Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD-R tesztek
-
Vendég
DVD-R tesztek
Persze az íróktól is függ, hogy milyen lesz a nyersanyagra felvitt adatt, de ha nekem is ilyen akadozási problémáim lennének DVD-R -el, és DVD+R -el pedig simán menne, akkor biztos hogy azt használnám. De nekem eddig (lekopogom) semmi problémám nem volt vele. Most egy LG 4163-as íróm van. Jól megírja a DVD-ket. Véleményem szerint jobban is, mint a Pioneerek, mert az írási sebesség a korong széle felé haladva sem lassul le, egyenletes marad. Asztali lejátszó Panasonic HIGH-MAT támogatással.
Amúgy érdekes, hogy DVD-R -el akad, mert pont fordítva szokott lenni. Ritkán hallani ilyet. És még a mai olvasók között is van, ami nem annyira szereti a DVD+R -t, tehát a probléma él. Úgy látszik, hogy DVD-R -re is fennáll.
DVD-R tesztek
Én a kezdetektől fogva Verbatim DVD-R -t használok, soha nem volt vele semmi bajom.
Amíg arra a lemezre írtam(8x) többször is megtörtént, hogy 4x írás után az asztali lejátszóm akadozva játszotta le. Gondoltam kipróbálom a Verbatim DVD+R (8x) és azzal semmi gondom nincs. Nos, logók ide vagy oda, nekem ez jött be ezt használom.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
-
Vendég
DVD-R tesztek
Inkább azért, hogy ők kaszáljanak azon, hogy nem kell fizetni a jogdíjat a DVD Forumnak. Csináltak egy másikat.
Én személy szerint jobban megbízom az eredeti DVD-R -ben, amit aztán végül a DVD Forum 10 tagjának jóváhagyásával csináltak. Érdekesség csupán, hogy a 10 tag között ott van a Sony is. Talán lelkesen elkezdett egy másik projektet (feleslegesen, vagy azért, hogy mondhassa: az enyém), ami alól majd szép lassan kicsusszan.
-
Vendég
DVD-R tesztek
Itt az a kérdés, hogy minek volt "szükség" egy DVD+R típus bevezetésére, mikor lényegében semmi fontos különbség nincs.
Más is kaszáljon a jogdíjakon...
-
Vendég
DVD-R tesztek
A DVD+RAM jó vicc lenne.
Természetesen a DVD-RAM is a DVD Forum elismert formátuma. "The approved recordable formats are DVD-R, DVD-RW and DVD-RAM." Persze, hogy autókon külön logó van, különfélék is (azonban itt szinte minimális a különbség). Én örülök is, hogy a Mercedes-Benznek és a Suzukinak más a logója. Itt az a kérdés, hogy minek volt "szükség" egy DVD+R típus bevezetésére, mikor lényegében semmi fontos különbség nincs. A CD mellé is kijöhetett volna más.
DVD-R tesztek
És a DVD-RAM? (vagy DVD+RAM )
Azon melyik logó van?
Az autókon is csak egyféle logó van, mégis mindegyik autó.
Elkúrtuk
-
Vendég
DVD-R tesztek
Persze, hogy nem található meg rajta, mivel az eredeti DVD formátum jelzése a DVD Logo. A + -os logó szintén nem található meg a gyári DVD filmek tokján sem (bárki szóljon ha létezik, de én még soha nem láttam). Szerintem egyiknem sincs szüksége egy másodlagos logóra, ha övék a hivatalos. Persze a DVD+R számára a + -os a hivatalos logó, dehát a DVD Logo az eredeti lemezek logója. Eredeti lemez alatt értem itt az elsőnek kifejlesztett hivatalos DVD formátumot (DVD-R).
DVD-R tesztek
Fogsz egy DVD-R és egy DVD+R lemezt. A DVD-R lemezeken engedélyezett a DVD logó (mivel az a DVD Forum által jóváhagyott hivatalos DVD formátum), a DVD+R lemezekről pedig hiányzik ez a logó, mert nem tehetik rá.
Lényegében jól összefoglaltad a helyzetet.
A logóra csak annyit, hogy a +-os logó pedig nem látható a DVD-R/RW-n.
Elkúrtuk
-
Vendég
DVD-R tesztek
Látom elég sokan preferálják a +R -es lemezeket.
