Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kenwood KRF-4060D
Kenwood KRF-4060D
Én helyedbe hamar megválnék tőle a mai kenwoodok minőségben nagyon alul vannak a korábbi típusokhoz képest.
ezen kívül kellene egy megoldás, mert a hangerejétől eltekintve minden téren elégedett vagyok vele.
az segítene, ha a mostani 88dB-es dobozaimat egy 90-91dB-es családra cserélem?
pp
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Kenwood KRF-4060D
Különben is az milyen dB? dBu? dBv? Ezért lehet az, hogy különböző típusokon, más-más hangerővel szólal meg ugyan az a 'dB' érték.
Én például az erősítőn a hangerőt 'absulute'-ben használom, nem dB-ben. Ez azt jelenti, hogy a min és max között be van kalibrálva 80 osztásra, azt sajt.
minden dB-skála exponenciális (vagy e^x), nem?
a hangerőt meg én is használnám absolute-ban, ha lenne, de ilyen legutúbb sajnos csak a philipsben volt.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Kenwood KRF-4060D
Összehasonlítható akkor lenne, ha az erősítés értékét írná ki dB-ben.
az nem a gyengítés értéke?
akkor dolgozik a csúcson, ha a bemeneti jelet nem "gyengíti" semmi. szvsz
Kenwood KRF-4060D
Természetesen a bemeneti jelhez viszonyítva. Így ugyanarról a jelforrásról (jelszintről) hajtva összehasonlítható egy másik erősítővel a hangerő.
Üdvözlettel: Lex
Kenwood KRF-4060D
Milyen fokozaton?
A kérdés inkább csak költői volt. Nos a klasszikus teljesítmény erősítőkben 2-3 tranzisztoros erősítő fokozaton keresztűl megy a jel, mire eljut a hangfalkimenetekre. Ez az egész dB-es osztás dolognak csak úgy van érteleme, (Mintahogy azt RACPOWER egy másik topikban leírta) hogy a bemeneti jelre vonatkoztatjuk, vagyis akkor kellene 0 dB-t mutatnia, ha a bemeneten 0,775V van. Viszont ez semmilyen utalást nem ad a kimeneteken hallott hangerőre, vagy a leadott teljesítményre. Bezzeg a régi szép időkben hatalmas Deprez műszerek mutatták a kimeneti teljesítményt Watt-ra skálázva. A hangerőpotin meg volt 1-10, vagy valami ilyesmi osztás.
Kenwood KRF-4060D
No és melyik fokozaton?
Kenwood KRF-4060D
Üdvözlettel: Lex
Kenwood KRF-4060D
Szvsz az, hogy a gyártók a különböző típusaikban hogyan kalibrálják be a hangerőt a min és max érték között az tök mindegy. Hiába van dB-ben megadva, az akkor is csak egy viszonyszám. Lehetne akár 1-10 között is, ahogy régebben több erősítőn is. Különben is az milyen dB? dBu? dBv? Ezért lehet az, hogy különböző típusokon, más-más hangerővel szólal meg ugyan az a 'dB' érték. Az meg különösen szerencsétlen megoldás, hogy kb. fél hangerőig fel kell tekerni valamit, hogy egyáltalán megszólaljon. Már több erősítőnél találkoztam ilyennel. Az emberek azt szeretik jobban, ha viszonylag kis hangerő állásnál is 'nagyot szól' a vas, mert az azt sejteti, hogy van ott teljesítménytartalék bőven. (Még ha ez nincs is midíg így )
Én például az erősítőn a hangerőt 'absulute'-ben használom, nem dB-ben. Ez azt jelenti, hogy a min és max között be van kalibrálva 80 osztásra, azt sajt.
Kenwood KRF-4060D
Nos, szerintem akenwood 5020 ban még volt anyag azért reálisan a leghangosabb.
De az is biztos az is fontos mekkora a bemenet érzékenysége és ha a 7070-nek tényleg 500mv az k*rva szar, bocs.
