Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

7.1

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

7.1

Hozzászólás Szerző: Ultegra »

Yamaha RX-V650 vs. Denon 1905?
Avagy Yamaha RX-V757 vs. Denon 1905?

Melyik a jobb
a. árra való tekintet nélkül?
b. figyelembe véve, hogy a Denon 20k-val olcsóbb?

Köszi előre is!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

7.1

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ha a mozi és a features lista a döntő szempont akkor a 757-est válaszd szerintem
Abból viszont még nem nagyon lesz használt.
Esetleg Rea4-féle magánimport.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

7.1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Ha a mozi és a features lista a döntő szempont akkor a 757-est válaszd szerintem

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

7.1

Denon 1905-ről mi a vélemény? Alapvetően NAGYON nem az én hangzásvilágom, de 75e-körül dobálják feketeimportőrök... Ennyiért már hajlandó lennék megalkudni...  

Inkább 2105, mint 1905, de viszont az már kívül van a kereten. Az 1300-as Yamaha azért komolyabb, mint a 757-es (anno 280e körül volt). Vagy egy régebbi Denon!

Az, hogy anno mi mennyi volt, szerintem nem mérvadó. Anno a Sony STR-DE475-ösöm (mert mondjuk már ki végre: most egy ilyen egység szolgál "odalent".) annyiba került, mint ma a Yamaha RX-V657. Ezek szerint azonos kaliberű gépekről beszélünk? Nem hinném... Egyébként hasonlítsd össze az RX-V757 és a V1300 paraméterezését... Oké, lehet, hogy hangban bünteti a mait az oldszkúl, de elhiheted, hogy a szobában lévő Jamo hangszórók nem a felbontásukról híresek (bár a center és az effektek meglepően jók), tehát sokkal inkább feature-lista, mintsem fidelity alapján kell ezúttal választanom. A saját rendszerem más világ, de itt nem erről szól a történet.
A Denon meg én olyan vagyunk, mint egy rabbi meg egy pap: a magunk szempontjából igazunk van, de mindkettőnk más világban él, így nehezen férünk össze egymással. Igaz, saját Denon házimozi erősítőm nem volt, de egyszeri hallgatás alapján sem lettem a márka híve. A stereo rendszeremből is száműztem a Denon elemeket, bár az igaz, hogy ha többcsatornás audiohoz kéne lejátszót vennem, egy Denon DVD 2*00-at próbálnék összehozni, mert soha olyan szépen szólni klasszikus zenei koncertfelvételt még nem hallottam, mint egy ilyen osztályú gépen. Bár 75 körül újonnan (vagy hivatalosan boltból 80 körül) egy 7.1 erősítő, az már keményen olcsóbb a konkurrenciához képest, így nincs kizárva, hogy ő lesz a szerencsés (?) nyertes... Más kérdés, versenyképes-e egy 600-700-as sorozatból való Yamahával - ismét kiemelném - szigorúan házimozis felhasználásra.

Mégegyszer köszönöm mindenki hozzászólását.

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

7.1

Hozzászólás Szerző: richies »

CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

7.1

Te Cosmo, titokban nem a Denon marketingese vagy?
Nem tudok róla!

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

7.1

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Inkább 2105, mint 1905, de viszont az már kívül van a kereten. Az 1300-as Yamaha azért komolyabb, mint a 757-es (anno 280e körül volt). Vagy egy régebbi Denon!
Te Cosmo, titokban nem a Denon marketingese vagy?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

7.1

Denon 1905-ről mi a vélemény? Alapvetően NAGYON nem az én hangzásvilágom, de 75e-körül dobálják feketeimportőrök... Ennyiért már hajlandó lennék megalkudni...  

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

7.1

Gordon: 100-ért veszek egy 757-es Yamahát újonnan, ami még többet is tud, mint az említett 1300-as, de azért köszönöm

Elkapkodásról szó sincs, a megjelenítőt is szeretném cserélni, így ahol hamarabb jön alkalmi ajánlat, onnan küldöm először nyugdíjba menni az adott ketyerémet.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

7.1

YvsMad: nem néztem ki konkrétan sehol sem, csak egy "előzetes állapotfelmérés" alapján köpték ki a körülmények a Yamaha receiverét. Ezt már hallottam is, egyértelműen pozitív benyomást keltett bennem. Esetleg egy Sony STR-DB795 is szóba jöhetne. A többi erősítő általában drágább, de ha valaki tud olcsón 7.1-est (márka nem elsődleges, viszont ezüstnek kellene lennie), az szóljon bátran Nem feltétlenül konkrét ajánlatokra várok, típusra vonatkozó javaslatokat is nagy-nagy szeretettel fogadok.

