Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Digitálos videókamerát vennék
- nezz at a hc3-as threadbe
Megtaláltam őket. ÍElsőre nem tűntek rosszaknak, de:
Ezzel csak az volt a bajom, hogy nem full felbontásban voltak, meg ez egy HD kamera, amire én most ne szívesen áldoznék pénzt. Egyelőre bőven elég lenne egy SD kamera, ha látnám, hogy az mire képes.
Különben lehetetlen állapot a mai világban, hogy nem igazán lehet egy üzletben valóban kipróbálni a kamerákat, hogy mire képesek.
Nem tudom miért, de a felvevőre másolt anyag világosabb és kevésbé zajos nálam, mint a PC-be berántott. Úgyhogy mindenféle elmélet ide vagy oda, ezentúl a felvevőbe fogom én is begyűrni a MiniDV kaziról a felvételeimet. Csak sajna a Pinnacle Studio 9 nálam nem hajlandó DVD anyagot olvasni. Pedig nagyon megkedveltem a tudása miatt.
Tegnap sikerült rábeszélnem a Pinnacle Studio 9-et, hogy olvasson DVD title-ket is.
A 9.4 verzió és fölötte (az új 10-es is) tudja már ezt, úgyhogy egy upgrade 9.4.3-ra megoldotta minden problémámat (ingyenesen letölthető a Pinnacle honlapjáról).
Most már semmi sem akadályoz meg abban, hogy a felvevővel jobb minőségben olvassam be a kamera anyagát, majd PC-n a jelenleg meglévő legjobb szerkesző progival állítsam össze a lemezre írandó műsort.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- nezz at a hc3-as threadbe
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Visszatérve a "kamera és fényképezőgép egy készülékben" témára, a tárgyilagos megvitatást segítené, ha valaki feltenne pár elkészült képet a galériába. Mármint olyan valakire gondolok, akinek van olyan kamkordere (akár csak SD videó felbontású) amellyel lehet kb. 4 MP-es fényképeket készíteni. Akkor tényleg lehetne látni, hogy milyen minőségű képeket lehet egy ilyen géppel készíteni.
Tami: HV20-ról vannak már a neten tapasztalatok/értékelések?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
Igazából a HC7-re fáj a fogam, de az már elég drága. Kérdés szükségem van -e nekem arra a többletre amit nyújt?
- en most azt vennem... siman megerne a tobblet lovet.
Hajlok rá, csak mivel soha nem volt kamerám, nem tudom annyira pontosan az igényeimet
no hifi, no cry...
Igazából a HC7-re fáj a fogam, de az már elég drága. Kérdés szükségem van -e nekem arra a többletre amit nyújt?
- en most azt vennem... siman megerne a tobblet lovet.
T A M I . H U
Ezt azért mégis neked kéne eldöntened. Esetleg beszéljünk le róla (vagy rá)?
no hifi, no cry...
Én akkor is HC-5-öt veszek. Én azért még bevárnám a helyedben a Canon HV20-ast
- nem kell azt bevarni mar reg a piacon van..
- itt talalhato egy nyers specko osszevetes: http://www.camcorderinfo.com/content/Ca ... mpared.htm
Igen, ezt a táblázatot ismerem, de áprilisnál első felénél tovább nem tudok várni, akkor meg kell hogy vegyem.
no hifi, no cry...
Én akkor is HC-5-öt veszek.
Én azért még bevárnám a helyedben a Canon HV20-ast
Nekem nem tetszik az, amit a Canon (meg a Sony-n kívül a többi márka) művel az éjszakai üzemmódban. Úgy megnyújtják a záridőt, hogy szaggatott lesz a felvétel vagy uszályt húznak a maguk után a mozgó tárgyak a képen. Egyedül a Sony nem csinál ilyen marhaságot. Kíváncsi vagyok, hogy ennek a drága Canonnak is lesznek-e ilyen gyermekbetegségei.
Eredetileg áprilist mondtak, de ugye már a tengerentúlon kihozták. Azért a magyarországi dátumra kíváncsi lennék.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Rég? Hivatalosan már van Magyarországon is?
- hopsz.. a HU-t nemtudom, folyton amcsi forumokat olvasok lehet ez kevert meg
T A M I . H U
Rég?
Hivatalosan már van Magyarországon is?
Én akkor is HC-5-öt veszek. Én azért még bevárnám a helyedben a Canon HV20-ast
- nem kell azt bevarni mar reg a piacon van..
- itt talalhato egy nyers specko osszevetes: http://www.camcorderinfo.com/content/Ca ... mpared.htm
T A M I . H U
Én akkor is HC-5-öt veszek.
Én azért még bevárnám a helyedben a Canon HV20-ast
Nekem speciel D8-as Sony-m van, és valahogy nem tudtam egyértelmű infót elbányászni a netről, hogy valójában milyen formátumban is rögzít.
Nekem is van D8-as. Ugyanolyan DV-ben rögzít, mint a MiniDV kamera. Ugyanolyan DV (iLink, FireWire, stb. nevű) a csatlakozója és ugyanolyan formátumot csinálnak belőle a berántó progik. A PC vagy a felvevő számára a D8 kamera ugyanolyan DV forrás, mint a MiniDV kamera, nem tesznek különbséget a kettő között.
Te nem szoktad PC-re átteni a felvételeidet, hogy DVD-t írj belőlük?
Nem.
Pontosabban PC-re nem.
A Pana íróba olvasom be a felvételeket FireWire kábelen keresztül, és az íróban vágom ki a felesleges részeket, majd gyorsmásolással (tehát újrakódolás nélkül) írom ki DVD-re. Tehát egyszer mindenképpen van egy mpeg2-be történő tömörítés, de többször nincs.
