Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
A szervíz kedvence...avagy mit Ne vegyünk!
...és vettem a Sony videót. Ez sajna nem a legigazibb, a Thomson jobb volt, pedig ez a Sony sem az alapgép...
Na de mi a baj vele konkrétan? Nem szép a képe, sokszor elromlott, kényelmetlen kezelni? Azért feszegetem ennyire ezt a kérdést, mert mint ahogy írtam, egy 830-as típust szeretnék venni, és nem szeretnék befürödni vele.
A fő baja az, hogy lejátszáskor vízszintes vékony fekete csíkok vannak a képen, de ez a dolog még a műsoros kazettáknál is előjön. A poén az, hogy a felvételben nincsen benne, mert a másik Sony videón (az 8 éves és csak 4 fejű) kiváló képminőséget ad, még felezett sebességen is. Itt még olyan gond is volt, hogy az eredeti beállítással (ahogy hazaviszed a bótból) nem vett fel csak a HiFi hangsávra, így a normál videón nem volt hang. Mire kiderült már egy csomó kazetta megtelt.
Elromlani egyszerrsem romlott el, (ez igaz a 8 évesre is) mindent szépen és jól csinál, leszámítva ezt a gyenge lejátszási képminőséget. Majd egyszer nekiülök és megnézem, lehet hogy csak szalagvezetési hiba. Azt viszont nagyon birom, hogy nemegészen 50 másodperc alatt átteker egy 180-as kazettát.
Akkor egy kicsit én is a Thomsonokról. (persze lehet hogy ez inkább a szervíz hibája)
Van egy 1.5 éves 32WX65ES 16:9-es TV-m. Kb fél éve megjelent a közepén egy vízszintes csík. A központi szervízben azt mondták, hogy van Siófokon is hivatalos szervízük. Ki is jött a szerlő megnézte mondta : " jéé ilyet még nem láttam, majd megkérdezem a központban, hogy mi lehet ez a hiba". Heteken keresztül semmi válasz a telefonokra, majd eltűnt a csík a Tv-ről, és hagytam a fenébe az egészet. Most viszont újra előjött, a szerelő azt mondta, hogy ne is vigyem be hozzá mert úgysem csinálja meg!!! (Azt mondta a Thomson egy óra munkadíjat fizet ki neki és ő nem keresi egy hétig a hibát) Felvihetném Pestre a központi szervizbe, de ez egy ekkora dög nagy TV-vel kicsit nehéz, vagy lehet, hogy Fogysztóvédelem lesz belőle.
...és vettem a Sony videót. Ez sajna nem a legigazibb, a Thomson jobb volt, pedig ez a Sony sem az alapgép...
Na de mi a baj vele konkrétan? Nem szép a képe, sokszor elromlott, kényelmetlen kezelni? Azért feszegetem ennyire ezt a kérdést, mert mint ahogy írtam, egy 830-as típust szeretnék venni, és nem szeretnék befürödni vele.
- stackpointer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Én a Panasonic videómagnókat tudnám ajánlani jó messzire elkerülni. Iszonyatosan sok kazettámat evett meg. Elvittem egy szerelőhöz, az meg mindent kitalált, elhajlott benne valamit, a közelében locsoljuk a virágokat, meg különben is túl sokat videózom. Eddig úgy tudtam, hogy ezeket azért gyártják, hogy videózzunk, nem?
Előbb-utóbb minden elhasználódik. A Pana inkább útóbb.
Nekem egyszer volt szervízbe, akkor is csak annyi volt a baja, hogy elkopott, meg egy kisebb alkatrész eltört benne. 7 éve egyszer volt szervízben. Nekem is azt mondták, hogy túl sokat használom. Ez így is van.
DE! Soha egy darab kazetátt nem evett meg, még amikor beteg lett, akkor sem. A másik topikban a Sony videókrol elmondtam a véleményem, hogy a harmadik kazettát megette.
Milyen típusod van neked?
Üdv Mester!
A videó egy Pana NV-SD420-as, úgy 97-98 tájékán vettük. Huzamosabb használat után (lejátszás, tekerés) F3 hibával leáll, de a szalagot benn tartja. Ha ilyenkor kidobja a kazit, akkor cseszhetem, ha nem, akkor csavarhúzó, és kisebb gyűrődéssel megúszom.
Érdekes, nekem épp a Sony videó jött be. Egy Sony SLV-SX100-ast nyúzok, azzal még semmi probléma nem volt. Bár a koszosabb kazikat kevésbé eszi meg, mint a Pana.
A 86-ban vásárolt Orion videó még a mai napig működik (egy fejcsere már volt).
