Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Apple

Vendég

Apple

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ha valakinek kimaradt volna, itt vannak az új iPodok:

http://index.hu/tech/hardver/nipos070905/

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Apple

Hozzászólás Szerző: Tami »

- adott egy MacBook, user jelszo nem lett beallitva kibontas utani testreszabasi folyamatban,  ertsd egy ures enter-el lett lenyugtazva a jelszobeallito resz. - be lett love minden cumo, frissitesek, progik, kornyezetbeallitas, tobbszor kerte az admin jelszot, amit egy ures enterrel/vagy szimplan klikk-el el is fogadott.
- majd ott lett hagyva akkus uzemben asztalon..
- ember visszamegy, kikapcsolt allapotban talalja..
- bekapcsoljuk.., jelszot ker és nem fogadja el a jelszot [az ures jelszot]..

- mi a teendo?
ugy remlik hogy mivel bsd az alapja valahogy megkerulheto a jelszode mar nemtom hol olvastam

- Andras adott egy tippet, boot-lemez berak, 'C' lenyomva bootolas, majd reset password.
- a fenti sem muxik.., no haver odajutott, hogy inkabb ujrahuzza
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 0

Apple

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

- adott egy MacBook, user jelszo nem lett beallitva kibontas utani testreszabasi folyamatban, ertsd egy ures enter-el lett lenyugtazva a jelszobeallito resz. - be lett love minden cumo, frissitesek, progik, kornyezetbeallitas, tobbszor kerte az admin jelszot, amit egy ures enterrel/vagy szimplan klikk-el el is fogadott.

- mi a teendo?

ugy remlik hogy mivel bsd az alapja valahogy megkerulheto a jelszo
de mar nemtom hol olvastam
o v e r p o w e r e d

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Apple

- adott egy MacBook, user jelszo nem lett beallitva kibontas utani testreszabasi folyamatban, ertsd egy ures enter-el lett lenyugtazva a jelszobeallito resz.
- be lett love minden cumo, frissitesek, progik, kornyezetbeallitas, tobbszor kerte az admin jelszot, amit egy ures enterrel/vagy szimplan klikk-el el is fogadott.

- mi a teendo?
T A M I . H U

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Apple

kesz
idvd'08-ban olyan theme-ek vannak... HIHETETLEN

pl. a revolution az ugy nez ki mintha valami atomkomoly studiorender lenne

ja es az uj ilife csomag kevesebb helyet foglal mint a regi
o v e r p o w e r e d

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Apple

Hozzászólás Szerző: blakey »

Példának okáért mivel lehet mkv file-okhoz új hangot tenni?

ffmpegX-el lehet konvertálni, új hangot(kat) hozzáadni, stb.
VLC meg lejátsza az mkv-t, némelyiket elôfordul, hogy szaggatja, de müxik.
Egyébként full szabadság a mac, mindent meg lehet oldani, sôt. Mac-re windows meg egyelôre nem szabad, ez olyan mint mervibe trabi motort, megy, de gyakran lefagy.

MacGenius@rzz
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Apple

Hozzászólás Szerző: MacGenius@rzz »

