Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Home Computer & Konzol Rajongói Egyesület
- Andromedius
- Nincs visszaút

- Értékelés: 4
Ez volt, csak nem tudom, miért emlékeztem zöld-sárgára?
Zene: "Az élet csak arasznyi repülés földtől a földig. A világnak mindegy hogy meddig élsz. De neked és nekem ez az egyetlen, az első és utolsó bevetés"
Film: "Nem a munkád vagy. És nem is a bankszámlád. Nem a kocsid vagy. És nem is a tárcád tartalma."
Film: "Nem a munkád vagy. És nem is a bankszámlád. Nem a kocsid vagy. És nem is a tárcád tartalma."
Amiga,C64,egyéb demókat szerettétek?Voltak kedvenceitek?
Úgy emlékszem, volt egy zöld-sárga négyzetekkel borított felületű labda, ami pattogott, meg pörgött közben.
Voltunk egy Amiga bemutatón, ahol mutatták a multitaszkingos rendszert, hogy az egyik ablakban pattogott a labda, a másik ablakban futott a szövegszerkesztő stb.
Nem is értettük, hogy mi értelme van ennek, hiszen az ember csak úgy is egy programmal dolgozik, akkor minek több ablakban különböző programokat futtatni?
Aztán évtizedekkel később voltunk egy Microsoft bemutatón, ahol a Win98-at demózták, hopgy milyen szuper multitaszkingos rendszer
Azt hiszem az a pattogó labdát Bob labdának hívták(ják).
Az egyik,eredeti Amiga team-ben alkotó Bob Pariseau-ről nevezték el.(Persze,lehet,hogy rosszul emlékszem.)
Már az Amiga 1000 bemutatóján is ezzel demonstrálták a gépet.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

- Értékelés: 8103
Úgy emlékszem, volt egy zöld-sárga négyzetekkel borított felületű labda, ami pattogott, meg pörgött közben.
Voltunk egy Amiga bemutatón, ahol mutatták a multitaszkingos rendszert, hogy az egyik ablakban pattogott a labda, a másik ablakban futott a szövegszerkesztő stb.
Nem is értettük, hogy mi értelme van ennek, hiszen az ember csak úgy is egy programmal dolgozik, akkor minek több ablakban különböző programokat futtatni?
Aztán évtizedekkel később voltunk egy Microsoft bemutatón, ahol a Win98-at demózták, hopgy milyen szuper multitaszkingos rendszer
Azt hiszem az a pattogó labdát Bob labdának hívták(ják).
Az egyik,eredeti Amiga team-ben alkotó Bob Pariseau-ről nevezték el.(Persze,lehet,hogy rosszul emlékszem.)
Már az Amiga 1000 bemutatóján is ezzel demonstrálták a gépet.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
- Andromedius
- Nincs visszaút

