Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

4:3TV->16:9

Vendég

4:3TV->16:9

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Lehet, hogy feltaláltam a spanyolviaszt. Egy alapkategóriás 4:3 100Hz TV-vel rendelkezem ami tudja a 16:9 átalakítást. A TV álltal nyújtott 16:9 átalakítás nagyságrendekkel jobb képet adott, mint a DVD 4:3 letterbox beállítása. Egy apró zavaró tényező azért felmerült: 16:9 megjelenítés esetén, a látható 16:9 képtartomány felett egy pixel vékony fehéres árnyalatú csík látszik. Ez nem igazán zavaró, mert a látható képtartományon kívül annak határánál látszik. Az egyik ismerősömnek egy ennél sokkal jobb sony wega 100Hz-es TV-je van és a jelenség nála is tapasztalható ézert nem rohantam egyből a telefonhoz reklamálni. Egyébként ha egy normál TV adásnál teszem ezt akkor nincs csík csak a DVD-nél. Kiváncsi vagyok, hogy ez általános dolog-e 4:3 TV-k esetén, és ha nem mi okozza (esetleg DVD player függő).

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”