Igen kijött és már sikerült is mindkettőt kipróbálnom. Persze még csak igen rövid ideig sikerült tesztelgetni, de az eredmény nyilvánvaló. Leírnám első benyomásaim a két csomagról röviden.
Kezdeném az iPhoto-val. Az event alapú fotókezelés tényleg hatékonyabb a 3000-4000 fotómnál, a a 6-os iPhoto albumos kezelése. Első elinditás után magától dátum szerint eventekbe rendezte a fotóim a gép. Ezt egy perces drag and droppos munkával testre lehetett szabni utána sokkal gyorsabban lehetett böngészni a fotók közt. A fotó "feljavító" eszközök valamivel precízebbek lettek és jobb minőségűek. A Photo Hiding is hasznos, hogy ha az embernek vannak fotói amiket kitörölni nem szeretne, de talán később még hasznos lehet. Egy kattintással eltüntethetőek ezek a képek és ugyan ennyi kattintással vissza is hozhatók. Az iMovie UI-ja teljesen újra lett tervezve. Enged beimportálni mpeg4-et mpeg2-őt és DV-t. Az új videó anyagokon belüli gyorskereséshez minden film importálása kor egy butított verziót is csinál az anyagból, hogy tényleg gyors legyen. Ezt viszonylag gyorsan csinálja eddig egy 1 órás 2 megabites MP4-el próbáltam ebből 15 perc alatt generálta a le a butíott változatot egy 2.2-es MacBook Pro-n. iDVD nagyjából maradt a régi, picit gyorsabb és jobb minőségű lett a mpeg encodere plusz egy két új template került bele. A GarageBand-ben a Magic GarageBand az zseniális. Szinte bármilyen zene alapot percek alatt össze lehet vele dobni, nagyon ötletes. Bár szerintem a profi zenészek csak jót nevetnek rajta, de az olyan amatőröknek, mint én tökéletes. Az iWeb-ben sincs drámai újdonság. Új templatek és web widget támogatás (mint például a Google AdSense). Az általánosságnak elmondható, hogy a csomag mindegyik tagja gyorsabb, mint a '06-os verzió.
Kipróbáltam az iWork-öt is. Hasonló pozitív élményeim vannak vele kapcsolatban is, mint az iLife-al kapcsolatban. iWork-ben újdonság a kicsit kipofozott UI és szét lettek bontva a template-ek szövegszerkesztő illetve Page Layout módra. A Keynote-ban ami nekem nagyon tetszett az az animáció készités, nagyon meglehet vele bolondítani a prezentációkat és hihetetlen egyszerű. De az új iWork-ből a kedvencem az a Numbers, az új táblázat kezelő. Sokban hasonít a Pages-re. Anno amikor a pages kijött inkább egy page layout-os szöveg szerkesztő volt, nem egy szokványos Word féle szövegszerkesztő. Ugyan ez a helyzet a Numbers-el is. Ez is inkább page layout szerű táblázat kezelő, nem olyan, mint az Excel, de tudja ugyanazokat, mint az excel. Nagyon jól kinéző táblázatokat lehet vele szerkeszteni, sok az ötletet adó template, hogy mit is lehet a Numbersben csinálni és ami a legfőbb, hogy rendkívül inteligens. Ez főleg a sorbarendezésnél és a függvények létrehozásánál mutatkozik meg illetve a diagrammok rajzolásánál. Ezek lennének első benyomásaim az új csomagokról a rövid teszt után.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Apple

kijott az iLife '08

meg az iWork is
o v e r p o w e r e d

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Apple

Példának okáért mivel lehet mkv file-okhoz új hangot tenni?
- fingom sincs sosem probaltam...

ps.:
http://www.videohelp.com/tools/sections ... ideo-tools
- ha valaki nagyon el akar merulni benne ;
T A M I . H U

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Apple

- en a leopard-ra vagyok kivancsi...
T A M I . H U

Vendég

Apple

- en nem adtam el, a mini megvasarlasa ota alig van bekapcsolva
Nekem egy ismerősömnek van Mac-je, imádja az is, de állandóan hív, hogy ezt meg ezt mivel lehet megcsinálni vele. Én meg nem tudom, mert nem foglalkozom vele. De ahogy egyre több kérdést hallok szerintem több vele a korlát, mint a szabadság. Példának okáért mivel lehet mkv file-okhoz új hangot tenni?

Egyébként a Mac gyönyörű, ha nem volna ilyen drága tuti vennék egyet-kettőt a lakásba a PC-k helyett, de az is tuti, hogy Windows futna rajtuk.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Apple

komoly baj van velem
nekem az uj nano se tetszik annyira mint az elozo
es az uj imac se (ez a fekete keret...)
a regi jobb volt
nekem eleg lett volna az elegedettseghez ha az uj vekonyabb

maradi vaok

o v e r p o w e r e d

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Apple

Hozzászólás Szerző: gemini »

Új iMac! 
http://www.apple.com/imac/design.html

nincs a billentyűzeten segits gomb

Megintcsak egy pofás gépet sikerült csinálniuk, a billentyűzet meg még jobban tetszik mint az előző, pedig az is nagyon jó, de kizárolag Machez. PC-n képtelen voltam használni.

