Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

THX

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

THX

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Syerintem picit félrement itt is a topic a témától. Ha jól emlékszem azzal indult, hogy kinek milyen tapasztalata van a THX-el, nem azzal, hogy THX től jó-e vagy rossz egy cucc.Én pl speciál épp azért nem vettem anno Rotel-t mert nincs benne THX feldolgozó áramkör.
Egy másik példa a Krell KAV szériája, ha valaki nagy nevekkel akar dobálni.
Ezzen a THX-es AV szérián meg nem hiszem hogy bárki kifogást találna, maximum az árában.

Egyébként a DENON is nagyon jó, csak én hamarabb vennék egy proci+végfok párost mint egy integrált erősítőt. A te rendszered az szuper, csak árban már nem az én kategóriám. Nem tudom, hogy mennyibe fájt neked az a sok végfok, de nem lehetett olcsó.

Cuttie
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

THX

Hozzászólás Szerző: Cuttie »

Syerintem picit félrement itt is a topic a témától. Ha jól emlékszem azzal indult, hogy kinek milyen tapasztalata van a THX-el, nem azzal, hogy THX től jó-e vagy rossz egy cucc.
Én pl speciál épp azért nem vettem anno Rotel-t mert nincs benne THX feldolgozó áramkör.
Egy másik példa a Krell KAV szériája, ha valaki nagy nevekkel akar dobálni.
Ezzen a THX-es AV szérián meg nem hiszem hogy bárki kifogást találna, maximum az árában.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

THX

Szerintem neked meg nem azzal kellene a NAGY klipsh-eket minősítened, hogy ,,na ez THX Ultra2 minősítést kapott". Be kéne már látnod, hogy nem ettől fognak szépen szólni.

Ha jól tudom akkor pl. a PassLabs végfokok sem THX minősítésöek, pedig azoktól jobbat még nem nagyon gyártottak.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

THX

Miután a Creative-é lett a THX ezután 'érdekes módon' az első kiadott hangkártyája már THX-es lett  (Audigy) és természetesen megdobta a hangfalszetjeit és az újjabb hangkártyáit is ezzel a címmel.
Hát ennyit a történelemről.

Akkor hogy lehet, hogy a Klipsch Promedia volt az elso 2.1-es PC-s hangszorocsalad ami megkapta a THX Multimedia minositest? Nem kotekszem, csak nem ertem

Én nem tudok rólla, hogy ő lett volna az első. Nem lehet hogy egyszerre kapta meg a többi hangfalszettel? De ha tévedek az sem számít.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

THX

A Pio erősítők jók. A Klipsh hangfalak is jók, de ezek nem a CSÚCS. A pio AX10-es 1 millás erősítőjének árából sokkal jobb erősítőt is lehetne venni ami ráadásul nem THXes. csak halkan megjegyzem!
Persze, 1.2 millaert Denont

Mint ahogy azt mar Cuttie is leirta, nem csak a minosites szamit, hanem bele is nyulnak a hangba a THX erositok, es eddig mindenkinek jobban tetszett a mozi hangja, ha be volt kapcsolva a THX mod. Bekapcsolva azonnal egy moziteremben erzem magam. Ha kikapcsolom akkor sterilen szol, mint pl egy HK, vagy Yamaha, Onkyo. (bocsi en nem vagyok oda a Harman hangzasvilagaert. Biztos jo, de csak bizonyos izlesvilagu embereknek)

Pl. mondok egy jobbat:
Rotel RSP1068+RMB1075

És még 1 millát sem költöttem! Jajj várj a 1075-ös végfok az THX minősítésű, tehát mondjuk akkor választok egy másikat, ami legyen a 1066-os. így már nincs THX, de minőségben még mindig a toppon van!

De példálozhatnék mással is.