A használt piac állandóan változik, ki lehet fogni nagyobb cuccost is olcsón. Tehát bármelyik 'menő' márka készüléke szóbajöhet. Folyamatosan figyelni kell a hirdetéseket és nem kell elkapkodni a döntést.
A Gordon-féle hangfalszett elméletileg jó annak, aki nulláról kezd építkezni. Akinek van már valamije, az szeretné a meglévő dolgait felhasználva továbblépni.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

7.1

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Valaki árul itt Yamaha 1300-ast, ami azért komoly darab, igaz, csak 6.1 csatornás.

Itt a linkje

Titán és nem ezüst, de ugye Yamahából nincs is ezüst.

A legolcsóbban szerintem úgy úszod meg, ha megveszed ezt és veszel egy db-ot hátra pluszba (jellemzően csak centert lehet egyesével kapni).

Amit alább írtam az új rendszer kiépítésénél követendő szerintem. Ha a mostani 5.1-et nem akarod lecserélni, akkor ugye ne ezt az utat kövesd.
gordon314.fw.hu

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

7.1

Attól függ, újat szeretne, vagy használtat!
Majd nyilatkozik. Mindenesetre már biztosan kinézte valahol ezt az erősítőt, ha már ilyen konkrétan megnevezte.

YvsMad: nem néztem ki konkrétan sehol sem, csak egy "előzetes állapotfelmérés" alapján köpték ki a körülmények a Yamaha receiverét. Ezt már hallottam is, egyértelműen pozitív benyomást keltett bennem. Esetleg egy Sony STR-DB795 is szóba jöhetne. A többi erősítő általában drágább, de ha valaki tud olcsón 7.1-est (márka nem elsődleges, viszont ezüstnek kellene lennie), az szóljon bátran
Nem feltétlenül konkrét ajánlatokra várok, típusra vonatkozó javaslatokat is nagy-nagy szeretettel fogadok.

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

7.1

Köszönöm a hozzászólásokat. Használt erősítőben gondolkodom (egyetemi ösztöndíjból nem nagyon van más lehetőség, ugye ).

Tehát 7 egyforma hangsugárzó kellene? Ez azért reménytelen, mert az 5.1 rendszer már készen van és nem kívánok sok pénzt ölni a dologba. De mivel a légtér nagy, inkább a plusz két nagy felé hajlok (tehát azonos frontok és surroundok, kisebb surround back-ek), ez ügyben kérnék konfirmációt, vagy ellenérveket (a másik lehetőség a két nagy + 4 pici. Eladni a mostanit és új rendszert építeni biztosan nem lesz türelmem).

Cosmo: tudom, hogy DVD-k 5.1-ben vannak, de én hiszek a Dolby hangmérnökeinek munkájában

A hangerővel nem hiszem hogy gond lesz. A mélyek külön erősítőről mennek, a mostani receiver gyári adat szerint 5 x 80W-ot tud és kb. 2/3-os terhelésen használva már rettenetes nagyot szól pl. a Jurassic Park Ahogy a T-Rex hajtja a dzsippet, remeg az ajtóban az üvegbetét

Ja, és pongyolán fogalmaztam, azért nem "teljesen üres" a szoba, de igény szerint át lehet pakolászni mindent, ami nekem útban van.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

7.1

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

....A hangfalméretezés illetően: a legjobb az lenne (kevesen tudják otthon megvalósítani helyhiány, asszony és egyéb okok miatt), ha minden hangfalad ugyanolyan méretű lenne és egy körív mentén helyeznéd őket el. Ha erre nincs mód, akkor általában előre frontnak nagyobb hangfalakat centernek és a többinek lehet kisebbet is. Bár ha hangosan szereted hallgatni, akkor mindeféleképpen meg kell nézned, hogy mennyire terhelhetőek a dobozok.
Ez a szokás abból adódott, hogy sokaknak a házimozirendszer egyben a sztereó rendszerük is. Ezért tesznek frontnak méretesebb hangsugárzót.
Házimozinál szerintem meghálálja magát a kevesebb több elv a hangsugárzók méretét tekintve.
Ha lenne egy 40 nm-es helyiségem, amit moziszobának rendezhetnék be, akkor biztos, hogy 6 vagy 7 egyforma polcsugárzót használnék (ha a falbaépített már kilőve) a homogenitás miatt és ezek mellé tennék 2 db közepes árú reflexes mélynyomót. Zenére természetesen ez a rendszer korlátozottan lenne csak alkalmas, de hát nem is ez itt a cél!