Vendég

Apple

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Apple

- vegy egy G4-es minit es belekostolsz.. Ne fájdítsd a szivem. Egy óra google után azon töröm a fejem, hogy hogy adjam el a PC-met.
- en nem adtam el, a mini megvasarlasa ota alig van bekapcsolva
T A M I . H U

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Apple

Hozzászólás Szerző: Mester »

- vegy egy G4-es minit es belekostolsz..
Ne fájdítsd a szivem.
Egy óra google után azon töröm a fejem, hogy hogy adjam el a PC-met.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Apple

- vegy egy G4-es minit es belekostolsz..
T A M I . H U

Mester
Fórumlakó
Fórumlakó

Apple

Hozzászólás Szerző: Mester »

AHhh... a fenének kell nekem végigolvasni a topicot, meg macről túrkálni google-ban...
most csorgatom a nyálam és macccleni akarok.
Ez a mac mini nagyon kemény. macbook meg love@1st sight.

armcore
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Apple

Hozzászólás Szerző: armcore »

Sziasztok !! Az uj Leopard ot feltudom rakni Vista mellé op rendszernek ???

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Apple

(“Could not load Monitor Mode for Airport Extreme. Drivers were not found. stb. de hogy miért?...)

Próbáld meg madzaggal (no WIFI). A routerek nem nagyon szeretik a WIFI-s beállításokat.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Apple

kivancsisagbol megprobaltam feltorni a sajat routerem wap jelszavat kismac-kel
de egyelore nem akar menni, valami driver problemaval elszall mar az elejen

(“Could not load Monitor Mode for Airport Extreme. Drivers were not found. stb. de hogy miért?...)

itt van rola video wep hack 10 perc alatt kismec-kel

valaki probalta mar? tenyleg lehet ilyet?
o v e r p o w e r e d

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Apple

Találtam egy progit JigSaw a neve, ki is próbáltam. Mûködik .

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Apple

Hozzászólás Szerző: GTomi »

hogyan tudnám megcsinálni azt mac-in, hogy egy koncert zenei anyagát 1 számként írhassam fel?gond az, hogyha mp3-ba tömöritek koncertet, akkor ugye számonként értelmezi, így nem folyamatos a hanganyag.

Toast-al lehet egy olyan audio cd-t írni, ahol nincsenek szünetek. Az elsôt 2 sec.-re állítod, a többit 0-ra. Egyébként meg ffmpegX-el össze lehet join-olni v. quictime-mal, de ezeket még nem próbáltam. Filmet már próbáltam ffmpegX-el és jó lett.

igen, ezt tudom, köszi, ezzel nincs is gondom, viszont kovertálni mp3-ba, csak az Itunes-on tudom, és annak a music folderéből áthuzom a toastba az mp3 fájlokat, akkor a koncert esetén a számok között lesz szünet.

vagy próbáljam meg felírni az itunes-sal ?igaz, az így felírt sima cd dinamikátlan és halk lett....
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Apple

hogyan tudnám megcsinálni azt mac-in, hogy egy koncert zenei anyagát 1 számként írhassam fel?gond az, hogyha mp3-ba tömöritek koncertet, akkor ugye számonként értelmezi, így nem folyamatos a hanganyag.

Toast-al lehet egy olyan audio cd-t írni, ahol nincsenek szünetek. Az elsôt 2 sec.-re állítod, a többit 0-ra. Egyébként meg ffmpegX-el össze lehet join-olni v. quictime-mal, de ezeket még nem próbáltam. Filmet már próbáltam ffmpegX-el és jó lett.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Apple

Hozzászólás Szerző: GTomi »

hogyan tudnám megcsinálni azt mac-in, hogy egy koncert zenei anyagát 1 számként írhassam fel?
gond az, hogyha mp3-ba tömöritek koncertet, akkor ugye számonként értelmezi, így nem folyamatos a hanganyag.
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Válasz küldése

Vissza: “Hardver”