Én helyedbe hamar megválnék tőle a mai kenwoodok minőségben nagyon alul vannak a korábbi típusokhoz képest.
Tény hogy a pio 415 220W tápjával sem tud 5x80W- ot, de lehet hogy a végfokai jobban kihozzák a dinamikai csúcsokat mikor jön egy effekt és kezdősik a bal első sugárzón majd a jobb hátsón ér véget ugyebár itt a teljesítmény nem egyszerre megjelenéséről van szó hanem hangsugárzóról hangsugárzóra való vándorlásáról.
Szóval, csak annyit én nem mertem volna kenwoodba belelépni de hatetszik a hangja használd egészséggel, de szerintem nem lesz hosszú életű "társ" számodra, mert az legalább mindig is fog idegesíteni a fenének kell olyan magas hangerőre feltekerni...
Kenwood KRF-4060D
nem akartam új topicot nyitni a hülyeségeim miatt, gondoltam ez is jó lesz.
a hallás fizikájával tisztában vagyok.
de amit írtál, sztem még nem magyarázza meg - vagy csak az én felfogásom gyenge - hogy miért az 5020-as kenwoodot hallottam a leghangosabbnak. a teljesítmény mérési specifikációi meg mostmár végképp nem tudom, hogy hogy jönnek a képbe, de ha jól emlékszek, akkor a 7070 kivételével mindnek 1kHz-en mérték, a 7070-nek 63Hz-12300Hz-ig - ezt most nevezzük teljes frekvenciasávnak - (a 12300nem biztos, de ekörül volt). sztem teljes frekisávon pl. 10W, az több, mint 1kHz-en 10W.
az impedanciák is különböztek, pio 8ohm, 5020 4ohm, másik kettőbe nem vagyok biztos, de nem 4.
meg persze a torzítás. bár nem tudom, hogy a torzítás ennyi meg annyi %-os eltérése az mit is takar pontosan, csak azt tudom, hogy minnél kisebb annál jobb, és ha minden igaz, akkor az 1% már hallható, a 10% meg k..sz@r hang.
de ezekre nem biztos hogy jól emlékszek
Kenwood KRF-4060D
Upsz! Azt hittem egy 4060-asról van szó, hiszen ez a topik címe. Ezért írtam, hogy 2-vel kissebb model.
Szóval a hangerő, meg a tápok. Mint bizonyára tudod a hallásunk nem lineáris. Ezért viszonylag kis teljesítményt is elég hangosnak hallunk. Viszont ahhoz, hogy a hangerőt lineárisan növekedni halljuk, exponenciális teljesítmény növekedésre van szükség. És itt jönnek be a gyenge tápok. Mikor a hangerővel közelítessz a maximumhoz, akkor már egy-egy dinamikusabb résznél a pufferek nem tudnak elég kakaót biztosítani. Ilyenkor lenne szükség a bazi nagy teljesítményű tápra.
Kenwood KRF-4060D
Én a helyedben nemnagyon csodálkoznék. Egyszer poénból megmértünk egy 6030D-t mert úgy szólt mint egy SOKOL rádió. Arra is 5x100W van ráírva. Az 5 csatornát hajtva, max hangerőn sikerült 13W-ot leadnia. Mondjuk a 250W-os tápjától nem is vártam mást.
Gondolom egy 2-vel lejjebb lévő modellel sem fogsz falat bontani.
hogy gondoltad ezt a 2vel lejjebb lévő modellt? a 7070 sztem minden szempontból nagyobb modell, mint a 6030. de nem is ez itt a kérdés...
de ha már a tápokba keressük a problémát, akkor modok néhány - számomra ezek alaplján megint csak nem világos - relációt:
típus ; felvett telj. (W) ; leadott telj. (W?)
pio vsx-415 ; 220 ; 5x80
kenwood krf-v5020 ; 230 ; 5x80
kenwood krf-v4070 ; 200 ; 5x50
kenwood krf-v7070 ; 330 ; 5x100
a hangerőszabályzó skáláját figyelembe véve sztem csak a pio lóg ki a sorból.
