Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD-R tesztek
DVD-R tesztek
Most először fordult elő velem, hogy az LG 4040B-s írómmal megírt lemez asztali lejátszóban egy pillanatra bekockásodott. Szerencsére nem fagyasztotta le a lejátszót (Denon 700-as), de azért nem örülök neki. A forrást megnéztem, az hibátlan. Csak TDK-ra írok, de miután közelebbről megnéztem a lemezt, rájöttem, hogy ez most egy kicsit más mint az eddigiek. Az előzőszériák mind "Made in Japan" voltak, ez sajnos "Made in Taiwan". A lemez anyagát tekintve az eddigiek TYG01-esek voltak (az etalonnak tekintett Taiyo-Yuden), ez pedig TTG01. Lehet, hogy a TDK áttért ezekre és ezek gyengébbek minőségben? Vagy csak egy véletlen egybeesésről van szó? Tud valaki bővebbet a TTG01-esekről? Ki csinálja őket? Tesztek, tapasztalatok? Köszi!
Bergen:
Nekem minden TDK-m tajvani és egyiken sem kockásodik a film, minden hibátlan a Pana 75-ös lejátszón.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
DVD-R tesztek
Sziasztok!Én Fuji DVD+R-t használok, és kérdésem az, hogy az általatok leírt minőség romlások mikor következnek be?? A sima cd-nél (zenei) úgy tudom, hogy tíz év után a magas hangok eltünnek, mi a helyzet a DVD-nél??
Előre is köszi!
Sozs:
Te milyen zenei CD-ket írtál 10 évvel ezelőtt???
- sozs
- V.I.P.

- Értékelés: 753
- Kapcsolat:
DVD-R tesztek
Sziasztok!
Én Fuji DVD+R-t használok, és kérdésem az, hogy az általatok leírt minőség romlások mikor következnek be?? A sima cd-nél (zenei) úgy tudom, hogy tíz év után a magas hangok eltünnek, mi a helyzet a DVD-nél??
Előre is köszi!
Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!
DVD-R tesztek
Most először fordult elő velem, hogy az LG 4040B-s írómmal megírt lemez asztali lejátszóban egy pillanatra bekockásodott. Szerencsére nem fagyasztotta le a lejátszót (Denon 700-as), de azért nem örülök neki. A forrást megnéztem, az hibátlan. Csak TDK-ra írok, de miután közelebbről megnéztem a lemezt, rájöttem, hogy ez most egy kicsit más mint az eddigiek. Az előzőszériák mind "Made in Japan" voltak, ez sajnos "Made in Taiwan". A lemez anyagát tekintve az eddigiek TYG01-esek voltak (az etalonnak tekintett Taiyo-Yuden), ez pedig TTG01. Lehet, hogy a TDK áttért ezekre és ezek gyengébbek minőségben? Vagy csak egy véletlen egybeesésről van szó? Tud valaki bővebbet a TTG01-esekről? Ki csinálja őket? Tesztek, tapasztalatok? Köszi!
TV: Panasonic TH-42PV70, VHS: Panasonic NV-HD 642, Receiver: DENON AVR-1803, CD: DENON DCD-335, DVD: DENON DVD-1910, Front: Wharfedale Valdus 400, Center: Wharfedale Valdus Center, Surround: Wharfedale Valdus 200, Sub: Mordaunt-Short MS 907W
DVD-R tesztek
Az elözőhöz csak annyit tudok hozzátenni, hogy a lenti lemezekből (a márkás TDK-t kivéve) a Traxdatás Ritek a legjobb. A Princo primkó (kockásodás és az1-3 nap utáni adathiba lehetősége). Az Emtec-től ovakodjanak a Pana tulajdonos (még a sokat elviselni képes DVD-S35 is lefagyott tőle ill. nem indult el). A többi No Name-hez még nem volt szerencsém eddig.
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
DVD-R tesztek
Jéééé, nekem ide volt regisztrációm. Csak a jelszót nem tudtam.