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

THX

Hozzászólás Szerző: H.Andras »

A Pio erősítők jók. A Klipsh hangfalak is jók, de ezek nem a CSÚCS. A pio AX10-es 1 millás erősítőjének árából sokkal jobb erősítőt is lehetne venni ami ráadásul nem THXes. csak halkan megjegyzem!
Persze, 1.2 millaert Denont

Mint ahogy azt mar Cuttie is leirta, nem csak a minosites szamit, hanem bele is nyulnak a hangba a THX erositok, es eddig mindenkinek jobban tetszett a mozi hangja, ha be volt kapcsolva a THX mod. Bekapcsolva azonnal egy moziteremben erzem magam. Ha kikapcsolom akkor sterilen szol, mint pl egy HK, vagy Yamaha, Onkyo. (bocsi en nem vagyok oda a Harman hangzasvilagaert. Biztos jo, de csak bizonyos izlesvilagu embereknek)

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

THX

Miután a Creative-é lett a THX ezután 'érdekes módon' az első kiadott hangkártyája már THX-es lett (Audigy) és természetesen megdobta a hangfalszetjeit és az újjabb hangkártyáit is ezzel a címmel.

Akkor hogy lehet, hogy a Klipsch Promedia volt az elso 2.1-es PC-s hangszorocsalad ami megkapta a THX Multimedia minositest? Nem kotekszem, csak nem ertem

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

THX

Ja és még egy fontos dolog. A THX-et azok az eszközök kaphatják meg, amik megfelelnek egy hosszú listának, amin 1000nyi baromság van felsorolva. Mint pl. harmónikus torzítás, teljesítmény, jel/zaj viszony, stb.
Ezek az értékek fontosak, de mint tudjuk nem 'csak' ezek fogják meghatározni egy komponens hangminőségét. Így tehát én azon a véleményen vagyok, hogy attól még hogy valami THX Ultra2 címkét visel, attól még nem feltétlenül lesz jobb mint egy olyan ami még a Select-et sem kapta meg!

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

THX

Egy kis érdekesség azoknak akik nincsenek otthon a történelemben

Csak nagy volanakban írom le:
Jópár éve a THX-et a Lucasfilm alapította. Ezután nem sokkal késöbb a THX kivált a cégből ugyanis kinőtte azt. Pár évvel ezelött azonban csődbe jutott (az okát ne kérdezzétek) és a részvények többségét felvásárolta a Creative, így ő lett a többségtulajdonos, magyarul bekebelezte a céget. Ezután máris létrehozott jópár új jelölést és kategóriát. Ezután jöttek be a THX Select és THX Ultra2 megnevezések, ugyanis ezelött csak sima THX Ultra volt, tehát ha olyan eszközzel találkoznátok ami THX Ultra címkés, akkor az már régebbi típus.
Miután a Creative-é lett a THX ezután 'érdekes módon' az első kiadott hangkártyája már THX-es lett (Audigy) és természetesen megdobta a hangfalszetjeit és az újjabb hangkártyáit is ezzel a címmel.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

THX

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Senki nem mondta, hogy egy THX-es cucc nem szólhat jól. Összerakok én neked egy olyan cuccot amely meghallgatása után kidobod a cuccodat pedig amit mutatni fogok egy darab THX logó sincsen. És ez a lényeg. Ha minden terméknek át kellene mennie a THX ellenőrzésen akkor volna értelme arról beszélni, hogy jól szól-e egy THX-es erősítő vagy sem. Én hallottam THX-es erősítőket, volt amelyiktől elájultam és volt amelyiktől nem. Hasonlóképpen ugyanez történt nem THX-es erősítőkkel is. De két erősítő közül nem azért venném az egyiket mert van rajta THX-es logó. Ez meg a másik lényeg.
Hat ide a bemutatoterembe ennel jobbat nem tudsz osszerakni elhiheted.

Ertem amit mondasz de ha azonos arakat nezunk akkor ez nem nagyon igaz.

Peldaul: Pioneer AX-3 THX Select, es emelle beraksz egy ugyanennyibe kerulo Yamahat tuti, hogy nem szol jobban a Yamaha mint az AX-3, de meg a Denon 3805 sem. Denon jobban fog szolni Sztereoban, de sztereoban lenyegtelen a THX minosites ha hazimozi erositokrol beszelunk.

Mindez igaz, amit leírtál ,és volt is szerencsém hallani Nálad a rednszert és tényleg szépen szólt, de "nem csak a THX-től lett olyan"

viszont tegyél oda a Pio THX mellé egy az árából megvehető h/k-t és csak moziban hallgasd meg. (sztereót nem írom, mert nem lenne fair a Pioneerral szemben, meg tényleg semmi köze a sztereónak a THX-hez.)
gordon314.fw.hu

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

THX

Az alap kérdéshez mondanám, hogy én sem használok semmilyen térhang forátumot, hanem az erősítőn AFD megy azaz AutoFormatDecoding (magyarul ez a standard).

