Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Digitálos videókamerát vennék

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Cyrin »

- tovabba reg rosz ha az ember barmilyen tutorial alapjan itel meg egy programot
Ebben igazad van, de valahogy meg kell tanulni legalább az alapjait, hogy utána felfedezd, legalábbis nekem, mint kezdőnek. És ha ez se megy, akkor sajna ennyi.
no hifi, no cry...

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ezen progik közül melyik olvas DVD lemezt? Nekem a Studio 9-et sikerült rábeszélnem.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

A Ulead nem lenne rossza, ez jobban hasonlít a pinnacle-re, de ennek az elhadart tutorialja kiakasztott, abból nem lehet megtanulni a kezelését.
- minden vagoszoftver egy kaptafara van felepitve, nincsenek nagy elteresek a mechanizmusokat illetoen.
- tovabba reg rosz ha az ember barmilyen tutorial alapjan itel meg egy programot
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A Vegast én is próbáltam, és nekem nem jött be. Nekem túl sok mindent lehet állítani. Ez tényleg azoknak való akik ezer dolgot akarnak állítani, és akik tudják is azokról, hogy melyik mire való.

A Ulead nem lenne rossza, ez jobban hasonlít a pinnacle-re, de ennek az elhadart tutorialja kiakasztott, abból nem lehet megtanulni a kezelését.

Így mint kezdőnek a témában, a Pinnacle tudta úgy megértetni a dolgot, hogy mindent meg tudjak csinálni már az első videon, ráadásul magyarul is van.
no hifi, no cry...

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez a pájnéköl egy nagy szar, de legalább bazi sok helyet foglal a vinyón

Én Pinnacle Studio 11 Plus-t használok HD videoszerkesztéshez Vista alatt, és semmi gondom vele, mindent meg lehet vele csinálni ami nekem kell, egyszerűen, átláthatóan.

Ennyit az általánosításokról.

Én a 9-et használom XP alatt, tehát nem egyről beszélünk.

AMit csinál a p9, az sokkal gyengébb minőség, mint a Vegas pl. Ráadásul egy két csilicsálé menün kívül sok szabadságod nincs a szerkesztésben.

Ezzel szemben egy 50 megás progi olyan szerkesztői szabadságot ad, amiről a p9 nem is hallott. És most nem feltétlenül csak a vegasról beszélek, hanem a Tami által felsoroltak is lehetséges, hogy tudják ezeket.

Ez az én véleményem csak, kinek a pap.....

mindent meg lehet vele csinálni ami nekem kell

Ez a lényeg.

Cyrin
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Én Pinnacle Studio 11 Plus-t használok HD videoszerkesztéshez Vista alatt, és semmi gondom vele, mindent meg lehet vele csinálni ami nekem kell, egyszerűen, átláthatóan.

Ennyit az általánosításokról.
no hifi, no cry...

Vendég

- ha adhatok egy tippet: Edius vagy az Ulead 10-es., ez utobbi-t hamarabb megtanulod, felhasznalobaratabb a felulete, DVD menut is tudsz vele szerkeszteni, az elobbi kicsit profibb alkalmazas, csak vagasra valo, hasznalhato kell kiegeszito progi melle, hogy mpeg2-t csinalj a vegtermekbol stb...

Nagyon szépen köszi, mindent kipróbálok majd erre és a legjobban megfelelőt fogom használni

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

- ha adhatok egy tippet: Edius vagy az Ulead 10-es., ez utobbi-t hamarabb megtanulod, felhasznalobaratabb a felulete, DVD menut is tudsz vele szerkeszteni, az elobbi kicsit profibb alkalmazas, csak vagasra valo, hasznalhato kell kiegeszito progi melle, hogy mpeg2-t csinalj a vegtermekbol stb...
T A M I . H U

Vendég

Szereztem egy másik progit, Sony vegas 5.0. Annyira fain progi és csak 50 mega. A rángatás meg a 60 hz-es szgép miatt volt, kiírva dvd-re meg tökéletes

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Igazából tól sok mindent nem lehet beállítani a Pinnacle Studioban.
Max annyit, hogy DV minőségű, MPEG minőségű vagy Preview minőségű legyen-e a HDD-re berántott anyag. A Ulead legalább rákérdez a bemeneti bitrátára is.
Szerintem neked az nem tetszett, hogy az LCD monitoron rosszabb minőségű volt a kép, mint a tévén, de ha öszevágod az anyagot, kiírod DVD-re, berakod a játékosodba és megnézed a tévén, akkor már jobb lesz a kép.

