihenő topik.
Szerintem semmit. :box:
Kell venni hozzá egy gagyi mindenevőt azt abba nézni a családi felvételeket.
Elkúrtuk
DVD átalakítás
helo
engem olyan érdekelne hogy lehetne-e a dvd lejátszóba meghajtot cserélni? konkrétan egy marantz dv-6200esről lenne szó...nagyon jo cucc csak annyi a gyíkja hogy nem viszi az irott lemezeket. najo viszi csak akadoznak
-
Vendég
DVD átalakítás
<br />
<br />
-
Vendég
DVD átalakítás
Jul:
Ha nem csak kölcsönkért lemezeket nézel, hanem magadnak is felír(at)od, akkor nem kell sajnálni azt a pár percet, amibe a fejléc átírása kerül, mert mindenképpen megéri. Így másnak is kölcsönadhatod, akinek a készüléke nem viszi az SVCD-t. Gyakorlatilag ugyanolyan minőségben egy sokkal kompatibilisebb formátumot kapunk.
-
Vendég
DVD átalakítás
Szaiasztok!
Nekem SONY DVP PQ1 lejátszóm van. Támogatja az írott lemezeket az mp3-at és a VCD-t, de az SVCD-t nem.
Át lehet alakítani valamilyen módon, hogy támogassa, vagy az a csak az a megoldás van amit írtatok, hogy VCD fejléccel kell írni a lemezt?
-
Vendég
DVD átalakítás
Én csak kiegészítenélek, hogy a miniDVD nem más, mint DVD szabvány szerint authorizált film, ami CDR/RW médiumra van helyezve. Tehát normális DVD authoring programokkal meg lehet csinálni (eddig elvileg szabvány is), csak épp a hordozó nem DVD hanem CDR/RW...
Persze ez azzal jár, hogy nem 4.3 GB a kapacitás, hanem csak 700 MB.
A lejátszásához elvileg nem kell mást csinálni, mint az adott lejátszó firmware-ébol kiiktatni azt a részt, ahol figyeli, hogy milyen lemez van betéve. Mert normálisan ha CD van berakva, akkor kapásból csak AudioCD, VCD, SVCD vagy MP3 lehet. A lejátszó nem próbálja ki, hogy esetleg DVD is lehet CD-n... na és ez mind Hollywood miatt van.
Persze azért jó, ha a loader olyan, amelyik legalább 4x-es sebességgel forgatja a CD-t, mert így 4800 kbit adatfolyam is simán lejátszható...
Sanyi
-
Vendég
DVD átalakítás
Persze az már nem SVCD szabvány! Ha cd-re írsz ki filmet mpeg2 képpel és AC3 hanggal, akkor azt miniDVD-nek szokták csúfolni, ami nem szabvány, de így nézz utána a www.vcdhelp.com -on!
Az SVCD hangja nem lehet AC3 csak PCM illetve mpeg, abból viszont lehet 5.1-es. A hang max 44,1kHz-es mintavételezásü lehet, már csak ezért sem fér bele az AC3 (48kHz).
MiniDVD-t viszonylag kevés lejátszó visz két okból: nem támogatott szabvány semmilyen formában és magas adatátviteli sebességet követel meg, vagyis pörgeti a cd-t mint az állat. Ez utóbbi oknál fogva inkább a számítógépes dvd-romok köré épített távolkeleti készülékek tudják inkább lejátszani a miniDVD-ket.