Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
PC atkotese A/V reciever-re
colin 4 (nem volt motorhang, de mind az 5 hangszóró szólt), power dvd (1-2 hangsáv hiányzott..), ilyenek.
most akkor a pcm nem baj?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )
átálítottam persze, s kihúztam az anlógot is:)
s mégis pcm-nek érzékeli a av...
milyen progival hallgattál mit?
átálítottam persze, s kihúztam az anlógot is:)
s mégis pcm-nek érzékeli a av...
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> )
tegnap összekötöttem a sb audigy2-met az erősítővel.és PCM-nek ismeri fel a bemenetet... ez mi is pontosan?
s ha 5.1-et akarok hallgatni, akkor 1-2 hangsáv hiányzik dvd-ről is, s pl colin4-ről is...(de szól mint az 5 hagszóró, sub nincs).
driver hiba?
átállitottad hogy csak digit jel menjen ki belőle?
még jo hogy kiprobáltam koaxal és nem az alaplapihoz vettem vagy 5 méter optikai kábelt nem értem miért nem akar ugy működni mint a DVD-AV összekötésénél.
tegnap összekötöttem a sb audigy2-met az erősítővel.és PCM-nek ismeri fel a bemenetet... ez mi is pontosan?
s ha 5.1-et akarok hallgatni, akkor 1-2 hangsáv hiányzik dvd-ről is, s pl colin4-ről is...(de szól mint az 5 hagszóró, sub nincs).
driver hiba?
megcsináltad a kábelt amit mondtam?
vettem jack mono-rca átalakítót, meg 10m-es 75ohmos aranyozott rca-t...
gemini:Leírom az én tapasztalataimat a dologgal kapcsolatban, mivel nekem is ilyen erősítőm volt.
Egy Turtle Beach Santa Cruz (Videologic SonicFury) hangkártyám volt akkor, és a digitális kimenetére dugtam az általam eszkábált mono jack-RCA kábelt. Amint bedugtam az erősítőbe a kábelt rögtön érzékelte. Össze volt kötve analóg módon is, de egyből átkapcsolt a dig. bemenetre. Az egyetlen szívfájdalmam az volt, hogy hiába állítottam be a PowerDVD-t SPDIF-re, akkor nem szólt, különben meg csak az erősítő effektprocesszorát tudtam használni, ami nem ugyanaz volt.
Hogy nálad a kábel miért nem volt jó? Talán a sztereó jack nem tetszett neki. Egyébként nem számít, hogy a kábel coax vagy sima, mert átviszi a jelet gond nélkül. Próbáltam. Ha Bp-i vagy szívesen kölcsönadom a kábelem egy próbára.
Apropó: a Live-on a legfelső csati a dig. kimenet.
a csatit megtaláltam aztán, köszi!
én pár honappal ezelőtt megprobáltam normál kábellel, de akkor nem tudtam hangot kisztedni belőle, most legalább szolt belőle valami. ha ma lesz időm akkor veszek egy átalakitot és kiprobálom ugy is, de pont ettől tartottam, hogy az erősítő DSP-jét kell majd használni. jelenleg is igy van, de akkor inkább 6CH-re dugom vissza.
-
Vendég
driver hiba?
megcsináltad a kábelt amit mondtam?
-
Vendég
gemini:
Leírom az én tapasztalataimat a dologgal kapcsolatban, mivel nekem is ilyen erősítőm volt.
Egy Turtle Beach Santa Cruz (Videologic SonicFury) hangkártyám volt akkor, és a digitális kimenetére dugtam az általam eszkábált mono jack-RCA kábelt. Amint bedugtam az erősítőbe a kábelt rögtön érzékelte. Össze volt kötve analóg módon is, de egyből átkapcsolt a dig. bemenetre. Az egyetlen szívfájdalmam az volt, hogy hiába állítottam be a PowerDVD-t SPDIF-re, akkor nem szólt, különben meg csak az erősítő effektprocesszorát tudtam használni, ami nem ugyanaz volt.
Hogy nálad a kábel miért nem volt jó? Talán a sztereó jack nem tetszett neki. Egyébként nem számít, hogy a kábel coax vagy sima, mert átviszi a jelet gond nélkül. Próbáltam. Ha Bp-i vagy szívesen kölcsönadom a kábelem egy próbára.
Apropó: a Live-on a legfelső csati a dig. kimenet.
tegnap összekötöttem a sb audigy2-met az erősítővel.