Zene: "Az élet csak arasznyi repülés földtől a földig. A világnak mindegy hogy meddig élsz. De neked és nekem ez az egyetlen, az első és utolsó bevetés"
Egy igen híres Amiga felhasználó(Már csak volt sajnos.).
Talán nem kell elmesélnem,hogy ki Ő!
A mester maga Sir. Arthur C. Clarke!
http://spong.com/article/15042/Sir_Arth ... _Giant_RIP
http://www.amigahistory.co.uk/celebrities.html
A mester nagy Amiga 3000 fan volt.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Egy igen híres Amiga felhasználó(Már csak volt sajnos.).
Talán nem kell elmesélnem,hogy ki Ő!
A mester maga Sir. Arthur C. Clarke!
http://spong.com/article/15042/Sir_Arth ... _Giant_RIP
http://www.amigahistory.co.uk/celebrities.html
A mester nagy Amiga 3000 fan volt.
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)
Sok demó végén meg ott volt egy jó kis ray tracing animáció, amiben az Amiga volt a király. PC-n is láttam a 90-es években ray tracing készítő progit, úgy kezdődött, hogy betöltött egy Amiga emulátort!
Egy példa a ray tracingre, ha valaki már elfelejtette volna, mit jelent:
Amígán kezdte a pályafutását a híres Lightwave program is.
Rengeteg filmet,sorozatot készítettek Video Toaster kiegészítővel ellátott Amígákon. (A SeaQuest DSV,Babylon 5 sorozatok renderjei,még Amigákkal készültek.)
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Sok demó végén meg ott volt egy jó kis ray tracing animáció, amiben az Amiga volt a király. PC-n is láttam a 90-es években ray tracing készítő progit, úgy kezdődött, hogy betöltött egy Amiga emulátort!
Amígán kezdte a pályafutását a híres Lightwave program is.
Rengeteg filmet,sorozatot készítettek Video Toaster kiegészítővel ellátott Amígákon. (A SeaQuest DSV,Babylon 5 sorozatok renderjei,még Amigákkal készültek.)
http://www.df.lth.se/~cato/nostalgia.html
State Of The Art, megvolt nekem Amigán.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
.se??? hogyhogy nem egy finn oldalt linkeltél be? Ők voltak az istenek demo téren. Érdekes, a játékpiacon mostanában nem nagyon villognak.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Nekem kb. 80 kazin volt szoftver a Spekihez - eredeti egy sem.Az Amigához is közel 100 floppy volt, hasonló megosztásban.
Illetve a Spekihez volt egy eredeti Horizons (demókazetta), ami a géppel együtt adtak.
Tévedtem, az Amigához 2 gyári lemezem is volt: a Kickstart 1.3 és a Workbench (amit a géphez adtak).
- ValhallA
- Tizezresek klubja

Nekem kb. 80 kazin volt szoftver a Spekihez - eredeti egy sem.Az Amigához is közel 100 floppy volt, hasonló megosztásban.
Illetve a Spekihez volt egy eredeti Horizons (demókazetta), ami a géppel együtt adtak.
Tévedtem, az Amigához 2 gyári lemezem is volt: a Kickstart 1.3 és a Workbench (amit a géphez adtak).
- Andromedius
- Nincs visszaút

Nem kellett évente valamit fejleszteni a hardveren, sőt legtöbbször nem is lehetett.
Elvileg most sem kéne ilyen ütemben, csak a gyártók belehajszolták egymást egy gyorsuló fejlesztési spirálba
- Andromedius
- Nincs visszaút

AT majd megmondja,hogy mi az igazi különbség a két programnyelv között.
Nem kell ahhoz AT, hogy ég és föld a különbség.
hát az oroszok tényleg ügyesek, de azért a Stalker sem egy sebesség bajnok, pedig az is az "orosz iskola" mégha ukránok is. El kell fogadni, hogy bizonyos grafikai minőség fölött nem lehet már 300as Celeronra optimalizálni egy játékot.
Állítólag azért olyan marha nagy a gépígénye,mert Turbo Pascal-ban van írva.
Azt mondják az új rész gépikód/Assembly-ben fog íródni és sokkal kisebb lesz a gépigénye,jobb grafika mellett.
Állítólag a T.Pascal-ban sokkal könnyebb programozni,viszont cserébe kapsz egy ilyen igazi krízist. :)az Assembly meg időigényesebb és jóval nehezebb programozni.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