De ebből még mindíg nem világos számomra, hogy a válaszodban DV-nek nevezett szalagos formátum az tömörítetlen-e vagy sem?
Nekem speciel D8-as Sony-m van, és valahogy nem tudtam egyértelmű infót elbányászni a netről, hogy valójában milyen formátumban is rögzít.
Nekem is van D8-as. Ugyanolyan DV-ben rögzít, mint a MiniDV kamera. Ugyanolyan DV (iLink, FireWire, stb. nevű) a csatlakozója és ugyanolyan formátumot csinálnak belőle a berántó progik. A PC vagy a felvevő számára a D8 kamera ugyanolyan DV forrás, mint a MiniDV kamera, nem tesznek különbséget a kettő között.
Te nem szoktad PC-re átteni a felvételeidet, hogy DVD-t írj belőlük?
Csak belekérdezek a témába, hogy valójában a szalagra milyen formátumban vesznek fel a kamerák? AVI-ban? És a HDD-re? MPEG2-ben vagy máshogy? Mert ha igen, akkor szvsz itt is gond lehet, hogy eleve egy tömörített felvétel a "master" és később nem lehet jobb tömörítéssel aarchiválni.
- kerdes melyikre gondolsz pontosan?
- a zome DVavi-ba, az uj HDV-k mpeg2, mindketto 25Mbps-es video jelfolyam sebessegu, igy ugyanarra a miniDV kezira 1 orat tudnak normal modban felvenni.
...Vagy alatta vagy fölötte.
A " lélektani " = vagy alatta
Mindenki:
Köszönöm az értékes információkat, igyekszem konkrét tipusokra szükíteni a dolgot és akkor újra érdeklődöm.
Ha alatta, és így nem dobsz rá még egy 20-ast, akkor viszont közel sem kell annyit költeni, mert 150 körül már van Sony HC96, aminél nem is kell jobb, 200 alatt.
no hifi, no cry...
...Vagy alatta vagy fölötte.
A " lélektani " = vagy alatta
Mindenki:
Köszönöm az értékes információkat, igyekszem konkrét tipusokra szükíteni a dolgot és akkor újra érdeklődöm.
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
- en meg azt nem hiszem el, hogy neked olyna pana felvevod van ami 25Mbps-es video jelfolyam sebesseggel tarolna adatot [ertsd. bitrataval]. - es abban megegyezhetunk, hogy ha mar valami ropteben atkodol, ott az nem fog VBR-ben esetleg multi pass-ban encodolni, hanem fogja es egy constans ertekre lenyom mindent, ezt megsinyli a video anyag rendesen.
- en teszteltem tavaly egy csucskategorias sony hdd-s felvevot, a HC3-asommal, es egy Canon kis csucs miniDV kameraval. tapasztalataimat olvashattad korabban, hogy ne hasznaljak erosebb jelzoket
- Nyilván nem DV anyagot tárol a Pana, de jobb minőségben (XP formátum: 60 perc/réteg), mint a legtöbb gyári DVD (80-100 perc/réteg). A nagyobb bitráta CBR-ben meg vitathatatlanul jobb minőség, mint VBR kisebb átlagos bitrátával. Tehát egy magasabb konstans értékre lenyomott anyagban még van elvi lehetőség a 'DVD minőségre'.
- A kameráim adottak, tehát a PC-vel és a Panával fogok játszani a következőkben.
Nem vagyok benne biztos, hogy a Pana felvevőm a digi bemenetre érkező anyagot agyonszűrné.
- en meg azt nem hiszem el, hogy neked olyna pana felvevod van ami 25Mbps-es video jelfolyam sebesseggel tarolna adatot [ertsd. bitrataval].
- es abban megegyezhetunk, hogy ha mar valami ropteben atkodol, ott az nem fog VBR-ben esetleg multi pass-ban encodolni, hanem fogja es egy constans ertekre lenyom mindent, ezt megsinyli a video anyag rendesen.
- en teszteltem tavaly egy csucskategorias sony hdd-s felvevot, a HC3-asommal, es egy Canon kis csucs miniDV kameraval. tapasztalataimat olvashattad korabban, hoghy ne hasznaljak erosebb jelzoket
T A M I . H U
- amit PC-re toltesz at az egy az egyben az original forrasanyag, az asztali meg atkodol, van egy rakat filter rajta, zajcsokkentes hegyek stb. el is viszi a kep elesseget rendesen, ezt lathatod ha osszeveted a ket kepet.
Nem vagyok benne biztos, hogy a Pana felvevőm a digi bemenetre érkező anyagot agyonszűrné. Az analóg bemenetet igen, de már az antennajelet sem.
Az élességről annyit, hogy ha ez szemcsésséget jelent, akkor nem érdemes túlzásba vinni. Nekem mindenesetre jobban tetszik a felvevő képe, így a beltéri felvételeknél nálam mindenképpen a felvevő nyert. Azért adtál annyi ötletet, hogy majd a nyári verőfényes időben készült felvételeknél is érdemes összehasonlítani a felvevő és a PC képét.
Nem tudom miért, de a felvevőre másolt anyag világosabb és kevésbé zajos nálam, mint a PC-be berántott.
- amit PC-re toltesz at az egy az egyben az original forrasanyag, az asztali meg atkodol, van egy rakat filter rajta, zajcsokkentes hegyek stb. el is viszi a kep elesseget rendesen, ezt lathatod ha osszeveted a ket kepet.
T A M I . H U