Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Marantz vs Denon vs Yamaha
Megjelent egy új, elfogadható árú HDMi kimenetes, elvileg DivX kompatibilis Marantz DVD lejátszó, a DV4001.
Találkozott már vele valaki élőben? Ha igen, vagy ha valaki tervezi a közelebbi megvizslatását a gépnek, kérem írja, vagy tesztelje le a DivX képességét a gépnek. Elsősorban a kompatibilitása érdekel, valamint az, hogy a nem PAL méretű képet kihúzza-e teljes képernyősre (a régiekkel pont ennek a hiánya volt a gond)?
ez abszolút elképzelhetô.
gondolom egy mp3 (hang)tömörítés, nem nagyon fog kapni thx minôsítést
Vagy az ehhez szükséges alkatrész. Legalábbis ha előírás az, hogy minden ilyen fontosabb alkatrésznek THX minősítésűnek vagy a THX előírásainak megfelelőnek kell lennie.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Érdekes hogy egyiknek sincs már THX mino˝sítése.
Úgy látszik, a Compressed Music Enhancer fontosabb volt nekik.
Lehet, hogy valamelyik új feature ütközik a THX elo˝írásaival?
ez abszolút elképzelhetô.
gondolom egy mp3 (hang)tömörítés, nem nagyon fog kapni thx minôsítést
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Ohh Yesss! Új Yamaha A/V-k!Érdekes hogy egyiknek sincs már THX minősítése.
RXV-1700 & RXV-2700
OFFTOPIC:
Kezdhetek gyűjteni...
ezt mondom mióta, downgrade
hi,
lenne egy Marantz SR -5400 eladó .vadiúj a cuccli,gari is van hozzá. ára 85k
megérné megvenni szerintetek,illetve lecserélni a Denon 1706-osomat erre?
még nem hallottam Marantzot,nem tudom,h milyen a hangja. az ominózus erősítőtt kitudnám majd próbálni,csak afelől érdeklődöm,h ki mit hallot felőle,mit tudhat a cucc?
Érdekes hogy egyiknek sincs már THX minősítése.
Úgy látszik, a Compressed Music Enhancer fontosabb volt nekik.
Lehet, hogy valamelyik új feature ütközik a THX előírásaival?
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Ohh Yesss! Új Yamaha A/V-k!Érdekes hogy egyiknek sincs már THX minősítése.
RXV-1700 & RXV-2700
nem akartak fizetni lukácsnak
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Ohh Yesss! Új Yamaha A/V-k!
Érdekes hogy egyiknek sincs már THX minősítése.
RXV-1700 & RXV-2700
OFFTOPIC:
Kezdhetek gyűjteni...
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
Aham....köszi
Aztán majd számolj be, hogy mit találtál!
Mélynyomót akartam, de most még sem veszek....
Aham....köszi
Aztán majd számolj be, hogy mit találtál!
Pesten a belvárosban hol lehet találni hivatalos Yamaha forgalmazót ahol mondjuk hangfalakat is lehet venni?Köszi...
Lurdy Ház
1097 Budapest
Könyves Kálmán krt 12-14, földszint,
45.4-es számú üzlet
Telefon: 1/311-8095
Fax: 1/331-8108
E-mail: lurdy@albacomp.hu
Aham....köszi
Pesten a belvárosban hol lehet találni hivatalos Yamaha forgalmazót ahol mondjuk hangfalakat is lehet venni?Köszi...
Lurdy Ház
1097 Budapest
Könyves Kálmán krt 12-14, földszint,
45.4-es számú üzlet
Telefon: 1/311-8095
Fax: 1/331-8108
E-mail: lurdy@albacomp.hu
Pesten a belvárosban hol lehet találni hivatalos Yamaha forgalmazót ahol mondjuk hangfalakat is lehet venni?
Köszi...
Nyilván Newmann azt várja tőlem, hogy mondjam meg a tutit, mint ahogy én is szoktam ezt várni másoktól, ha bizonyatlan vagyok. Hát baromi nehéz megmondani, mivel igazából, csak a denon 3802-ről tudok beszélni. Nem tudom viszont, hogy az újabb széria x03 hangja milyen ehhez képest.
