Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

H/K 4550 vs Denon 3802

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

H/K 4550 vs Denon 3802

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Na hazamegyek megnézem, de mivel nekem szimetrikus ez fel se tünt.Nem hiányzik ez a beállítás, de ezek szerint benne lenne????

Csak akkor meg furcsa hogy a 4550 ben meg nincs.
Igaz, hogy régebbi széria, de sokkal nagyobb modell.

Nem tragédia a hiánya csak szeretnék már egy "tökéletes" avr-t látni.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

H/K 4550 vs Denon 3802

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

emlékeim szerint a 230-ason lehet külön állítani a surroundok hanerejét egymástól függetlenül. Talán a távolságát is, de már nem esküszöm meg rá. Robotk@ gyrosan meg tudná nézni!
Na hazamegyek megnézem, de mivel nekem szimetrikus ez fel se tünt.
Nem hiányzik ez a beállítás, de ezek szerint benne lenne????

Csak akkor meg furcsa hogy a 4550 ben meg nincs.
Igaz, hogy régebbi széria, de sokkal nagyobb modell.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

H/K 4550 vs Denon 3802

emlékeim szerint a 230-ason lehet külön állítani a surroundok hanerejét egymástól függetlenül. Talán a távolságát is, de már nem esküszöm meg rá. Robotk@ gyrosan meg tudná nézni!
A 230-as és 4550-es menüje szinte teljesen egyforma. Nincs különbség e tekintetben sem a surroundoknak egy távolságot és egyféle hangerőt lehet beállítani. 430-astól felfelé lehet külön. Ha elég pénzem lett volna az új 430-ast vettem volna meg, vagy 630-ast.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

H/K 4550 vs Denon 3802

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tudtok mondani olyan típusokat, ahol ez is állítható???
Yamaha RXV 350

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

H/K 4550 vs Denon 3802

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

gordon314.fw.hu

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

H/K 4550 vs Denon 3802

Nálam szimetrikus az elrendezés, úgyhogy ez a funkció nekem nem hiányzik, de tényleg bosszantó, hogy annyi minden konfigurálhatósága mellett, erre nem gondoltak.  

Ezeddig minden erősítőmnél csatornánként lehetett állítani.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

H/K 4550 vs Denon 3802

Klassz a beszámoló Gandalf!  
Én vártam, hogy írj, és meg is lepődtem, mert azt hittem nem osztod meg a tapasztalaidat Velünk, de rájöttem, hogy csak átsiklóttam valahogy felette.
Pedig direkt figyeltem, mikor írsz már egy kis összehasonlítást.

Érdekes sokan írtak már a logic7-ről, hogy mennyire jól teljesít kommersz tv adásokkal, de Nekem pl. Megasztár (is) dts:neo-ban tetszik legjobban. Az nagyon király.
Habár asszem ez már az a pont, ahol az egyes dsp módok között csak az ízlés dönt! Kinek melyik tetszik jobban.

Neked 230-asod van aminek nagyon hasonlóak a beállításai.

Két kérdésem lenne:

1. A keresztfrekvencia állításánál lehet állítani a front, center, surroundok vágási frekijét. Ez tiszta. Viszont lehet még állítani külön a sub vágófrekijét is. Ez nincs a leírásban részletezve hogy mit is jelent. Logikusan úgy gondolom, hogy a subra menő hangok vágását lehet állítani. Szerinted is így van?

2. A "Házimozi magazin"-ban olvastam a 630-asról egy tesztet, és ott azt írták a csatornánkénti keresztváltó a külső 5.1/7.1-es bemenetekre is működik. Ez meglepett, mert a kölső bemenetek ki szokták kerülni a dsp-ket és egyből a hangerőfokozatra mennek. Ez a 4550-es esetén is így van, azaz ilyenkor ezeket a beállításokat nem lehet használni. A 230-asnál más a helyzet?