Vendég

A beállítások le vannak írva részletesen a progi súgójában.
A draft vázlatot jelent, gyorsan megcsinálja kódolást csökkentett minőségben. Egyfajta előnézetet csinál.
Arra számíts, hogy 6000 Mbps bitráta magasságában azért előjönnek az MPEG2 kódolás hátrányai (kockásodás, szemcsésebb kép, stb.), mert ennyit tud a Studio. Nyilván sosem lesz olyan a DVD-re kerülő kép, mint a kazettán lévő 25 Mbps körüli DV anyag az erős tömörítés miatt. Ha jobb minőséget akarsz, akkor 1 óra anyagnál sokkal többet ne tegyél egy lemezre.

oké, de nekem a dv.avi is szar lett. A capture-nél mit kell állítani?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Na szal tegnap berántottam gépre a filmeket és nagyon nem tetszik  
Zajos a kép - szemcsés - ás nagyon rángat. Ha kameráról tolom a képet, akkor csodálatos, de berántva szar. Milyen beállításokkal captureoljak??

Mijaza Draft mód?

Pinneacle 9-el csinálom a filmeket. Ha valaki, - YvsMad ezt használod ugye? - ezzel a progival csinálja, akkor írgya már le nekem legyen oly szíves, hogzy milyen beállításokkal használja

köszi

tusi

A beállítások le vannak írva részletesen a progi súgójában.
A draft vázlatot jelent, gyorsan megcsinálja kódolást csökkentett minőségben. Egyfajta előnézetet csinál.
Arra számíts, hogy 6000 Mbps bitráta magasságában azért előjönnek az MPEG2 kódolás hátrányai (kockásodás, szemcsésebb kép, stb.), mert ennyit tud a Studio. Nyilván sosem lesz olyan a DVD-re kerülő kép, mint a kazettán lévő 25 Mbps körüli DV anyag az erős tömörítés miatt. Ha jobb minőséget akarsz, akkor 1 óra anyagnál sokkal többet ne tegyél egy lemezre.

Vendég

Na szal tegnap berántottam gépre a filmeket és nagyon nem tetszik

Zajos a kép - szemcsés - ás nagyon rángat. Ha kameráról tolom a képet, akkor csodálatos, de berántva szar. Milyen beállításokkal captureoljak??

Mijaza Draft mód?

Pinneacle 9-el csinálom a filmeket. Ha valaki, - YvsMad ezt használod ugye? - ezzel a progival csinálja, akkor írgya már le nekem legyen oly szíves, hogzy milyen beállításokkal használja

köszi

tusi

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Hát ez nálam tök fordítva meg, 80-100 percet rakok egy egyrétegű írható lemezre + mozó menüt, a bitráta meg kiadódik. Legutóbb kb. 6500-as volt.

Vendég

- en cbr 8000-esen csinalom a sajat anyagaimat, probalkoztam vbr-el de nem lattam ertelmet, csak az idot csesztem el vele
És így kb mennyi anyag fér rá? Órában értem 1-1.5?? Vagy kevesebb?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

- en cbr 8000-esen csinalom a sajat anyagaimat, probalkoztam vbr-el de nem lattam ertelmet, csak az idot csesztem el vele
T A M I . H U