"hangossági sorrendben" a fennti készülékek (uo. hangerőskála-állás mellett):
5020>415>7070>4070. ebbe a sorrendbe csak a 4070 van a helyén, mind felvett, mind leadott kraft terén.
Kenwood KRF-4060D
Én a helyedben nemnagyon csodálkoznék. Egyszer poénból megmértünk egy 6030D-t mert úgy szólt mint egy SOKOL rádió. Arra is 5x100W van ráírva. Az 5 csatornát hajtva, max hangerőn sikerült 13W-ot leadnia. Mondjuk a 250W-os tápjától nem is vártam mást.
Gondolom egy 2-vel lejjebb lévő modellel sem fogsz falat bontani.
Kenwood KRF-4060D
egy másik észrevétel: míg egy ilyen hangerőszinten a pio-t visszakapcsolva sztereóba a moziatmoszférából optimális házibulihangulat lesz, addig a kenwood hangereje nem növekszik meg - igaz, sztereóról térhangra kapcsolva sem csökken
Ha minden bemenetről ugyanaz a hangerő, akkor gyanús, hogy valami hangerő-kiegyenlítés be van kapcsolva, ha egyáltalán létezik rajta ilyen.
van rajta ilyen, 0, -3, -6dB-t tud halkítani, de az mindenhol (minden bemenet, hangkép, stb...) 0-ra van állítva.
lehet, h úgy oldam meg a problémát, hogy veszek hozzá egy átlagosnál nagyobb hangdobozcsaládot.
nincs kedvem 4napos óriáscsecsemő korában belenyúkálni.
vagy?...
pp
Kenwood KRF-4060D
Nekem is volt Kenwood KRF v6050D ami 5*100W -os volt és olyan 50-es körülivolt az általános hangerő , (wharfedale 8.4 , 8 center , wh20 hátra + power sub10)
Mondjuk dts és dd-nél mindig fel kellett hangositani kicsit a cuccost.
ez is 100w - elméletileg, bár végégnézve egy két kenwood-manual-t - még csak nem is más gyártók használatiját - eddig min. 3-féle mérési paramétercsomaggal találkoztam. ezen is kezdek egyre kevésbé meglepődni.
nekem 50 helyett inkább 40-nél van. ez egy kicsit hangosabb háttérzene-hangerőt produkál. viszont javára legyen mondva, sztem jobban (szebben) szól, mint az előző kenwoodom, meg a mostani pio-m.
és ami még jó, hogy nekem nem kell felhangosítani dd, ill. dts-nél.
Kenwood KRF-4060D
egy másik észrevétel: míg egy ilyen hangerőszinten a pio-t visszakapcsolva sztereóba a moziatmoszférából optimális házibulihangulat lesz, addig a kenwood hangereje nem növekszik meg - igaz, sztereóról térhangra kapcsolva sem csökken
Ha minden bemenetről ugyanaz a hangerő, akkor gyanús, hogy valami hangerő-kiegyenlítés be van kapcsolva, ha egyáltalán létezik rajta ilyen.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Kenwood KRF-4060D
Hali
Nekem is volt Kenwood KRF v6050D ami 5*100W -os volt és olyan 50-es körüli
volt az általános hangerő , (wharfedale 8.4 , 8 center , wh20 hátra + power sub10)
Mondjuk dts és dd-nél mindig fel kellett hangositani kicsit a cuccost.
a dvd játékos koaxal és a pc is koaxal volt csatlakoztatva auto input modeban és
mindig átkapcsolt dd ill dts üzemmódba ha a forrás olyan volt. Egyedül a dts
audio cd, dts flac , dts wav formákkal nem tudott mit kezdeni , valamiért nem kapcsolt át dts üzemmódba. Összességében meg voltam elégedve vele , de a mostani onkyo sr674-nek klasszisokkal jobb a hangja bár ugye a 2 nem egy kategoria.
