Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
THX
THX
Valaha én is nagy multicsatornás zene és dsp-vel zenét hallgató ember voltam. Aztán ahogy egyre jobb készülékeken hallgattam vissza a sztereó zenéket, úgy egyre inkább "vissza is tértem" a sztereóphil hangzásvilághoz.
Kétcsatornás jelforrásból térhangzást legjobban szvsz a Logic7 tud. Hallgassátok meg javaslom! Bár mostanában csak számítógépes hangszórók szólnak nálam a lejátszó DD, dts dekóderéről, de ha lesz majd olyan olcsó dekóder, ami tudja a Logic7-t akkor be fogok valószínű ruházni rá, mert elég sok a sztereó hangú film. Persze addig ezeket meg hallgatom sztereóba
A THX-ről meg az imént írtam le a véleményem egy másik topikban. Idézem:
A THX-ről meg csak anyit, hogy a The Abyss című film elején is ott figyel az embléma, aztán elkezdődik a "csodás THX-es képminőség" 4:3 letterboxban.
gordon314.fw.hu
THX
Nekem sajnos nincs külön CD lejátszóm. (még). A DVD lejátszón hallgatom a CD-ket is. Az én eősítőmön lehetőség van arra, hogy minden egyes hangfalon külön beállítsak minden paramétert. Így a számomra lehető legjobb hangzást tudom beállítani, ill. a mérőmikrofonos beállítást finomítani.
Tv:Panasonic TH-42PA60E DVD/SACD:Pioneer 585-A Erősítő:Pioneer VSX-AX3 Hangfalak:Front:Dali AXS 5000 Center:Dali AXS center Sorrund:Dali AXS 1000 Sorrund back:Saját gyártmány Sub:Klipsch RW10 Kábelek:Front, Center,Sorrund,: SilverLine, Sub: Vianco digital coax
Szinti: Yamaha PSR520 Roland RA95
THX
A hátterekre én is adok egy kis pluszt mert nem tudom közel elhelyezni viszont elég picikék.
THX
Én is +8 db bassal és treblevel kezdtem, és ez az idők során +4-re csökkent. Amikor aztán meglett a Cd lejátszóm, utána visszaállítotam mindent 0 db-re. És egy hét után (addig sok beállítással próbálkoztam) pedig teljesen átálltam a direkt módra. Úgy volt a legszebb hangja, a hangkép kiegyensúlyozottabbá vált, kinyilt a hangtér. Így CD hallgatásnál már nem is bírom elképzelni direkt mód nélkül.
-
Vendég
THX
Bevallom (kövezzetek meg érte) én a zenét sem direkt módban hallgatom. Szerintem direkt módban ugyanaz az erősítő mindenkinél másképpen szól.És ez nagyon sok mindentől függhet.Hangfalak, akusztika, stb-stb. Ám ha én a saját izlésemnek megfelelően, ezeket a szempontokat is figyelembe véve állítom be az erősítőt, akkor nekem úgy tetszik a legjobban. A zenét én is sztereóban hallgatom, csak nem direktben.
Először én is jól eltekergetett hangszínszabályzókkal hallgattam a zenét, aztán jött a mozi.
Ott viszont nagyon zavaró volt a feltekert mély-magas.
Kénytelen voltam lineárisra állítani, viszont untam mindíg vissza tekergetni a zenéhez, így szép lassan ott maradt.
Most már nem is nagyon tudnám (akarnám) máshogy hallgatni.
THX
Egyetlen egy dolgot tud (azon kívül, hogy szép hangja van )
Ez a legfontosabb! A töbi már csak egy kis plussz.
Tv:Panasonic TH-42PA60E DVD/SACD:Pioneer 585-A Erősítő:Pioneer VSX-AX3 Hangfalak:Front:Dali AXS 5000 Center:Dali AXS center Sorrund:Dali AXS 1000 Sorrund back:Saját gyártmány Sub:Klipsch RW10 Kábelek:Front, Center,Sorrund,: SilverLine, Sub: Vianco digital coax
THX
Bevallom (kövezzetek meg érte) én a zenét sem direkt módban hallgatom. Szerintem direkt módban ugyanaz az erősítő mindenkinél másképpen szól.És ez nagyon sok mindentől függhet.Hangfalak, akusztika, stb-stb. Ám ha én a saját izlésemnek megfelelően, ezeket a szempontokat is figyelembe véve állítom be az erősítőt, akkor nekem úgy tetszik a legjobban. A zenét én is sztereóban hallgatom, csak nem direktben.
-
Vendég
THX
Ez Neked kicsit OFF, nem is akarom ragozni, csak hát ez is egy vélemény...
Nekem nem az! Ide nyugodtan írjatok ilyet is! Ezkre a véleményekre is kiváncsi vagyok!
Akkor az is ide tartozik, hogy én specko olyan régi erősítővel mozizok, aminek semmilyen HM tudása nincs. Egyetlen egy dolgot tud (azon kívül, hogy szép hangja van ) ProLogic dekóder van benne. Nekem a DVD játszó dekódol DD-t vagy DTS-t, és amúgy natúr megy 6 konnekten az erősítőbe.
THX
Nekem nem az! Ide nyugodtan írjatok ilyet is! Ezkre a véleményekre is kiváncsi vagyok!
THX
Mozinál a bass és a treble 0 db-n van, csak a csatornák hangerejét emeltem meg. Semmilyen DSP üzemmódot, PLII-t, DTS:Neo6, se semmi ilyen hangzást nem teszek rá. Ha a DVD-n sztereo a hangsáv akkor az maradjon is az!
Zenét Direct módban hallgatom.
-
Vendég
THX
Gondoltam...
Bocsika, de erről a témáról mindíg ez jut először az eszembe.
Másodszorra meg az, hogy Lukács úr és tsai jól kitalálták, hogy miért lehet még plusz lóvét leakasztani, mert gondolom a termékek nem ingyér viseli az emblémát.
Aztán ebből következik az is, hogy ezek nam az olcsó holmik kategóriába tartoznak.
THX
Mindenféle virtual nélkül, defaulton. Sztem ezekkel a virtual csodákkal csak rontani lehet a hangzáson mert most egy stereot nehogy már szét tudjon bontani 6.1-be úgy hogy az jól szóljon. Meg elve a hang keverése nem törvényeken alapul, hanem ahogy az alkotó megálmodja ezt meg a gép nem tudja kitalálni.
THX
Ja és azt is szívesen olvasnám, hogy ki milyen hangzásmódban hallgatja a mozit ill.a zenét? :smile47: :smile47: :smile47:
-
Vendég
THX
Mivel egy két topicot egy kicsit offoltunk már egy páran, ezért nyitottam ezt az újat ebben a témában. Akinek van tapasztalata vagy véleménye a THX ill. THX ulta2 vel való mozizással kapcsolatban azt kérem itt írja le! Köszi mindenkinek!
Amikor a 3cm-es Bose hangszórók megkapták a "kitüntető" címet, azóta nem foglalkozom a dologgal, mert nevetséges, és lejárató.
THX
Mivel egy két topicot egy kicsit offoltunk már egy páran, ezért nyitottam ezt az újat ebben a témában. Akinek van tapasztalata vagy véleménye a THX ill. THX ulta2 vel való mozizással kapcsolatban azt kérem itt írja le! Köszi mindenkinek!