hát az oroszok tényleg ügyesek, de azért a Stalker sem egy sebesség bajnok, pedig az is az "orosz iskola" mégha ukránok is. El kell fogadni, hogy bizonyos grafikai minőség fölött nem lehet már 300as Celeronra optimalizálni egy játékot.
Állítólag azért olyan marha nagy a gépígénye,mert Turbo Pascal-ban van írva.
Azt mondják az új rész gépikód/Assembly-ben fog íródni és sokkal kisebb lesz a gépigénye,jobb grafika mellett.
Állítólag a T.Pascal-ban sokkal könnyebb programozni,viszont cserébe kapsz egy ilyen igazi krízist. :)az Assembly meg időigényesebb és jóval nehezebb programozni.
De mint számítógépeknek, na úgy esélyük sem volt a PC-vel szemben, azaz akkor, amikor már kezdett olyan mértékben elterjedni, ami egyértelművé tette a piaci dominanciát. Ha ehhez pedig hozzávesszük az "újdonság varázsát" is, akkor a korábbi gépek erősen elamortizálódtak erkölcsileg, főleg akkor, amikor bejöttek a PC-s analóg joyok is a képbe és hát, amikor már volt 4096 szín a PC-n is, sztereo hanggal, akkor már nem igazán volt semmi, amit akár az Amiga fel tudott volna ezzel szemben mutatni, hiszen a PC-vel a játék után még a dolgozatot is meg lehetett írni.
Ma, ha jobban megnézzük, a konzolok egyáltalán nem akarnak számítógépnek látszani, annak ellenére, hogy egyébként azok.
Csak gondolkodtam...
A régi típusú házi masináknak is lett volna lehetőségük a fejlődésre szerintem,amennyiben fölismerik a PC szabványok előnyeit.
Tehát nem kellett volna az Amiga-nak ragaszkodnia a ZORRO buszokhoz,meg más elavult marhaságaikhoz.
Mindenben meg kellett volna hagyni az olcsó fejleszthetőség lehetőségét.Mert akkor a 90es években kezdődött a videókártya,hangkártya csatározás.(TrioS3,Gravis Ultrasound,stb.)
Igaz,hogy léteztek Amigához is nagyon jó bővítőkártyák,azonban nagy részüket német honban gyártották(német cégek),igen borsos árakon.(Impact Vision24,Toccata,Picasso,stb)
Át kellett volna helyezniük az alapgépek gyártását is azonnal Kínába,amint erre lehetőségük adódik.Persze ekkor a Commodore már csak kapkodott,mert pénzügyi válságban volt.
Lehetőségük lett volna életben tartani a gépeket,talán még egy teljesen új (PPC)vonal fejlődését is megérhették volna.
Ezen az oldalon szinte az összes bővítőkártyáról található infó.:
http://www.amiga-hardware.com/
A Microsoft jól okoskodott,amikor egy szabványos PC-t ad el Xbox néven,hiszen így zéró fejlesztési költséggel kellett számolniuk.
A Sony a 2es és 3as hardver kifejlesztésébe is egy vagon pénzt fektetett...
A PS3 az első olyan konzol,ami számítógépes lehetőségeket(Linux oprendszer,billentyű egér,alap feledatok elvégzése)kínál.
Persze szerintem egy konzolnak nem kellene számítógépnek lennie...
Szerintem a kulcs a szabványos,nagy tételben előállított(Kínában gyártott)dolgok használata.
A Kínaiak 1 tál rizsért elkészítik azt,amihez Európában 1000EUR kell...
- ValhallA
- Tizezresek klubja

