Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
2004-es Denon DVD lejátszók
hát ha a hang is fontos, akkor meg nincs míről beszélni.
Saca!
A hangjukat összehasonlitottad,mármint digitális kimeneten (coax)? Érdekelne.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Jól van na! Te okos!
Na azé! Má aszittem féreértés tényállása forog fenn emitten! Amúgy kösz a bókot!
TV: Panasonic TX-21AP1P A/V Receiver: Denon AVR-1803 DVD: Denon DVD-900 Lemezjátszó: 2X Technics SL-1210MKII Pick up: Ortofon Concorde Pro Keverő: Pioneer DJM-300S Füles: Sony MDR-V700 Front, Surround: JBL ATX60 Center, Surround back: JBL ATX10C Kábelek: front, center: vdH CS-122 surround: Neotech KS-0821 surround back: Neotech KS-1007B digit koax: Monitor Seventyfive Blue scart: Monitor interconnect: majdani CA 640C, jelenleg DVD: vdH The First, Pio DJM-300S: Dietz
Remélem, hogy elég, de majd jön Saca és megmondja a tutit.
Na szóval... a tutit biztos nem tudom megmondani, de a saját tapasztalatom szívesen megosztom. Teszteltem mindkét denont (1910, 2910) két projektorral (panasonic ae700, hitachi tx100). Egyszerre elindítottam mindkét denont úgynazzal a superbites lemezzel és mindkettőt DVI-DVI 5m-es kábellel. Csereberéltem a hitachi-n a kábeleket és hát nem láttam igazán semmi különbséget elsőre, csak annyit, hogy a 2910-es késett, mert lassabban olvasott be. A beállításokat nagyjából végignéztem/végigpróbáltam, szinte ugyanaz lett az eredmény, viszont a következő lemeznél ért egy meglepi... az írott traxdata lemezt nem "zabálta meg" a 1910-es, mig a 2910-es simán. Kicseréltem a lemezeket, ugyanaz az eredmény... kipróbáltam tehát még két fajta lemezt (platinum, ritek) mindkettőt beolvasta a 1910-es, de nagyon "nyögve nyelőssen", mig a 2910-es simán vitte... A panasonicnál hasonló volt a helyzet HDMI-DVI-on, de talán itt egy kicsit jobban tetszett a 2910-es. Azt gondolom, hogy a vetítő sem mindegy, de összefoglalva, nem ér szerintem "képre" annyival többet a 2910-es mint a 1910-es, de ha valakinek van pénze, mindenképpen a nagyobbikat vegye meg, már csak azért is, mert ott van HDMI és hát ha a hang is fontos, akkor meg nincs míről beszélni.
Cuccaim
Házimoziszoba: Arcam P1000 power amplifier, Arcam AVP700 pre-amp processor, Arcam DV137 DVD, Blu-Ray: Pioneer BDP-LX70, Konzol: PS3, Hangfalak: Klipsch RF-35, RC-35, RS-35, RW-12, Projektor/vászon: Samsung SP-H800BE, Projecta VariVision electrol 240cm, Kábelek: IsoTek Elite és Nordost Shiva Power, Nordost CinemaFlex BassLine, Nordost Red Dawn Interconnect, Nordost Whitelight Glass Fiber Optic, Nordost Wyrewizard HDMI, Monitor Silver Slim Line Speaker.
Nappali: Samsung PS-63P5H plazma tv, Samsung HT-P1200 kompakt cucc
Hálószoba: Panasonic TH-50PZ700E plazma tv
Én épp a Denon DVD-ket nézegettem a Netdepón, azért írtam be, ne akartam kötekedni! De ha te akarsz! Ja, az okost magamra értettem!
Jól van na! Te okos!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Persze, a listaár a maximum (jó esetben). Nálam az A.I.D.A. árlistája van, ezt adták a katalógus mellé. De mielőtt bevásárolnék (persze, nem a DVD-3910-est), azért megnézem, hogy hol a leglocsóbb. Csak azért írtam ezt az árat, mert a többiek még nem tudták.
Én épp a Denon DVD-ket nézegettem a Netdepón, azért írtam be, ne akartam kötekedni! De ha te akarsz! Ja, az okost magamra értettem!
TV: Panasonic TX-21AP1P A/V Receiver: Denon AVR-1803 DVD: Denon DVD-900 Lemezjátszó: 2X Technics SL-1210MKII Pick up: Ortofon Concorde Pro Keverő: Pioneer DJM-300S Füles: Sony MDR-V700 Front, Surround: JBL ATX60 Center, Surround back: JBL ATX10C Kábelek: front, center: vdH CS-122 surround: Neotech KS-0821 surround back: Neotech KS-1007B digit koax: Monitor Seventyfive Blue scart: Monitor interconnect: majdani CA 640C, jelenleg DVD: vdH The First, Pio DJM-300S: Dietz
A Netdepón csak 312.900 Ft! 'Csak' mi? Okos!