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

H/K 4550 vs Denon 3802

Hozzászólás Szerző: richies »

2105-nél lehet minden csatit külön állítani
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

H/K 4550 vs Denon 3802

Nincs balance állítási lehetőség sem? A Sony-n is csak egyszerre állítható a surround hangereje viszont lehetőség van a két surround balance-ának állítására is kvázi ezzel csatornánként állíthatod a hangerőt.
Nincs az sem, a surroundoknak csak egy hangerőt lehet megadni. Érdekes módon a surround back sugárzóknak külön is lehet állítani hangerő szintjét. Bosszantó dolog mivel nekem asszimetrikus az elhelyezés. Furcsa ez, mert egyébként nagyon kifinomultan lehet szabályozni mindent.

Nálam szimetrikus az elrendezés, úgyhogy ez a funkció nekem nem hiányzik, de tényleg bosszantó, hogy annyi minden konfigurálhatósága mellett, erre nem gondoltak.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

H/K 4550 vs Denon 3802

Nincs balance állítási lehetőség sem? A Sony-n is csak egyszerre állítható a surround hangereje viszont lehetőség van a két surround balance-ának állítására is kvázi ezzel csatornánként állíthatod a hangerőt.
Nincs az sem, a surroundoknak csak egy hangerőt lehet megadni. Érdekes módon a surround back sugárzóknak külön is lehet állítani hangerő szintjét. Bosszantó dolog mivel nekem asszimetrikus az elhelyezés. Furcsa ez, mert egyébként nagyon kifinomultan lehet szabályozni mindent.

Vendég

H/K 4550 vs Denon 3802

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Bosszantó dolog, hogy a H/K-nál nincs a két surroundnak különböző távolság beállításának lehetősége és a jelszint is csak egy van közösen. Ez asszimmetrikus elrendezésnél (ami nálam is van) hátrány. Összességében itt a H/K nagyon erős.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

H/K 4550 vs Denon 3802

Megjegyzem komersz tv-műsorok hangjának feldobására, mint „Megasztár” a Logic 7 rendkívül jó. Jobban teljesít a dts és dolby megoldásánál.
Klassz a beszámoló Gandalf!

Én vártam, hogy írj, és meg is lepődtem, mert azt hittem nem osztod meg a tapasztalaidat Velünk, de rájöttem, hogy csak átsiklóttam valahogy felette.
Pedig direkt figyeltem, mikor írsz már egy kis összehasonlítást.

Érdekes sokan írtak már a logic7-ről, hogy mennyire jól teljesít kommersz tv adásokkal, de Nekem pl. Megasztár (is) dts:neo-ban tetszik legjobban. Az nagyon király.
Habár asszem ez már az a pont, ahol az egyes dsp módok között csak az ízlés dönt! Kinek melyik tetszik jobban.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

H/K 4550 vs Denon 3802

Gondoltam összevetem a két erősítőt, mivel volt némi nézeteltérés a két készülék megitélésében, ezért gondolom leírom saját tapasztalataimat is.

Nem régóta használom a H/K 4550-es, viszont a denon 3802-est sokáig volt "társam". Ennek ellenére leírnám a tapasztatokat, amíg emlékszem a denon hangjára és nem szokom meg teljesen a H/K-t. Megpróbálom szempontok szerint szétszedni és úgy hasonlítani.

Kinézet

A denon elegánsabb előkelő óarany köntösében, de a H/K kinézete is tetszik, mivel teljesen egyedi. A sokat szidott karácsonyfa jellegű kijelző egyik előnye denonnal szemben, hogy olvasható nagy méretű számokat és betűket jelenít meg, bár régimódi „pálcikás”. Az olvashatóságon kívül informatív mindig látszik rajta éppen hány csatornán jön jel stb. Ezzel szemben a denonon szinte semmi sem látszik működés közben és a hangerő is hangyányi. Érdekes módon a neten látható legtöbb fotón a gombok fém színűnek látszanak, de valójában inkább bronzszínűek. Összességében a denon szebb külsővel bír, bár a H/K viszont praktikusabb.