Annyit meg tudok tenni, hogy összevetem a jelenlegi H/K hangját a régi denonnal. A denon a H/k-nál élénkebb hangú, részletező és emlékeim szerint eléggé neutrálisan szólt. Különösebb hibát nem tudok mondani róla. A H/K nagy erénye a lágysága és a teressége, amivel talán kicsit felül tudta múlni a denont az a hosszan hallgathatóság. Viszont a mélyei túl terjengősek, kicsit ráülnek a hangra. Mindkét erősítőt birtokoltam canopussal, és meg kell mondanom mindkét esetben hatalmasat tud a két kis doboz javítani a hangon.
A jelenlegi erősítőmet, most nem árulom, nem azért írom le, de a denon 2803 nincs pariban a H/K 4550-el, hanem a 3802 az aki méltó párja.
Ha a denon 3802 és a H/K 4550 (feltéve, hogy mindkettő fekete ) közt kellene választanom és nem érdekelne a 3 sávos basszmanagement, akkor a denont választanám inkább.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
2803 max 90-et ér. Max. Nem kell ezt magyarázni. Ha neked többet is megér, vedd meg. És ne szenvedj.
2803 max 90-et ér. Max. Nem kell ezt magyarázni. Ha neked többet is megér, vedd meg. És ne szenvedj.
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Aham. Jó, akkor majd Gandalf ír. Bár neki már idők óta, vagyis azon idők óta (3802/4550) Kef hangfalai vannak. Nekem meg AE van. Szóval, amit mond, nem biztos h mérvadó. De azért hallgassuk meg inkább őt is.
Melyik a jobb? Denon 2803 vagy a H/K 4550. Áruk egyezik: 100eFt irányár.
Másik: 2803 100 irányáron van, pofátlanság a 90-95ezer? Mennyit érdemes adni maximum egy ilyen gépnél és mi szokott lenni a minimum ára?
Ebben Gandalf apó kitűnő segítséget tud Neked adni: a HK előtt 3802 denonja volt, ha jól emlékszem. Gondolom a kistesó (2802) is hasonló hangzásvilágot képvisel. Így talán Ő a legilletékesebb az ügyben,hiszen mindkét márkával huzamosabban élt együtt
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
én annyit se adnák érte...
Meeert? Nem kellenek a fícsörök. Azok közül a Neo6 kell csak, de ha azon múlik DPL-el is beérem, ha naggyon muszáj. Miért sem jó az neked áruld csak el.
Másik: 2803 100 irányáron van, pofátlanság a 90-95ezer? Mennyit érdemes adni maximum egy ilyen gépnél és mi szokott lenni a minimum ára?
Sztem max 90,de én annyit se adnák érte...
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Használt is jáccik, csak újat akartam, mind1!
Csak szívesebben venném innen a fórumról nyugodt szívvel, mint a HC falváról. Itt az avx-en nincs is avr most... falván meg nem tom.
HDMI/iPod és ilyesmi nem érdekel, talált. Azért nem kellenek a 40-es HK-k és a 7-es végű Denonok vagy 1-es végű Marantzok.
Gandalf, nem akarod előre hozni a dolgok, mondjuk max dec elejére? Mert addig tudok várni, de akkor biztosra kell tudnom, h megválsz a HKdtól. Esetleg írj privit, ha tényleg komoly a dolog, folytassuk ott. :kiraly:
Egyetértek mv3-al. Továbbá, ha lesz külön hifi előfokom, akkor valószínüleg az én H/K-m is eladó lesz 100e irányárral. De ez legfeljebb december közepére aktuális.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Newman:
Ha a minôség és az elérhetô ár is hasonlóan fontos -tehát ha a legjobb áron szeretnéd kihozni a lehetô legjobb minôséget -akkor miért nem nézel körbe a használt vonalon?
Denonból kiló alatt már 2803-ast tudsz venni, marantzból is magasabb minôséget tudsz elérni, stb. Kicsit drágább, de most van például egy HK AVR-7000(nagy vas) ha jól emlékszem 140eFt-os irányáron, az tuti finom.
Én biztosan nyomnék egy Onkyo-s kört is -a jó minôség mellett, szuper kezelhetôség- nemrég láttam TX DS 700E -nekem is volt ilyenem, cukor volt- talán 80e Ft körül a hificityn (új ára 230eFt volt, tehát szerintem mindenképpen minôségibb darab, mint egy új, de kevesebb mint a felébe kerülô erôsítô. Persze, csak ha a nem kell hdmi, stb.)