Nem ócsárolás volt, csak lehet, hogy igazán peches voltam velük, de hadd védjem én is kicsit, az első HiFi Videóm egy Thomson volt, kb. a 3 évvel ezelötti csúscmodell, ami még normál vhs. Nagyon jó kis gép volt, de amikor a 82 cm-es Sony megérkezett (mi hoztuk, de dögnehéz volt ) sajna nem volt hajlandó eggyüttműködni vele, ezért eladtam, és vettem a Sony videót. Ez sajna nem a legigazibb, a Thomson jobb volt, pedig ez a Sony sem az alapgép, mert ez volt akkor a legdrágább Vhs. Már nem annyira zavar, mert főleg DVD a műsor, de ell kell ismerni.
A SONY még PC-n kívül szerintem hangszóróban, ill. hangfalban reménytelen, valamint autóhifiben sosem használnám. (ennek kicsit ellent mond a nejem autójában a SONY MP3 is tudó fejegység, de Ő nem olyan vájtfülű, és nem kell a CD váltó sem.)
Nekem is védenem kell kicsit a Thomson cuccokat, szinte mindenből van nekem (lásd lent ), és az sem teljesen igaz, hogy nem nagy múltú, az MTV 4-es (azaz legnagyobb) stúdióját SECAM Thomson berendezésekkel szerelték fel. Bár azt nem tudom, hogy most a PAL korszakban mit csináltak velük.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )
sőt, a sony monitorok is förtelmesek manapság (4-5 éve még rendben voltak)üzletben végignézve mindegyik 19" példánynak durva geometriai hibája volt, alsó-felső vízszintes vonalak a kép közepén majd' egy centit összetartottak
ellenben egy kb 1 éves 72 centis 100Hz Thomson nekem is nagyon bevált, gyönyörű szép a képe
az egyetlen negatívuma a vacak, mély nélküli saját hang - de sokat nem számít, amúgyis szinte mindig hangfalakról szól
Én egy kicsit régebb óta használok 16:9-es 100Hz-es Thomson tv-t. Azért azt vettem, mert jó áron hozzá tudtam jutni és franciák gyártották (nem csak tervezték!).
Van egy még régebbi 72-es hagyományos Thomson is a családban. Egyikkel sem volt soha semmi gond. A szolgáltatásokat tekintve a japán árkategória társak elbújhatnak mögöttük.
Egyetlen gondom van az enyémmel. Beletettek egy "mélynyomót" amivel magában is szép mélyei lennének, no persze egy tv saját hangjához képest, de a tv müanyag doboza szörnyen rezonál töle. Ezért a mélyet visszavettem, híradóhoz így is jó.
gordon314.fw.hu
sőt, a sony monitorok is förtelmesek manapság (4-5 éve még rendben voltak)
üzletben végignézve mindegyik 19" példánynak durva geometriai hibája volt, alsó-felső vízszintes vonalak a kép közepén majd' egy centit összetartottak
ellenben egy kb 1 éves 72 centis 100Hz Thomson nekem is nagyon bevált, gyönyörű szép a képe
az egyetlen negatívuma a vacak, mély nélküli saját hang - de sokat nem számít, amúgyis szinte mindig hangfalakról szól
Végül is "süthetted".
Érdekes, nekem van egy "régi" 70 centis Thomson TV-m. Igaz nem 16:9 (legalább van 16:9 üzemmód) nem sík, de nagyon szép képe van és eddíg még semmi baja sem volt. Ettől persze a többi Thomson lehet szar.
Nekem a Sony számítástechnikai cuccaival gyűlt meg a bajom. Igaz nem sok más Sony cuccom van ezen kívül (egy Minidisc) de a PC-s cuccai nálam nem jöttek be. Se a CD-ROM, se az író, se a DVD-ROM. Mindenesetre én soha többet nem veszek a gépbe Sony "alkatrészt".
Clint Eastwood bekaphatja!
Szerintem a Thomsonok.
Nem nagy multú Multi gyártó, sok kellemetlen hibával.
Lehet páran már tudjátok (akik itt olvasgatnak) egyszer voltam én is 3 napig egy 72cm-es sikképscöves 16/9-es tv tulajdonosa. Ez 2 éve nyáron történt, az összes akkori tv képcsőhibás volt gyárilag, mert olyan hullámos volt a kép két szélén, hogy lehetetlen volt nézni, annyira zavaró volt.
Visza is vittem, vissza is vették.
Egyszer volt 1 napig Thomson DVD lejátszóm is, a Keravill a Dunaplazaban akciózott (5 éves volt a Plaza, vagy ilyesmi) és féláron adtak cuccokat. Akkor találtam egy ugyan régebbi Th. DVD-t, ami 180ezer helyett csak 89ezerbe került, meg is vettem, hazavittem (nem sütöttem meg) hanem szerettem volna használni, az első lemez már akadozva indult, a második 5 perc után megállt, kép kockás, hang recseg, mikor hiba van a lemezen, de nem az volt, kis kikapcsolás és hülés után megint volt hajlandó 5 percig menni, én meg másnap vissza vele a boltba, pénz megint vissza.
