Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
2005-ös Panasonic Lejátszók
(mert a Pana indított annó CSAK DVD-A játszóval, de már ők is leszoktak róla )
Lehet, hogy akkor még azt hitték, hogy lesz létjogosultsága az igényes "külön" készülékeknek. Aztán rájöttek, hogy a népnek jobban el lehet adni a "26 az 1-ben" készülékeket.
Ezért is nem tudom megbocsájtani nekik, hogy elsorvasztották a Technics márkát.
Nem egészen...
arról már sokszor volt szó, hogy a DVD-be épített sacd játszók nagyságrendileg rosszabb hangúak, mint egy csak sacd játszó. Viszont DVD-A egyenlőre vagy már (mert a Pana indított annó CSAK DVD-A játszóval, de már ők is leszoktak róla ) videos DVD-vel egyben fordul elő.
Kérdés, hogy az a párezer ft amivel többe lenne egy sacd tudású lejátszó, mennyiben nyújtja azt a minőségi élményt, amit kellene neki.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Egy sima alaplejátszó, ami még mindig nem tud SACD-t.
Az kérdés, hogy a Pana lejátszók egyáltalán mikor fognak SACD-t lejátszani, mert a Pana a barikád DVD-A oldalán áll.
ez egy nem lényegtelen szempont...
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
A használati útmutatója már elérhető a neten, eszerint:
- divx-et lejátszik mp3/dolby digital hanggal
- divx több hangsávval
- divx feliratot kezel alapból (Hogy sub v. srt azt nem írja meg az ékezet is kérdéses)
- divx lehet dvd-r/dvd-rw/dvd-ram/cd lemezen is
- viszi a HDCD-t vagy mit
- xvid lejátszás továbbra is kérdéses
hát egyenlőre ennyi, de egy kézzelfoghatóbb tesztnyúzás beszámolót szívesen fogadok
A használati útmutató linkje
- Enrico Benetti
- Fórumlakó
- Értékelés: -1
DivX feliratot is tudnak kezelni ezek a Pana lejátszók?
Egy sima alaplejátszó, ami még mindig nem tud SACD-t.
Az kérdés, hogy a Pana lejátszók egyáltalán mikor fognak SACD-t lejátszani, mert a Pana a barikád DVD-A oldalán áll.
Panasonic DVD-S49:
5.1 csatornás DVD-Audio, DVD-Video/DVD±R/RWRAM/HighMAT lejátszás
DivX, MPEG4 SVCD/VCD és JPEG lejátszás
Audio CD/CD-R/CD-RW/WMA és MP3 lejátszás
108 MHz/12-bites video D/A átalakító
Beépített Dolby Digital és DTS dekóder
PAL/NTSC progresszív pásztázás
Változtatható zoom, Audio/JPEG navigációs menü
5.1 csatornás analóg audió kimenet
Optikai és koaxiális digitális kimenetek
Komponens video, S-Video és Scart (RGB) kimenet
Képenyőn megjelenő menürendszer ,Távvezérlő
38.800.- (2 év garival)
Egy sima alaplejátszó, ami még mindig nem tud SACD-t. A Pio 585 kb. 3-4 ezerrel drágább és tudja, a többiben megegyeznek szinte. Viszont külsőre jobban tetszik.
Ha nálam DVD lejátszó cserére kerülne a sor, akkor nem a DivX lejátszás lenne az elsődleges szempont (arra ott a számítógép). Nem bánnám, ha benne lenne, de nem is e miatt választanék egy lejátszót. Inkább a multicsatornás - és DVD lejátszási képességei alapján választanék.
Speciel nálam sem szempont, de sokan vannak, akiknél igen. Tehát nem szabad egyértelműen feleslegesnek nyílvánítani a DivX lejátszási képességet.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Ha nálam DVD lejátszó cserére kerülne a sor, akkor nem a DivX lejátszás lenne az elsődleges szempont (arra ott a számítógép). Nem bánnám, ha benne lenne, de nem is e miatt választanék egy lejátszót. Inkább a multicsatornás - és DVD lejátszási képességei alapján választanék.
YvsMad: én például (nekem nem hátrány, h benne van)
Én is magamból indultam ki, hogy nekem tök felesleges.
De komolyan, nem kötözködésből kérdezem:
Kinek van szükséges divx lejátszásra? És egyáltalán, az internetről letöltött szutykokon kívül milyen, honnan származó anyagot lehet divx-ben lejátszani?
Ahhoz képest, hogy olvasod itt a fórumot, még nem tűnt fel hányan keresnek DivX lejátszót vagy részesítik előnyben azt a játékost, amelyik DivX-et is lejátszik?
Mondjuk már vagy 5 éve gyűjtöd a filmeket és anno felhalmoztál 150 db DivX filmet. Mit csinálnál ezekkel a lemezekkel? Kidobnád és kezdenéd elölről megszerezni DVD-n?
...másrészről meg köztes modelleket hoznak ki felesleges módosításokkal (mint pl. most a divx lejátszás)
Elég relatív dolog, hogy kinek mi felesleges...
Na ja.
