Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
LP-másolás CD-re
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 97
LP-másolás CD-re
A lemezjátszó szintén ilyen hosszú kábellel csatlakozik az erősítőhöz. Különösebb minőségromlást nem tapasztaltam, bár kétségtelen, hogy rövid kábellel nem tudtam kipróbálni. Bízom benne, hogy ha a lemezjátszó gyenge jelével nincs propbléma, akkor az erősítőről jövő vonal szintű jellel sem lesz. Majd meglátom, ha nem oké, akkor megprobálok valamin változtatni, de nem lesz egyszerű.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
LP-másolás CD-re
Nem árt egy ilyen trafó, de a 9 m kábelen rengeteget fogsz bukni a hangminőséget illetően.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
LP-másolás CD-re
Mennyire tuti? Hova érdemes tenni, az erősítő közelébe, vagy inkább a számítógép közelébe?
Teljesen tuti
Mindegy hová teszed, ez egy 1:1 trafó ami galvanikusan leválaszt.
Na ezért nem mindegy az ára, és ezért van nekem a 10e feletti árú
(az autóban eddig senki sem mondta, hogy hallaná, hogy benne van a jelútban)
Igazándiból az érkező oldalra érdemesebb.
- szabo_pitty
- V.I.P.

LP-másolás CD-re
TündérbogaraimItt a megoldás :
Nekem spec az autóba van ilyen (sajna) igaz nem 2300 ft-os
bár ez is elég jó minőségű, de ha valaki nagyon jót akar, akkor van ilyen 15e-ért is
a Kácsában is kapni, meg szinte bármelyik autóhifis árusnál
http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid ... csoport=97
Mennyire tuti? Hova érdemes tenni, az erősítő közelébe, vagy inkább a számítógép közelébe?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
-
Vendég
LP-másolás CD-re
Tündérbogaraim
Itt a megoldás :
Nekem spec az autóba van ilyen (sajna) igaz nem 2300 ft-os
bár ez is elég jó minőségű, de ha valaki nagyon jót akar, akkor van ilyen 15e-ért is
a Kácsában is kapni, meg szinte bármelyik autóhifis árusnál
http://www.kacsa-audio.hu/index.php?pid ... csoport=97
- szabo_pitty
- V.I.P.

LP-másolás CD-re
A lemezjátszót jelenleg nem tudom közvetlenül a számítógépre kötni, mert nincs benne RIAA-korrektor. Külső korrektor megoldás lenne, de próbáltam költséghatékony lenni. Gondolkodom még USB-s hangkártyában is.
Földhurokra én is gondoltam. Összekötöttem a számítógép és az erősítő házát, de nem segített.
Az erősítőbe közvetlenül nem megy antennakábel, mert nem rádiós, viszont "külső" tunerem van.
Akkor húzd ki a tuner IC kábelét az erősítőből, egy próbát megér.
Sok használatiban javasolják az erősítő testének külön földelését.
Egy másik próba lehetne a lemezjátszó csatlakoztatása a PC-hez RIAA nélkül. Én eddig a Nero SoundTrax varázslójával vettem át deckről anyagot és azt tudom, hogy a bemeneti jelszintet le kellett venni 8%-ra, annyira erős a normál LINE jel. Ezek alapján talán a phono jel sem lesz túl kevés neki.
Tegyük fel, hogy a jelszint oké, de mi lesz a frekvenciamenettel? Az erősítő testének külön földelése hogy valósítható meg? Nem vet fel a dolog érintésvédelmi problémát?
LP-másolás CD-re
A lemezjátszót jelenleg nem tudom közvetlenül a számítógépre kötni, mert nincs benne RIAA-korrektor. Külső korrektor megoldás lenne, de próbáltam költséghatékony lenni. Gondolkodom még USB-s hangkártyában is.
Földhurokra én is gondoltam. Összekötöttem a számítógép és az erősítő házát, de nem segített.
Az erősítőbe közvetlenül nem megy antennakábel, mert nem rádiós, viszont "külső" tunerem van.
Akkor húzd ki a tuner IC kábelét az erősítőből, egy próbát megér.
Sok használatiban javasolják az erősítő testének külön földelését.
Egy másik próba lehetne a lemezjátszó csatlakoztatása a PC-hez RIAA nélkül. Én eddig a Nero SoundTrax varázslójával vettem át deckről anyagot és azt tudom, hogy a bemeneti jelszintet le kellett venni 8%-ra, annyira erős a normál LINE jel. Ezek alapján talán a phono jel sem lesz túl kevés neki.
- szabo_pitty
- V.I.P.

LP-másolás CD-re
LP-másolás CD-re
Sziasztok!
Régi "bekelit" lemezeket szeretnék CD-re másolni. Ezzel kapcsolatban felmerült egy probléma, aminek nem tudom az okát és, hogy mi lehet a megoldás.
Az erősítőm kimenetét, összekötöttem a számítógép Line bemenetével. Eddig minden oké lenne, de a hangban megjelenik egy elég jól hallható, 50Hz-es, brumm. Ez az zaj akkor is megjelenik, ha úgy kötöm az erősítőt a szamítógépre, hogy a számítógép nincs is feszültség alatt.
A tisztánlátás kedvéért:
-az erősítő és a számítógép között 9 méter a kábel hossza, amely dupla árnyékolású, OFC, de nem high-end minőségű.
- az LP-gyalu és az erősítő között szintén ugyanilyen minőségű és hosszúságú a kábel.
Sajnos, a helyiség el/berendezése nem teszi lehetővé rövidebb kábel használatát.
Várom, az építő jellegű hozzászólásokat.
Szerintem földhurok. Az erősítő teste és a számítógép földelése nem azonos potenciálon van. Főleg, ha az erősítőbe antennakábel megy vagy a DVD-n és a tévén keresztül megy a kábel árnyékolása, ami a földhöz képest akár 200 V is lehet.
A kábel is túl hosszú, de a brummot nem az okozza, csak a minőség lesz csapnivaló. Ennyi erővel le is tölthetnéd MP3-ban.
Nem lehetne a lemezjátszót közvetlenül a számítógépre kötni?
- szabo_pitty
- V.I.P.

LP-másolás CD-re
Sziasztok!
Régi "bekelit" lemezeket szeretnék CD-re másolni. Ezzel kapcsolatban felmerült egy probléma, aminek nem tudom az okát és, hogy mi lehet a megoldás.
Az erősítőm kimenetét, összekötöttem a számítógép Line bemenetével. Eddig minden oké lenne, de a hangban megjelenik egy elég jól hallható, 50Hz-es, brumm. Ez az zaj akkor is megjelenik, ha úgy kötöm az erősítőt a szamítógépre, hogy a számítógép nincs is feszültség alatt.
A tisztánlátás kedvéért:
-az erősítő és a számítógép között 9 méter a kábel hossza, amely dupla árnyékolású, OFC, de nem high-end minőségű.
- az LP-gyalu és az erősítő között szintén ugyanilyen minőségű és hosszúságú a kábel.
Sajnos, a helyiség el/berendezése nem teszi lehetővé rövidebb kábel használatát.
Várom, az építő jellegű hozzászólásokat.