Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Marantz vs Denon vs Yamaha

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sajti »

Ezt én értem, de ha hozzákötöm magam egy vegyes rendszerhez, akkor utána sokkal nehezebb lesz tovább lépnem, mert olyan készülékeket kell vennem, amiknek szintén van HTD bemenete...stb..
Igaz, de egyszer meg kell állni. Én pl. már nem akarok másik avr-t venni, mert jó az ahogy van. nem akarok másik hangfalszettet, mert amivel előreléphetnék az dupla ennyi. Annek ellenére, hogy keveset hallgatok zenét, egy jó sztereó megoldás után már minek cserélgessem.

Ebben aztán végképp egyetértünk! Én sem akarok sem új AVR-t, sem új frontokat venni.
DE! Valószínűleg veszek egy szatellit készletet, amit a frontok zavarása nélkül fel tudok szerelni a falra. Így a házimozira lesz egy szub/szat rendszerem (persze komolyabb!) a zenére pedig egy teljesen szeparált CD+sztereó erősítő kombináció

sajti

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Ezt én értem, de ha hozzákötöm magam egy vegyes rendszerhez, akkor utána sokkal nehezebb lesz tovább lépnem, mert olyan készülékeket kell vennem, amiknek szintén van HTD bemenete...stb..
Igaz, de egyszer meg kell állni. Én pl. már nem akarok másik avr-t venni, mert jó az ahogy van. nem akarok másik hangfalszettet, mert amivel előreléphetnék az dupla ennyi. Annek ellenére, hogy keveset hallgatok zenét, egy jó sztereó megoldás után már minek cserélgessem.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Viszont a különálló sztereót szerintem csak úgy lehet épkézláb módon kivitelezni, ha külön hangfalakat is használ hozzá az ember és nem kapcsolgat mindenféle szükségmegoldásokkal...

OFF
Ez szerintem nem igaz, mert egy myrad m szériás integrált vagy egy MF a3.2 THD bemenettel szerintem teljesen jó alternatíva. De itt van az előkészületben lévő hivox integrált THD bementtel, ami igen izgatja a fantáziámat. Nem beszélve arról, hogy valószínüleg sok capreolus előfok és scrofa végfok tulajdonos piacra fogja dobni olcsón a váltás miatt a cuccát, aminek az előfokában Szabó Zoltán meg tudja oldani a THD-t szintén.

ON
saca szerintem tök jó kis referencia rendszer lesz zenére és mozira is!

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

DV7600 mellett döntöttem
Pedig épp most akartam ajánlani, hogy várd megezt.

Egyébként gratulálok! Szerintem tuti elégedett leszel vele. (a jövő évi AVBTx-et már rendezhetjük majd nálad is, hagy csodálkozzunk.. )

Ezt majd én, és akkor saca pont meg tudná venni az én 7600-asomat. Az fekete

sajti

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Viszont a különálló sztereót szerintem csak úgy lehet épkézláb módon kivitelezni, ha külön hangfalakat is használ hozzá az ember és nem kapcsolgat mindenféle szükségmegoldásokkal...

OFF
Ez szerintem nem igaz, mert egy myrad m szériás integrált vagy egy MF a3.2 THD bemenettel szerintem teljesen jó alternatíva. De itt van az előkészületben lévő hivox integrált THD bementtel, ami igen izgatja a fantáziámat. Nem beszélve arról, hogy valószínüleg sok capreolus előfok és scrofa végfok tulajdonos piacra fogja dobni olcsón a váltás miatt a cuccát, aminek az előfokában Szabó Zoltán meg tudja oldani a THD-t szintén.

ON
saca szerintem tök jó kis referencia rendszer lesz zenére és mozira is!
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

DV7600 mellett döntöttem
Pedig épp most akartam ajánlani, hogy várd megezt.

Egyébként gratulálok! Szerintem tuti elégedett leszel vele. (a jövő évi AVBTx-et már rendezhetjük majd nálad is, hagy csodálkozzunk.. )

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Vége... megrendeltem az AVP700 processor-t, a P1000 power amplifier-el DVD-ben végül is a marantz DV7600 mellett döntöttem, viszont kölcsönkapok egy arcam DV79 DVD player-t és ha valóban annyival jobb képe lesz, mint a marantz-nak, akkor sincs gond, mert van hová tenni... a legmurisabb az egészban az, hogy mennyire elkanyarodtam az eredeti gondolataimtól pl: topic címe... 
Köszönöm mindenkinek a sok segítséget!

ui: szerintem nem kell bezárni ezt a topic-ot, hiszen alkalmas lehet pl különféle márkák pro&contra "csatáihoz"

Legyen bennük sok örömöd!

sajti

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: close652 »

nevető negyedik a befutó...
system

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: saca »

Vége... megrendeltem az AVP700 processor-t, a P1000 power amplifier-el DVD-ben végül is a marantz DV7600 mellett döntöttem, viszont kölcsönkapok egy arcam DV79 DVD player-t és ha valóban annyival jobb képe lesz, mint a marantz-nak, akkor sincs gond, mert van hová tenni... a legmurisabb az egészban az, hogy mennyire elkanyarodtam az eredeti gondolataimtól pl: topic címe...

