Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Régi player Vs. mai "mindent visz" játékos

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én a Sony 725-öt (1999-ben újonnan 220 ezer Ft) hasonlítottam össze a Pioneer 575-el (2004-ben újonnan 59 ezer Ft) és bizony azonos gyári lemez mellett a Pioneernek kicsivel jobb képe volt. Élesebb, kontrasztosabb, részletezőbb. Arról most persze nem beszélek, hogy a Sony a DVD, CDA, és VCD-n kívül semmilyen formátumot nem evett meg, ezeken kívül a Pioneer az SVCD, MP3, JPG, DVD-Audio, SACD, Divx, Xvid felvételeket is viszi.
A Sony viszont háromszor olyan nagy és háromszor olyan nehéz, mint a Pioneer. De hiába ez az elsőre a minőség számlája írható többlet, a Sony 4 évesen teljesen beszart tehát a tanulság mindenképpen az lenne, hogy az újabb, olcsóbb lejátszó jobb, mint a régi, drágább.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A német eBay-en láttam néhány használt játékost, de újat sehol.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Kollégám keres többlemezes (3. v 5) DVD játékost mozgássérült rokona számára.
Régebben 2-3 éve volt a pl. Panának is ilyen, asszem 5 lemezes verzió, de ma már egyet sem tudnék mondani. Tengerentúlról nem szeretnék neki ajánlani, de ha Európában kapható valahol, az is érdekel.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A régi drága lejátszóknak (bár régen mind drága volt ) se mindegyike olyan tuti, de pl. az én Pana RV 60-am az jó. Igaz, hogy gyárilag nem játszik le írott lemezeket, de ez szerencsére csak a CD verzióban igaz, mind a - mind a + lemezeket viszi rendesen.
Mondjuk annak idején EISA díjat is kapott, ami azért valamit biztos jelent....
Az meg, hogy MP3-at, meg jpeg-et, nem játszik le, engem eddig sem zavart, eztán sem fog.
A 82-es Tv-n bármelyik mostani lejátszó mellé bátran oda merném tenni, végülis az S75 is csak a komponens kimenet és a proji miatt került a nappaliba. :taps:

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Sokat hasonlítgattam ezeket a mostani 10-20.000 ft-os tényleg mindent evő lejátszókat az Én 5 éves (anno 130.000 ft-os :smile19: ) Denon 1000 -el. Néha tényleg egyforma volt a kép de néhol egyszerűen tényleg gagyi volt a mai cucc, viszont olyan lemez nem volt amit ne játszottak volna le.Mennyire felelnek meg a mai elvárásoknak a ma már ókorinak számító vastag, órmótlan régi gépek belseje?

Mechanikailag komolyabb építésűek, de elektronikailag elavultak (pl. Video D/A, audio D/A, lejátszható formátumok) és természetesen a szofterük is általában kevesebbet tud, mint a maiak, persze azért vannak kivételes funkciók. Azért az, hogy mai cucc, kicsit túl általános, régen is és mai is voltak/vannak gyengébb és komolyabb készülékek és már árkategóriákat sem lehet összehasonlítani.

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Mester »

Sokat hasonlítgattam ezeket a mostani 10-20.000 ft-os tényleg mindent evő lejátszókat az Én 5 éves (anno 130.000 ft-os :smile19: ) Denon 1000 -el. Néha tényleg egyforma volt a kép de néhol egyszerűen tényleg gagyi volt a mai cucc, viszont olyan lemez nem volt amit ne játszottak volna le.Mennyire felelnek meg a mai elvárásoknak a ma már ókorinak számító vastag, órmótlan régi gépek belseje?

30-40% ... végülis amit lejátszik azt jobb minőségben, biztonsági másolatokat meg ugye úgyis csak szekrényben tartjuk.

Ákosking
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Ákosking »

Sokat hasonlítgattam ezeket a mostani 10-20.000 ft-os tényleg mindent evő lejátszókat az Én 5 éves (anno 130.000 ft-os :smile19: ) Denon 1000 -el. Néha tényleg egyforma volt a kép de néhol egyszerűen tényleg gagyi volt a mai cucc, viszont olyan lemez nem volt amit ne játszottak volna le.
Mennyire felelnek meg a mai elvárásoknak a ma már ókorinak számító vastag, órmótlan régi gépek belseje?
Mozi: Projektor: Sanyo PLV Z1, Hang: Denon Avr X6300H, Monitor Audio Bronze 11.1, KLIPSCH KSW12 subwoofer, LD blu ray,
HiFi: NAD 545 Bee cd player, NAD C356 BEE stereo, NAD 5150 phono, Triangle Antal ES, AKG K100 headphone
Kábelek: Monitor interconnects, QED 25th silver anniversary speakercable

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”