Na mindegy, az én eddigi nem túl nagy tapasztalatom az írható dvd lemezek és maga az írás terén. LG GSA 4040B-vel írok, és PANASONIC RV-31, SONY DAV 500, valamint egy NONAME lejátszón ellenőrzöm vissza.
TDK DVD-R 4x hát persze, hogy a legjobb, soha semmi baj vagy hiba nincs. (kb 800-1200Ft)
PRINCO DVD-R 4x teljesen jól írható lemez, csak a H-s sorozatszámú széria gázos. És persze a tudat, hogy eltünhet róla az adat... (kb 350Ft)
BULKPAQ DVD-R 4x (narancssárga) szintén semmi gondom nem volt az írás során, a vissza játszás is tökéletes, de mivel ez is PRINCO termék az élettartam kérdéses.... (kb 350Ft)
TRAXDATA DVD-R 2x RITEK alapú G03-as lemez. Nagyon jó minőség, írásnál - olvasásnál semmi probléma. Élettartamról nincs információm. (kb 350Ft)
GRADE A MEDIA DVD-R 4x RITEK alapú G04-es lemez, szintén, az előző lemezhez hasonlóan minden írás és olvasás sikeres volt. (kb 350Ft)
EMTEC DVD-R ?x Hát igen, ez az a lemez, ami a no more kategóriába tartozik, 10-ből 6 rossz lett, kép kockásodás stb.... Viszont a NONAME lejátszó tökéletesen vitte...... (10 db 20 euro)
TDK DVD-RW Sokat köszönhetek neki. Mást nem kell írni róla. (kb 1400 Ft)
SAMSUNG DVD-R szitázatlan. Még nem próbáltam ki, de nagyon gondolkozom mit is írjak rá.... ( kb 370Ft)
Üdv:
Mylo
-
Vendég
DVD-R tesztek
Sziasztok,
olvastátok azt a Cora katalógust ami március 3-tól érvényes? TDK DVD-R 4x csak 699Ft (cd tokos) !!!!!!!!
Nagyon jó ár, hiszen a nagykerben is 800 Ft..... Bár szerintem lehet, hogy már el is fogyott.
Mylo
DVD-R tesztek
Sziasztok!
Én nem irok DVD t nekem irtnak DVD ket
Pár lemezt már kipróbéltam, és hát akkor megosztom veletek a tapasztalataimat )
Princo "fehér" - be sem olvassa, ócska!!! kockásodik chaptert ugrik a dvd
Princo "csillgaos" - kockásodik chaptert ugrik a dvd
Princo Rw - meglepő módon eddig jól muzsikál
Diamond - elsző széria kifogástalan, második széria szarok..szinte mind
Ritek 4 nyomtatható szitázatlan - eddig 1/1 tehát eddig OK
A véleméyen szigoruan saját tapsaztalat, és csak asztali DVD ben próbálva, a filmek végignézése alapján.
Tehát volt hogy veolvasta a lemezt és 40 perc után kockásodott csak.
Ja éspersze erősen szubjektiv vélemény volt! ))
sziaszto k:)
Sokat tudok, de neeem eleget és ennek meeeg lesz az eredménye! :-))) amúgy meg:
::: TV: Thomson 29DC220S , DVD: Thomson DTH210, más nincs /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> :::
DVD-R tesztek
Vendég, most szúrtam ki, hogy a szitázatlan Samsungra (még ha viszi is a lejátszóm) írt adatok újraírása nem mindig egyszerű... Lehet, hogy egy szar szériát fogtam ki, de az egyik legrosszabb, amellyel dolgom volt.
strato
semmi személyeskedő szándék nem volt, ne úgy olvass!
Hali!
Szerencsére nekem még semmilyen gondom nem volt a Samsung lemezekkel (rózsaszín, DVD-R General címkével.)Kb 50-ből 1-t rontott el, azt is az én hüöéyaségemből.
