Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Marantz vs Denon vs Yamaha
klepto, van egy 2105-ösöm eldaó, privizz
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Sziasztok!
Tudnátok pár szót írni a Denon AVR-2106 minőségéről, és tulajdonságairól?
Te klepto!
Mi lenne ha elmennél és meghallgatnál néhány készüléket?
Hülye ötlet mi?
Végülis Neked kéne vagy nem?
Végülis a hallásod alapján tett kijelentések alapján megértem, hogy a saját meghallgatás lehetőségét azonnal kizártad!
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Sziasztok!
Tudnátok pár szót írni a Denon AVR-2106 mino˝ségéro˝l, és tulajdonságairól?
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Sziasztok!
Tudnátok pár szót írni a Denon AVR-2106 minőségéről, és tulajdonságairól?
A közeljővőben erősítőt tervezek venni cca 75-80 e -ért,a két kiszemeltem: PIONEER VSX-915,és a Denon AVR-1705-ös.Vajon melyikre érdemesebb beruházni?
1705-öst lehet még újonnan kapni?
Ezt elírtam... AVR 1706 akart lenni.
TV: LG 42LF652V Media Player: PC, MED600X3D, X96 MAX+, Panasonic DMP-BD35 , GRUNDIG GV470+TBC: Panasonic DMR-E85H A/V Erősitő: Yamaha RX-V3900
Speakers : Front: Jamo S708 Center: C60 CEN Surround: Jamo C601
Sztereó: Marantz PM-35II, JAMO Cornet 145, Kenwood KX-7030, BRZHIFI BT20
A közeljővőben erősítőt tervezek venni cca 75-80 e -ért,a két kiszemeltem: PIONEER VSX-915,és a Denon AVR-1705-ös.Vajon melyikre érdemesebb beruházni?
1705-öst lehet még újonnan kapni?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
TV: LG 42LF652V Media Player: PC, MED600X3D, X96 MAX+, Panasonic DMP-BD35 , GRUNDIG GV470+TBC: Panasonic DMR-E85H A/V Erősitő: Yamaha RX-V3900
Krisz: a 1706-os nem tartozik az erős gépek közé, 7.1-et felejtsd el (6.1-et is).
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket/segítségeteket kérni!
Denon AVR1706-os erősítömhöz keresek hangfalakat.
Első kérdés - érdemes-e 7.1-ben gondolkodni (hamár tudja az erősítő) vagy sem?
Ha érdemes, akkor érdemes-e a középső kettő hangfalaknak is front hangfalat tenni (ha kb 85%-ban zene hallgatásra használnám és csak kb 15% házimozira)?
Harmadik kérdés - milyen hangfalakat ajánlotok kb cakk pakk (sub nélkül) 100-ezerig
Én egyenlőre a Wharfedale 8.4+WH20 system párost néztem ki, vagy a Heco Vitas 500+200+center szettet smile.gif - mindkettő 80 k körül lenne - és itt jön be az első kérdés, mertha érdemes 7.1-be középre is frontokat rakni (ha főleg zenére használnám), akkor 2 pár Diamond 8.4 + Wh20 szett lenne - és valszeg 2pár Heco Vitas 500 + 200 + center lenne a vége...
DE MINDEN ALTERNATÍVA érdekel! Ha jobbat tudtok, ne folytságok magatokba )))
Válaszokat , építő jellegű véleményeket előre is köszönöm! )
Krisztián
Szerintem 30m2 alatt elég az 5.1, de lehet, hogy meghazutolnak.
Kis térben a sok hanghullám zavart okozhat, persze ha jól beállítod a késleltetésekek, még kis szobában is jó lehet.
A szoba, ahova menni fog - 6*5*3,2 méteres - úgyhogy éppp )) - van hozzá mérőmikrofon - így beállítja sajátmagának
És egy ilyen szobába milyen mélyet ajánlotok? Wharfedale Power Cube 12? -netán 15?
