Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Thomson DTH220
-
Vendég
Thomson DTH220
Firmware ápgrédekben gazdag Boldog Új Évet Mindenkinek!
Sikerült már valakinek beszerezni az SVCD-t is támogatót FW-t?
Ha igen mik a tapasztalatok?
-
Vendég
Thomson DTH220
Hali!
Hetvegen vettunk DTH220-ast. Egy kb masfel eve masolt Macskafogo VCD-vel kiprobaltuk es nagyon zavaroan akadozik:o(. A lemezt meg nem neztem (mert erre nem gondoltam).
-
Vendég
Thomson DTH220
Meglivorn:
Azt írod, hogy a régebbi lemezekkel több baj van. Nem lehet, hogy a lemezeken lévő karcokra érzékeny ennyire a lejátszód? :smile47: Be tudja olvasni a karcos részt is, de bizonytalanul: egyszer jó, egyszer rossz.
-
Vendég
Thomson DTH220
Senki nem találkozott hasonló problémával? Mert akkor gond van :smile47:
Ráadásul furcs, mert amit mostanság írtam CDt az mindössze egyszer lagol egy óra alatt, míg régebbi CDim, meg másoktól kölcsön kapottak igen gyakran, Van ami nézhetetlen tőle.
A DVD lejátszás viszont továbbra is gyönyörű
-
Vendég
Thomson DTH220
Mostanság volt időm VCDket nézegetni a lejátszómon rendesebbe. Időnként, olyan óránként 1-2 alkalommal belagol a lejátszás. A hang megy tovább, de a kép megáll, majd egy ugrással helyrejön. Nem zavaró, ahhoz nem elég sűrű a dolog, csak érdekelne hogy tapasztalt-e valaki hasonlót. Lemeztípustól független a dolog, RWn és CDRen egyaránt csinálta, ha visszatekerem a filmet és újra nézem a jelenetet nincs hiba.
A másik, hogy a kijelzőn a számláló sem egyenletesen halad, hanem kissé határozatlanul, hol gyorsabban, hol lassabban lépi a másodperceket.
Másik dolog, hogy a firmware frissítés után ez is rendbejön-e, ha általános a hiba.
Amúgy a VCD képe nagyon szép.
-
Vendég
Thomson DTH220
Én nem voltma Kínában , de http://www.dvdcenter.hu/dvdfaq.html oldal infói szerintem teljesen korrektek!
Tudom ajánlani neked is!
"Ez a hivatalos internetes DVD FAQ 2002. október 21-i magyar változata, amely a rec.video.dvd Usenet hírcsoport alapján készült."
-
Vendég
Thomson DTH220
Helyreigazítás:
A képfelbontást nem érdemes lecsökkenteni, mert akkor kisebb lesz a kép a tévén! Bocsi! :smile14:
A Karmax által idézett cikk kicsit régi lehet. Mellesleg én 1998 december-1999 januárjában voltam Kínában és a boltok dugig voltak mindenféle noname SVCD lejátszókkal. Akkor igen hamar reagáltak a gyártók az új szabvány megjelenésére!
-
Vendég
Thomson DTH220
Részlet a DVDcenter Gyakran ismételt kérdések (és válaszok) a DVD-rol oldaláról:
[2.4.6] A Super Video CD kompatibilis a DVD-vel?
Általában nem. A Super Video CD (SVCD) a Video CD kibővítése, amelyet egy, a kínai kormányzat által támogatott gyártókból és kutatókból álló bizottság dolgozott ki annak érdekében, hogy a DVD technológia jogdíjait elkerüljék, illetve hogy alacsonyabb DVD lejátszó és lemez árakat érjenek el Kínában. A végleges SVCD specifikációt 1998. szeptemberében hirdették ki, legyőzve a C-Cube China Video CD (CVD) és a HQ-VCD szabványokat (ez utóbbi az eredeti Video CD szabvány alkotói dolgozták ki). A kép- és hangminőség tekintetében az SVCD a Video CD és DVD között található. Kétszeres CD meghajtót használ a 2,2 Mb/s-os VBR MPEG-2 video (480x480 NTSC vagy 480x576 PAL felbontás) és a kétcsatornás MPEG-2 Layer II hang támogatásához. A DVD-hez hasonlóan képes átfedő grafikát megjeleníteni a feliratokhoz. Technikailag egyszerű megoldani, hogy a DVD lejátszó kompatibilis legyen az SVCD-vel, de legtöbb esetben csak az ázsiai DVD lejátszó modelleknél végzik el a módosítást. A Philips DVD170 lejátszója frissíthető (egy speciális lemez segítségével), így lejátssza az SVCD lemezeket.
