Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Onkyo TX-SR504E

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Onkyo TX-SR504E

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Viszont amit így utólag érzek, az az, hogy 2105+linn jobb sztereó hangot ad, mint amit a rotelem tudott.
Ez érdekes.
Egyébként mit tervezel a végleges megoldásnak?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

jó dolog csak sajnos amcsiban 
Meg Kanadában. A használatiban külön reklámszöveg van a kanadai XM-ről.

Cserébe az európai változatban RDS EON rádió van. A fényképen a DIMMER gomb felett nálam RT/PTY/TP felirat van.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 12

Onkyo TX-SR504E

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Na igen, más kategória egy sztereó Linn, mint egy közepes Denon AV erősítő, semmi kétség.Elég nehéz a sztereót és a házimozit egy rendszerben normálisan összehozni, pláne ha nem egy kategóriájú készülékeket akarunk összekötni.
Nekem szubbal nem volt mélyhiányom egyik erősítőmnél sem, a front kimenet meg olyan amilyen, ez is csak egy házimozi erősítő.

Persze, nem is vártam sokkal jobbat. Viszont ami itt tanulságos számomra az a végfok. A régi Rotel RMB1066-os végfokom is jóval gyengébb volt a saját előfokával ennél az összeállításnál, pedig árban messze volt. Tehát önmagában a 2105 gyenge. Nála jobb a Rotel, ami egyértelmű. Viszont amit így utólag érzek, az az, hogy 2105+linn jobb sztereó hangot ad, mint amit a rotelem tudott.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Onkyo TX-SR504E

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

jó dolog csak sajnos amcsiban

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

A 604-EN  a NEURAL surround logo mint jelképez?
Csak az észak-amerikai változaton van. Ez valami újfajta surround hang kódolás, amit az ott fogható műhodas, digitális XM Radio használ.

"Neural Surround
(North American models only)
Neural Surround represents the latest advancement in
surround technology developed for music and is adopted
by XM Satellite Radio for digital radio broadcast of surround
recordings and live events in surround sound.
Neural Surround employs psychoacoustic frequencydomain
processing, which allows delivery of a more
detailed sound stage, with superior channel separation
and localization of audio elements. System playback is
scalable from 5.1 to 7.1 multichannel surround playback."

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

A 604-EN a NEURAL surround logo mint jelképez?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

Ja és az előlapján is szerepelt a VL az tetszett benne hogy nekem ez a monogramom
Akkor kézjegynek fejleszd ki a VLSC logóját.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

Pedig azt kell hogy mondjam, a 2105 is elég gyenge készülék hangilag. Bár nem is vártam jobbat. Nekem most csak pótlónak kell, míg az új meg nem jön, illetve később tudom még vele hajtani a hátsókat. 
Nem is vártam őszintén jobbat, de kicsit azért ledöbbentem a hangján. A 30eFt-ért eladott Onkyo sztereó erősítőm jóval különb hangot produkált. Itt a mélyek eltűntek, az egész hang pedig kifinomulatlan (onkyon is az volt).

Na szerencsére annyira nincs nagy gond, mivel még itt van egy Linn végfokom. Rádobtam a preoutjára és lőn. A mély hangok nagyrészben visszatértek és az egész jóval hallgathatóbb lett (na azért nem úgy szól, mint a saját előfokjával, de így is nagy ugrás volt). Persze ha árakról is kéne beszélni, akkor már nem lenne olyan szép a helyzet, hiszen a Linn csak 2 csatornás végfok és használtan gar nélkül, több évesen is többet ér, mint ez a 2105 készülék.

Na igen, más kategória egy sztereó Linn, mint egy közepes Denon AV erősítő, semmi kétség.
Elég nehéz a sztereót és a házimozit egy rendszerben normálisan összehozni, pláne ha nem egy kategóriájú készülékeket akarunk összekötni.
Nekem szubbal nem volt mélyhiányom egyik erősítőmnél sem, a front kimenet meg olyan amilyen, ez is csak egy házimozi erősítő.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

Nekem már az onkyo 601 ben is benne volt a VLSC igaz csak a FR C FL csatikra ha jól emlékszem és ezért is voltam picit mérges miért nem az összesre mivel a szurroundok kicsit másként tüntek zenében.
Jó tudom a szurroundokon minek akarok zenélni de ha mégis
Ja és az előlapján is szerepelt a VL az tetszett benne hogy nekem ez a monogramom
Szerintem a 604/674 ben már benne van a VLSC.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 12

Onkyo TX-SR504E

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Pedig azt kell hogy mondjam, a 2105 is elég gyenge készülék hangilag. Bár nem is vártam jobbat. Nekem most csak pótlónak kell, míg az új meg nem jön, illetve később tudom még vele hajtani a hátsókat.

Nem is vártam őszintén jobbat, de kicsit azért ledöbbentem a hangján. A 30eFt-ért eladott Onkyo sztereó erősítőm jóval különb hangot produkált. Itt a mélyek eltűntek, az egész hang pedig kifinomulatlan (onkyon is az volt).