Köszi : Krisztián
Kivetítő: BenQq W1100 A/V Erősítő: Denon AVR-3311 DVD felvevő: Pioneer DVR-540H
HTPC játékos: i5-3570K Deck1: Pioneer CT-S730 3D TV: Samsung UE32E6030
Front Hangfalak: 2xWharfedale Diamond 8.4 Center Hangfal: Wharfedale Diamond 8 Center Surrond Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.2 Subwoofer : Mordaunt-Short MS 909W
Front Hangfalak: 2xWharfedale Diamond 8.4 Center Hangfal: Wharfedale Diamond 8 Center Surrond Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.2 Subwoofer : Mordaunt-Short MS 909W
Sziasztok!
Ha érdemes, akkor érdemes-e a középső kettő hangfalaknak is front hangfalat tenni (ha kb 85%-ban zene hallgatásra használnám és csak kb 15% házimozira)?
Harmadik kérdés - milyen hangfalakat ajánlotok kb cakk pakk (sub nélkül) 100-ezerig
Én egyenlőre a Wharfedale 8.4+WH20 system párost néztem ki, vagy a Heco Vitas 500+200+center szettet smile.gif - mindkettő 80 k körül lenne - és itt jön be az első kérdés, mertha érdemes 7.1-be középre is frontokat rakni (ha főleg zenére használnám), akkor 2 pár Diamond 8.4 + Wh20 szett lenne - és valszeg 2pár Heco Vitas 500 + 200 + center lenne a vége...
Krisztián
Szerintem 30m2 alatt elég az 5.1, de lehet, hogy meghazutolnak.
Kis térben a sok hanghullám zavart okozhat, persze ha jól beállítod a késleltetésekek, még kis szobában is jó lehet.
Sziasztok!
Krisztián
Kivetítő: BenQq W1100 A/V Erősítő: Denon AVR-3311 DVD felvevő: Pioneer DVR-540H
Köszi, nem ismertem ezt a boltot.
Pedig úgy látom ebben a legolcsóbb, mivel ahol eddig néztem a legolcsóbb 95e Ft volt, de úgy általában 100e körül.
Üdv, Thomas!
Igen, de kifutó típus, már nem gyártják, és ilyenkor mindíg olcsóbban árulják ki a raktárkészletet.
Az utóda a 4600-os ami 95.000.-FT
Köszi, nem ismertem ezt a boltot.
Pedig úgy látom ebben a legolcsóbb, mivel ahol eddig néztem a legolcsóbb 95e Ft volt, de úgy általában 100e körül.
Üdv, Thomas!
Sziasztok!
Mennyit érhet most egy kb fél éves Marantz Sr4500-as erősítő használtan?
Köszi, Thomas!
Szerintem olyan 60-65.000.-Ft körül, mivel az új ára 85.000.-Ft a Hifibarlangban, ami köztudottan nem a legolcsóbb hely...
Sziasztok!
Mennyit érhet most egy kb fél éves Marantz Sr4500-as erősítő használtan?
Köszi, Thomas!
Meg szeretném kérdezni a hozzáértőket, hogy milyen véleménnyel vannak a Pioneer VSX-AV4i-S erőlködőről. Kinéztem még magamnak az Elite széria VSX-74TXVi-t is, de azt itt nem lehet kapni, csak Amcsiban és félő, hogy itt nálunk nem is működne a videó része. Pedig az fel is konvizza a videójeleket. (Persze lehet ezt az AV4 is megcsinálja.) Másrészt nagyon szeretek zenét hallgatni és most van egy régebbi sztereó Pio erősítőm. Mellette hallottam egy Yamaha Sztereót hasonló kategóriában és a Yamaha hangzása sokkal jobban tetszett. Főleg elektronikus zenét hallgatok és a Yamaha dinamikusabb volt. Szerintetek ez a tulajdonság még most is a Yamaha előnye? Szívesen meghallgatnám a választékot, de hol lehet mindent letesztelni, sehol. Köszi előre is.
megéri az árát ez az összeállítás??Marantz SR-4600 Házimozi Rádióerősítő és DV-4360 DVD Lejátszó
netdepon 129e pééz
ez a dvd menynivel jobb egy daewoo-nál ?
