Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple

Rolie
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 14
Kapcsolat:

Apple

Hozzászólás Szerző: Rolie »

Ma este 18:00-tól MacWorld Expo, magyar szöveges közvetítés: ITT
Várható dolgok:
Bemutatják a végleges fícsörökkel ellátott Leopardot, és bejelentik a tavaszi megjelenést.
iLife 07 sok új template, új fícsörök
iWork 07 ugyancsak sok új template, és táblázatkezelő
Adobe unibin
iTV
One more thing

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Apple

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

apple.com cimlap:

o v e r p o w e r e d

Vendég

Apple

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Küzdünk viszonteladóként hasonló problémával mi is de inkább no comment.

kf

Vendég

Apple

Most találtam ezt az írást a Tékozló Homáron, tanulságos

Csak a hülye vesz Macintosht. Miért? Mert itthon nincs garancia az eladott számítógépekre. Persze papírt mindenki kap, csak a javítás nem készül el nemhogy 15, hanem 30 nap alatt sem. Velem a következõ történt: PowerBook G4 17"-esem október 26-án halt meg hosszas vergődés után. Még aznap elvittem a szervizbe ahol megállapították, hogy alaplap cserére szorul és garanciális javításra átvették. Két hétig nem történt semmi, ezért felhívtam õket, hogy mi a helyzet a géppel. Megnyugtattak, hogy ha elkészül, õk jelentkeznek. Türelmem november 29-én fogyott el. Felhívtam a szervizt, akik azt mondtak, hogy hamarosan elkészül. Ezután felhívtam a kereskedőt és a forgalmazót, akik simán leráztak, hogy semmihez sincs jogom, addig javítják ameddig akarják és örüljek, mert tudnak még 5-6 embert, akik 3 hónapja várnak a gépükre. 
December 4-én nincs még mindig gépem, a forgalmazó az emailemre nem válaszol, soha nincs bent a cégnél és nem veszi fel a telefonját sem. December 6-án sikerült beszélgetnem a cég képviselõjével. További időt kért, mert neki 1-2 hét nem elég ahhoz, hogy megbeszélje a dolgot a főnökével. Mivel indítottam egy topicot a beszeljukmac.com-on jelezte, "hogy jól fizetett ügyvédei vannak" és "amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten" és nincs ideje velem "bájcsevegni" a telefonon.

A kereskedők a szervizre mutogatnak, a szerviz a forgalmazót okolja, a forgalmazó pedig elérhetetlen. A nekik küldött levelekre nem válaszolnak, a kollégák soha nincsenek a helyükön, délután jönnek be vagy ma már be se jönnek. Vagyis bujkálnak a vásárlók elöl. Az Apple magyarországi képviseletén a telefonos kisasszony a probléma hallatán megjegyezte, hogy többen 2-3 hónapja várnak alaplapcserére. A kereskedő szerint ha az ügyben ő intézkedne akkor, idézem "napi 5 embernek adhatnám vissza a pénzét ennyi erõvel". "Különben is menjek be a forgalmazóhoz személyesen és csapjak az asztalra, mert nyáron egy ember így tudta csak elintézni a garanciát".

Úgy tűnik az új termékek bejelentése elég nyílvánosságot kap de az nem, hogy nálunk az Apple-nél még mindig 1989-et írnak, amikor az országba becsempészett Commodore 64-est a Bizományi árulta tízszeres áron mindenféle garancia nélkül, és úgy gondolják semmi kötelezettségük nincs a vásárlók felé. Mondjuk ki nyiltan, aki ilyen terméket vesz az egy szépen csomagolt, jó tervezésü rakás szart kap a pénzéért, amit ahogy bármilyen problémája is van húzhat le a WC-n, miközben a kereskedők és a forgalmazó gúnyosan röhög rajta. "Hogy megszopattunk már megint egy köcsögöt."

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Apple

Hozzászólás Szerző: Doki »

A munkaállomás kategóriában mondjuk egy HP XW8400 1 millió forint fölött kezdődik egy emberesebb kivitelben, az ennek megfelelő MacPro 3 GHz gép meg 750 körül (nettó mindkettő). A HP XW9300 még drágább, de a Dell 690 is ez a kategória. Vagyis ahol igénylik a nagy teljesítményt a nagy grafikus munkaállomások kategóriájában, ott az Apple számottevően olcsóbb. A HP és a Dell két előnnyel bír: nagyobb a benne használható grafikus kártyák választéka valamint 3 év a garancia rájuk. 

Ide kellene egy bólogató szmájli...
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

Vendég

Apple

Én nem szeretem a Mac-et, de ha azonos árban lenne egy PC-vel akkor a jelenlegi mellé biztosan vennék egyet.
Ez így mondjuk nem teljesen igaz.