író NEC-1300A. Nekem bevált, és az ára is elfogadható 410.-
-
Vendég
DVD-R tesztek
Vendég,
most szúrtam ki, hogy a szitázatlan Samsungra (még ha viszi is a lejátszóm) írt adatok újraírása nem mindig egyszerű... Lehet, hogy egy szar szériát fogtam ki, de az egyik legrosszabb, amellyel dolgom volt.
strato
semmi személyeskedő szándék nem volt, ne úgy olvass!
-
Vendég
DVD-R tesztek
Hello,
van valakinek tapasztalata Samsung DVD lemezzel kapcsolatban?
Üdv:
Mylo
Van.
Szitázottból 100-ból 1 volt rossz, a szitázatlanból 30-ból 3.
Író NEC 1300, a probléma az volt, hogy bár sikeres írásról kaptam visszajelzést, a lemezen "semmi" nem volt (mármint olvasható adat - sem asztalin, sem gépen.), csak az írás szemmel látható nyoma. Tök gáz, hogy szenvedtem velük, ment a vas, az idő, aztán lófütty se volt rajtuk, s csinűlhattam megint. Pedig pont azért vettem Samsungot, mert az "márka", s ne Pinco-zzak...
Az író egyébként ilyet egy lemeznél sem csinált, ha megírtam egy lemezt, az valahol biztosan ment.
Hello, köszi a választ, akkor nem erőltetjük a Samsung (márkás) lemezt sem. Pedig most van otthon 10 db (persze szitázatlan). Csak még nem mertem kipróbálni. Nem baj, elhasználjuk valamire. És inkább használjuk az olcsó(!!!) RITEK alapú lemezt, ami ugye nem 1400Ft mint a TDK és nem 650Ft mint a SKY, ami volt már itt "dicsérve". Szernintem ezek a lemezek (ritek alapú) teljesen megbízhatóak, amit a tapasztalat mutat, 100-ból 100 100%-os. 350-ért....
Üdv:
Mylo
A princo-t azért hanyagolom, sose lehet tudni...
DVD-R tesztek
Üdv Mindenkinek!Én is 100 felett járok, a Princo-k írkálgatásával.
Eddig 1 esetben volt gondom vele, az a pédány 1 nyomtatható felületű 4x-esen írható darab volt.
Egyszerűen nem volt hajlandó megírni a Teac íróm semmilyen prog közreműködésével sem.
A többi viszont tökéletesen működik a mai napig is.
Mind az asztali lejátszómban, (pedig azt már cseréltem is ), mind a PC-n.
azt ne mondd h mind a 100at vegigprobaltad beolvasni!
princo sux.
Elszólta magát.
Egyébként tényleg lehet, hogy hardverfüggő a princo-s (s más "no name" lemez) dolog.
Xell említette, hogy princo nála gáz, viszont pl Memorex szakít - hát ez utóbbinál sittesebb lemez kevés volt nálam. A ProFormance, vagy mi a fisz volt eddig nálam messze a leggyalázatosabb, de az a Memorex lemezek is mély nyomokat hagytak bennem (azok is a kuka alján).
nem hardverfuggo
amit nem tud olvasni a dvd combom, azib az asztali is kockasodik, fagy, ill mas dvd olvasok sem viszik !!! CRC .....
lemezfuggo. PRINCO=rossz minoseg, megbizhatatlan
Üdv!
Bocs kicsit el voltam veszve.
A helyzet az, hogy a lemezeimből 72 db DVD-video, és 27 db adat. A kedvedért a DVD-videokból (a legrégebbivel kezdve) leellenőriztem úgy 25-30 darabot találomra. Nagyon sajnálom, de mind rendesen fut.
Az adatok (főleg mp3 ill. jpg) szintén.
Nem igazán értem az "elszólta magát" megjegyzést. Cseréltem asztali lejátszót egyik Thomsont egy másikra. (dth 231e)
Strato
-
Vendég
DVD-R tesztek
Hello,
Üdv:
Mylo
Van.