Na szerencsére annyira nincs nagy gond, mivel még itt van egy Linn végfokom. Rádobtam a preoutjára és lőn. A mély hangok nagyrészben visszatértek és az egész jóval hallgathatóbb lett (na azért nem úgy szól, mint a saját előfokjával, de így is nagy ugrás volt). Persze ha árakról is kéne beszélni, akkor már nem lenne olyan szép a helyzet, hiszen a Linn csak 2 csatornás végfok és használtan gar nélkül, több évesen is többet ér, mint ez a 2105 készülék.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

Igazából még nem hajtottam meg, majd hétköznap délutánoként, amikor egyedül vagyok itthon, még a szomszédok sem nagyon.
A Denon hangja még mindig itt van a fülemben (minden bekapcsoláskor ezt várom, de ez már másik készülék ), nem volt valami transzparens, volt egy édeskés-hízelgős saját hangja (mások zeneinek nevezik), ami nem is lett volna rossz egzaktabb magasakkal. Ehhez képest az Onkyo nem is kemény, inkább kicsit nyersnek hat, főleg bejáratatlanul. A mélyeit minden erősítőnek hiányoltam az első időkben, aztán valahogy megtaláltam a megfelelő beállítást, a 604-esnél is még benne vagyok ebben az időszakban.
Terveim szerint kb. 1 hónap bejáratás után újra megcsinálom a mikrofonos beállítást, akkor talán kiforrottabb hangzást tudok bemérni.
Az equalizernek van 2 bekapcsolt állapota, az egyik az Audyssey, amit a mérőmiki állított be, a másik meg amit én kézzel. Úgy jött ki nálam, hogy a mérőmikis beállítás a tuner hangjához jobb, ami én lőttem be, az meg a CD-khez.
A használati szerint a Vector Linear Shaping Circuit csak a 674-es modellben van meg, közben az én készülékem előlapjára is felfestették. Akkor most a használati vagy az előlap hibás? :smile19:

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Onkyo TX-SR504E

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

Ebből a 3-ból nekem csak a pure audio áll rendelkezésemre.
Jogos,ennek tényleg nincs sok értelme a kijelzőn.

Már felmérted a képességeit úgy nagyjából?
Szerintem jók ezek az Onkyok.
Tényleg jó döntés volt megvenni.
Én úgy vettem észre,hogy 5.1-es forrásból ez az erősítő tudja kihozni a legjobb teret az általam használtak közül.
A denonról nem tudok nyilatkozni,mert azon nem tudtam filmet nézni,sub hiányában nem álltam neki a dolognak.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

Akinek onkyoja van nézte már a kijelzőt?Ma nézegettem az 504-es kijelzőjét és ahogy néztem a teljes sorozat egy kijelzőt használ.
Igaz,hogy azok nálam nem világítanak,de van rajta zone2 felirat,THX,HDMI,XM,DAB,meg az amcsik pure audionak megfelelő opciója is helyet kapott rajta.
Nem fontos dolog,csak érdekesség képpen írtam le.

Pure audio a 604-esemben is van, bár a kijelzőn nincs sok értelme, mert kikapcsolja a kijelzőt és a video áramköröket is.
(Meg van HDMI és Zone 2 is.)

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Onkyo TX-SR504E

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

Akinek onkyoja van nézte már a kijelzőt?
Ma nézegettem az 504-es kijelzőjét és ahogy néztem a teljes sorozat egy kijelzőt használ.
Igaz,hogy azok nálam nem világítanak,de van rajta zone2 felirat,THX,HDMI,XM,DAB,meg az amcsik pure audionak megfelelő opciója is helyet kapott rajta.
Nem fontos dolog,csak érdekesség képpen írtam le.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

504 v. 604 tud olyant, hogy egyik szobában rá van kötve 5.1, a másikban pedig egy stereo és lehet váltani, melyik szóljon? Vagy ha nem lehet váltani, akkor egyszerre szóljon, az müxik?
Igen van, Zone 2 a neve. A Zone 2 lehet egy pár hangfal de lehet (sztereó) erősítő is, ez utóbbihoz pre-out kimenet van. A Zone 2-ben más forrás is szólhat, mint a rendszer helyiségében.
Ebben a kategóriában már sok erősítő tudja ezt, a leírásokban keresd a Zone 2 vagy Zone B kifejezést.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Onkyo TX-SR504E

Hozzászólás Szerző: Dorian »

504 v. 604 tud olyant, hogy egyik szobában rá van kötve 5.1, a másikban pedig egy stereo és lehet váltani, melyik szóljon? Vagy ha nem lehet váltani, akkor egyszerre szóljon, az müxik?
Nekem TX SR-503-asom van és az tud ilyet. Speakers A és Speakers B, amit te keresel és elvileg az előlapon tudod kiválasztani melyik kimeneten legyen jel.