A munkaállomás kategóriában mondjuk egy HP XW8400 1 millió forint fölött kezdődik egy emberesebb kivitelben, az ennek megfelelő MacPro 3 GHz gép meg 750 körül (nettó mindkettő). A HP XW9300 még drágább, de a Dell 690 is ez a kategória. Vagyis ahol igénylik a nagy teljesítményt a nagy grafikus munkaállomások kategóriájában, ott az Apple számottevően olcsóbb. A HP és a Dell két előnnyel bír: nagyobb a benne használható grafikus kártyák választéka valamint 3 év a garancia rájuk.

Mellesleg lecseréltem Quad G5-met egy 3 GHZ-es MacProra. Elképesztően csendes gép, pedig van benne 2x500GB és 2x 160 GB STA-II HD. Semmi zaja nincsen. A héten kerül bele még 2 GB RAM pluszba és így már elég jól fog ketyegni.

kf

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Apple

Hozzászólás Szerző: gemini »

ne felejtsuk el hogy ott azért kulturája van az apple-nek, itthon meg majdnemhogy sznobizmusnak számit....
Valszeg csak az ára miatt. Ha itthon is fele annyiba kerülne és kétszer ennyit keresnének a népek akkor jóval elterjedtebb lenne (a kettő közül már az egyik megvalósulása is sokat tenne a nagyobb elterjedéshez).

ez egyértelmű. de ameddig kevesebbet keresünk, többe kerül és jobb PC-t olcsobban lehet kapni addig ez igy fog maradni. Én nem szeretem a Mac-et, de ha azonos árban lenne egy PC-vel akkor a jelenlegi mellé biztosan vennék egyet.

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Apple

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

ne felejtsuk el hogy ott azért kulturája van az apple-nek, itthon meg majdnemhogy sznobizmusnak számit....
Valszeg csak az ára miatt. Ha itthon is fele annyiba kerülne és kétszer ennyit keresnének a népek akkor jóval elterjedtebb lenne (a kettő közül már az egyik megvalósulása is sokat tenne a nagyobb elterjedéshez).
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Apple

Hozzászólás Szerző: gemini »

Hihetetlen, hogy USA-ban mennyivel olcsóbbak ezek az Apple cuccok. Feleségem unokaöccse akar magának egy Ipod-ot, az itthoni 4 gigás Nano árért kint kap egy 30 gigás Ipod-ot (ráadásul úgy, hogy ha visszaküld valami papirt kap pluszban egy bőrtokot + autós FM transmittert).
ne felejtsuk el hogy ott azért kulturája van az apple-nek, itthon meg majdnemhogy sznobizmusnak számit. Érdekes, hogy amikor bejelentették az intel procis macet akkor arrol volt szo hogy szépen le fog menni az áta. ahhoz képes egy G5 árán 3 elég jo PC-t lehet kapni.

tau_ba
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Apple

Hozzászólás Szerző: tau_ba »

Hihetetlen, hogy USA-ban mennyivel olcsóbbak ezek az Apple cuccok. Feleségem unokaöccse akar magának egy Ipod-ot, az itthoni 4 gigás Nano árért kint kap egy 30 gigás Ipod-ot (ráadásul úgy, hogy ha visszaküld valami papirt kap pluszban egy bőrtokot + autós FM transmittert).
Projektor: Infocus SP 4805, TV: Philips 32PW8504, DVD: Pioneer DV-575A, Sony DVP-NS400D, DVD író: Pioneer DVR-433H-S, Receiver: Onkyo TX-SR600E, Front: Quadral QLX-205, Back: Quadral QLX-105, Center: Quadral QLX Base, Sub: Yamaha YST-SW90

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Apple

durva hogy hasznalt 1.83as macbookot mar 200 korul lehet venni
ugy hogy egy G4es 1.33-as iBook 160-170 meg mindig (bar lassan a macbook ara lenyomja majd ezt is)

o v e r p o w e r e d

saca
Fórumlakó
Fórumlakó

Apple

Hozzászólás Szerző: saca »

Vettem a gyereknek egy MacBook-ot.... miért van az, hogy a mai gyerekek mindet rögtön megtanulnak? ... úgy vágja, a "nekem csupa feneketlen kút" szoftvereket, hogy öröm nézni...

Cuccaim

Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.

Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Apple

durvul az apple
macbookbol mar kint is van a frissites... core2duo-val
raadasul a forint is erosodik
aki most akarja eladni a hasznalt macbookjat rosszul jar
megvette kb. 330ert es most eladhatja 240ert se mert az uj kerul 290be

ausztriaban mar kaphato az uj
o v e r p o w e r e d

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Apple

Hozzászólás Szerző: Tami »

kijott a firefox 2.0 osx-regyorsabb es szebb lett

- jah nagyon kafa.!
- a megjelenestol kezdve teszteltem, a lenti hsz-em is a 2-es verziora vonatkozott..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Apple

kijott a firefox 2.0 osx-re
gyorsabb es szebb lett

o v e r p o w e r e d

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Apple

- koszi..
- hosszass teszteles tan, ki merem jelenteni 'felve' , hogy a Firefox jobban hasznalhato mint a Safari... minden szempontbol.
T A M I . H U

Doki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Apple

Hozzászólás Szerző: Doki »

- mivel takaritsam a mac-es feher billentyut... mar latni rajta halvany koszreteget
Clin ablaktisztító, tiszta rongyra fújva, aztán törölget.
Thomson DPL2000 erőlködő, JBL NSP1 szet, Heco Spirit sub,HTPC, Sanyo PLV-Z1 (BARCO HDTV 1600 projektor-talonban /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> )

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Apple

- mivel takaritsam a mac-es feher billentyut... mar latni rajta halvany koszreteget
T A M I . H U

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11038
Kapcsolat:

Apple

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Fatman iTube

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Apple

- multheten penteken haver elszanta magat es vett egy iMac-et, xms-ben voltunk egy piciket, persze Andraseknak rasikerult dumalni a 20"-ra, meseszep az a gep, coreduo proci szakit..
- nekem is tetszene de huzos az ara
T A M I . H U

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Apple

woooow
olyan featurest talaltam

itunes-ban alma+P
full-os cd boritot nyomtat az album art alapjan a trackek cimevel mindenfele opciok szerint, szinesben, mozaikban, akarmiben

o v e r p o w e r e d

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Apple

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Ha maxra húzom, akkor még mindig halkabb a jelem, mint pl. a számítógép LineOut-ja, vagy akár a CD DVD jelkimenete. Tehát én max hangerőn hallgatom, ha hallgatom.

Vendég

Apple

Ezt nagyon rosszul fogalmaztam ezek szerint. Szóval vannak a playlistek. Ezeket én hozom létre. Music->Playlists. Itt megjelennek a létrehozott Playlistek. Ha belemegyek az egyikbe mondjuk Desperado Soundtrack akkor csak a számok címeit látom azaz csak a Name mezőt írja ki. Magyarán azt látom csak, hogy Six Blade Knife azt nem, hogy ezt a számot speciel a Dire Straits játsza.

Az AV az szintén egy általam létrehozott Playlist ebbe rakom bele az össze-vissza számokat. Nincs jelentősége, a fenti példa talán plasztikusabb.

A másik a rendezés kérdése. Van egy Hofi playlistem amibe belerámoltam sok dolgot. Figyelmesen megszámoztam a track-eket is hátha a majom aszerint rendezi. De nem, össze-vissza vannak. Azt most nem tudom megnézni (majd este megnézem), hogy lehet, hogy az iTunes-ban lévő sorrendet veszi, azt bevallom nem néztem hogyan volt rendezve.

A harmadik dolog, hogy ezek szerint akkor a Line out is szabályozható. AZt észrevettem, hogy halkabb, mint a fejhallgató kimenet. De akkor mi a 0dB? Maximumra kell tekerni és akkor vagy hol? Mert nem mindegy, hogy mekkora jelet kap az erősítő bemenete. Ha kevés akkor zajos lesz ha sok akkor torz.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11038
Kapcsolat:

Apple

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ha pedig nem írja ki az előadót, az attól lehet, hogy a file nem tartalmazta az infokat.
Nem lejátszásnál. Van egy olyan playlistem, hogy AV amiben össze-vissza számok vannak. Ha belelépek, hogy AV akkor kilistázza a számok címét, de az előadót nem írja oda. Ez egy lemez playlistnél nem is érdekes hiszen ott eleve egy előadó albumáról van szó, de ez válogatás.

Nem VA? (Variable Artists) Nem tudom, milyen formátumban vannak azok a zenék, de feltételezem, hogy az MP3 Tag lényegével tisztában vagy. Az iTunes is onnan szipkázza az infókat, de manuálisan is be lehet pötyögni.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Apple

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Ha pedig nem írja ki az előadót, az attól lehet, hogy a file nem tartalmazta az infokat.
Nem lejátszásnál. Van egy olyan playlistem, hogy AV amiben össze-vissza számok vannak. Ha belelépek, hogy AV akkor kilistázza a számok címét, de az előadót nem írja oda. Ez egy lemez playlistnél nem is érdekes hiszen ott eleve egy előadó albumáról van szó, de ez válogatás.

A cicergés ezek szerint gyári feature. A dokk line-out hangerő nálad is szabályozható?

Neked hol van ez az AV? Nálam a Music-on belül olyanok vannak, hogy playlist, artists, albums, songs, podcasts, generes, composers, audiobooks.

A Line out a dockon nekem nem szabályozható, de az ipodon igen (gondolom erre gonoltál te is). Amúgy meg én vettem hozzá egy AVKit-et 35eFt környékén és ebben minden szar volt, ami csak kellhet itthonra.

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”