Kinek van szükséges divx lejátszásra? És egyáltalán, az internetről letöltött szutykokon kívül milyen, honnan származó anyagot lehet divx-ben lejátszani? Most alibiből ne mondja senki, hogy az otthoni családi videóit kódplja divx-be, hanem komolyan: milyen műsoranyag van, amit divx-es?
Akkor mondok egy teljesen legális, és ésszerű verziót: Mi van akkor ha a kedvenc sorozatodat szeretnéd esetlek évek múlva újra nézni, de nem akarsz függeni valamelyik TV csatornátol? Mivel az összes népszerű sorozatot (Amit nagy dirrel-dúrral kiadtak DVD-n is) vagy már adta, vagy éppen adja valamelyik TV adó. Ezt úgyis csak VHS-sel, vagy a tehetősebbeknek akár asztali DVD-vel lehet rögzíteni. És mivel egy-egy sorozat igen hosszú időben, ezért akár 50-60 DVD lemez vagy 30 VHS kazi kellene a tárolásukhoz. Ezt sokkal ésszerübben lehet DivX-ben, abszolút nézhető minőségben tárolni. (Pl: 1 DVD-re 24db Jóbarátok rész felmegy jó minőségben) Azt ugyebár mondanom sem kell mennyivel jobb a kedvenc fotelodból nézni a nagytévéden az asztali játszódat, mint zúgatni egy 300 wattos ventillátor tömeget esetleg egy 17" monitorral. (Egy átlag otthoni PC-t alapúl véve)
Tipp: Angyalbőrben, Linda a Viasat-on!
Üdv
Hát igen. Ha már nem lehet az illegális dolgok ellen tenni, akkor legalizáljuk...
...másrészről meg köztes modelleket hoznak ki felesleges módosításokkal (mint pl. most a divx lejátszás)
Na ja.
Kinek van szükséges divx lejátszásra? És egyáltalán, az internetről letöltött szutykokon kívül milyen, honnan származó anyagot lehet divx-ben lejátszani? Most alibiből ne mondja senki, hogy az otthoni családi videóit kódplja divx-be, hanem komolyan: milyen műsoranyag van, amit divx-es?
Felhívtam az MM-et, azt mondta az ürge, hogy telefonon keresztül nem adhatnak ki árinformációt . S29 van dögivel, S49 még nincs.
Ezt én sem értem, nekem megmondták a Celestion árát
Gondolom kimenetet akartál írni, nem bemenetet...
Ja
Egy kicsit kuszának tűnik a Pana fejlesztési koncepciója, mintha maguk se tudnák, hogy mit is akarnak. Egyrészről minimálisan elvárható tulajdonságokat kihagynak egyes készülékeikből, másrészről meg köztes modelleket hoznak ki felesleges módosításokkal (mint pl. most a divx lejátszás)
Valószinű, erre van most igény, és nekik eddig nem volt divx-es lejátszójuk...
Újabb lejátszó is feltűnt, a DVD-S295, ami nem tudom miben térhet el a 49-estől kivéve hogy nincs rajta optikai bemenet és az ára is csak a 2/3-a a 49-esének.
Gondolom kimenetet akartál írni, nem bemenetet...
De szerinten nem a 49-eshez kéne hasonlítani, hanem inkább a 29-eshez. Úgy tűnik annak egy kicsit javított változata, hogy már tudja a divx-et, meg 108/12-es videó DAC van benne 54/10-es helyett.
Egy kicsit kuszának tűnik a Pana fejlesztési koncepciója, mintha maguk se tudnák, hogy mit is akarnak. Egyrészről minimálisan elvárható tulajdonságokat kihagynak egyes készülékeikből, másrészről meg köztes modelleket hoznak ki felesleges módosításokkal (mint pl. most a divx lejátszás)
Újabb lejátszó is feltűnt, a DVD-S295, ami nem tudom miben térhet el a 49-estől kivéve hogy nincs rajta optikai bemenet és az ára is csak a 2/3-a a 49-esének.
(gondolom ezért jött ki ez a típus később és nem fordítva )
DVD-S295EG-S
Akit a fekete érdekel:
DVD-S295EG-K
Kint kb. június végétől lesz kapható, ami itthon annyit tesz hogy fogalmam sincs.
És milyen fajta feliratot játszanak le a Divx mellé
Screenshot Plz aki már vett S49-est.
Tud valaki olyan boltot ahol kapni lehet (bemegyek és hozom ), csak ezt találtam: http://www.nomatica.co.hu/dvd/dvd-s49HU.htm
Csak júniustól lesz kapható.
Túróst.
Auchanban tegnap láttam...
Az árát ne kérdezzétek, annyira nem nézegettem.
Tud valaki olyan boltot ahol kapni lehet (bemegyek és hozom ), csak ezt találtam: http://www.nomatica.co.hu/dvd/dvd-s49HU.htm
Csak júniustól lesz kapható.
- wolfdesign
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Tud valaki olyan boltot ahol kapni lehet (bemegyek és hozom ), csak ezt találtam:
http://www.nomatica.co.hu/dvd/dvd-s49HU.htm
TV: Panasonic TX-29PM11 DVD-HDD rec: Panasonic DMR-E85 PC DVD: Panasonic LF-D521E VHS: Panasonic NV-HD630 Fotó: Panasonic DMC-TZ1