Persze, a listaár a maximum (jó esetben). Nálam az A.I.D.A. árlistája van, ezt adták a katalógus mellé. De mielőtt bevásárolnék (persze, nem a DVD-3910-est), azért megnézem, hogy hol a leglocsóbb. Csak azért írtam ezt az árat, mert a többiek még nem tudták.
A DVD-3910 listaára 329.990,- Ft az A.I.D.A.-nál.
A Netdepón csak 312.900 Ft! 'Csak' mi? Okos!
A DVD-3910 listaára 329.990,- Ft az A.I.D.A.-nál.
Láttam kint a házimozi-hifi show-n, csak az volt a baja, hogy nem működőképes volt. Olyam, mint az MMekben, a mobilok, csak külső váz, egyébként meg teljesen kibelezve.
Élőben eszméletlen nagy az a készülék. Egy átlagos mérteű integrált házimozi reősítőnél is nagyobb. Mondjuk ára is lesz rendesen! De azért kiváncsi lennék, mint tud ennyiért?
Szvsz méretben és tudásban is pont passzol ahhoz a toronyház méretű ezer csatornás Denon erőlködőhöz! Ja, és valszeg árban is! Azért elviselném otthon, mondjuk egy Cine 9, de legrosszabb esetben egy InFocus 777 társaságában... Szerintem mindent tud.
Azt hiszem, ez is ebbe a topicba való
Láttam kint a házimozi-hifi show-n, csak az volt a baja, hogy nem működőképes volt. Olyam, mint az MMekben, a mobilok, csak külső váz, egyébként meg teljesen kibelezve.
Élőben eszméletlen nagy az a készülék. Egy átlagos mérteű integrált házimozi reősítőnél is nagyobb. Mondjuk ára is lesz rendesen! De azért kiváncsi lennék, mint tud ennyiért?
Azt hiszem, ez is ebbe a topicba való
Olvastam valahol, hogy a 2910-esben 8 MB buffer van. Van tehát mit feltölteni!
Akkor Z2 hoz eleg a 1910 ? Nekem csak sporolnatok !
Remélem, hogy elég, de majd jön Saca és megmondja a tutit.
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
igen én is hallottam a teszten Sacától egy fél mondatot, hogy nem látott különbséget a két Denon között (kizárólag a képről volt szó!)Vajon ugyanaz a Faroudja chip van mindkettőben? Ugyanakkor a D/A: 54Mhz ill. 216Mhz-es - tehát itt már nem kevés a különbség, de látható-e vajon?
Akkor Z2 hoz eleg a 1910 ? Nekem csak sporolnatok !
TV: Samsung CS-761APF 30"
Projector:Sanyo PLV-Z2
Erősítő:Pioneer VSX-909RDS THX ULTRA
DVD: Denon DVD1910, Panasonic A360
Video:Panasonic NV HD 630
Hangfalak: Phonar volume2, Phonar Center2, Phonar Compact2, YST-SW 80 sub.....
allitolag ezek a fontosabb kulonbsegek:
1910 -> FLi2301
2910 -> FLi2310
1910 -> 10-bit, 54Mhz Video DAC
2910 -> 12-bit, 216MHz Analog Devices Video DAC
1910 -> 2MB buffer
2910 -> 8MB buffer
- amcsi teszteket, forumokat olvasva, azt irjak, hogy 2 keszulek Componens-kimenetei nagyon hasonloak
- kulonbseget a digitalis kimeneten lehet latni de nem akkorat amekkora a ket keszulek araban reprezentalodik!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
igen én is hallottam a teszten Sacától egy fél mondatot, hogy nem látott különbséget a két Denon között (kizárólag a képről volt szó!)
Vajon ugyanaz a Faroudja chip van mindkettőben? Ugyanakkor a D/A: 54Mhz ill. 216Mhz-es - tehát itt már nem kevés a különbség, de látható-e vajon?
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
- A proji teszt alkalmaval volt a helyszinen 1910, 2910, A11 :-)
- A 1910 boven elegendo odahaza! {vetitos szemmel nezve} / persze ha megelekszunk a 1910-es szolgaltatasaival., annak akinek nincs a vetitojeben jo deinterlacer, video feldolgozo aramkor, annak ez kimondottan ajanlott.