Szeretném megjegyezni, hogy magát a DVD formátumot a Pioneer cég fejlesztette ki, és ez bizony a DVD-R volt. A - jel az nem mínusz, hanem törés. Ezt sem szabad keverni. A DVD Forum felügyeli azt, hogy mi kaphat DVD-R minősítést. Itt megint megjegyezném, hogy a a DVD Forum külön felhívja a figyelmet, hogy sem a DVD+R, sem a DVD+RW nem az ő fejlesztésük, és nem is hagyták jóvá, mint DVD formátumot. Ezt ti is megfigyelhetitek nagyon egyszerűen. Fogsz egy DVD-R és egy DVD+R lemezt. A DVD-R lemezeken engedélyezett a DVD logó (mivel az a DVD Forum által jóváhagyott hivatalos DVD formátum), a DVD+R lemezekről pedig hiányzik ez a logó, mert nem tehetik rá. Azt csak mellékesen említem, hogy a gyári DVD filmeken rajta van a logó, tehát azok már eleve nem lehetnek DVD+R -es lemezek. Ezenkívül a DVD-Authoring eljárást csak speciális DVD-R lemezekkel lehet végrehajtani, a DVD+R nem alkalmas rá. De ez persze minket -otthoni felhasználókat- nem érint.
Az alábbi okfejtés nem azt jelenti, hogy a DVD+R rosszabb lenne. Csupán arra hívtam fel a figyelmet, hogy az eredeti DVD formátum az a DVD-R volt. Pontosan ezért volt egy kicsit régebben egy olyan probléma, hogy az asztali olvasók nem annyira szerették beolvasni a DVD+R lemezeket. Igen, mert az elején a DVD-R volt az egyedüli mérvadó, aztán jött egy társ is mellé. Ma már közel olyan a kompatibilitásuk, mint a DVD-R -nek.
A DVD+R -t később fejlesztették ki, többek közt a Sony közreműködésével. Ki tudja miért? A Sony mindig alkotni akar.
Mindezek ellenére a DVD+R fejlesztése ma egy kicsit gyorsabb, mint a DVD-R -é.
Én a kezdetektől fogva Verbatim DVD-R -t használok, soha nem volt vele semmi bajom.
DVD-R tesztek
Az egyik író az enyém volt (ld. aláírás), ami olvasásra mondjuk nem a very best of, de a másik egy zsírúj LG, a harmadik egy pár hónapos Pio, amivel írva lettek a lemezek. Végül a Neroval csak sikerült beolvastatni a hibakihagyásos opcióval őket, de némelyiknél olyan súlyos képösszeomlások voltak, hogy inkább hagytam is a fenébe. Az S35 viszont tényleg jól vitte ezeket is
A Pio-ra ráfér egy firmware frissítés, de nem a Pio honlapjáról, hanem a www.piodata.com-ról. A másik kettőn nem csodálkozok.
Pana rulez!
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
DVD-R tesztek
A rózsaszín Aritára épp kezdek megharagudni, mostanában találkoztam vagy 8-10 olvashatatlan lemezzel, illetve a dvd-játékos lejátszotta ezeket, viszont 3 különböző dvd íróban olvasási hibával leállt a másolás.. egy Pio íróval lettek megírva pár hónapja..
Szerintem meg a három másik író olvasási képessége elég gyatra. Csak nem LG-kről van szó? Mondjuk az S35 a palacsintát is lejátszaná!
Az egyik író az enyém volt (ld. aláírás), ami olvasásra mondjuk nem a very best of, de a másik egy zsírúj LG, a harmadik egy pár hónapos Pio, amivel írva lettek a lemezek. Végül a Neroval csak sikerült beolvastatni a hibakihagyásos opcióval őket, de némelyiknél olyan súlyos képösszeomlások voltak, hogy inkább hagytam is a fenébe. Az S35 viszont tényleg jól vitte ezeket is
TV: Panasonic P42C2 | DVD: Panasonic DVD-S53 | HD: Asus O!Play + 1 TB WD | Erősítő: Yamaha RX-V440RDS | Hang: Koda AV707FSC | Fejhallgató: Technics RP-F300
PC: Cooler Master Mystique 632 | Gigabyte M56S-S3 | Athlon64 X2 5000+ | 4 GB DDR2 Kingston HyperX | 1 TB Hitachi + 750 GB WD | Leadtek PX9600GT | Pioneer 216D | FSP 350PNF | Samsung 2253LW 22" TFT |
DVD-R tesztek
A rózsaszín Aritára épp kezdek megharagudni, mostanában találkoztam vagy 8-10 olvashatatlan lemezzel, illetve a dvd-játékos lejátszotta ezeket, viszont 3 különböző dvd íróban olvasási hibával leállt a másolás.. egy Pio íróval lettek megírva pár hónapja..
Szerintem meg a három másik író olvasási képessége elég gyatra. Csak nem LG-kről van szó? Mondjuk az S35 a palacsintát is lejátszaná!