De mint számítógépeknek, na úgy esélyük sem volt a PC-vel szemben, azaz akkor, amikor már kezdett olyan mértékben elterjedni, ami egyértelművé tette a piaci dominanciát. Ha ehhez pedig hozzávesszük az "újdonság varázsát" is, akkor a korábbi gépek erősen elamortizálódtak erkölcsileg, főleg akkor, amikor bejöttek a PC-s analóg joyok is a képbe és hát, amikor már volt 4096 szín a PC-n is, sztereo hanggal, akkor már nem igazán volt semmi, amit akár az Amiga fel tudott volna ezzel szemben mutatni, hiszen a PC-vel a játék után még a dolgozatot is meg lehetett írni.
Ma, ha jobban megnézzük, a konzolok egyáltalán nem akarnak számítógépnek látszani, annak ellenére, hogy egyébként azok.
Csak gondolkodtam...
A régi típusú házi masináknak is lett volna lehetőségük a fejlődésre szerintem,amennyiben fölismerik a PC szabványok előnyeit.
Tehát nem kellett volna az Amiga-nak ragaszkodnia a ZORRO buszokhoz,meg más elavult marhaságaikhoz.
Mindenben meg kellett volna hagyni az olcsó fejleszthetőség lehetőségét.Mert akkor a 90es években kezdődött a videókártya,hangkártya csatározás.(TrioS3,Gravis Ultrasound,stb.)
Igaz,hogy léteztek Amigához is nagyon jó bővítőkártyák,azonban nagy részüket német honban gyártották(német cégek),igen borsos árakon.(Impact Vision24,Toccata,Picasso,stb)
Át kellett volna helyezniük az alapgépek gyártását is azonnal Kínába,amint erre lehetőségük adódik.Persze ekkor a Commodore már csak kapkodott,mert pénzügyi válságban volt.
Lehetőségük lett volna életben tartani a gépeket,talán még egy teljesen új (PPC)vonal fejlődését is megérhették volna.
Ezen az oldalon szinte az összes bővítőkártyáról található infó.:
http://www.amiga-hardware.com/
A Microsoft jól okoskodott,amikor egy szabványos PC-t ad el Xbox néven,hiszen így zéró fejlesztési költséggel kellett számolniuk.
A Sony a 2es és 3as hardver kifejlesztésébe is egy vagon pénzt fektetett...
A PS3 az első olyan konzol,ami számítógépes lehetőségeket(Linux oprendszer,billentyű egér,alap feledatok elvégzése)kínál.
Persze szerintem egy konzolnak nem kellene számítógépnek lennie...
Szerintem a kulcs a szabványos,nagy tételben előállított(Kínában gyártott)dolgok használata.
A Kínaiak 1 tál rizsért elkészítik azt,amihez Európában 1000EUR kell...
A pontos arányokat én sem tudom, de volt az a megdöbbentő adat pár hónapja, hogy amíg a GTA4ből eladtak 3 milliót addig a Crysisból 80ezret az Unreal 3ból meg 100ezret. Kizárt, hogy ez mind a kalózkodás miatt alakult így. Lehet, hogy elszámolták
Szerintem a Crysis-ből azért fogyott olyan kevés,mert a megjelenésének pillanatában szinte semmilyen konfiguráció nem volt elég a programhoz...
Még most is megakad 1-2 helyen a viszonylag erős gépemen.
Kéne Crysis csapatba 1-2 Orosz C64 coder,hátha segítenének a gépek teljesítményének jobb kihasználásában.
Nemrégiben valahol találtam egy híres Amiga500 demót,amit majdnem 1:1ben átírt egy faszi C64re.
- ValhallA
- Tizezresek klubja

A pontos arányokat én sem tudom, de volt az a megdöbbentő adat pár hónapja, hogy amíg a GTA4ből eladtak 3 milliót addig a Crysisból 80ezret az Unreal 3ból meg 100ezret. Kizárt, hogy ez mind a kalózkodás miatt alakult így. Lehet, hogy elszámolták
Szerintem a Crysis-ből azért fogyott olyan kevés,mert a megjelenésének pillanatában szinte semmilyen konfiguráció nem volt elég a programhoz...
Még most is megakad 1-2 helyen a viszonylag erős gépemen.
Kéne Crysis csapatba 1-2 Orosz C64 coder,hátha segítenének a gépek teljesítményének jobb kihasználásában.
Nemrégiben valahol találtam egy híres Amiga500 demót,amit majdnem 1:1ben átírt egy faszi C64re.
Amikor mi megvettük itthon a C64et egyből vettünk hozzá egy eredeti játékot is. A Warlock's Questet. Akkor még nem tudtam, hogy az eredeti kazik milyen sokat töltenek. Aztán persze jöttek a 40 játék/ kazis megoldások, meg a 15 perces computer kazetták amin a turbo volt
ez igaz, anno kb. 300 játék volt szétszórva a plus4-esünkhöz kazikon eredeti játékunk volt 3 db, amiket fater hozott ausztriából 87-88 körül
Nekem kb. 80 kazin volt szoftver a Spekihez - eredeti egy sem.
Az Amigához is közel 100 floppy volt, hasonló megosztásban.
- oriza triznyák
- V.I.P.