Annyiért bőven jó összeállítás, tekintve, hogy az erősítő listaára mellett 10e marad a dvd-re...
sajti
Meg hozzáteszem a MArantz számomra a legszimpip erölködő ebben a kategóriában.
Richis a Dynokhoz lesz házimozira ?
hi!
nekem már megvan rég a denonom
barátomnak lesz celstion f30 szetthez, vagy wharfi diamond 8/9 szett, vagya polk monitor szetthez:)
meg kell hallgatni
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
megéri az árát ez az összeállítás??Marantz SR-4600 Házimozi Rádióerősítő és DV-4360 DVD Lejátszó
netdepon 129e pééz
Annyiért bőven jó összeállítás, tekintve, hogy az erősítő listaára mellett 10e marad a dvd-re...
sajti
Meg hozzáteszem a MArantz számomra a legszimpip erölködő ebben a kategóriában.
Richis a Dynokhoz lesz házimozira ?
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
netdepon 129e pééz
sajti
megéri az árát ez az összeállítás??
Marantz SR-4600 Házimozi Rádióerősítő és DV-4360 DVD Lejátszó
netdepon 129e pééz
Jól tudom, hogy a Marantz a Philips érdekeltségébe tartozik?
Igen. A Marantz a "luxus" márkája a Philipsnek, mint a Toyotának a Lexus.
Csak volt...
Tudtommal 2004 június óta a Marantz a Denon-nal tömörült bandába..Hozzájuk csapódott még a McIntosh is...Lásd alant:
D&M Holdings is the parent company of Denon Ltd., Marantz Japan, Inc., D&M Professional, McIntosh Laboratory, Inc., and Digital Networks North America, Inc. (DNNA), which comprises the ReplayTV, Rio and Escient branded products.All are established brands in premium home theater, audio-video consumer electronics, professional audio or networked digital entertainment markets.
Rosszat nem tesz a Marantz-nak sztem. :kiraly:
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Igen. A Marantz a "luxus" márkája a Philipsnek, mint a Toyotának a Lexus.
Olvastam a Sztereóban, hogy a HK AVR235 és a Marantz SR4600 belseje teljesen ugyanaz Igaz a Marantz 30 rugóval olcsóbb Megnéztem a mellékelt fotókon a hátlapok elrendezését, és valóban, minden csati pontosan ugyanott van, sőt a hangfalcsatlakozóknak még a színe is ugyanolyan...
sajti
Ha ez igaz, akkor beigazolódni látszik az hogy sokszor itt a fórumon inkább a csordaszellem dönt a vásárlásnál, nem pedig a valós tények! Vicces lenne, ha kiderülne, hogy a másik agyon magasztalt márka (Klipsch) is valamelyik kevésbé favorizált cég termékének átdobozolt változata :kiraly: (persze egy átdobozolás itt sokat változtathat a hangon).
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Olvastam a Sztereóban, hogy a HK AVR235 és a Marantz SR4600 belseje teljesen ugyanaz Igaz a Marantz 30 rugóval olcsóbb Megnéztem a mellékelt fotókon a hátlapok elrendezését, és valóban, minden csati pontosan ugyanott van, sőt a hangfalcsatlakozóknak még a színe is ugyanolyan...
sajti
Hát ha jól tudom a két cég tulajdonosi struktúrája ugyanaz. :kiraly:
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Akkor már csak az a kérdés, hogy nekem, vajon milyen HK lapul a Marantzos dobozban???
A te HK-dban melyik Marantz zenél? :smile19: :smile19:
sajti