Köszönöm mindenkinek a sok segítséget!

ui: szerintem nem kell bezárni ezt a topic-ot, hiszen alkalmas lehet pl különféle márkák pro&contra "csatáihoz"

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Más kérdés, hogy ha sztereózni akarsz, akkor célszerű lesz egy önálló sztereó rendszert is összerakni. Ez mondjuk - mivel még építkezés előtt állsz - betervezhető a majdani szobába.
Az a helyzet, hogy nem tudok se a nappaliban, se a hálószobában "meditálva" zenét halgatni. A macskáim kergetik egymást, a kutya beleszól és szétválassza Őket, a gyerek percenként zaklat, stb... számomra a zene halgatás csak egy külön, egy "zárható" helységben történhet nyugodtan...

A kérdés a zene/mozi fontosságának aránya. Anno Gandalf írta, hogy egy jó projektor többet dob a mozi élményén, mint egy ugyanolyan drága hangfalrandszer. Ebben én is egyetértek vele.
A magam szempontjából annyi a dolog, hogy mozira sosem költenék többet, mint a mostani 7600/7500-as rendszer. Viszont a különálló sztereót szerintem csak úgy lehet épkézláb módon kivitelezni, ha külön hangfalakat is használ hozzá az ember és nem kapcsolgat mindenféle szükségmegoldásokkal...

sajti

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Más kérdés, hogy ha sztereózni akarsz, akkor célszerű lesz egy önálló sztereó rendszert is összerakni. Ez mondjuk - mivel még építkezés előtt állsz - betervezhető a majdani szobába.
Az a helyzet, hogy nem tudok se a nappaliban, se a hálószobában "meditálva" zenét halgatni. A macskáim kergetik egymást, a kutya beleszól és szétválassza Őket, a gyerek percenként zaklat, stb... számomra a zene halgatás csak egy külön, egy "zárható" helységben történhet nyugodtan...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Figyelembe véve azt amit írtál lentebb én valószínűleg az Arcam sorozatot választanám. Már csak azért is, mert viszonylag egyedi rendszer lenne, nívós, jó minőségű, szóval minden benne van, amiért érdemes megvenni.

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Egyébként miért nincs egy 4. csomag az Arcam receiver + Arcam DVD? Nem lenne ez olcsóbb és amúgy megfelelő minőségű neked?
Az Arcam DVD "önnálóan" nagyon drága, de a 3 csomagban nem annyira. Majd átküldöm neked az árakat.

Cuccaim

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

A mostaninál nem fog rosszabbul szólni. De érezni fogod egy idő után, hogy a hangfalaid képezik a szűk kersztmetszetet. Én amikor megvettem a Marantz erősítőt, akkor elsőre azt éreztem, hogy az akkori dobozaim símán kiszolgálják (ezt írtam is anno a fórumon). De egy idő után kezdtem úgy érezni, hogy mégsem az igazi Azután meghallgattam a mostani dobozaimat (igaz nem ezzel az erősítővel), és döbbenetes volt a különbség. Még talán többet javult a hangzás, mint a Yamaha 440/Marantz 7500 cserével. És mondom ezt úgy, hogy a dobozaim még be sincsenek járatva teljesen.Ha a zene is fontos számodra (nekem inkább a zene a fontos), akkor egy olcsóbb lejátszó+erősítő kombinációt ajánlanék. A maradékból pedig érdemes feljavítani a frontokat!

sajti

Jelenleg az a helyzet, hogy csak a házimozi játszik, az is "csak" 5.1-ben. Most nincs otthon lehetőségem olyan körülményeket teremteni, hogy ideális legyen a zene halgatásra, de vannak ilyen irányú ambicióim. Viszont jövőre szeretnék építkezni, ahol magától érthetődően lenne egy nagyon komoly házimozi helység, mely természetesen alkalmas lenne zene halgatásra is. Azért választottam az RF-35 front/RC-35 center/RS-35 hátsó/RW-12 sub felállást, mert ha jövőre veszek két RF-7-et frontnak, a két RF-35 hátramegy és a két RS-35 lesz a hátsó center, relatíve költséghatékonyan felbővítettem a rendszerem 7.1-re. Viszont ha most veszek egy "gyengéb" AVR-t, jövőre a bővítésnél lehet, hogy megbánom. Viszont ez az ARCAM felállás (AVP700 processor + P1000 power amplifier ) azt gondolom, hogy zene halgatásra is jó lesz, azon felül hogy házimozira is kiszolgál.

Cuccaim

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Egyébként miért nincs egy 4. csomag az Arcam receiver + Arcam DVD? Nem lenne ez olcsóbb és amúgy megfelelő minőségű neked?