Az jó, mert vmi ilyesmiben gondolkodom.
Most láttam Marantz 5400-at 100ezerért, ugye hangban jobb, de az ezt nem tudja...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

der.medve
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Onkyo TX-SR504E

Hozzászólás Szerző: der.medve »

Nekem TX SR-503-asom van és az tud ilyet. Speakers A és Speakers B, amit te keresel és elvileg az előlapon tudod kiválasztani melyik kimeneten legyen jel.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Onkyo TX-SR504E

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

A mikrofonos bemérés nem sikerült a hangfalkonfigom miatt, ugyanis 6.1-et használok, de a 7.-re rá van köve biztonságból egy kis hangszóró, hogy a vezérlés által együtt kezelt végfokpár egyik fele ne 'lebegjen' terheletlenül. Emiatt viszont hiába állítottam be kézzel, hogy csak 1 surround back hangsugárzót használok, az erősítő méréskor megszólaltatja a hátra eldugott 7. kis hangszórót is, majd a végén, mivel a 7. nem szólt úgy, mint a 6. doboz, azt írta ki, hogy túl nagy volt a háttérzaj és nem mentette el a beállításokat. Úgyhogy a mérés erejéig le kell kötnöm a 7. hangszórót (szekrénybontás újra  ). Addig is a Denonnál felírt távolság és hangerő beállításokat használom.Ami plusz rajta az eddigi erősítőimez képest, az a h/k bass managementjéhez hasonló hangfalcsoportonként állítható vágófreki. A h/k-val ellentétben itt nem adtak neki külön nevet, csak úgy benne van a setup menüben.

Ez mégsem így van. Lekötöttem a plusz tölcsért, erre a mikrofonos mérés leállt félúton, amikor a surround back right csatornához ért. Elindítottam mégegyszer, ugyanaz az eredmény. Mindenáron 7.1-es felállásra vár? Megnéztem, hogy tényleg a surround back left-re kell kötni a hátsó centert, a használati szerint igen. Akkor meg miért áll le, ha 6.1 konfigom van?
Visszakötöttem és amennyire a kábel engedte, kihúztam a hifi állványból. Majd újra a mérőmiki. Most már felismerte és végigmérte mind a 3 pontot (kanapé közepe és 2 széle). Utána már kézzel ki tudtam kapcsolni a póthangszóró csatornáját, de hogy az erősítő miért nem tud túllépni rajta, ez nekem rejtély. Pesze a surround back csatornát nem jól ismerte fel, a messze lévő kis tölcsér hangját belemérte a hangerőbe, a vágófreki meghatározásba és az equalizerbe is.
Az equalizer használható lenne, ha úgy lenne megoldva, mint a Pio-nál. Ott mér a mikrofon, majd kézzel lehet módosítani. Sőt még 2 állást ki is lehet menteni. Itt semmi ilyen nincs. Az Onkyonál vagy elfogadom, amit a miki mér, vagy nulláról állítgatok valamit magamnak. A mérés eredményét az equalizernél nem jelzi ki és nem lehet módosítani. Mindent vagy semmit. Ha nem jön össsze valami értelmes beállítás, akkor inkább kikapcsolom az EQ-t.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

Nekem elég az 5.1.6.1 es illetve 7.1-es forrást úgy is nehéz találni hozzá,én még legalább is nem nagyon taláékoztam ilyenekkel,csak néha néha csúszik be 1-1.
Na meg a surroundokat is elég nehéz elhelyezni nálam,nem mégha betennék + 2 back-et is. 

6.1 forrásom nekem van. Anno amikor a 6.1-es erősítőmet vettem (Yamaha 440), nem akartam a hátsó centert mátrixolni, ha már egyszer van rá diszkrét csatorna. Aztán megmaradt a hátsó doboz, de nem teszek mellé egy másikat, így marad a 6.1. Ha 5.1 után egyből 7.1-re váltottam volna, akkor lehet, hogy nem próbálkoztam volna surround back-kel. Nálam történelmi örökség tehát a 6.1 és nem akarok gradelni sem down, sem up.
7.1 DVD-n szerintem nincs is.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

Akkor ha én center nélkül csak 4.1-ben szeretném használni a rendszert és az erősítőt, akármilyen is lesz az (5.1, 6.1, 7.1), rá kéne még kötnöm valamit, nehogy gond legyen?
A center végfoka nincs párban mással.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

[offtopic]Vazze senki nem tudja a muszáj szót rendesen leírni?!
De: muss sein .
Így már jó lesz?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

...mit össze aggódtok ezen a surround backon, amúgy is ott a védelem ha netalátán bekövetkezne a lebegés amit kizártnak tartok a teljes végfok szeparáltság miatt;)
Hát tudnék mesélni...

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Onkyo TX-SR504E

...mit össze aggódtok ezen a surround backon, amúgy is ott a védelem ha netalátán bekövetkezne a lebegés amit kizártnak tartok a teljes végfok szeparáltság miatt;)

Bulu
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Onkyo TX-SR504E

Hozzászólás Szerző: Bulu »

Ok, köszi.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”