Távirányító

Mindkét modell távja tanítható. A denon gombjainak elrendezése és az egész távirányító formája jobb. A H/K-n a legbosszantóbb a távvezérlő végén lévő miniatűr lejátszó vezérlő gombok. Igauz ennek az elhelyezésnek oka az lehet, hogy így egy újjal lehet vezérelni a dvd/cd játszót. A fő kényelmetlenség abból fakad, hogy a távirányító alakja lefele keskenyedik, így súlypontja elől van ezért a végén lévő gombok kezelése közben ki akar az ember kezéből fordulni. A denon rendelkezik LCD kijelzővel és látszik rajta milyen eszközt is vezérel éppen, a H/K ilyen nincs, bár vezérlés közben a vezérelt eszköz gombja vörösen felvillan így hamar kideríthető. A denonon nagyon bosszantó volt az, hogy a kurzormozgató/menükezelő gombok egyezőek voltak a lejátszást vezérlővel, így állandóan váltani kellet a táv üzemmódját ha egyiket másikat akartam használni. A H/K szerencsére ezek a gombok már külön vannak. Bosszantó viszont, hogy az eszközválasztás egyből bekapcsolja az erősítőt ha kell ha nem, ez a denonnal nem így volt. Ott külön lehetett a kimenetet és a vezérlendő eszközt váltani. Azaz, ha csak tv-t akarom vezérelni, akkor is bekapcsolódik az erősítő. Erre egy „good practice”-t alakítottam ki, azaz ilyenkor a kezem a táv elő teszem eltakarva a vezérlő jelet. Persze eza dolog előnyös is lehet, ha cd-t vagy dvd-t, akarok kezelni, mert egyetlen gombot kell megnyomnom. A tanítása a H/K-nak végtelenül egyszerűen és praktikusan van megoldva, kb. 15 perc alatt az összes távot betanítottam.

Konfigurálhatóság

A H/K nagyon jól teljesít ebben a versenyszámban. Csatornánkénti keresztfreki állítás és az összes hangszóró beállítás külön-külön bemenetenként és üzemmódonként állítható. A denonnál egy vágofreki van minden csatornára, és a hangszóró beállítások is részben globálisak. A denonnál bementenként egyedül a csatornák hangerejét lehet szabályozni, a méretet nem. Ha mondjuk a front small, akkor sztereóban is small, pedig ott másképp használnám. Bosszantó dolog, hogy a H/K-nál nincs a két surroundnak különböző távolság beállításának lehetősége és a jelszint is csak egy van közösen. Ez asszimmetrikus elrendezésnél (ami nálam is van) hátrány. Összességében itt a H/K nagyon erős.

Mozi hang

Mindkét erősítő igen jól szólt mozin. A H/K megszólalása masszív hatalmas energiákat mozgat meg, kicsit mélybehajló. Persze ez köszönhető a kellően jó basszushangolásnak is, de ennek ellenére a basszus nem telepedik rá a hangzásra. A magasak visszafogottabbak mint a denonnál. Abban a szituációban, ahogy én használom többféle hangfalmérettel a H/K jobban teljesít. Amennyiben minden hangfal nagymérető large, akkor a két megszólalás inkább izlés kérdése.

Zene hang

A H/K hangja mélybe hajló, erőteljes basszusa van, és a magasok visszafogottak. A denonnal kevesebb basszus és némileg keményebb magasak. Nem nagyon tudnék egyértelmű győztest kihozni. Minkét hang elég jó sztereót ad. A H/K hangja közelebb van pl. a canopushoz a kerekebb magasak miatt.

DSP

A különféle dekóderekről is ejtenék néhány szót. Bár látszólag a H/K kevés DSP-vel van megáldva, ez csak látszólag igaz. DTS neo , Logic 7, Pro Logic II háromféle üzemmóddal van ellátva, music,movie,emulation. Szóval lehet tobzódni. Megjegyzem komersz tv-műsorok hangjának feldobására, mint „Megasztár” a Logic 7 rendkívül jó. Jobban teljesít a dts és dolby megoldásánál.

Összefoglalva, ha valaki elsősorban házimozi erősítőt keres a H/K mindenképp jobb választásnak tűni. Amennyiben a zene is erőteljes szempont ott nagyon leegyszerüsítve, el kell dönteni kinek mi tetszik jobban, a több magas vagy a több mély. Persze a dolog nem ilyen egyszerű, de ez a legszembeszökőbb különbség első hallásra.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”