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

Én itt csak passzivan figyelem a témát,de felmerült bennem a kérdés mekkora lakásba szánnátok eme rendszereket?
TV: LG 42LF652V Media Player:  PC, MED600X3D, X96 MAX+, Panasonic DMP-BD35 , GRUNDIG GV470+TBC: Panasonic DMR-E85H A/V Erősitő: Yamaha RX-V3900  
Speakers : Front: Jamo S708  Center: C60 CEN  Surround: Jamo C601
Sztereó: Marantz PM-35II, JAMO Cornet 145, Kenwood KX-7030, BRZHIFI BT20

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

1 csomag:H/K AVR635-ös receiver
Marantz DV7600-os DVD player

2 csomag:
Arcam AVR300-as receiver
Marantz DV7600-os DVD player

3 csomag:
Arcam AVP700 processor
Arcam P1000 power amplifier
Arcam DV79 DVD player

Én csak úgy tudok nyilatkozni, hogy az egyes kiválasztásokhoz feltételeket szabok.

1. Összeállítást az esetben választanám, ha csak mozi kell és sztereó zene. Ebben az esetben a rendszer késöbbiekben lehetne bővíteni egy THD bemenetes sztereó erősítővel és esetleg egy háromcsatornás végfokkal is, ha a teljesítmény nem lenne elegendő. Ez esetben igen komoly frontokat vennék és a többi hangfalból egy alacsonyabb kategóriát. Front (min. 200-300e) sub (100e) surr(50-60e) center(50-60e).

2. Ezt a felállást abban az esetben választanám, ha mozi is kell és jó minőségű zene, de a késöbbiekben nem nagyon akarom bővíteni a rendszert, mert ez megfelel úgy ahogy van. Mozihoz szerintem egy egyszerübb avr is megteszi. Ehhez egy "közepes" (4-500e 5.1) hangfalszett passzolna.

3. Ezt a felállást abban az esetben választanám, ha a sokcsatornás zene is fontos. Ebben az esetben egy gyengébb sztereód lenne, mint az 1. pontban egy külső sztereóval. Persze ez nagyon relatív, mivel sok olcsobb sztereó rendszert alázna. Viszont amennyivel többe kerül, mint az 1-es felállás, abból egy olyan jó sztereó erősítőt veszel, hogy jobban szólna sztereóban. Viszont egy nagyon erős átlagot kapnál, ami igen jó multicsatornás zenével, kompromisszum mentes mozi (persze ha a végfokok elég combosak, amik az adatai alapján igen, de atápot nem láttam). Itt igen komoly teljes hangfalszett kéne. Front (400e) sub(250e) surr(150e) center(100e).

Én valószínüleg az 1-es megoldást preferálnám, mert moziban bőven elég egy felsőközépkategóriás av és sztereóra ölném a többit. Amennyiben a zene nem érdekes, akkor is az elsőt választanám, mert mozira az is bőven elég és végfokokra és komoly subra és hangfalakra költeném a pénzt inkább, de ezt is csak akkor ha a brutális hangerő a cél.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Most lehet, hogy magamra vonom a Klipsch tulajdonosok haragját, de szerintem a 3. csomag megvétele után a hangfalak cseréje lesz sürgős... 
sajti

Miért, szarul fog szólni?

- biztos hallotta ez a negyest felallast.., de azert kivancsi vagyok az okokra..

Ezt a négyest nem. De Klipsch dobozokat hallgattam már és engem nem győztek meg. Ez természetesen jelentheti azt, hogy az én ízlésem nincs rendben....

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Most lehet, hogy magamra vonom a Klipsch tulajdonosok haragját, de szerintem a 3. csomag megvétele után a hangfalak cseréje lesz sürgős... 
sajti

A mostaninál nem fog rosszabbul szólni. De érezni fogod egy idő után, hogy a hangfalaid képezik a szűk kersztmetszetet. Én amikor megvettem a Marantz erősítőt, akkor elsőre azt éreztem, hogy az akkori dobozaim símán kiszolgálják (ezt írtam is anno a fórumon). De egy idő után kezdtem úgy érezni, hogy mégsem az igazi Azután meghallgattam a mostani dobozaimat (igaz nem ezzel az erősítővel), és döbbenetes volt a különbség. Még talán többet javult a hangzás, mint a Yamaha 440/Marantz 7500 cserével. És mondom ezt úgy, hogy a dobozaim még be sincsenek járatva teljesen.
Ha a zene is fontos számodra (nekem inkább a zene a fontos), akkor egy olcsóbb lejátszó+erősítő kombinációt ajánlanék. A maradékból pedig érdemes feljavítani a frontokat!

sajti

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött

Jól néznek ki együtt feketében
Nekem csak a kijelzője nem tetszik, de ez végül is nem lehet döntő szempont! vedd meg együtt őket és örülni fogsz

Egyébként az árat - akár privátban is - megírhatnád, mert engem is érdekelne

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

sajti

Én is osztom Sajti véleményét (ha zenéről is van szó).
Amúgy 3. csomag
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

vagy ha akkora különbség nincs lehet jó sok cd-t meg dvd-t venni az különbözetből. (mennyi az, ha publikus?) a négyest együtt nem lehet meghallgatni?
system

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Jól néznek ki együtt feketében

Cuccaim

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hozzászólás Szerző: Tami »

sajti

- biztos hallotta ez a negyest felallast.., de azert kivancsi vagyok az okokra..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

sajti

Cuccaim

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”