A kisebb polcsugárzóknak általában meg van az az előnye, hogy könyen elhelyezhetőek, sokak közülük a falra is szerelhető. A két mélynyomó és a kis hangsugárzók használata leveszi a terhet az erősítő vállairól, ezért kisebb teljesítményű is elég.
Ekkora területen 1 nagyobb teljesítményű mélynyomó már rendesen félreviszi a hangképet, ha nem középre van elheyezve, ezért ajánlok én is inkább 2 db közepest.

Amit megspórol az ember a nagy frontokon és az izom erősítőn, abból pedig kijön az a plusz 1 mélynyomó!
gordon314.fw.hu

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

7.1

Majd nyilatkozik. Mindenesetre már biztosan kinézte valahol ezt az erősítőt, ha már ilyen konkrétan megnevezte.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

7.1

Ultegra éppen nem akar túl sokat költeni a fejlesztésre.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

7.1

A 650-es nem rosz választás, de nagyobb gépeket is érmes megnézni, ha a hangosság a lényeg. Filmhez tökéletes a Yamaha.
Ultegra éppen nem akar túl sokat költeni a fejlesztésre. Mondjuk a 40 m2 behangosításához tényleg nagyobb erősítőre lesz szükség. A 7.1-et ettől függetlenül érdemes kiépíteni ekkora szobában. Kezdetnek jó lesz a 4 álló + 2 kisdoboz felállás, aztán majd meglátja, hogy jó-e neki, vagy sem.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

7.1

Én nem tudok olyan DVD-ről, ami 7.1 lenne. Azt az erősítő keveri ki a hangot 5.1-ről, vagy 6.1-ről. Egy jól beállított 5.1 tökéletesen elég.

A 650-es nem rosz választás, de nagyobb gépeket is érmes megnézni, ha a hangosság a lényeg. Filmhez tökéletes a Yamaha.

A hangfalméretezés illetően: a legjobb az lenne (kevesen tudják otthon megvalósítani helyhiány, asszony és egyéb okok miatt), ha minden hangfalad ugyanolyan méretű lenne és egy körív mentén helyeznéd őket el. Ha erre nincs mód, akkor általában előre frontnak nagyobb hangfalakat centernek és a többinek lehet kisebbet is. Bár ha hangosan szereted hallgatni, akkor mindeféleképpen meg kell nézned, hogy mennyire terhelhetőek a dobozok.

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

7.1

Sziasztok,

Adott egy elég nagy szoba (cca. 40nm), ahol kiélhetem minden házimozis perverziómat. Mivel ez nem esik a család "forgalmának" középpontjába, általában idehozom a komáimat szétesni, és mivel szoktunk filmezni is, összehoztam egy low-cost 5.1-es rendszert. De mivel hely van bőven, meg légtér is, amit be lehet puffogni, arra gondoltam, hogy kibővítem a dolgot 7.1-re, mert itt adott hozzá minden szükséges feltétel, szemben a szobámmal, ami kicsi is, meg bajos is lenne a hátsó csatornákhoz tartozó hangsugárzók elhelyezése. A rendszer lelkének egy Yamaha RX-V650-est tudnék elképzelni. Van ennek értelme, vagy inkább 5.1 vonalon fejlesszek tovább? Tudom hülyén hangzik, de a hangminőség ezúttal nem elsődleges. Dög hangosan szoktuk bőgetni a filmeket (2 60 literes szub van :smile19: ), és itt véget is ér a rendszer kihasználtsága. Zenét legfeljebb kiadós beszélgetésekhez szolgáló aláfestésként hallgatunk. Tehát inkább hajlok a plusz 2 csatorna, mint a 100 ezerrel drágább hangfalszett vásárlása felé.

A kérdés az lenne, hogy egyrészt megéri-e a ráfordítandót a dolog, másrészt, hogy pozitív válasz esetén van-e valamilyen általános szabály a hangszórók méretezését illetően? A meglévő 5.1-ben elöl vannak nagy, hátul pici sugárzók, ezt kellene bővíteni. Surround és surround back legyen azonos (2 pici pár), vagy mehet Surroundnak is Front méretű sugárzó és surround back-be a mostani pici effekt pár? Neten szaladgálva láttam ilyen elrendezést is, meg olyat is.

A másik nagy kérdés: valahol azt olvastam, hogy ahogy nő a csatornák száma, úgy lesz a rendszer egyre inkább érzékeny az üléspozícióra. Igaz ez? Logikusan követve épp fordítva kellene lennie, nem? Ez annyira nem mérvadó, mert van hely a variálásra, csak mi is elég nagy területen szoktunk csücsülni (3-2-2 ülőgarnitúra U alakban elrendezve), és a mostani 5.1 elég jól szól mindenhonnan. Megöli ezt a 7.1-re bővítés?

Valamint tippeket is várok, milyen 7.1 erősítőben érdemes gondolkodni.

Köszi előre is!

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”