Cuttie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

THX

Hozzászólás Szerző: Cuttie »

Nálam az előfok THX ultra minősítésű. Én is nagyon meg vagyok vele elégedve.
megjelenítő cuccoknál, és hangfalnál szerintem inkább csak minőségi jelző, de előfoknál, erősítőnél van benne egy plusz hangfeldolgozó egység is, ha emlékezetem nem csal :-)
Én amióta megvettem a cuccot, azóta csak THX módban nézem a filmeket.

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

THX

Senki nem mondta, hogy egy THX-es cucc nem szólhat jól. Összerakok én neked egy olyan cuccot amely meghallgatása után kidobod a cuccodat pedig amit mutatni fogok egy darab THX logó sincsen. És ez a lényeg. Ha minden terméknek át kellene mennie a THX ellenőrzésen akkor volna értelme arról beszélni, hogy jól szól-e egy THX-es erősítő vagy sem. Én hallottam THX-es erősítőket, volt amelyiktől elájultam és volt amelyiktől nem. Hasonlóképpen ugyanez történt nem THX-es erősítőkkel is. De két erősítő közül nem azért venném az egyiket mert van rajta THX-es logó. Ez meg a másik lényeg.
Hat ide a bemutatoterembe ennel jobbat nem tudsz osszerakni elhiheted.

Ertem amit mondasz de ha azonos arakat nezunk akkor ez nem nagyon igaz.

Peldaul: Pioneer AX-3 THX Select, es emelle beraksz egy ugyanennyibe kerulo Yamahat tuti, hogy nem szol jobban a Yamaha mint az AX-3, de meg a Denon 3805 sem. Denon jobban fog szolni Sztereoban, de sztereoban lenyegtelen a THX minosites ha hazimozi erositokrol beszelunk.

Vendég

THX

Hozzászólás Szerző: Vendég »

H.Andras
Nincs visszaút
Nincs visszaút

THX

Mi lenne, ha nem tudatlanul vitatkoznátok a THX-en, hanem meghallgatnátok egyszer végre. És akkor mindenki maga eldöntheti, hogy a reklámszövegnek van-e valami valóságtartalma. Az mindenesetre gyanús, hog egy magára valamit is adó jónevű gyártó nem a legolcsóbb erősítőibe teszi bele a THX valamelyik változatát. Magasabb minőségi kategóriás készüléket meg kár lenne valami hülyeséggel elrontani.
Egyetertek. Nalam most minden THX Ultra 2 minositesu, a hangfalak is!! es eddig mindenki lefosta a bokajat a hangzastol, elsokent a kollegam es en... szoval nem artana meghallgatni, es utana beszelni okosokat.

THX egy minositesi szabvany, azt jelenti hogy az adott termek a kategoriajaban kiemelkedoen jo, pontosan ugy szol ahogy az elvarhato tole.

tobb fele minosites letezik, az Audigy 2 ertelemszeruen nem ULTRA 2 kategoria!

minositesek:

THX Multimedia
THX Select
THX
THX Ultra
THX Ultra2

Yamaha regen nem volt THX-es mert rosszban voltak Lucassal, most mar ok is rarakatjak a nagyobb erositoikre...
Nem mellekesen mar az is a leheto legjobbat kihozza a szutyok rendszerekbol, ha az illeto a THX ajanlasnak megfeleloen helyezi el a hangfalait, es allitja be az erositojet. En se hittem benne mig ki nem probaltam 180 magason a hattereket, minden small, 80Hz vagas, ket sub, stb stb stb.

A masik meg, hogy nem kell csodat varni a sima THX minositesu cuccoktol, valamivel szebben szolnak mint hasonlo kategorias tarsaik. THX U2-tol lehet csodat varni.

Aki meg latatlanban fikazza a THX cuccokat, annak azt kivanom, hogy sose legyen THX Ultra 2 minositesu Denon, Aragon, Arcam, Lexicon, Parasound, vagy egyeb csucskategorias erositoje, mert hat a THX az ugyis szar, nem jo semmire...