Kenwood KRF-4060D
igen, a dvd coax-szal van rákötve, azzal is "halk".
az tiszta, h minden erőlködőn máshol van az optimális hangerő, a bosszantó csak az, hogy egy kellemes mozihangulathoz majdnem teljesen fel kell tekerni. -92-től 0-ig van skálázva, és -15-nél mondom azt, hogy ok; míg mindez a pio-nál -30körül volt. és -ha el lehet hinni a kijelzőnek, hogy tényleg dB-ben mutatja a dolgokat, akkor az a 15dB nem kicsi hangerőtöbbletet jelentene. gondolom én.
egy másik észrevétel: míg egy ilyen hangerőszinten a pio-t visszakapcsolva sztereóba a moziatmoszférából optimális házibulihangulat lesz, addig a kenwood hangereje nem növekszik meg - igaz, sztereóról térhangra kapcsolva sem csökken .
ja, és ha valóban ez a gond, akkor ezt hogy lehetne kiküszöbölni, kenwood dvd?
így hirtelen ennyi.
köszi a választ
pp
Kenwood KRF-4060D
hali!
tudna segíteni vki, akinek van tapasztalata újabb, nagyobb (krf-v7060, 7070) kenwood hm.erősítőkkel?
most vettem jutányosan egy 7070-et, és az a furcsa, hogy a kis pio-hoz képest nagyon fel kell tekern ia hangerőszabályzót (pedig papír szerint a pio 5x80, ez meg 5x100W).
nézegettem a bemeneti jelszinteket, és a pio 200mV-ot kér (a pio DVD ennyit is ad), de a kenwoodnak 500mV kell. ez lehet az "alacsonyabb" teljesítmény oka?
előre is köszi mindenkinek a helpet!
pp
Az lehet az ok, amit találtál.
Egyébként minden erősítőn máshol találod meg a megfelelő hangerőt.
Digitális kábellel próbálkoztál már?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Kenwood KRF-4060D
hali!
tudna segíteni vki, akinek van tapasztalata újabb, nagyobb (krf-v7060, 7070) kenwood hm.erősítőkkel?
most vettem jutányosan egy 7070-et, és az a furcsa, hogy a kis pio-hoz képest nagyon fel kell tekern ia hangerőszabályzót (pedig papír szerint a pio 5x80, ez meg 5x100W).
nézegettem a bemeneti jelszinteket, és a pio 200mV-ot kér (a pio DVD ennyit is ad), de a kenwoodnak 500mV kell. ez lehet az "alacsonyabb" teljesítmény oka?
előre is köszi mindenkinek a helpet!
pp
-
Vendég
Kenwood KRF-4060D
Szia! Nekem V5050 D-m van.Optikai kábellel van összekötve a DVD-vel és tökéletesen m?ködik a Dolby Digital és a DTS is!Koaxikális kábellel nem próbáltam, de szerintem azzal is m?ködnie kell!Állítsd az Input Mode kapcsolóval auto sound állásba!
Jó szórakozást! :smile6:
-
Vendég
Kenwood KRF-4060D
Sziasztok !
Segitsetek letszi ! Tegnap vettem egy Kenwood 4060D -t es LAMER vagyok valoszinu, mert bekotes utan mindig csak a DSP uzemmod vilagit se dolby digal se DTS, pedig probaltam minden DVD filmel es nem birtam bekapcsolni , hogy a Dolby digital legyen. A DVD in digtal bemenetre dugtam a DVD-t szol meg minden de mi az a felirat ez ilyen es kesz, hogy kell ezt kivenni !!! HELP HELP letszi ! megorulok !
-
Vendég
Kenwood KRF-4060D
Hali!
Én tegnap vettem hozzá 1 YAMAHA NS-P230 -as rendszert (occsó hús), szerintem o.k., bár nem hallottam túl sok házimozit.
Az SWRMX funkió lényegére még mindíg nem tudtam rájönni.
plííííz
Attack
-
Vendég