-
Vendég
Thomson DTH220
Igen, lényeges az eredeti adat, nálam ez DV formátum volt (720x576 3,5 Mbyte/s, 48 kHz PCM audio) tehát jobban járok ha DVD-R lemezt használok a családi felvételekre. De pl. a hétvégén átkonvertáltam egy 800 MB-os 640x328 képméretü Divx filmet 2 CD-re, 480x576, 1536 VBR + 224 audio. A hasznos képpontok száma kb. ugyanaz, a bitrátát viszont érdemes volt megemelni az áttömörítés miatt.
Az SVCD pedig nem egy kinai csecse-becse, bár arrafelé terjedt el igazán. Szabványos, mint a VCD.
-
Vendég
Thomson DTH220
Akkor tényleg csak annyi különbség van a vcd és az svcd között, hogy a kínaiak lecserélték a header-t és szabvány feletti felbontást használtak?
Az olcsó kínai piac nagy úr...
Mellesleg ha így is van, az svcd formátum jó ötlet volt t?lük.
-
Vendég
Thomson DTH220
Tapasztalat szerint a CD-R -ről folyamatosabb a lejátszás, mint RW-ről, de így is van egy felső határ, ami felett már bénázik a lejátszó. A 720x576 felbontású VBR-es fájlokat már XSVCD-nek hívják. Konvertáláskor érdemes megnézni, hogy mekkora volt az eredeti film felbontása, mert nagyobb felbontással felesleges a fájl méretét növelni. Ugyanez a hangra is érvényes.
-
Vendég
Thomson DTH220
A VCD header-es SVCD-t a lejátszó VCD-ként érzékeli, de a lejátszáskor már az MPEG-2 dekodere müködik. Felismeri és lejátsza a 720x576-os MPEG-2 CBR,VBR file-okat is, de a bitráta a CD olvasási sebesség miatt nem lehet nagy. Nálam egy 720x576-os felbontású VBR 2520 kbps (512-3150 kbps) file lejátszása CD-RW-ről akadozott. Vszinű hogy a maximális CD olvasási sebessége 2x lehet, mivel a VCD 2x gyorsitásnál még folyamatos a kép, míg 3x már ugrál.
-
Vendég
Thomson DTH220
A VCD fejléces SVCD-t a lejátszó VCD-nek látja (ez az átalakítás lényege), így viszont a kijelzett idő nem stimmel. :smile16: De engem a kijelző nem érdekel, ha ennek árán futnak az SVCD filmek.
A szabványos SVCD elvileg nagyobb felbontást és változó bitrátát enged, de a különböző konvertáló programok megengedik a szabványtól való eltérést. A kérdés csak az, hogy ebből a DVD mit tud lejátszani. :smile47: Tehát a szabványosnál jobb minőség is elérhető, de sokszor a kompatibilitás rovására.
-
Vendég
Thomson DTH220
Egy SVCD-t gyárilag is lejátszó DVD a header patch-es cd-ket tutira ugyanúgy kezeli mintha SVCD header-je lenne?
Pl. az id?t nem vcd-s "id?számításban" jelzi ki?
Hmm... Egyébként nem értem ezt az egész svcd-s mókát. :smile23:
Az svcd nem más kódolást használ mint a vcd?
Mi a formátum beli különbség az svcd és a vcd között?
Tényleg csak a header-ben különböznének?