és PCM-nek ismeri fel a bemenetet... ez mi is pontosan?
driver hiba?
na, akkor részletezem
Most már értem!!! (bocsi, de tényleg hulla fáradt vagyok)
Szóval szerintem nem az átalakítóval van a gond. Ha csak nincs valami speciális erre utaló magatartás a doksiban. Szerintem valami konfigurációs probléma lehet, vagy rossz a leírás és mégse jön ki rajta a digit jel
na, akkor részletezem
van egy SB Live 5.1-es hjangkártáym, megy egy integrált, de ezzel ne foglalkozzunk mert összezavarlak :smile19:
eddig átalakitokkal az erősítő 6CH inputjára volt rákötve a gép. ha jol sikerült kivennem a leirásbol akkor az egyik csati ami a cente/sub csatlakozoja, az tartalmazza a digit kimenetet. erre dugtam rá a koaxot. de már kezdek én is belezavarodni. szal ez vmiért a szereo-2RCA átalakitónál szétszedte frontre a és rearre, de a centert nem is tudom hogy leadta-e mert arra nem fiogyeltem és már késő van ujra szorakozni vele. Lényeg, hogy amikor a PowerDVD-t elinditottam és DTS-re volt állitva az erősítő akkor alapbol a neo:6 cinema jött be és nem a DD. amikor a PDVD-ben átraktam SPDIF-re akkor meg nem is jött belőle hang, pedig a hangkártyabellitásnál átt lett rakva digit kimenetre.
ez lehet hogy még zavarosabb lett mint az előző, de talán vki megérti. ha nem akkor holnap ujra probálkozom, max veszek feleslegesen egy átalakitot
eddig ok, de ez az átalakito egy stereo jack-' RCA dugo és ha az egyikbe dugom akkor a háttér szolal meg ha a másikba akkor a front, a centert nem figyeltem.
ja.. akkor félreértettem... szorri!
Bár nem is egészen értem... két külön kimenetet akarsz/kell használni a hangkártyából? Nincs rajta digit kimenet? Ha nincs akkor még a cenetert is össze kell szedned valahonnan.
Ha jól gondolom, akkor kell 2 sztereó jack -> szteró RCA a frontnak, ugyanez a hátsóknak és egy akár mono is a centernek.
de lehet, hogy megint csak félreértelek :-/
Szerintem a kettőnek nem lehet köze egymáshoz. Ill. másutt kell keresni az érzéketlenség okát. A sztereó jack-en is át kell mennie a jelnek... maximum vagy az elején, vagy a végén jeelnik meg. De ha az aljzat az mono, akkor tök mindegy, mert úgyis az egészet érzékeli.
Inkább a hangkártya beállításainál kell talán kutakodni...
eddig ok, de ez az átalakito egy stereo jack-' RCA dugo és ha az egyikbe dugom akkor a háttér szolal meg ha a másikba akkor a front, a centert nem figyeltem.
na akkor most nekem lenne egy kérdésem. megprobáltam összekötni a gépet az erősítővel egy koax kábellel, viszont csak sztereo RCA-jack átalakitom van. ebben az esetben az erősítő nem érzékeli, hogy 5.1-es hangot kap. ha ugyanezt monoval tenném, abban az esetben igy lenne? ha igen akkor holnap vennék még egy kábelt meg egy ilye átalakitot, de feleslegesen nem szeretnék beruházni rá.
Szerintem a kettőnek nem lehet köze egymáshoz. Ill. másutt kell keresni az érzéketlenség okát. A sztereó jack-en is át kell mennie a jelnek... maximum vagy az elején, vagy a végén jeelnik meg. De ha az aljzat az mono, akkor tök mindegy, mert úgyis az egészet érzékeli.
Inkább a hangkártya beállításainál kell talán kutakodni...
na akkor most nekem lenne egy kérdésem. megprobáltam összekötni a gépet az erősítővel egy koax kábellel, viszont csak sztereo RCA-jack átalakitom van. ebben az esetben az erősítő nem érzékeli, hogy 5.1-es hangot kap. ha ugyanezt monoval tenném, abban az esetben igy lenne? ha igen akkor holnap vennék még egy kábelt meg egy ilye átalakitot, de feleslegesen nem szeretnék beruházni rá.
sima RCA kábel volt vagy 75 ohmos?
Na ez az amiben nem vagyok biztos, honnan lehet ezt megnézni??? a kábelre kéne hogy rá legyen írva???
igen. egy sima RCA-RCA-val nem fog menni. de a MM-ban lehet kapni 600Ft-ért szép sárga csatikkal
De honnan tudom megállapítani egy kábelről ami a kezemben van hogy jó e vagy sem????
elvileg rá van irva gyakorlatilag meg nem biztos hogy látod. esetleg kérd az eladó segítségét, aki még annyit se ért hozzá mint te
én egy alap hama-t vettem és a dobozon lévő ábrát illetva a szö9beget pont eltakarta a kábel. de ha nem akakrsz drága kábelt venni és megelégszel azzal amit irtam, akkor biztos hogy meg fogod találni.
amugy ez van a kábelre irva: 3c-2v 75 ohm coaxial cable.
elvileg ezel működnie kell de még én sem pőrobáltam, viszont elkezdett érdekelni a dolog és minnyá letesztelem.