Szitázottból 100-ból 1 volt rossz, a szitázatlanból 30-ból 3.
Író NEC 1300, a probléma az volt, hogy bár sikeres írásról kaptam visszajelzést, a lemezen "semmi" nem volt (mármint olvasható adat - sem asztalin, sem gépen.), csak az írás szemmel látható nyoma. Tök gáz, hogy szenvedtem velük, ment a vas, az idő, aztán lófütty se volt rajtuk, s csinűlhattam megint. Pedig pont azért vettem Samsungot, mert az "márka", s ne Pinco-zzak...
Az író egyébként ilyet egy lemeznél sem csinált, ha megírtam egy lemezt, az valahol biztosan ment.
-
Vendég
DVD-R tesztek
Hello,
Üdv:
Mylo
DVD-R tesztek
A manapság kapható Philips adat CD-k mind kínaiak és audió célra sokan szidták őket. Adatcélra eddig nem hallottam róluk problémát (nekem is jó mind). Azt azért hozzá kell tennem, hogy az adat CD-ket is szándékosan csak 8x sebességgel írom. Érdekes, hogy a kínai Philips adat CD Ritek, míg a 'Made In USA' feliratú audio Philips CD meg évjárattól függetlenül Ricoh.
Én kb. 3 éve használok Philips Data CD-t audióra. Soha semmi gondom nem volt vele. Igaz, 8x sebességnél gyorsabban soha nem írtam audiót.
Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />)
DVD-R tesztek
Tud valaki valamit Kingdisc nevezetű 4X-es DVD-R lemezről? MEDIA CODE: SKC Co., Ltd.Ez a hőskori SKC kazetták leszármazottja lenne? Mert én már akkor nem bírtam a márkát...
Amúgy PLATINUM szitázásu 4X RITEK 02 MEDIA Code-dal jelzett DVD+R lemez RULEZ. Ver 2.0 4X FIBRA rakás fos. DIAMOND 4X-es elmegy...
Hi
Éppen van nálam egy ilyen Kingdisc, lejátszásnál nem akad, a vége felé is jó (nem kockásodik), sőt állítólag egy-két hiperérzékeny gagyi no name lejátszó is gond nélkül viszi.
DJK
Köszi, de ez nekem még nem elég. Nálam a Princo sem kockásodik de ettől még nem merném használni - mint az régen tettem... Ez az SKC mi lehet?
Tud valaki valamit Kingdisc nevezetű 4X-es DVD-R lemezről? MEDIA CODE: SKC Co., Ltd.Ez a hőskori SKC kazetták leszármazottja lenne? Mert én már akkor nem bírtam a márkát...
Amúgy PLATINUM szitázásu 4X RITEK 02 MEDIA Code-dal jelzett DVD+R lemez RULEZ. Ver 2.0 4X FIBRA rakás fos. DIAMOND 4X-es elmegy...
Hi
Éppen van nálam egy ilyen Kingdisc, lejátszásnál nem akad, a vége felé is jó (nem kockásodik), sőt állítólag egy-két hiperérzékeny gagyi no name lejátszó is gond nélkül viszi.
DJK
DVD-R tesztek
Hi
DJK
DVD-R tesztek
sky+r plasmon001 2,4x
nec1100 megírta, s35 viszi, nincs tele kb.4,1g került rá
Őszintén szólva, az alapanyag típusa alapján nem a legbiztatóbb de most megy és remélem sokáig így is marad. Ettől függetlenül ez volt az első és az utolsó noname lemezem, nem éri meg a stresszt (se).
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
DVD-R tesztek
Tud valaki valamit Kingdisc nevezetű 4X-es DVD-R lemezről? MEDIA CODE: SKC Co., Ltd.
Ez a hőskori SKC kazetták leszármazottja lenne? Mert én már akkor nem bírtam a márkát...