Vendég

Gratulálok az új kütyühöz! Nekem a 45-ös tetszik, mert nagyobb látószögben is tud venni (40x optikai zoom) ez beltérben különösen hasznos.
Ha tényleg nem zajos a képe beltérben, akkor lehet, hogy lecsélem a Digital8-as Sonymat, mert a Hi8/D8 kazik 2x annyiba kerülnek, mint a MiniDV kazik. Mondjuk a D8-assal én cseppkőbarlangban is tudtam kamerázni, ez azért durvább, mint egy átlagos szobabelső.
A fehéregyensúllyal is tudsz játszani, nézd meg, hogy hogyan kell kézzel beállítani. Beltérben egyszerűen leteszel egy darab fehér papírt és arra állíthatod, de ha fehér fal van, az is jó; kültérben keresni kell egy fehér vagy semleges szürke felületet (pl. házfal) a tökéletes színbeállításhoz. Ha nincs ilyen szürke vagy fehér tereptárgy, akkor használhatod a gyári beállításokat (napfény, izzólámpa, stb.).
Én egy 2 m-es kábelt 2 ezerért vettem, de biztosan van ennél olcsóbb is. A Pana felvevőre kötve tisztább a képe, mint PC-re kötve, legalábbis nálam.

Köszi a segítséget és a gratulációt is.

Semmi zaj nincs a képben, annyira tiszta, hogy nem hittem a szememnek, pláne a Canon után
A színei is marha jók, kiváncsi vagyok milyenek leszenk tömörítés után.

Ha mpeg2 be kell tömörítenem - sajnos, mert anyu dvd lejátszója nem eszi a mpeg4-et - akkor cbr/vbr és ha cbr, akkor milyen bitráta alá nem menjek, hogy jólegyen a kép???

Fehéregyensúllyal már játszadoztam, de igazából mindenféle környezetben kéne felvenni múvikat, hogy igazán pregnáns legyen.

Van egy ilyen extra szín funkció benne, de azt nemtom aktiválni, mert úgy rángat a kép, mintha 15 fpssel menne

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Okés, de eddig csak 13e ért találtam, aztán több kedves fórumtársunk is adott linkeket  
Megvettük ezt
és nagyon belezúgtam. Eddig csak egy drágább Canonnal volt dolgom, de sokkal jobban tetszik a képe a Sonynak.

Miket kell rajta állítani, hogy a legtökéletesebb képet kaphassam? Eddig csak a zár micsodát iktattam ki, mert nagyon húzta a képet, most marha jó. qrva jók a színei és hibátlan a képe. Eddig csak beltéri videókat készítettem, majd kipróbálom milyen terepen

Gratulálok az új kütyühöz!
Nekem a 45-ös tetszik, mert nagyobb látószögben is tud venni (40x optikai zoom) ez beltérben különösen hasznos.
Ha tényleg nem zajos a képe beltérben, akkor lehet, hogy lecsélem a Digital8-as Sonymat, mert a Hi8/D8 kazik 2x annyiba kerülnek, mint a MiniDV kazik. Mondjuk a D8-assal én cseppkőbarlangban is tudtam kamerázni, ez azért durvább, mint egy átlagos szobabelső.
A fehéregyensúllyal is tudsz játszani, nézd meg, hogy hogyan kell kézzel beállítani. Beltérben egyszerűen leteszel egy darab fehér papírt és arra állíthatod, de ha fehér fal van, az is jó; kültérben keresni kell egy fehér vagy semleges szürke felületet (pl. házfal) a tökéletes színbeállításhoz. Ha nincs ilyen szürke vagy fehér tereptárgy, akkor használhatod a gyári beállításokat (napfény, izzólámpa, stb.).
Én egy 2 m-es kábelt 2 ezerért vettem, de biztosan van ennél olcsóbb is. A Pana felvevőre kötve tisztább a képe, mint PC-re kötve, legalábbis nálam.

Vendég

Nincs valakinek véletlenül 4-4-es I-Link kábele felesleges??
Boltban nem drága.

Okés, de eddig csak 13e ért találtam, aztán több kedves fórumtársunk is adott linkeket

Megvettük ezt
és nagyon belezúgtam. Eddig csak egy drágább Canonnal volt dolgom, de sokkal jobban tetszik a képe a Sonynak.