DVD-R tesztek
Üdv!Tapasztalatlan felhasználóként ért egy felismerés. Sorban válnak olvashatlanná a CD-k, DVD-k. Ez alól a gyári korongok sem kivételek. Tudja Valaki, vagy van-e tapasztalata Valakinek, a várható élettartamat illetően? A gagyi noname tipusok figyelmen kivűl hagyása mellett, mert ezek adatmotgatásra alkalmasak, nem tárolásra. A bánatom onnan ered, hogy orig off97-et akartam újra telepíteni, de sok fila nem olvasható, még CD "javító" progikkal sem. Megnéztem egy két éves újság DVD-t és az egyáltalán nem olvasható. Elkezdtem a telepítő CD-ket ellenörizni, 1-3 évesek, 30%-uk részben egészben olvashatatlan.
HORROR: Ha elakarnám tenni a jövőnek, képeimet, leveleimet akkor inkább lyukkártyán tároljam vagy kőtáblába véssem?
Ezt én megcáfolnám:
Van nálam egy gyári audio cd (Flashdance soundtrack), ami garantáltan 1983-as kiadású (nem vicc) és tökéletesen olvasható asztali és számítógépes lejátszóval is.
Akárhogy is nézzük ez 22 évet jelent...
nekem meg van még pár 1x esen ( scsi 1 szeres író volt még csak) írt pioneer cd lemezem ( zöld az írható oldal szine) ami 12-14 éves lehet, és megy hibátlanul!!!!
tv:LG flatron 100hz digit 72cm, erölködő: Pioneer vsx-ax3, hangfalak: Quadral qlx 210 front, qlx 160 srr, Acent base center, Klipsch rb25 háttér, mély: Klipsch Rw 10. Dvd: Pioneer DVR-530H, kábelek neotech.
DVD-R tesztek
Ez nem a rózsaszín Arita híbája, hanem az íróé amellyel rosszul lettek megírva. Én találkoztam TDK dvd-r 8x-os és ridata dvd-r 8x-os lemezekkel is amelyek ugyanezt a híbát hozták.
Sztereó rendszer: Erősítő: Marantz PM7200 CD lejátszó: Marantz CD6000 OSE Tuner: Marantz ST6000 Hangsugárzók: Wharfedale Pacific Evo 30 Hangsugárzó kábelek: QED Silver Anniversary (magas) és Monitor Black&White LS-602 (mély) Összekötő kábelek: Harmonic Technology Magic Link One (cd-erősítő), van den Hul The First (tuner-erősítő)
Házimozi rendszer: Tv: Synudine DVD lejátszó: LG DV8700C Erősítő: Pioneer VSX-D912 Hangsugárzók: Eltax Silverstone 5.0 Mélynyomó: Wharfedale PowerCube 10+
DVD-R tesztek
A rózsaszín Aritára épp kezdek megharagudni, mostanában találkoztam vagy 8-10 olvashatatlan lemezzel, illetve a dvd-játékos lejátszotta ezeket, viszont 3 különböző dvd íróban olvasási hibával leállt a másolás..
egy Pio íróval lettek megírva pár hónapja..
TV: Panasonic P42C2 | DVD: Panasonic DVD-S53 | HD: Asus O!Play + 1 TB WD | Erősítő: Yamaha RX-V440RDS | Hang: Koda AV707FSC | Fejhallgató: Technics RP-F300
PC: Cooler Master Mystique 632 | Gigabyte M56S-S3 | Athlon64 X2 5000+ | 4 GB DDR2 Kingston HyperX | 1 TB Hitachi + 750 GB WD | Leadtek PX9600GT | Pioneer 216D | FSP 350PNF | Samsung 2253LW 22" TFT |
DVD-R tesztek
Én a hétvégén vettem Arita lemezt 150-ér, 8X-an írható, alapanyaga Ritek G05.A szitázása "T-Mobil" színű , és mivel a másik zöldes színű nálam nem vált be, kíváncsi lettem ez milyen lesz, de ez sokkal jobb a meglátásom szerint, mint a zöld! (igaz eddig csak 10 db írtam)
A rózsaszín Arita eddig szinte mindenkinek bejött.
DVD-R tesztek
Üdv!Tapasztalatlan felhasználóként ért egy felismerés. Sorban válnak olvashatlanná a CD-k, DVD-k. Ez alól a gyári korongok sem kivételek. Tudja Valaki, vagy van-e tapasztalata Valakinek, a várható élettartamat illetően? A gagyi noname tipusok figyelmen kivűl hagyása mellett, mert ezek adatmotgatásra alkalmasak, nem tárolásra. A bánatom onnan ered, hogy orig off97-et akartam újra telepíteni, de sok fila nem olvasható, még CD "javító" progikkal sem. Megnéztem egy két éves újság DVD-t és az egyáltalán nem olvasható. Elkezdtem a telepítő CD-ket ellenörizni, 1-3 évesek, 30%-uk részben egészben olvashatatlan.