DVD-R tesztek
A manapság kapható Philips adat CD-k mind kínaiak és audió célra sokan szidták őket. Adatcélra eddig nem hallottam róluk problémát (nekem is jó mind). Azt azért hozzá kell tennem, hogy az adat CD-ket is szándékosan csak 8x sebességgel írom. Érdekes, hogy a kínai Philips adat CD Ritek, míg a 'Made In USA' feliratú audio Philips CD meg évjárattól függetlenül Ricoh.
Én csakis adatra használtam őket és max 12x-esen írtam
DVD-R tesztek
DVD-R tesztek
Nem szorosan ide tartozik, de megnéztem néhány (audio) CD lemez gyártóját is a Nero Info Tool-lal. Az eredmények:TDK XS-IV: TDK CD-R Audio (ebben még nincs is semmi érdekes)
Maxell XL-II: Ritek CD-R Audio (A Hitachi Maxell is veszi a komplett lemezt?)
Traxdata Silver: Ritek CD-R Audio (ugyanaz, mint a Maxell?)
Nézzünk hát egy amerikai Philips-et:
Philips CDRXQ: Ricoh CD-R Audio (Ezt azért nem vártam!)
és egy másik amerikai újraírhatót:
Philips Megalife RW: Ricoh 4 x Audio CD-RW (no comment)
Ez utóbbi lemez annak idején, az első Philips asztali írók megjelenésekor 5000 Ft volt! Nekem ingyen adták az íróhoz.
Kiváncsivá tettél. Én is megnéztem a Philips CD-imet. Két fajtra van belőle nekem összesen kb 10-12 darab és mind ritek. Viszont ebből csak két lemezt tudok visszaolvasni a többi fél évvel a megírása után használhatatlanná vált. Azóta nem veszek Philipset.
DVD-R tesztek
Nem szorosan ide tartozik, de megnéztem néhány (audio) CD lemez gyártóját is a Nero Info Tool-lal. Az eredmények:
TDK XS-IV: TDK CD-R Audio (ebben még nincs is semmi érdekes)
Maxell XL-II: Ritek CD-R Audio (A Hitachi Maxell is veszi a komplett lemezt?)
Traxdata Silver: Ritek CD-R Audio (ugyanaz, mint a Maxell?)
Nézzünk hát egy amerikai Philips-et:
Philips CDRXQ: Ricoh CD-R Audio (Ezt azért nem vártam!)
és egy másik amerikai újraírhatót:
Philips Megalife RW: Ricoh 4 x Audio CD-RW (no comment)
Ez utóbbi lemez annak idején, az első Philips asztali írók megjelenésekor 5000 Ft volt! Nekem ingyen adták az íróhoz.
DVD-R tesztek
A Princo lemezeket megírva sem nagyon ismeri fel a gépem (5-6. berakás után el tudja olvasni a könyvtárbejegyzést, utána már a fájlokkal nincs gond, ha nem karcos a lemez).
Sajnos az ÁFA és az Artisjus címke marad... És ez a fő különbség az itthoni és külföldi árak között.
-
Vendég
DVD-R tesztek
Nagyon jó nektek, nálunk a legolcsóbb Fuji+R DVD 830.- Ft! Most láttam, legolcsób a Verbamit, 40 .-Ft-al!(Tesco, Kaposvár)
Ne bánkódj, és használd a fujit v. a verbatimot. Én tudnék venni 350-400 Ft-os lemezeket mégse teszem. Az állandó problémák és a gyenge adat stabilitás nem érik meg a munkát és főleg a kevesebb de az ablakon kidobott pénzt. A jó minőségű lemezek ára Mo.-on pillatnyilag meg ennyi, igaz hogy Németo.-ban csak a fele de ez már más téma.
Nem baj, majd májustól, ha csatlakozunk, náluk is annyiba fog kerülni, mint nálunk.
Ja, ja és jönnek majd a friccek olcsó princo lemezt venni hozzánk Szép új világ!