Na ez az amiben nem vagyok biztos, honnan lehet ezt megnézni??? a kábelre kéne hogy rá legyen írva???
igen. egy sima RCA-RCA-val nem fog menni. de a MM-ban lehet kapni 600Ft-ért szép sárga csatikkal
De honnan tudom megállapítani egy kábelről ami a kezemben van hogy jó e vagy sem????
Hi!
Nekem is át van kötve a pc az erősítőbe. Nekem analog van átkötve (3jack - 6 rca), nekem nem igazán tetszik a hangja! Amugy egy soundBlaster Lve-al hajtom meg. Ha optikaival kötöd át akkor sztem jobb minőséget érsz el. Amúgy nekem a legnagyobb bajom a pc átkötésével hogy millió filter progi van amit össze kell hangolni és ez elég bonyolult (nekem). Szóval én azt mondom hogy a dvd-A/V jobb minőséget ad mint a pc-A/V (általánosan, aztán lehetnek kivétlelk)
nagy kérdés vajon miért a hangkártyád gagyi D/A ját hallgatod ráadásul gondolom az analog kábeldzsungeled sem profi minöség ....
nem lenne mégis egyszerübb azt a szegény onkyot kihasználtni ? biztos van azon digit bemenet, a live! rendelkezik digit kimenettel. kábel meg ugye... eleve, az egyik mostani kábeled is betehetnéd digit kábelnek, nem kizárt, hogy müködik!
a mostaninál mindenképpen jobb minöséget kapnál ....
Jogos, de ez egy hosszú történet.
Szóval egyszer volt hol nem volt egy abit alaplapi optikai kimenet, gondoltam no problem átkötöm optikai ki optikai be és kész. Sajnos azonban számomra érthetetlen módon kihagy a hangkártya. Nem a kábel rossz mert több kábellel is kipróbáltam amik egyébként pl dvd-erősítő tökéletesen megy. Persze ezért jó ha van egy live a gépben, gondoltam coaxon átkötöm és kész, de egyszerűen nem akar megszólalni kb egy hetet szöszöltem vele (napi 1-2 órát amíg bírtam) végignéztem az összes beállítást és semmi. (amúgy egy rca - rca kábel egyik végén mono jack átalakítóval próbáltam) Ezért maradt a mostani állapot, nem sokat használom max 1-2 ac3-s divx-et nézek meg rajta, dvd-t soha arra ott a dvd-m. Szóval megbékéltem ezzel, mondjuk a mai napig nem értem miért nem müködött coax-al. Talán egyszer megtudom ezt is...
Ennyi lenne a történet.
Hi!
Nekem is át van kötve a pc az erősítőbe. Nekem analog van átkötve (3jack - 6 rca), nekem nem igazán tetszik a hangja! Amugy egy soundBlaster Lve-al hajtom meg. Ha optikaival kötöd át akkor sztem jobb minőséget érsz el. Amúgy nekem a legnagyobb bajom a pc átkötésével hogy millió filter progi van amit össze kell hangolni és ez elég bonyolult (nekem). Szóval én azt mondom hogy a dvd-A/V jobb minőséget ad mint a pc-A/V (általánosan, aztán lehetnek kivétlelk)
nagy kérdés vajon miért a hangkártyád gagyi D/A ját hallgatod ráadásul gondolom az analog kábeldzsungeled sem profi minöség ....
nem lenne mégis egyszerübb azt a szegény onkyot kihasználtni ? biztos van azon digit bemenet, a live! rendelkezik digit kimenettel. kábel meg ugye... eleve, az egyik mostani kábeled is betehetnéd digit kábelnek, nem kizárt, hogy müködik!
a mostaninál mindenképpen jobb minöséget kapnál ....
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
-
Vendég
most akkor mono jack dugesz az egyik vége, s a másik meg rca...közte meg 75 ohmos koax?
Ezt írtam, nem?
sorry, már tudom értelmezni :kiraly:
Dobzse, dobzse!
most akkor mono jack dugesz az egyik vége, s a másik meg rca...közte meg 75 ohmos koax?
Ezt írtam, nem?
sorry, már tudom értelmezni
-
Vendég
Ezt írtam, nem?