- Értékelés: 10
A 80-as években aki itthon boltból akart a gépéhez szoftvert venni, az a baromi sok pénzéért alig kapott volna valamit. Az itthon kapható pár tucat progi alapján nem terjedtek volna el annyira a HC-k, nem lehettek volna olyan népszerűek. Még ez a topic sem jött volna létre.
ez igaz, anno kb. 300 játék volt szétszórva a plus4-esünkhöz kazikon
eredeti játékunk volt 3 db, amiket fater hozott ausztriából 87-88 körül
tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY
A 80-as években aki itthon boltból akart a gépéhez szoftvert venni, az a baromi sok pénzéért alig kapott volna valamit. Az itthon kapható pár tucat progi alapján nem terjedtek volna el annyira a HC-k, nem lehettek volna olyan népszerűek. Még ez a topic sem jött volna létre.
- oriza triznyák
- V.I.P.

Pont olyan feltételez ilyet akinek az egész zenei gyűjteménye eredeti? Ejnye
ezt nem mondanám, az ezerpárszáz db-os cd-gyüjtemény mellett figyel a sötét oldalamon kb. 4-5 ezer mp3-as album is, de csitt!
Bizony. Aki fejlesztett már PCre játékot, főleg az elmúlt pár évben az tudja, hogy mennyi plusz meló a kompatibilitás. Nincs egyetlen hardver aminek meg kell felelelni, hanem százféle variációra kell felkészíteni a progit és a végén az options menüpont úgy néz ki mint egy keverőpult, a sok csúszkától meg kapcsolótól.
A PC megmaradt az, ami, egy szemétdomb, ami tulajdonképpen lopásból terjedt el és egész történelmét a lopás hatja át, így értelemszerűen így állnak az emberek a termékekhez is
jogos, sztem 100ból 99embernek nincsen eredeti szoftver a gépén
De ez így volt a HC-k idején is. Sőt, a CD/DVD alapú konzolok programjait szintén másolják.
A PC fejlődését egyébként pontosan a lefelé kompatibilitás fogta vissza mindig is. Ha nem kellett volna erre törekedni, talán már előrébb járnánk... Bár pont a kompatibilitás hiánya volt a HC-k nagy hátránya a PC-vel szemben. Ha viszont nem lehetne az egyik gép szoftverét a másikon futtatni, akkor nem lenne ennyi gyártó és fejlesztő a PC alkatrészekre, tehát mégsem lennének annyira fejlett gépeink... A kígyó itt a saját farkába harap.
A PC megmaradt az, ami, egy szemétdomb, ami tulajdonképpen lopásból terjedt el és egész történelmét a lopás hatja át, így értelemszerűen így állnak az emberek a termékekhez is
Pont olyan feltételez ilyet akinek az egész zenei gyűjteménye eredeti? Ejnye
Nekem a játékok mind eredetiek, néha már olyan áron lehet megvenni nagyon jókat, hogy az írással sem lenne érdemes bíbelődni. Bár nagyon sajnálom, hogy leszoktak az egyedi papírdobozokról a kiadók és rááltak a dvd tokra(nem úgy mert akkor eltörne ). Pár régi játéknak a dobozát is öröm kézbe venni, szinte hivogat, hogy játszak
- oriza triznyák
- V.I.P.

Csak gondolkodtam...
A Home Computerek akkor mentek, amikor még egy adott korlátozott tudás (sebesség, felbontás, színek száma, hang, sprite-ok/bobok, stb.) hosszú éveken át kiszolgálta és nagyjából ki is elégítette az emberek otthoni igényeit. Nem kellett évente valamit fejleszteni a hardveren, sőt legtöbbször nem is lehetett. A 90-es évek derekára ennek a lehetőségnek a hiánya és az otthoni gép igazán sokcélúvá fejlesztésének az igénye olyan mértékben szükségessé vált, hogy a fix konfigurációs számítógépek teljesen elavultak.