:smile6: :smile23: :smile6: :smile23: :smile6: :smile23:
-
Vendég
Thomson DTH220
A lejátszás minősége valóban nem függ a fejléctől, de mig a fejlécet nem irtam át addig csak a menű ment, a sáv nem.
Egyébként a trükk leírása: http://www.geocities.com/newestmoviesencode/dvdvcd
Meglévő filmek esetén valóban nem teljes megoldás, de a *.DAT file-t MPG-be konvertálva, utána átalakítva majd ujra felirva mehet a dolog, persze ennek (CD irás) ára van, a minőség marad.
-
Vendég
Thomson DTH220
A másik topicban valakinél ment az SVCD. Ő biztos nagyon tud valamit! :smile45:
A lejátszás minősége sokmindentől függ, de a fejléctől az eddigi tapasztalat szerint nem.
-
Vendég
Thomson DTH220
Ugyan ez a téma folyik a Thomson DTH210 topicnál, mivel a két típus gyakorlailag ugyanaz. Nézzetek át oda.
-
Vendég
Thomson DTH220
YvsMad!
Jut eszembe! A meglév? svcd gy?jteményemet, hogyan trükközöd meg az svcd-t nem ismer? lejátszóknál?
Az újjonnan írt filmekkel nyilván lehet "trükközni", de ez csak kényszer megoldás...
Mellesleg szvsz nem is lesz tökéletes a lejátszás.
-
Vendég
Thomson DTH220
Azért Samsung eredet?, mert a vasat a Samsungtól veszik (vagy vették...)
Olvass utána:
Samsung DVD Player Manuals
Can I use a Samsung firmware in the equivalent Thomson or Hitachi player (e.g. a 709 firmware in a Thomson DTH-3300)?
Yes, as the Thomson and Hitachi players are Samsung clones with mainly cosmetic differences. However, the start-up logos will now be Samsung ones, and there are a couple of anomalies in menu settings (such as the NTSC output setting on the Thomson 3300 being replaced with a Quasi-PAL setting, for example - again, purely cosmetic).
I have made a customised version of the 3.32 firmware, with the correct Thomson logos, using FirmTweak, so you can upgrade your Thomson 3300 to the latest firmware version without losing the Thomson branding. You can download it from the main page.
-
Vendég
Thomson DTH220
Az SVCD-t a legtöbb DVDlejátszó viszi, akkor is, ha nincs erre specifikálva, legfeljebb egy kis trükköt kell alkamazni! :smile45:
A Thomson belseje miért lenne Samsung-eredetű??? :smile47:
-
Vendég
Thomson DTH220
Tegnap voltam az Auchanban, betettem egy sVCDt. Nem vitte.
Állitolag egy patch kell neki, ma melo után beugrom a Thomson szaküzletbe és rákérdezek.
-
Vendég
Thomson DTH220
Akinek jár a Házimozi magazin az megnézheté, hogy mit írtak róla a tesztjükben.
http://www.hazimozi.hu/tesztjegyzekpz.htm
Thomson DTH 220
DVD játszó
2002. július- augusztus
43.old.
4.
-
Vendég
Thomson DTH220
Valaki kipróbálhatná, hogy tényleg viszi-e az SVCD-t!
http://www.elektro-detektiv.de/sthomson.html
Itt is azt írják, hogy tudja az svcd-t...
DVD-Player mit 10 Bit Video D/A-Wandler- PAL-/ NTSC-Wiedergabe- Dolby Digital-/DTS-/MPEG 2- Ausgang- CD-R/CD-RW/ MP3 kompatibel- SVCD- Wiedergabe- NaviLight- Bediensystem- Optischer & Koaxialer Digitalausgang- Multifunktions- Fernbedienung. Farbe: Silber....
-
Vendég
Thomson DTH220
Auchanban már csak 39.990.-
Ha van hozzá svcd-s firmware, akkor robogok és veszek egyet!
Vestel? Hmm... Az olyasmi, mint az Akaiwa?