- Ha most kellene vennem, 1910 lenne a valasztott keszulek, teny, hogy nem nyuztuk nagyon az osszehasonlitast a 2910-essel, de nem veltem latni kulombseget a ketto kozott, de ezt majd Saca reszletesebben leirja {ha le nem irta mar }
T A M I . H U
-
Vendég
Sikerult megnezned projectorral a 2910et ? tudod pio 668 vagy 2910 ez itt a kerdes...
Sikerült. - már ha tőlem kérdezted
Megnéztem a hétvégén AE500-al és aE700-al is. Szerintem projektorral, HDMI-vel egyértelműen a 2910-et kell venni! Élettelibb színek, jobb felbontás és főként jobb fekete szín..
IGEN, IGEN , Neked ! ....:-)
Bocs csak a melohelyemrol meg nem irtam, a jelszot meg mar ki tudja...:-)
Sanyo z2 + 2910 hdmi vel a jelenlegi legjobb.
Sikerult megnezned projectorral a 2910et ? tudod pio 668 vagy 2910 ez itt a kerdes...
Sikerült. - már ha tőlem kérdezted
Megnéztem a hétvégén AE500-al és aE700-al is. Szerintem projektorral, HDMI-vel egyértelműen a 2910-et kell venni! Élettelibb színek, jobb felbontás és főként jobb fekete szín..
-
Vendég
Kész, feladom! Nem rendelkezem egy gyógypedagógus türelmével, hogy elmagyarázzam! Legye úgy ahogy szeretnéd
Mi van, ha nincs is menü? Mindent bufferel és kész!
Nem veszed észre, hogy butus dolgot mondasz? Amikor bearakod a lemezt, akor a lejátszó még nem tudja, hogy mit buffereljen előre. Maximum az autómatikusan betöltődő menüt tölthetné előre be, de annak semmi értelme nem lenne.Ha az elméleted szerint a bufferelés lassítaná a készüléket, akkor nem a lemez behelyezése után, hanem a film indítása előtt kellene várni a buffer feltöltésére.
A lemezről berakás után rögtön tölti fel a buffert. Menet közben mindig bufferbe olvas és mindig bufferből jelenít meg. Nem érdekli a lemezre rögzített anyag felépítése és hogy mikor következik a rétegváltás vagy egyéb 'adatkimaradás'. Így viszont van lehetősége hiba esetén újraolvasni (akár a kedvenc menüdet is).
Kész, feladom! Nem rendelkezem egy gyógypedagógus türelmével, hogy elmagyarázzam! Legye úgy ahogy szeretnéd
gordon314.fw.hu
Nem veszed észre, hogy butus dolgot mondasz? Amikor bearakod a lemezt, akor a lejátszó még nem tudja, hogy mit buffereljen előre. Maximum az autómatikusan betöltődő menüt tölthetné előre be, de annak semmi értelme nem lenne.Ha az elméleted szerint a bufferelés lassítaná a készüléket, akkor nem a lemez behelyezése után, hanem a film indítása előtt kellene várni a buffer feltöltésére.
A lemezről berakás után rögtön tölti fel a buffert. Menet közben mindig bufferbe olvas és mindig bufferből jelenít meg. Nem érdekli a lemezre rögzített anyag felépítése és hogy mikor következik a rétegváltás vagy egyéb 'adatkimaradás'. Így viszont van lehetősége hiba esetén újraolvasni (akár a kedvenc menüdet is).
Ja a lemez ehelyezésekor jól bebuffereli a menüt, ami majd jól jön rétegváltáskor Ezt ugye te sem gondoltad végig?
Mindig bufferbe olvas, nem szelektál aszerint, hogy van-e menü, vagy sem. És ez nem csak a rétegváltás ellen jó. Csak szerintem túlzásba viszi.
Nem veszed észre, hogy butus dolgot mondasz? Amikor bearakod a lemezt, akor a lejátszó még nem tudja, hogy mit buffereljen előre. Maximum az autómatikusan betöltődő menüt tölthetné előre be, de annak semmi értelme nem lenne.
Ha az elméleted szerint a bufferelés lassítaná a készüléket, akkor nem a lemez behelyezése után, hanem a film indítása előtt kellene várni a buffer feltöltésére.
gordon314.fw.hu
Ja a lemez ehelyezésekor jól bebuffereli a menüt, ami majd jól jön rétegváltáskor Ezt ugye te sem gondoltad végig?
Mindig bufferbe olvas, nem szelektál aszerint, hogy van-e menü, vagy sem. És ez nem csak a rétegváltás ellen jó. Csak szerintem túlzásba viszi.