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

THX

Mi lenne, ha nem tudatlanul vitatkoznátok a THX-en, hanem meghallgatnátok egyszer végre. És akkor mindenki maga eldöntheti, hogy a reklámszövegnek van-e valami valóságtartalma. Az mindenesetre gyanús, hog egy magára valamit is adó jónevű gyártó nem a legolcsóbb erősítőibe teszi bele a THX valamelyik változatát. Magasabb minőségi kategóriás készüléket meg kár lenne valami hülyeséggel elrontani.
És az nem gyanús, hogy nagyon sok igazán minőségi készülékben egyáltalán nincsen THX?
gordon314.fw.hu

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

THX

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

THX

Hozzászólás Szerző: gemini »

zenénél nálam is kizárolag sztereo beállitás mellett szolhat, filmnél meg szintén autora van állitva. viszont TV-nél neo:6 moviera van állitva.

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

THX

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Mivel egy két topicot egy kicsit offoltunk már egy páran, ezért nyitottam ezt az újat ebben a témában. Akinek van tapasztalata vagy véleménye a THX ill. THX ulta2 vel való mozizással kapcsolatban azt kérem itt írja le! Köszi mindenkinek! 
Amikor a 3cm-es Bose hangszórók megkapták a "kitüntető" címet, azóta nem foglalkozom a dologgal, mert nevetséges, és lejárató.

Nekem ot halt meg a THX amikor a haverom monta, hogy THX-es rendszere van mert a Soundblaster Audigyi2-THX. hagkärtyät vett.

Hät mondom nem igy van egeszen.

A mäsik en sztereoban hallgatom a zenet, igaz amikor közben haverokkal beszelgetek, vagy porszivozok akkor ränyomom az 5 sztereo modot. Akkor nagyon praktikus, viszont egyedül csak sztereo. Persze minden 0 db-en
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

Vendég

THX

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy vettem egy PIO 575-ös DVD lejátszót és egy PIO 912-es erősítőt!

Sajnos egyikhez sincs magyar nyelvű leírás!

Kérek mindenkit, aki tud ebben segíteni, kérem szóljon!

Más problémám is van!

A DVD lejátszó menűjébe nincs magyar nyelv, hogy lehet ezt beletenni?

HELP PLÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍZZZZZZZZZZ!! :kiraly:

Előre is köszi!

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

THX

A NEO 6, a Logic 7, a 7csatornás sztereo és a Prologic llx között mi lehet a különbség hangzásban?
A 7 csatornás sztereó "csak" a sztereó jelet tartja meg azzal, hogy a széleket átteszi a hátsó csatornákra. Ez pl egy házibuli kihangosításához jó lehet. :smile19:

A többi (neo:6, PLII(x), Logic7) pedig sztereó jelforrásból próbál "kitalálni" több diszkrét csatornát (5,6,7.1-et). Teszik ezt több-kevesebb sikerrel és különböző eredménnyel. Nálam egyértelmű volt a Logic7 előnye.
gordon314.fw.hu

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

THX

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Semmilyen DSP üzemmódot, PLII-t, DTS:Neo6, se semmi ilyen hangzást nem teszek rá. Ha a DVD-n sztereo a hangsáv akkor az maradjon is az! 
Zenét Direct módban hallgatom.

Nekem is pontosan ez a véleményem.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Zsoló
Nincs visszaút
Nincs visszaút

THX

Hozzászólás Szerző: Zsoló »

A NEO 6, a Logic 7, a 7csatornás sztereo és a Prologic llx között mi lehet a különbség hangzásban?

Tv:Panasonic TH-42PA60E DVD/SACD:Pioneer 585-A Erősítő:Pioneer VSX-AX3 Hangfalak:Front:Dali AXS 5000 Center:Dali AXS center Sorrund:Dali AXS 1000 Sorrund back:Saját gyártmány Sub:Klipsch RW10 Kábelek:Front, Center,Sorrund,: SilverLine, Sub: Vianco digital coax
Szinti: Yamaha PSR520 Roland RA95

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó

THX

Hozzászólás Szerző: Balha »

Én is mindent nullán hagyok, a dsp-t pedig kb 5 ször használtam eddig...

nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem a 3 stereo mód kifejezetten idegesít...

használja ezt valaki?
...

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

THX

Hozzászólás Szerző: sajti »

Nálam minden 0dB-re van állítva, szintek, és a hangszín is. A lejátszó össze van kötve 6 csatornás analóg kábelezéssel, úgyhogy a zenéhez a direkt állást (6ch input) használom. Nagyon sokszor a mozihoz is így marad...

sajti

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”