HORROR: Ha elakarnám tenni a jövőnek, képeimet, leveleimet akkor inkább lyukkártyán tároljam vagy kőtáblába véssem?
Ezt én megcáfolnám:
Van nálam egy gyári audio cd (Flashdance soundtrack), ami garantáltan 1983-as kiadású (nem vicc) és tökéletesen olvasható asztali és számítógépes lejátszóval is.
Szerintem is az olvasóval / lejátszóval lesz gond. Mielőtt Epü kihajigálná a meglévő lemezeit, megnézhetné őket másik meghajtóban is.
Ezt én megcáfolnám:
DVD-R tesztek
Ezt én megcáfolnám:
- sozs
- V.I.P.

- Értékelés: 753
- Kapcsolat:
DVD-R tesztek
Én a hétvégén vettem Arita lemezt 150-ér, 8X-an írható, alapanyaga Ritek G05.
A szitázása "T-Mobil" színű , és mivel a másik zöldes színű nálam nem vált be, kíváncsi lettem ez milyen lesz, de ez sokkal jobb a meglátásom szerint, mint a zöld! (igaz eddig csak 10 db írtam)
Még mindig Dimarson dmr-400, sajna csak ennyi! Az autóm már nem Daewoo Matiz, hanem Chevrolet Matiz! R.I.P. Chevy Aveo Platinum!
DVD-R tesztek
Járt nálam tegnap 2 db gagyi lemez, mellesleg egyformák. A szitázásuk ezüst alapon fekete felirat meg vonalak, a márkájuk OMEGA DVD-R 4x.
Az Identifier szerint az alapanyag: VANGUARD (??? a fene se érti ezt).
Írási sebességek Pio 108 íróval: 1x, 2x és 4x. Minőségre elég gagyi, a Pio lassan indította az írást és lezáráskor is bénázott egy kicsit, de végül jó lett az eredmény.
DVD-R tesztek
Ha elakarnám tenni a jövőnek, képeimet, leveleimet akkor inkább lyukkártyán tároljam vagy kőtáblába véssem?
üdv, szia én köfarago vagyok szivesen kötáblába vésem amit akarsz, és garantálom hogy egymillió év mulva is raja lesz, ha nem akkor visszafizetem.
Én meg szeretném ezt tanúsítani.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
- Joe SK-ból
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
DVD-R tesztek
üdv, szia én köfarago vagyok szivesen kötáblába vésem amit akarsz, és garantálom hogy egymillió év mulva is raja lesz, ha nem akkor visszafizetem.
DVD-R tesztek
Ismeritek a nemrég felbukkant Vanguard szitázású lemezeket? Színe fehéres, egyébként meg 8x DVD-R. Milyen lehet az alapanyaga? Nálunk sokan veszik, mert olcsó és nekik eddig bevált, de én gyanakvó típus vagyok.
Vettem egy hengerrel ilyen Vanguard lemezt. Szerintem nagyon jó!
Alapanyaga: Taiyo-Yuden G02.
Írási sebességek Pio 108 íróval: 4x, 6x, 8x és 12x.
DVD-R tesztek
Talán nem is a lemezekkel van a baj, hanem a drive-al...
Próbáld ki egy másik meghajtóban is
Mozi: Projektor: Sony VPL-HW65ES, Vászon: Moovia Moto Design 244 x 190 cm motoros TV: Philips 65OLED754/12, Source: Dune Base, Sony BDP-S790, Amp: Onkyo TX-NR656, Speakers: JAMO D500 5.0, Sub: Velodyne Impact-10
DVD-R tesztek
Üdv!
Tapasztalatlan felhasználóként ért egy felismerés. Sorban válnak olvashatlanná a CD-k, DVD-k. Ez alól a gyári korongok sem kivételek. Tudja Valaki, vagy van-e tapasztalata Valakinek, a várható élettartamat illetően? A gagyi noname tipusok figyelmen kivűl hagyása mellett, mert ezek adatmotgatásra alkalmasak, nem tárolásra. A bánatom onnan ered, hogy orig off97-et akartam újra telepíteni, de sok fila nem olvasható, még CD "javító" progikkal sem. Megnéztem egy két éves újság DVD-t és az egyáltalán nem olvasható. Elkezdtem a telepítő CD-ket ellenörizni, 1-3 évesek, 30%-uk részben egészben olvashatatlan.