Miket kell rajta állítani, hogy a legtökéletesebb képet kaphassam? Eddig csak a zár micsodát iktattam ki, mert nagyon húzta a képet, most marha jó. qrva jók a színei és hibátlan a képe. Eddig csak beltéri videókat készítettem, majd kipróbálom milyen terepen

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Boltban nem drága.

Vendég

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Hi!Ma megvettem a Sony-t.Nagyon jónak tűnik,szépen vesz fel.Kaptam mellé egy Hama star 63 állványt egy Eredeti Sony táskát valamint 4 Verbatim DVD+RW lemezt.A távirányító még egyáltalán nem volt használva (elemvédő lapocska még bent volt!),a kamera is igen jó állapotban van.
És ami meglepett:Made in Japan.
A Mediában kapható 203 típus kapott egy USB csatit is.Akcióban 100000 ft(140000-ről)

Gratulálok, jól jártál!
Az USB-nek csak akkor van értelme, ha memóriakártyáról kell fényképeket áttölteni PC-re, vagy ha webkamerának akarod használni.

Tom-y
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Tom-y »

Hi!
Ma megvettem a Sony-t.Nagyon jónak tűnik,szépen vesz fel.Kaptam mellé egy Hama star 63 állványt egy Eredeti Sony táskát valamint 4 Verbatim DVD+RW lemezt.A távirányító még egyáltalán nem volt használva (elemvédő lapocska még bent volt!),a kamera is igen jó állapotban van.
És ami meglepett:Made in Japan.
A Mediában kapható 203 típus kapott egy USB csatit is.Akcióban 100000 ft(140000-ről)

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A Pana nagyon "műanyag".Nyilvánvaló,hogy ennyi pénzért ennyi jár.Nem 1 évre veszek kamerát és magamat ismerve igen hamar megbánok egy ilyen vásárlást.A MiniDVD esetében nem 30 ill 60 perc a rögzítési idő?
Az utóbbi egy hétben feltúrtam a netet.Pro-kontra összenéztem a gépeket.Mindegyik formátumnak legalább annyi előnye,mint hátránya van a másikhoz képest.100%-osan jó választás nincs.Ez a Sony nagyon szimpi.A tavalyi 190000 ft-os ár azért mutat valamit.

Tavaly ez 190 volt, ma már 100 körül vannak Sony DVD kamerák. Ettől függetlenül - főleg az extrákkal együtt - jó vétel.

Tom-y
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Tom-y »

Sziasztok!Egyenlőre még nem vettem kamerát.A nagyon olcsó MM-os Panasonic nem tűnt jó választásnak.Tegnap kaptam egy jónak tűnő ajánlatot:Sony DCR-DVD202E
A tulaj ad hozzá egy kameratatyót+4 dvd-rw lemezt is.65000 ft.Van állványa is hozzá.Tavaly vette 190ezerért,kicsivel több,mint 1 éves.Profibb gépet akar vásárolni,ezért adja el.Vélemény?

A Sony-k elvileg jók, az ára is jó ennek, de a kis DVD lemezek kapacitása és a képminőség elmarad a többi formátum mellett.
1 lemezre 20 perc fér (eleve tömörítve), 4 lemez összvissz 80 perc. Egy nyaralásra nem biztos, hogy elég. Ha karcos lesz a lemez, akkor a rávett anyag vissza nem hozható, csakúgy mint a többi hibás DVD-ről.
Mindemellett talán érdemes lehet kipróbálni az ára miatt, ha esetleg nem válna be, viszonylag kis veszteséggel tovább lehet adni.
Az olcsó Panával mi volt a baj?

A Pana nagyon "műanyag".Nyilvánvaló,hogy ennyi pénzért ennyi jár.Nem 1 évre veszek kamerát és magamat ismerve igen hamar megbánok egy ilyen vásárlást.
A MiniDVD esetében nem 30 ill 60 perc a rögzítési idő?
Az utóbbi egy hétben feltúrtam a netet.Pro-kontra összenéztem a gépeket.Mindegyik formátumnak legalább annyi előnye,mint hátránya van a másikhoz képest.100%-osan jó választás nincs.Ez a Sony nagyon szimpi.A tavalyi 190000 ft-os ár azért mutat valamit.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”