Most meg ami éppen rossz, az egy kis mini hifi a konyhába kellett, hogy zenére mehessen a mosogatás (bár a mosogató gép nem mondta), nem egészen fél év után már nem hajlandó a CD-ket lejátszani.
Én vagyok a marha, hogy volt merszem megvenni, kicsit félek is, a gyereknek meg a TV-je Thomson, de az kicsi és legalább működik.
Nekem Pioneer DVD-vel (DV-343) gyűlt meg a bajom kb egy éve. DVD korong lejátszása esetén kb. fél óra elteltével a lejátszás akadozni kezdett, majd le is állt STOP hibával. A lejátszást egyből nem (ki is dobta a DVD korongot), csak hosszabb idő elteltével (10-20 perc) lehetet folytatni újra egy rövid ideig. (Annak függvényében, hogy mennyit „pihent” a lejátszó.) Ez a probléma bármilyen DVD korong lejátszása esetén előjött. VIDEO CD, illetve AUDIO CD esetén nem volt zűr.
Ezzel a hibával bekerült a Basys-hoz, ahol elsőre nem csináltak semmit vele, másodszorra meg úgy elgányolták, hogy DVD korong ment, CD viszont egyáltatlán nem.
Mindez 3 hónapomba, rengeteg isegeskedésbe, egy csomó utazásba és pénzbe került.
Részemről soha többet nem akarok a Basys-el kapcsolatba kerülni, soha többet nem akarok Pioneert látni.
wooden
TV: Philiphs 29PT8306, DVD: Sony DVP-NS730, Erősítő: Marantz SR4200, Hangfalak: Tannoy mX3,mXC,mX1 Sub: Tannox mX-10, Video: Panasonic NV-FJ 630
Csatlakozom Mesterhez a kérdésben. 1993-ban vettem a Panasonic videómat, és összesen kétszer kellett eddig pinch roller-t cserélni, azon kívül más baja nem volt. Viszont az is ténykérdés, hogy a mai gépekben sokkal gagyibb mechanika van.
Clint Eastwood bekaphatja!
Én a Panasonic videómagnókat tudnám ajánlani jó messzire elkerülni. Iszonyatosan sok kazettámat evett meg. Elvittem egy szerelőhöz, az meg mindent kitalált, elhajlott benne valamit, a közelében locsoljuk a virágokat, meg különben is túl sokat videózom. Eddig úgy tudtam, hogy ezeket azért gyártják, hogy videózzunk, nem?
Előbb-utóbb minden elhasználódik. A Pana inkább útóbb.
Nekem egyszer volt szervízbe, akkor is csak annyi volt a baja, hogy elkopott, meg egy kisebb alkatrész eltört benne. 7 éve egyszer volt szervízben. Nekem is azt mondták, hogy túl sokat használom. Ez így is van.
DE! Soha egy darab kazetátt nem evett meg, még amikor beteg lett, akkor sem. A másik topikban a Sony videókrol elmondtam a véleményem, hogy a harmadik kazettát megette.
Milyen típusod van neked?
- stackpointer
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Sziasztok!
Nekem lenne egy problémám. Ha tudtok segíteni, azt nagyon megköszönném.
Van egy Samsung CW-25C33N tv-m. A régi fórumban találkoztam szervízkóddal, gondoltam kipróbálom. Nem értek semmit hozzá, ezért nem is nyúltam semmihez.
Viszont amióta beléptem, érdeklődés gyanánt (hangsúlyozom, nem állítottam el semmit), azóta a sszokásos képméret beállításoknak annyi. Eddig volt normál, 16:9, nagyítás. Azóta előjött egy plusz nevű mód, ami a régi normálnak felel meg. Van a 16:9, ami nem változott. Ami a probléma, hogy a normál módban a kép közepén rendesen torzít, és nagyobb lett itt a kép, és a nagyítás módban is torzít a kép közepén.
Gondolom páran most úgy vannak, hogy minek nyúl hozzá, aki nem tudja mit csinál. Igazatok van, dehát a kíváncsiság ..., és mégegyszer, nem nyúltam a beállításokhoz.
Szóval, ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném.
Novca
- CrocodileMick
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 2
Tapasztalatok,bosszúságok...lehet hogy neked csak információ.Lássuk a legrosszabakat...minden készülék jöhet..rémtörténetekkel együtt.
Egy a biztos: Philips videót soha többet! A szervíznek meg :smile21:
Üdv, Mick
...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!
TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.
Tapasztalatok,bosszúságok...lehet hogy neked csak információ.
Lássuk a legrosszabakat...minden készülék jöhet..rémtörténetekkel együtt.
Tévedés azt hinned,hogy mindenre én vagyok a gyógyszer.